Daar gaan we weer: Nederland stuurt geld richting Palestijnen na korten Amerikaanse hulp

Donald Trump besloot gisteren om stevig minder geld naar de UNRWA, een organisatie die zich exclusief bezighoudt met Palestijnse ‘vluchtelingen’, te sturen. Als reactie hierop, stuurt Nederland juist versneld geld daarheen. Goh, waar hebben we dát nou eerder gezien?

De VN ondersteunt vluchtelingen. Dat is geen verrassing en eigenlijk ook best prima, maar hebben we daar twee organisaties voor nodig? De VN heeft namelijk één organisatie voor Palestijnen – UNRWA – en eentje voor de rest. Als dat raar klinkt, dan is dat omdat het ook zo is: waarom kun je ze niet allemaal met één clubje helpen? Omdat: het is de enige manier om de Palestijnse vluchtelingencrisis, die al sinds 1949 aanhoudt, in stand te houden. Je zou denken dat al die mensen inmiddels wel een nieuw thuis hebben gevonden, of dat de groep simpelweg geslonken is doordat mensen na zoveel jaren ook wel eens sterven. Niets daarvan: de groep is juist gegroeid van 750.000 tot 5 miljoen mensen, doordat nageslacht óók  wordt aangemerkt als vluchteling. Iets wat enkel gebeurt bij de Palestijnen, om onverklaarbare redenen. Ja, het is een rare club.

Niet zo verrassend dus dat Trump gisteren besloot om stevig te snijden in de Amerikaanse bijdrage aan UNRWA, zeker nu de Palestijnen minder en minder bereidheid dan ooit tonen om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. De wereld doet haar best om Israël daartoe te bewegen, maar vergeet graag dat er voor onderhandelingen meerdere partijen nodig zijn.

Prima dus om de duimschroeven wat aan te draaien. Wel een beetje jammer dat Nederland dat dan verpest door op haar beurt juist versneld geld daarheen te sturen:

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zal daarom onmiddellijk de jaarbijdrage van 13 miljoen euro beschikbaar stellen voor de VN-organisatie UNRWA. Minister Kaag: ‘De VN spreekt van de grootste financiële crisis in de geschiedenis van UNRWA. Mensen, met name kinderen, dreigen daarvan direct de dupe te worden. Bovendien is er het risico dat de stabiliteit in de regio nog verder onder druk komt te staan.’

Eigenlijk dacht ik dat Nederland en de Verenigde Staten bondgenoten waren. Daarbij horen dingen als elkaar steunen, maar die gouden regel lijkt Nederland weinig meer te zeggen. Dit is namelijk een herhaling van wat we al eerder deden toen Trump besloot om stevig te snijden in geld voor zaken als abortus in zijn land: als reactie zette Nederland, geheel ongevraagd, een fonds op voor zulke praktijken. Enfin: vriendschap tussen staten is overrated, het schijnt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

118 reacties

 1. Bloem

  Dat krijg je wanneer je een minister aanstelt die slechts loyaal is aan de Palestijnen. Het betreft ontwikkelingsgeld uit een pot die verdeeld moet worden onder de armsten van deze wereld. Gevolg bij deerst volgende humanitaire ramp is er voor de slachtoffers geen geld meer. Dat is geschonken aan een oorlogszuchtige en jodenhatende dictatuur.

  1. Henk-Jansen

   Velen zeggen dat er wel degelijk sprake is van een humanitaire crisis in de Palestijnse Gazastrook.

   1. Holland

    In de avond-uurtjes klust Code134 bij als Henk-Jansen. Beste Wim, zou je misschien nu eens een keertje kunnen doodvallen?

    1. Henk-Jansen

     Ten eerste, ik ben Code134 niet en ten tweede;
     Als jullie opperhoofd Geert Wilders met de dood bedreigd wordt spreken jullie er allemaal schande van maar zelf mogen jullie hetzelfde doen. Jullie zijn geen haar beter!

    2. Henk-Jansen

     Je reageert bovendien niet eens op wat er in mijn reactie staat maar speelt alleen maar op de man… Dat bewijst maar weer eens dat jullie allemaal tokkies zijn!

     1. Holland

      Lulletje Rozenwater, de palestijnen in de Gazastrook worden al jaren gegijzeld door hun eigen terroristenleiders van Hamas.

      Dat weet je toch wel? Of ben je zo stom dat je daar nooit over gehoord hebt?

     2. Henk-Jansen

      Het maakt niet uit door wie ze gegijzeld worden. Israël en de Palestijnen zullen samen tot een oplossing moeten komen waar beiden tevreden mee kunnen zijn. En tot die tijd mogen we de Palestijnen niet aan hun lot overlaten.

     3. Holland

      Het feit dat het jou niet uitmaakt dat ze door hun eigen smerige leiders gegijzeld en geterroriseerd worden, toont overduidelijk aan wat voor verward schaap je bent. Natte dweil.

     4. Abri079

      Henk! Dat is wel heel erg generaliseren. Daar val ik toch niet onder?

     5. Bloem

      Beste heer Jansen, allereerst sommigen onder ons hebben zo nu en dan andere activiteiten waardoor ze niet gelijk kunnen reageren. Ten tweede de enige humanitaire ramp is de voortdurende geweldsgolf van de Palestijnen richting de bevolking van Israel en haar eigen volk, de corruptie van de Palestijnse overheid die nooit of te nimmer serieus over vrede zal onderhandelen. Ten derde ik heb geen opperhoofd ook niet in de vorm van GW. Ten vierde wil ik erop wijzen dat u mij nooit zult betrappen op dreigen met geweld. De classificatie Tokkie kaats ik daarom gaarne terug. Dhr. Holland dreigde overigens nergens mee al was zijn woordkeuze wellicht iets te grof, zeker voor uw tere ziel. Als laatste wil ik opmerken dat u zich regelmatig antisemitisch uitlaat en uw reacties waar het de Palestijnse zaak aangaat altijd zeer gekleurd is. Ongetwijfeld vanuit zeer diepe antisemitische sentimenten die u hier regelmaatig toont. Bij dat soort sentimenten past wellicht de classificatie Toķkie iets beter. Er zijn andere nog betere classificaties die ik hier nu liever achterwege laat

   2. Abri079

    Beste Henk,

    Er zal vast een crisis zijn. Jammer voor de mensen die daar onder lijden. Probleem ligt toch ook voor een (groot) deel bij die mensen/groepen en hun leiders zelf.
    Leiders die een andere agenda hebben dan wat hun volk wil of nodig heeft en mensen die weinig eigen initiatief ontwikkelen om tot een beter leven te komen.

    1. Henk-Jansen

     Ik vind het iets te makkelijk om de schuld bij de Palestijnen te leggen. Het gaat mij erom dat we de Palestijnen niet aan hun lot over mogen laten en daarom is deze extra uitgave gerechtvaardigd.

