Column Jan Roos: Rapper Boef is al jaren een boef. Dat bedrijven hem nu pas boycotten, is hypocriet

Jan Roos.
Foto: Jan Roos.

Reisorganisatie Corendon heeft de samenwerking met rapper Boef opgezegd.‘ Ik wist niet wat ik las.

Blijkbaar vond Corendon Boef, voordat hij een paar behulpzame meisjes voor hoer uitmaakte, wel geschikt als gezicht van hun bedrijf. DJ’s buitelden over elkaar heen om te gillen nooit meer zijn plaatjes te draaien, want ze konden iemand die zo vrouwonvriendelijk was toch echt geen podium meer bieden. Ook festivals zagen af van optredens van Boef, want samenwerking met iemand die zulke dingen zegt zou toch echt niet kunnen. Er waren immers genoeg meisjes die ook naar zo’n festival komen die het helemaal niet leuk zouden vinden om voor hoer uitgemaakt te worden als ze iemand helpen.

Sofiane Boussaadia (zijn echte naam) heeft zichzelf niet zomaar Boef genoemd. Hij is namelijk een echte boef. En niet sinds het ritje met de meisjes op nieuwjaarsnacht, maar sinds hij heel jong was. Hij zat op zijn zestiende al een halfjaar in de jeugddetentie: daar moet je in ons land heel wat voor uitvreten. Op zijn achttiende ging hij nog eens anderhalf jaar achter slot en grendel wegens een ander strafdelict en kreeg een half jaar extra gevangenisstraf omdat hij medewerking met de reclassering weigerde. De rapper – van wie ik overigens nog nooit iets heb gehoord behalve narigheid – is dus al een heel leven een crimineel en heeft nog nooit enige voorbeeldfunctie gehad.

De man werd in 2016 nog aangehouden wegens opruiing, provocatie en betrokkenheid bij een vechtpartij. Hij werd ook dat jaar zijn huurhuis uitgezet wegens ernstige overlast. Vorig jaar kreeg hij nog een taakstraf en een boete voor het beledigen van twee agenten. Hij zei bijvoorbeeld tegen een politieman dat hij zijn dochter zou neuken.

Al met al reden genoeg om met deze Boef helemaal niks te maken willen hebben, maar er was blijkbaar een ‘alle vrouwen in korte rokjes die uitgaan zijn hoeren’ filmpje voor nodig om die bedrijven wakker te schudden. Wat natuurlijk vreselijk raar is, want iedereen kent zijn reputatie. En denk nou niet dat ze hem nu boycotten vanwege dat kech-incident. Hij mag even niet meer komen opdraven omdat het niet goed is voor hun merk, voor hun reputatie en dus voor hun portemonnee. Maar als straks de storm is gaan liggen kan het boefje gewoon weer komen. Want blijkbaar heeft hij fans en dus is hij geld waard.

Hetzelfde geldt voor die verschrikkelijk Ismail Ilgun, alias de treitervlogger. Een stuk ellende die ook elke keer weer een kans krijgt. Wanneer is het genoeg om iemand voorgoed te negeren en te laten wegzakken in zijn ellendige leventje? Pas als die onopgevoede allochtone huftertjes geen geld meer opleveren. En dat maakt die bedrijven zo verschrikkelijk hypocriet. Want hun morele kompas gaat pas aan als er heel veel ophef is, nooit eerder.

Ik zou zeggen: laat dat vuilnis verrekken in hun kansparelbuurten en schenk geen aandacht aan ze. In ieder geval geen geld.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

29 reacties

 1.   

  Niets aan toe te voegen!! Top Jan.

  1.   

   top jan

 2.   

  Ik dacht even dat Jan Roos het over zichzelf had toen hij schreef over een stuk ellende die elke keer weer een kans krijgt.

 3.   

  Ik dacht even dat-i het over zichzelf had toen hij schreef over een stuk ellende die elke keer weer een kans krijgt.

  1.   

   Nou volgens mij heeft u het over u zelf.

  2.   