     1. Holland

      De palestijnen (zonder hoofdletter) mogen van mij verrekken. Zo duidelijk?

     2. Henk-Jansen

      Dat wist ik al wel maar dat laat maar weer eens zien wat voor mens jij bent als jou niks uitmaakt dat er mensenrechten geschonden worden daar!

     3. Holland

      De mensenrechten worden geschonden door de Hamas leiders ZELF!! Druiloor. Ga daar eens janken.

     4. bifbof

      Wie is toch die voortdurende WE . Geld voor Groningen duurt een eeuwigheid maar dit kan in een vloek en een zucht , erg vreemd allemaal

   3. van Urk

    Dankzij het bewind van Hamas. En ja Israel en de Palestijnen horen samen tot een oplossing te komen. Daar hoeft de wereld niet mee te bemoeien. De wereld bemoeit toch ook niet wat de hoofdstad van ons land moet zijn?

   4. WorajaiP

    Zolang Abbas meer dan 50 % van de ontvangen gelden omzet in wapentuig en salaris voor de milities blijft dat ook zo.

   5. trampoline

    Dat is mijn probleem niet en bovendien veroorzaakt door Hamas en co. Dat mogen de Moslimlanden zelf oplossen; ik doe niet mee.

   6. HW

    Velen zeggen ook, dat het geld niet bij de kinderen terecht komt, maar bij Hamas en Al Fatah. Dus wie zou er gelijk hebben.
    Als ik de heren van Hamas en Al Fatah zie, zou ik zeggen, dat hun buikjes lekker rond en volgevreten zijn.

   7. Kodi

    Welke humanitaire crisis? Een rattenplaag misschien, gelet op de geboortenoverschotten? Kunnen ze daar niet gaan werken in plaats van in een tempo hoger dan dat een rattenplaag zich kan verspreiden de wereld te vervuilen met Arabische primaten?

    1. Guus Geluk

     Hier worden Palestijnen als zwijnen en ratten geportretteerd.

     Man, praat eens een keer normaal.

   8. penis aqua di rosa

    Ik heb iets gelezen dat het aantal millionairs daar hand over hand toeneemt. Misschien dus ikke ikke en de rest kan stikken, te beginnen van boven af. Bij elk volk bestaat er klootjesvolk, die maar moeten zien hoe ze het rooien. Net als hier in Nederland. Ik ben het er dus niet mee eens dat het door mij betaalde belastinggeld die kant op gaat. Hier is nog genoeg goed te doen met belastinggeld en voor die mensen betaal ik graag. Ik wens geen activisme/onderdrukking te financiëren.

    Btw: ik las ook ergens iets over de echtelijkse sponde delen met een palestijn. Is het dan toegestaan om de privegevoelens dat middels belasting /financiële hulp die kant op gaat? Ik ben hier tegen, maar ja, mijn stem telt niet. Betalen zal ik. Klootjesvolk weet je wel.

   9. penis aqua di rosa

    Heb je dit met eigen ogen mogen aanschouwen?
    Misschien behoort dit wel onder de noemer NEP-nieuws.
    Hoeveel millionairs bevinden zich daar? Ik heb iets gelezen en daar schrok ik van, Komt overeen met ikke ikke ikke en de rest kan stikken.

 2. denk eens na

  Daar om is de npo en de regering zo boos op Trump , we moeten betalen wat de usa eigenlijk betaalde , schijnt dat de heer Trump toch niet zo antie USA is .

  1. Mart

   The Donald en de USA zijn realisten…..Waarom belastinggeld sturen naar een shithole land,wat niet voor rede vatbaar is.Jammer voor de kids aldaar,maar die worden helaas gefokt voor de ”strijders” aan te vullen.En Rutte &Co gelijk weer haantje de voorste.

 3. Gerlos

  Helaas 13 miljoen euro te veel.

  1. Henk-Jansen

   Ja want de Palestijnen die al zo onderdrukt worden door Israël mogen wat Gerlos betreft lekker creperen.

   1. swetsnek

    yep dat zie je goed

   2. Zout

    @Spaanse Henkie: Je moet niet alles geloven wat de knalrode linksaf-mediamafia jou in je oor fluistert. Als jij vrede met Israël wil dan kun je dat krijgen. Sla jij Israël, dan slaan ze je terug. Zo werkt dat en niet anders.

    Ga jij raketten op Israël afschieten dan nemen ze jou te grazen. Ga jij jezelf opblazen ten kostte van joodse levens? Dan slopen ze je huis en je bezittingen. Pleeg jij een aanslag in Israël? Dan pakken ze je op en wordt je door de rechtbank veroordeelt op basis van het Israëlische wetten.

    Toen Israël akkoord ging met de landsverdeling van 1946 hebben de Arabische gesprekspartners, palestijnen bestonden toen nog niet, driemaal keihard nee gezegd waarna ze de kersverse staat direct en de volgende dag de oorlog verklaarde. Die oorlog Henkie, heeft Israël gewonnen. Net als de oorlog in 1956 waarna Israël de Sinaï innam. Ook de oorlog in 1967 werd in 6 dagen en in het voordeel van het piepkleine democratenlandje Israël gewonnen. Ook de laffe aanvalsoorlog van van 6 tot 25 oktober 1973 waarin Israël hard werd aangepakt is uiteindelijk in het voordeel van Israël beslecht.

    Gewoon met je poten van Israël afblijven dan komt het wel goed. En Palestina bestaat al, het heet (trans)Jordanië.

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/PalestineAndTransjordan.png

    1. Kodi

     Zo is het maar net.

    2. penis aqua di rosa

     Thumb up. De waarheid.

   3. tomygun

    Jan Jans zitten je kinderen daar? want je praat Calimero taal
    zij zijn groot en ik ben klein , die palingen zijn hele gaar niet klein .
    Wat ontbreekt aan jou stelling is dat Israel nooit dankje wel
    heeft gezegd voor al die donaties van die palingen aan Israel
    die deonatie komt dan wel in de form van raketten maar die
    dingen kosten ook geld niet waar? .
    Jou stelling zal ook zijn dat die palingen geen ziekehuizen
    opblaazen om dat zij humaan zijn dit heeft niets temaken
    met de stelling dat hun eigen mensen daar geholpen worden .
    En ja die palingen zouden die waterleiding moeten afsluiten
    want hoe durft Israel zijn overtollig water zo maar bij die
    palingen te lozen en ook heeft Israel de gore moet waar
    ieder een bij staat tekijken om zo nu en dan die palingen
    onder stroom te zetten .
    Maar ja een beetje Calimero blijft met een ei schaal lopen
    waar totaal niets in zit .