   @Burgertrol.
   Na uw eerste reaguursel heeft u zich al succesvol als trol gepresenteerd.
   Dus dat hoeft u gern 2x te doen

   1.   

    Dopper himself. Weer een andere nickname.

 4.   

  Top Jan
  De politiek is ziek angst speelt de hoofdrol

 5.   

  Jan, je hebt een heldere kijk op onze verziekte samenleving en weet dat ook goed te verwoorden.
  Je verdient een podium waarop je nog meer tot je recht komt.
  Ik ben benieuwd naar je plannen daaromtrent.

 6.   

  Jan slaat de spijker weer eens op z’n kop, maar kan de wereld ook niet veranderen
  Je moet als meisje wel heel diep zijn gezakt wil je dit minkukel leuk vinden.

 7.   

  Helemaal top Jan!

 8.   

  Altijd fijn om de waarheid te lezen. Uitstekend geschreven artikel Jan!

 9.   

  Wij leven in een hypocriete tijd waar van alles niet gezegd mag worden want politiek incorrect. Een censuur die zwijgen oplegt aan stemmen die zich tegen het establishment keren. Totdat het niet meer verdedigbaar is en dan draait men 180 graden om eigen gezicht te redden en doet net of het altijd al zo bedoeld was. Terwijl de ander moest zwijgen terwijl die van begin af aan gelijk had. Maar dat wordt niet toegegeven. Niemand die zegt, dat had u goed gezien en wij niet. Hypocrisie is het sleutelwoord van deze tijd.

  1.   

   Doet mij denken aan Lubbers tijdens het akkefietje bij de VN. Als Lubbers (die graag tijdens een gesprek een vriendelijk hand op iemands schouder legt) nu in deze tijd politicus zou zijn geweest dan was hij onmiddellijk met het #MeToo gebeuren vogelvrij verklaard.

  1.   

   De Intrede van de oude USSR methodieken in Europa. Waarom willen mensen die niet zien….

   1.   

    Dit niet zien dus.

    1.   

     Niet echt meegemaakt dus is men onwetend tevreden.

 10.   

  Wie zijn zijn fans? Zijn dat blanke meisjes die gedwongen bij Corendon naar hem moeten kijken of die hem ergens op een festival moeten verdragen?

  Of zijn dat zijn broeders en zusters aangevuld met al die nuttige idioten die dit soort vuilspuitende herrieschoppers vereren vanwege “succes” van de multiculturele klerezooi. De kechs van DWDD en consorten.

 11.   

  Dit hier geboren tuig zou het niet in hun stomme harsens moeten halen deze troep te verkondigen in het geboorteland van papa en mama….tenminste niet in Casablanca waar ik goed kon opschieten TOEN met de eigenaars van het Maroccaanse schip waar ik hoofd machinist op was ,en de stuadoors ook vriendelijk,andere tijden?

  1.   

   Hij is een Franse Algerijn dus geen Marokkaan, wel een islamiet dus 1 potnat

 12.   

  Met regelmaat hoor of zie ik de naam Rapper Boef voorbij gaan, ik weet niet wie hij ie of wat hij brengt, maar schijnbaar heb ik niets gemist.

 13.   

  Ja meneer Roos hij nu de grens gepasseerd dus nu duidelijk te ver gegaan.

  1.   

   Doe eens een cursusje begrijpelijk Nederlands schrijven volgen voor je integratie start. Je slagingskans wordt een stuk groter.

 14.   

  boef moet t van de controverse hebben. gisteren meneer bekeken op you tube. niet pom aan te horen ,ondansbaar en armoedige melodien. maar wel weer een paar views voor Meneer

 15.   

  Kan je ‘Jan Roos is partijleider van VNL (VoorNederland).’ even bijwerken.

 16.   

  Ik heb geprobeerd mij te verdiepen in Boef, na een paar minuten ben ik afgehaakt.

  Conclusie: Orale ontlasting.

 17.   

  Jammer dat Jan niet in de kamer zit..

 18.   

  Wie is deze misbaksel. !!!!!!!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!