   4. trampoline

    Van mij ook!

  2. Kodi

   Plus wat we nog meer aan gratis geld geven en al hebben gegeven aan dat waardeloze shithole Gaza.

 4. Duke

  Ze was/is toch getrouwd met een Palestijn? In D66-jargon is dit natuurlijk allemaal prive en heeft het hier niets mee te maken.

  1. denk eens na

   Binnen kort pracht villa in de gazza strook,))))))

   1. Abri079

    Op naam van Anis al-Qaq

 5. Gerlos

  Er is al zoveel geld gestort in die bodemloze put, en wat heeft het opgeleverd Henk Jansen en Swetdnek. ???

  1. Henk-Jansen

   Hoeveel geld er ook aan uitgegeven is, we mogen de Palestijnen niet aan hun lot overlaten.

   1. Holland

    Het is moreel volkomen gerechtvaardigd om de palestijnen geheel en al aan hun eigen lot over te laten. Laat allah toch voor hen zorgen, dan komt alles goed.

   2. Abri079

    Op enig moment zul je je verlies moeten pakken.

    In de hoop dat het ooit goed komt geld blijven pompen werkt niet. Op enig moment gaat het pijn doen en komen de diverse groepen er achter dat het zo niet meer gaat. Wellicht komt men dan op enigerlei wijze tot een opstand waardoor de leiders dat gaan doen wat nodig is of ze worden gewipt en vervangen door anderen.

    Zolang dat niet plaatsvindt zou ik zeggen we wachten even met het domweg geld pompen in een zwart gat.

   3. Zout

    @Spaanse Henkie: En hoe komt het dat jij denkt dat jij de palestijnen van hun lot moet redden? Zijn er soms tekort islambroeders die de miljarden aan oliedollars en euro’s niet aan de palestijnen willen uitgeven?

    Enig idee hoeveel een terrorist of zijn nabestaanden ontvangen als er een terroristische aanslag is gepleegd, en weet je ook wie dat betaald?

    http://www.newsweek.com/why-west-financing-palestinian-terrorism-700861

    1. Kodi

     Iedere cent die bij die Pallezwijnen terecht komt is dus bloedgeld. Onmiddelijke stopzetting van alle gelden naar de Pallezwijnen en het gestolen geld teruggeven aan de Nederlandse belastingbetalers! Of aan de Joodse slachtoffers van Islamitische terreur.

   4. sjun

    Waarom niet? En een volgende vraag, waarom kunnen de ruimhartigen niet gewoon hun eigen hobbies als het publiek uitventen van de eigen ‘goedmens’elijkheid en het in stand houden van de burgeroorlog in de Levant zelf betalen in plaats van dit door te schuiven op kosten van’t Algemeen?

 6. Abri079

  Ik mis vanavond een paar van onze vaste deelnemers. Zouden die na afloop van school niet meer met de NS zijn thuis gekomen?

  1. Henk-Jansen

   Ik mis Dolledries, Dubbele Komma en Zout ook.

   1. Holland

    En Trol134 (oh nee, die is aanwezig).

   2. Abri079

    Heel goed Henk,
    Wie ontbreken er nog meer?

   3. Zout

    @Spaanse Henkie: Je wordt op je wenken bedient hoor!

    Iedere palestijnse terrorist krijgt een ruime vergoeding voor z’n misdrijven. En als hij is opgejorist naar allah, dan krijgt z’n nageslacht een ruime vergoeding. Enig idee door wie die bloedgeld o.a. wordt opgebracht?

    Juist, door Sigrid Kaag van Dhimmie’66

    http://www.newsweek.com/why-west-financing-palestinian-terrorism-700861

 7. denk eens na

  Wie is tegenwoordig nog pro moslim ? Dat is toch een uitstervend soort. Onze wel lievende mede islam bewoner, verdient aan de asiel industrie . wel wetende dat een asielzoeker 500.000 euro per man /vrouw in de rest van hun leven kost, keer 30.000 per jaar. Al tientallen jaren .

 8. henk vintage

  13 miljoen voor nieuwe raketten en tunnels mevrouw Kaag??
  Ze hebben d’r eigen miserabele leven geheel aan zichzelf te wijten.

 9. Zout

  Wat Bloem zegt klopt, dat krijg je inderdaad wanneer je een minister aanstelt die slechts loyaal is aan de palestijnen en ook getrouwd is met een palestijn. Sigrid Kaag (D66) staat er gekleurd op hoor:

  https://nieuwspraak.nl/wp-content/uploads/2017/10/d8447cd3eb_Sigrid_Kaag_by_Tasnimnews-593×670.jpg

  O ja… in Groningen kunnen ze aan het gas!

   1. Abri079

    Wil je dit niet meer doen?!
    Het is 00.30 en ik schrik. Zag even in een flits de vriendin van Paulus de Boskabouter.

    1. Zout

     @Abri: Tja… de waarheid moet wel gezien worden. Deze minister is met een palestijn getrouwd en is van D66-huize (Penthouse).

     Ze poseerde ook graag met wijlen Yasser Arafat de terrorist en Jodenhater.

     https://likud.nl/wp-content/uploads-plikud01/2017/10/Familie-Kaag.jpg

     1. Marija

      Wat hebben wij toch een tiefuslui in de regering.
      Allemaal binnen geharkt door onze grootste oetlul Markje.

 10. A3aan

  Ja ja, ik snap dat best wel hóór, dat van die 13 miljoen. Eigenlijk nog een beetje weinig. Mevrouw van de palestijnse, kán dat wél, mijnheer heeft gezien hoe die arme kleine kindertjes als schild werkte voor de strijders van dat lieflijke islam gedoe. Die kindertjes wil je ook beschermen dus schaf je een kogelwerend of anti bom vest aan, nou, da’s niet goedkoop, kost je zo miljoenen.

  Voor de ziekenhuizen is men nog aan het onderzoeken hoe daar de integratie geweldige strijder versus zieken het beste kan worden geïmplementeerd. Ter bescherming van allen natuurlijk. Voor de bejaarde tehuizen is de gedachte dat gezien de levensverwachting van haar inwoners er niet ál te veel zal mogen worden uitgegeven, er moet per slot van rekening voor de hoogste baas nog wat overblijven… en voor de bommen… vesten… raketje misschien.

  Jonge, die palestijnen hebben leijders om tróts op te zijn.

  1. Kodi

   Kinderen als menselijk schild: Ken je dit plaatje nog?
   http://www.imghost.nl/download/2014-08-03-15-24-10_hamas%252520jongetjes%252520levende%252520schilden%25252001a%5B1%5D.jpg
   Wat een ziekelijk rioolvolk moet je dan wel niet zijn? Geen cent waard dus. Onmiddelijk stopzetten al het gratis geld naar die Pallezwijnen.

 11. Babaji538

  Het getuigt van geen enkele ruggengraat.
  Petra Hermans

  1. corfo

   @Babaji538

   Gehinderd door de mist riep de man tegen z’n vrouw :
   “Ik zie je héél vaag, Ina !”
   Ruud Johan Hermans
   (broer van Petra Hermans)

  2. Vit

   A good woman makes your dick hard not your life.

   Ezechiel 34:13

   1. B. Pascal

    kinderlijk deze opmerking, samen met het citaat, achterlijk!

  3. Zout

   Babaji538: Ik zie je vaag Ina zei hij tegen meneer P. Iemel, de zoon van mevrouw P. Enis
   Ruud Johan Hermans
   (broer van Petra Hermans)

 12. P.Sisterons

  De elite is bang voor overbevolking. Als het westen nu eens ontwikkelingshulp in de vorm van anti-conceptie middelen zou geven aan die kansloze parasieten dan slaan er vast en zeker veel minder op drift.

  1. Abri079

   Niet alleen de elite.
   Google eens op de club van tien miljoen en lees hun site.

 13. B. Pascal

  Alleen voor de christenen is dat geld juist. De christenen in de Palestijnse gebieden worden alle mogelijkheden ontnomen. Omdat die sharia-overheid van de Palestijnen enkel bloed wil! En nimmer vrede!

  1. Kodi

   Juist.

  2. Zout

   @B. Pascal: Onze politici maken zich, m.u.v. enkele rotsen in de branding, niet druk om een paar christenen in Gaza. Ze hebben liever vriendschap met de miljoenen Mohammedanen die bovendien op de olie zitten. Waarom denk je dat ze Sigrid Al Kaan naar binnen hebben gehaald?

   1. B. Pascal

    dat begrijp ik, helaas wel, goed, als er dan maar wat geld bij de christenen komt.

    1. Zout

     @B. Pascal: Zeker, amen!

 14. Duckday

  Schande wat deze minister doet weg er mee Deze heersers smijten met geld dat niet van hun zelf is in een bodem loze put

 15. trampoline

  Aangezien onze overheid geld geeft aan Islamitische criminele organisaties, heb ik alle donaties aan dit soort instellingen gestaakt.

 16. Zout

  Nóg meer geld naar de palestijnen en Groningen aan het gas?

  En natuurlijk meer geld naar de bodemloze putten van Brussel.

  Europese Commissie wil meer Nederlands geld: https://www.trouw.nl/democratie/europese-commissie-wil-meer-nederlands-geld~a3b6e648/

  1. chrism

   Ja natuurlijk ik zei het een aantal maanden geleden al .
   Al die bang makerij over de Brexit het kost ze gewoon geld en een leger dus ergens moet dat terug komen en jawel pensioen pot Nederland heeft het wel .

   Ik vertel je als je nu mag inzien in de echte pot dan zal je zien dat het een stuk minder is dan verteld word .

  2. Kodi

   Dan zijn de Britten als netto betaler toch gezegend dat ze binnenkort niets meer hoeven mee te betalen aan al die verhogingen van de uitgavenorgieën van het Vierde Rijk de EUSSR in Brussel.

 17. corfo

  Misschien kunnen die vermaledijde Palestijnen eens een keer leren wérken, zodat ze niet nog eens decennia lang hun hand moeten ophouden bij de landen die door hen worden vervloekt ? Een volk van z.g. addergebroed, te lui om te gaan werken maar wél aanslagen plegen; wordt zo’n terrorist, terecht, gedood, dan wordt dat zooitje helemaal gek. Ik zou zeggen : hand aan de ploeg en ga te werk zoals de Israëli hún land vruchtbaar en bewoonbaar hebben gemaakt.
  Of uhh……….vraag demente Dries om hulp !

  1. Zout

   @Corfo: Ze werken wel, in de terrortunnels.

   1. Bloem

    De meeste palestijnen werken gewoon in Israël, zijn afhankelijk van de gezondheidszorg in Israël, maken gebruik van de Israëlische nutsvoorzieningen. Wanneer Israël werkelijk zegt, vanaf nu trekken we onze handen er definitief van af, dan kunnen die terroristen het in de Gazastrook helemaal wel schudden.
    Bovendien gaat de Nederlandse overheid er aan voorbij dat Trump de Palestijnen, door ze financieel onder druk te zetten, probeert te bewegen eindelijk eens serieus te gaan onderhandelen over vrede i.p.v. net als de afgelopen decennia geen millimeter richting vrede te bewegen. Mw. Kaag laat hiermee zien dat ze verblind is door haar palestijnse loyaliteit en totaal ongeschikt is voor haar functie, zeker op dit departement. Jammer dat Rutte, die leiding geeft aan het kabinet en dus feitelijk baasje is van Kaag, wederom het pluche belangrijker vindt dat goed beleid uit te voeren.

    1. Zout

     @Bloem: Er komt geen vrede want de palestijnen (hamas) willen geen vrede.
     De joodse cultuur is een cultuur van leven en respect voor het leven. De Arabische cultuur is een cultuur van dood en respect voor de dood. Bovendien is de Arabische cultuur intrinsiek verbonden met de overtuiging dat je de joden moet uitroeien.

     Nu mag jij driemaal raden over er vrede komt en of dat om “land” gaat.

 18. Tinneke

  Ik lees hier ergens…….We mogen de Palestijnen niet in de steek laten, en de rest van de wereld ook niet! toch @29

 19. chrism

  Nederland ga echt een keer op de bek krijgen als ze zo tegen Amerika zijn en niet enkel Nederland de rest van de EU ook

 20. Ruud562

  In één van de reacties hier, zo’n reactie van zo’n walgelijk dom deugmens, lees ik het volgende: “Hoeveel geld er ook aan uitgegeven is, we mogen de Palestijnen niet aan hun lot overlaten.”

  Tja, daar is wél onmiddellijk geld voor beschikbaar, geld dat geheid omgezet wordt in wapentuig en terroristische acties!

  Echter, voor ons eigen volk, volk dat dat geld mag ophoesten én lijdt onder de gaswinning, is er geen geld beschikbaar, laat staan doeltreffende hulp! Ja, dan heb ik het over Groningen!

  1. Kodi

   Het is wel weer duidelijk wiens schuld het is dat de langdurige armoede in Nederland toeneemt. Onze roverheid laat onze eigen armen creperen ten gunste van dat rioolvolk de Pallezwijnen die weer aan terreurtunnels en raketten geholpen moeten worden. Het is wel weer duidelijk welk volk er een parasietenvolk is. Voor een parasietenvolk dat over onze rug heen leeft ken ik slechts enkel gevoelens van verachting en wrok.

   Langdurige armoede neemt toe in Nederland
   https://nos.nl/artikel/2212328-langdurige-armoede-neemt-toe-in-nederland.html

   Het aantal huishoudens dat langdurig in armoede leeft is in 2016 verder toegenomen, zegt het CBS. Zo’n 224.000 huishoudens hadden toen al vier jaar of langer een inkomen onder de zogeheten lage-inkomensgrens. Dat is 3,3 procent van alle huishoudens in Nederland, zo’n 15.000 meer dan in 2015. Dat komt doordat meer mensen langdurig afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering.

   Het aantal huishoudens dat kort of lang in armoede leeft bleef in 2016 stabiel. Dat waren er 590.000, oftewel 8,2 procent van alle huishoudens, evenveel als in 2015. In 2014 en 2015 daalde de armoede nog licht.

 21. Ruud562

  Maar ja, wat wil je ook met zo’n zooitje op dat Binnenhof. Daar geldt het motto: “Verbeter eerst de wereld, je eigen carrière en kijk dan pas naar het eigen volk!”
  Want, “we zijn zo ontzettend deugzaam”.

  1. Abri079

   Het meest erge vind ik dat wij in Nederland voedselbanken hebben.

   De Nederlandse overheid heeft de mond vol over hoe de wereld eruit dient te zien. Levert daar o.a. op militair, medisch en politioneel hulp aan. In eigen land kunnen we niet meer rekenen op voldoende voedsel voor iedereen, adequate ondersteuning van bewoners van de provincie Groningen of daadwerkelijke bescherming door de politie tegen allerlei gespuis.

   Dat bewoners van Groningen in hun jarenlange opgekropte boosheid zeggen dat ze met de tractor schade gaan toebrengen is niet slim. Maar m.i. volledig begrijpelijk.

   Nederlanders zijn in mijn beleving niet van die “opstandige” mensen. Denk wel dat als je iemand lang genoeg sart dat hij dan op enig moment niet meer zijn andere wang toekeert.

   Ben dan ook bang dat wanneer de kruik breekt de consequenties zullen zijn.

   1. Guus Geluk

    Welke concrete maatregelen, Abrihim, stel je voor om alle voedselbanken te verwijderen uit de samenleving? En waarom mogen we mensen in ontwikkelingslanden niet ondersteunen die helemaal niet naar de voedselbank kunnen?

    1. Holland

     Opheffen van de ontwikkelingshulp, alleen nog noodhulp in geval van calamiteiten. Dat uitgespaarde geld (enkele miljarden) besteden aan verhoging van uitkeringen voor de armsten in eigen land. Lijkt je dat niet de juiste weg, Guus?

    2. penis aqua di rosa

     Thumb up. De waarheid.

    3. Zout

     @Exguus: En welke voorstellen doe jij Wim, om de Groningers nu eindelijk per direct schadeloos te stellen?

    4. Abri079

     Beste Guus,
     Als je al namen van mensen niet meer behoorlijk kunt opschrijven ga ik zeker niet met je in discussie, knul.

     1. Zout

      @Abri: Dat wil Exguus ook helemaal niet, dat weet je toch?

 22. DolleDries

  De jarenlange tactiek van Abbas om te blijven weigeren te onderhandelen met Israël, tenzij eerst al zijn eisen worden ingewilligd, is de Palestijnse leider fataal geworden. Ja, hij krijgt van het grootste deel van de wereld nog steeds volop mondelinge steun, maar de een na de andere financiële bron begint op te drogen. Zelfs Qatar begint nu net als de Saudi’s en de Emiraten de miljardenstroom naar de Palestijnse kassen af te knijpen.
  Zelfs het Trump-hatende Europa, waar de Palestijnen altijd als zielige knuffelmoslims worden behandeld die geen enkel kwaad kunnen doen, begint te twijfelen, al is dat ook ingegeven door het feit dat de belangrijkste Arabische klanten van de kwakkelende Europese economieën het Palestijnse gedram helemaal zat zijn, en zich bij Trump hebben aangesloten.
  Behalve Nederland dan.

 23. Kodi

  Hamas-leiders die hun eigen bevolking brandofferen zijn één voor één miljardairs:
  http://www.globes.co.il/en/article-the-phenomenal-wealth-of-hamas-leaders-1000957953

 24. Kodi

  Vier ‘linkse’ mythen over Israël

  DANIEL GREENFIELD – 18 FEBRUARI 2011

  Mythe 1:

  ‘Israël is tot stand gekomen omdat men zich in Europa schuldig voelde vanwege de Holocaust’

  Deze ‘linkse’ mythe is vele malen verkondigd, nog onlangs door Desmond Tutu. Alhoewel een regelrechte leugen, houdt dit denkbeeld stand omdat het fungeert om Israël neer te zetten als een product van na-oorlogs koloniaal schuldgevoel, in plaats van reeds lang bestaande Israëlische nationale idealen.

  Israël kwam niet in 1947 tot stand. In 1947 was Israël al een functionerend land met een taal, cultuur, landbouw, universiteiten, kranten en een leger dat had bewezen in staat te zijn zich te verdedigen tegen de legers van verscheidene Arabische landen. Het enige dat gebeurde ná de Holocaust was een stemming in de Verenigde Naties in 1947 met betrekking tot een verdelingsplan. Dit verdelingsplan werd nooit uitgevoerd omdat de Arabische landen in plaats daarvan ervoor kozen om te proberen Israël te vernietigen.

  Israël had zich echter onafhankelijk verklaard en voor haar eigen voortbestaan gevochten, met hetzelfde resultaat, ongeacht Resolutie 181 van de Verenigde Naties. Deze stemming wordt vaak omschreven als de totstandkoming van Israël, maar het was in feite een poging om de grenzen van Israël vast te leggen.

  Deze poging mislukte vanwege de Arabische genocidale uitroeiingsactiviteiten die zich niet alleen richtten op Israël, maar ook op Joden die in Arabische landen woonden.

  Israël is ook niet tot stand gekomen als gevolg van na-oorlogs Europees kolonialisme. Groot-Brittannië, dat de koloniale macht was in dat gebied, was tégen Israëls onafhankelijkheid en onthield zich van stemming in de Verenigde Naties. De meerderheid van de vóórstemmers voor Resolutie 181 kwam van niet-Europese landen, voornamelijk in Latijns-Amerika en Oost-Europa, zoals Bolivia, Brazilië, Panama, Peru, Polen, Oekraïne en de Sovjet-Unie. Zeven Europese landen stemden vóór, de meeste daarvan Noord-Europese landen zoals Zweden en Denemarken, die weinig of niet hadden geleden als gevolg van de Holocaust. Twaalf Latijns-Amerikaanse landen stemden vóór. Dat is tweemaal dat aantal. Dit waren landen met eigen nationale ambities die met succes tegen het kolonialisme hadden gestreden.

  Schuldgevoel als gevolg van de Holocaust was niet de reden waarom Resolutie 181 werd aangenomen. Minder dan één derde van de 33 vóórstemmen kwam van landen waar de Holocaust had plaatsgevonden. Hun redenen liepen uiteen. Sommige Latijns-Amerikaanse landen identificeerden zich met Israël’s nationale ambities; weer andere waren op zoek naar economische betrekkingen. De Amerikaanse president Truman werd beïnvloed door de wens naar Joodse stemmen voor de daaropvolgende verkiezingen. De Sovjet-Unie wilde het Britse koloniale programma saboteren. De motieven van de verschillende landen waren veeleer complex dan gebaseerd op medelijden, laat staan schuldgevoel. Zo stemde Iran tégen de resolutie; toch was dit het het tweede land dat de nieuwe staat Israël erkende.

  ‘Linkse’ activisten houden wellicht vol dat Resolutie 181 racistisch was, maar in feite was de helft van de landen die vóórstemden niet-blank, en de meeste landen die vóórstemden waren niet-Europees. Daarom is de mythe dat Israël tot stand is gekomen ná de Holocaust als gevolg van zich schuldig voelende Europeanen, een mythe die is rondgebazuind door iedereen van Desmond Tutu tot aan Barack Obama, niets anders dan een mythe. Israël zou, ongeacht de Holocaust of Resolutie 181, waar voornamelijk niet-Europese landen achter stonden, ook hebben bestaan. Degenen die deze mythe herhalen, tonen daarbij hetzij hun onkunde aan of hun bereidheid om een leugen te doen voortduren om de legitimiteit van Israël te ondermijnen.

  Mythe 2:

  ‘De Europese landen gaven de Joden een land dat al bewoond was’

  Dit is één van de meer gangbare mythen die dient om de legitimiteit aan te tasten van de totstandkoming van de moderne staat Israël en die de Joden beschouwt als een vreemde entiteit in dat land. Dit is een voortzetting van het antisemitische stereotype van de Joden als voortdurende zwervers en eeuwige vreemdelingen.

  Feit is dat de Joden duizenden jaren in dit land aanwezig zijn geweest. Deze periode werd alleen onderbroken als gevolg van massaslachtingen en verbanningen. Hierna moest de Joodse bevolking zich opnieuw vestigen. Tijdens de kolonisatie door Grieken, Romeinen, Arabieren en Ottomanen werden de Joodse volkeren verbannen en werd getracht deze te vervangen door de bevolking van de bezetters om vaste voet in het land te verkrijgen. Ondanks dat alles bleven de Joden de inheemse bevolking van het land.

  Door de eeuwen heen leverden de Joden strijd om onafhankelijkheid te bereiken door middel van gewapende opstanden tegen Romeins en Byzantijns bestuur. De laatste van een dergelijke opstand vond plaats iets meer dan duizend jaar vóór de totstandkoming van de moderne staat Israël en niet tweeduizend jaar geleden, zoals de meeste mensen denken. Joodse pogingen om de staat Israël nieuw leven in te blazen werden meerdere malen en meedogenloos onderdrukt, en minstens één keer door middel van onmiskenbare genocide. Dat was ook niet het enige geval van genocide dat de Joden in Israël meemaakten.

  Pogingen om een nieuwe Joodse staat op te richten duurden voort, zelfs ná de door de kruisvaarders veroorzaakte genodice uit de 16e eeuw. Er werd toen getracht om een Joods autonoom gebied tot stand te brengen onder Selim I door Don Yosef Nassi, als Lord van Tiberias. Verdere onderhandelingen om te komen tot een Joodse staat vonden plaats in de achttiende en negentiende eeuw. Nadat het als gevolg van de halsstarrigheid van de Ottomaanse heersers duidelijk werd dat het vormen van een eigen staat onmogelijk was, hielpen Joodse vrijheidsstrijders, georganiseerd in de NILI groep, alsmede het Joodse Legioen, de Engelsen bij het veroveren van dit gebied in de hoop een eigen staat te kunnen verwerven.

  Het is een feit dat een groot deel van de bevolking van Israël van andere landen afkomstig is. Dit komt omdat duizenden jaren van massaslachtingen en oorlogen dit gebied hadden ontvolkt. Toen waarnemers uit het Westen.

  Israël in de negentiende eeuw bezochten, zagen zij dat het land onvruchtbaar was en dat er maar weinig mensen woonden, zowel Joden als Arabieren. Israël was zó dunbevolkt, dat de gehele bevolking – in 1850 waren er slechts 350.000 inwoners – gemakkelijk in het moderne Tel Aviv zou kunnen worden ondergebracht. En dan te bedenken dat we over een gebied praten dat verscheidene malen groter was dan het moderne Israël.
  (..)
  In 1920, ná de verovering door de Engelsen, was de Arabische bevolking ongeveer verdubbeld. Slechts één generatie daarna waren het er 1,3 miljoen, hoofdzakelijk als gevolg van Arabische immigratie naar Israël, voornamelijk Egyptenaren, die werden aangetrokken door de groeiende Joodse bedrijvigheid. Deze immigranten zouden later de hoofdoorzaak vormen van het ‘Palestijnse Probleem’, waaronder prominente Palestijnse Arabieren zoals Yasser Arafat en Edward Saïd, afkomstig van Caïro. Dan was er ook nog de in Libanon geboren eerste leider van de PLO, Ahmed Shukairy.

  Caïro was, in tegenstelling tot Jeruzalem, een bloeiend centrum onder het Ottomaanse gezag, met een sterk groeiende bevolking. Tussen 1880 en 1930 verdrievoudigde het aantal inwoners van Caïro. Deze overbevolking leidde tot sloppenwijken, die door Europese bezoekers vaak werden omschreven. Deze omstandigheden zijn sinds die tijd alleen maar verslechterd. Een deel van die bevolking trok naar Israël. Terwijl de Joodse immigratie naar Israël zeer zichtbaar was, was die van de Arabieren dat niet. Maar het bestuur van de Engelsen en de groeiende economische mogelijkheden, die werden geboden door Joodse en buitenlandse bedrijven, trokken zowel Arabische als Joodse immigranten naar Israël.

  Dezelfde critici van Israël hadden en hebben geen bezwaar tegen de Arabische immigratie, alhoewel dit deel uitmaakte van een koloniseringsproces waarbij de inheemse Joodse bevolking werd vervangen. In plaats daarvan hanteren zij een dubbele norm door alleen maar bezwaar te maken tegen de Joodse immigratie. Het is ironisch dat op dit moment het de Arabische migratie naar Europa is, die beslag legt op het land van vele van die critici. Deze nieuwkomers beginnen landen te bezetten die ‘al een bevolking hebben’.

  In Australië zijn moslimimmigranten al begonnen met het herschrijven van de geschiedenis. Zij beweren dat dit land ‘altijd al van hen is geweest’. In Frankrijk zijn de recente onlusten al omschreven als ‘een Franse Intefada’. Moslims in Amerika hebben bedacht dat moslims dat land vóór Columbus al hebben ontdekt. Deze processen tonen aan op welke wijze etnische en nationale groeperingen een mythologie van ‘eigenaarschap’ kunnen ontwikkelen in landen waar zij nooit aanwezig zijn geweest. Dezelfde mythologie steekt achter de bewering dat het Palestijnse gebied, dat door de Romeinen werd bestuurd, in werkelijkheid het thuisland was van de één of andere unieke Arabische nationaliteit, wier rechten zijn ontkend.

  De Europeanen ‘gaven’ Israël geen gebied dat al door de Arabieren werd bewoond. De Arabieren waren één van de regionale volkeren. Zij vormden de meerderheid omdat zij de lokale bevolking hadden onderworpen en verbannen. Er zijn talloze onderdrukte inheemse volkeren in het Midden-Oosten, waaronder de Assyriërs, de Koerden, de Kopten, de Dom (de zigeuners van het Midden-Oosten), de Azeri en de volgelingen van Zarathoestra. Arabische moslims komen niet op deze lijst voor. Maar zij heersen momenteel wél over ongeveer 99% van het Midden-Oosten, elf miljoen vierkante kilometer tegenover de 20.000 vierkante kilometer van Israël.

  Mythe 3:

  ‘Bij de totstandkoming van Israël werden de rechten van het Palestijnse volk ontkend’

  Palestina is een gebied, géén Arabische nationaliteit. Het is géén Arabisch woord, maar een verbastering van een woord dat Filistijn betekent. Er is nooit een Palestijns-Arabisch koninkrijk, staat of politieke entiteit geweest, totdat dit door Israël tot stand werd gebracht als onderdeel van een verdrag met Yasser Arafat. Het bestaan van een Palestijnse natie is bedrog, dat door geen van de Arabische mogendheden die dit onderschrijven wordt geloofd. Zij bewezen dat toen zij het land annexeerden, dat later de ‘Bezette Gebieden’ zou gaan heten. Deze aanduiding begonnen zij pas te gebruiken toen Israël deze gebieden heroverde gedurende de Zesdaagse Oorlog in 1967.

  Meer dan twintig jaar lang werd geen enkele Palestijnse staat tot stand gebracht toen Judea, Samaria en Gaza in handen waren van Egypte en Jordanië. Pas ná twee belangrijke militaire nederlagen besloten zij dat stuk mythologie te ondersteunen.
  Bovendien waren het de Arabische mogendheden die het verdelingsplan van de Verenigde Naties van 1947 afkeurden. Dit plan voorzag in de oprichting van twee staten, één Joodse en één Arabische. Het waren de Arabieren die dit plan verwierpen. Zij kozen voor oorlog en drongen er bij de Arabieren in Israël op aan om te vertrekken, zodat zij buiten schot zouden blijven als de Joden in zee zouden worden gedreven. Zo ontstonden de vluchtelingenkampen. Als er één partij is die de ‘Nationale Rechten van het Palestijnse Volk’ ontkent, dan zijn het de Arabische mogendheden. Het thema van de ‘Nationale Rechten’ is altijd gebaseerd geweest op bedrog. Dit werd aangetoond toen de leider van de PLO, Ahmed Shukairy, in 1956 in de Verenigde Naties verkondigde: ‘Het is algemeen bekend dat Palestina niets anders is dan Zuid-Syrië’. De PLO eiste pas een staat ná de Yom Kipoeroorlog van 1973.

  Sinds 1992, toen de PLO een autonoom gebied verkreeg, heeft deze beweging geen serieuze poging ondernomen om het land werkelijk te besturen. In plaats daarvan werden vrijwel al haar hulpbronnen besteed aan milities die werden gebruikt voor terroristische activiteiten tegen Israël en een propagandacampagne, waarbij overal ter wereld wordt geklaagd over Israël. Dit komt omdat geen enkele van de zogenaamde Palestijnse leiders ook maar enig belang heeft in het werkelijk tot stand brengen van een staat. Ex-president Clinton kwam tot zijn schaamte en vernedering ook tot deze conclusie toen Yasser Arafat zijn vredesplan verwierp. Als de Egyptische en Jordaanse Arabieren werkelijk hun ‘Nationale Rechten’ hadden willen uitoefenen, dan zouden zij dat in de afgelopen 17 jaar hebben kunnen doen. Alles wat zij in plaats daarvan hebben gedaan, is proberen Israëli’s te doden ten behoeve van hun Arabische en Iraanse supporters. Na miljarden dollars aan internationale hulp, zijn wapens het enige dat werkt bij de Palestijnse Autoriteit.

  Vele malen zijn er mogelijkheden geweest om een Palestijnse staat tot stand te brengen. Of dit nu in 1947 was door Resolutie 181 van de Verenigde Naties te aanvaarden, of van 1948 tot 1967 met behulp van de Arabische mogendheden, of van 1992 tot 2009 in samenwerking met Israël en de Verenigde Staten. Bijna veertig jaar zijn verstreken waarin een Palestijnse staat tot stand had kunnen worden gebracht. Vergelijk dat eens met de 25 jaar van de zogenaamde bezetting van 1967 tot 1992. De reden waarom er geen ‘Palestijnse Staat’ is, ligt in het feit dat niemand dit eigenlijk wil. Het Palestijnse nationalisme heeft waarde als oorlogspropaganda. Het enige doel daarvan is om Arabieren, moslims en meelopers te verenigen om het doel te bereiken dat in 1947 werd geblokkeerd: de vernietiging van Israël.

  Mythe 4:

  ‘Israël is een kunstmatige entiteit en een racistische Joodse staat’

  De ‘Europese imperialistische kolonialisten’, die door ‘linkse’ historici en activisten zogenaamd worden veracht, zelfs hoewel zij zelf niets meer zijn dan een nieuwe generatie van hetzelfde soort, veranderden het overgrote deel van het Midden-Oosten in Arabische moslimstaten. Zo kwamen kunstmatige landen zoals Egypte, Syrië en Jordanië tot stand. Toch, om de één of andere reden, maken geen van deze historici en activisten bezwaar tegen het bestaan van deze landen, maar wél tegen Israël. Hoe dan ook, zij veroordelen de Koerden, de Assyrische christenen, de Kopten en de talloze andere minderheden van dit gebied om te worden bestuurd door intolerante Arabische heersers.

  De mythe van het slachtofferschap van de Arabische moslims berust op goedkope propaganda die zijn oorsprong vindt in de mislukte Arabische poging Israël te vernietigen en de Joodse bevolking ‘de zee in te drijven’. Deze mythe wordt gefinancierd door het oliegeld, dat afkomstig is van rijke Arabische moslimdictaturen zoals Saoedi-Arabië en ondersteund door linkse activisten die de anti-Israëlische Sovjetpolitiek voortzetten. Deze politiek is een verouderd overblijfsel van de communistische ondersteuning van de Arabische nationalistische dictaturen in Egypte, Syrië en Irak.

  Israël biedt meer vrijheid aan haar inwoners en niet-Israëliërs dan de Arabische landen in dit gebied. Dat is de reden waarom Afrikaanse migranten proberen om via Egypte naar Israël te komen. Israël is een toevluchtsoord voor vele van de vervolgde gelovigen in deze streek, waaronder de Bahai. Het land heeft bescherming en onderdak geboden aan vele verschillende volkeren vanuit de gehele wereld, zelfs aan Vietnamese bootvluchtelingen. Al deze volkeren hebben een nieuw vaderland gevonden, behalve de Arabische moslims. Hun boosheid wordt gevoed door hun geloof dat alleen zij Israël zouden moeten besturen, net als in de rest van het Midden-Oosten.

  Indien ‘linkse’ activisten werkelijk op willen komen voor onderdrukte en verbannen volkeren in het Midden-Oosten, misschien in plaats van het volgen van het verwerpelijke voorbeeld van de Human Rights Watch van het bij elkaar bedelen van geld, afkomstig uit Saoedi-Arabië, om met behulp daarvan Israël zwart te maken, moeten zij eens kijken naar de situatie in het trendy Dubai. Dit is een land waar het merendeel van de bevolking bestaat uit gastarbeiders, die als slaven worden behandeld en met duizenden omkomen. Het kan ook geen kwaad om de situatie in Iran te bekijken. Hier heerst een moslimminderheid over een Azerimeerderheid, en onderddrukt hun cultuur, taal en nationale ambities. Dan is er ook nog de kwestie van een onafhankelijke Koerdische staat en de rechten van de Koerden om Kirkuk, ná Saddam’s etnische zuivering, terug te eisen. Verder is er nog de benarde toestand van de Kopten in Egypte, aan wie fundamentele mensenrechten worden onthouden.

  In plaats daarvan blijven ‘linkse’ activisten dwepen met de irrationele en onverdraagzame eisen van de Arabische moslimmeerderheid in die streek om de enige niet-moslimstaat daar te onderdrukken, om nóg een Arabisch moslimland erbij te krijgen. Die schaamteloze minachting voor de rechten van iedereen die géén Arabische moslim is, is exact de reden waarom de Joden van Israël moesten vechten voor hun nationale onafhankelijkheid. Het ziet ernaar uit dat de Koerden in Irak ook voor hun onafhankelijkheid zullen moeten vechten.

  De cultus van het oriëntalisme gaat ervan uit dat alleen Arabische moslims nationale rechten hebben in het Midden-Oosten. Aan Israël is de taak om dit te ontkennen en om in plaats daarvan de nationale rechten van de inheemse bevolking van Israël te verkondigen, een land en een volk dat al bestond vóór de Arabische kolonisatie, en deze bovendien zal overleven.

  Vertaald uit het Engels door

  W. IJsgeer

  1. Bloem

   Beste Kodi, dank dat je de moeie hebt genomen om dit stukje geschiedenis met ons te delen. Helaas zijn er altijd minderwaardige antisemieten die het hoofd voor de waarheid afwenden

 25. Kodi

  VN-organisatie toneel van seksuele intimidatie en aanrandingen, slachtoffers zwijgen uit angst.
  https://pbs.twimg.com/media/DT5dujIXkAAhPd9.jpg

 26. Nasrani

  Fijn, mede namens de Christenen van de CU! Wat een hypocriet clubje is dat geworden zeg. Christenen denk tweemaal na bij de volgende verkiezingen.

  1. Guus Geluk

   De ChristenUnie heeft, in het landsbelang, haar verantwoordelijkheid genomen om dit land te besturen. Daarbij heeft zij een duidelijk christelijk stempel gezet op het regeerakkoord. Onlangs werd bekend dat de Zondagswet in deze kabinetsperiode niet wordt vernietigd.

   U kunt met uw vinger wapperen, maar u wappert loos in de ruimte.

   1. Holland

    Guus, je bent van God los en een verdwaalde christen. Je hebt geen besef en geen benul, maar wauwelt een eind voor z’n mallemoers kont weg. De CU heeft zich onder druk en dwang laten verleiden tot regeringdeelname en heeft in ruil voor twee ministersposten alles verkwanseld waar ze eens voor stond. Smerig, hypocriet volk.

    1. Guus Geluk

     De ChristenUnie heeft haar verantwoordelijkheid genomen en verschillende standpunten in beleid weten om te zetten. Ik weet dat het jou vreemd in de oren klinkt, maar er zijn partijen die dat kunnen, durven en willen.

    2. penis aqua di rosa

     Ben ik helemaal met je eens

   2. Nasrani

    Het doel heiligt de middelen begrijp ik. Niet erg Christelijk, erg kortzichtig en vooral erg hypocriet. En wat betreft de kroonjuwelen die de CU heeft binnengehaald……..een kinderhand is snel gevuld ( ook nog met achterhaalde zaken). Als Christen heeft de CU voor mij volledig afgedaan.

    1. Guus Geluk

     “En wat betreft de kroonjuwelen die de CU heeft binnengehaald……..een kinderhand is snel gevuld ( ook nog met achterhaalde zaken).”

     Dit is onzin. Een voorbeeld: de Wet Voltooid Leven zou er bijna zijn doorgehaald, ware het niet dat de ChristenUnie op de rem trapte. De ChristenUnie is een factor van belang in het kabinet, waardoor partijen amper in staat zijn “paarse” plannen door de Kamer te loodsen. Onlangs werd de abortuspil niet beschikbaar gesteld en werd de Zondagswet niet ingetrokken.

     Wederom is gebleken dat een confessionele partij in de coalitie ook confessionele standpunten weet om te zetten in confessioneel beleid – of tenminste op de rem weet te staan bij een seculier beleid.

     Ik ben hier mee ingenomen.

  2. Kodi

   CU verraadt hierbij Israël. Van het CDA wisten we al dat deze staan voor Christenen Dienen Allah. De CU heeft zich daar dus bij aangesloten. Inderdaad: Christenen, denk na bij op wie jullie de volgende keer gaan stemmen. Geef verraders geen stem!

 27. rafi

  Bij de Palestijnen gaat het niet eens om echte vluchtelingen. Ze woonden tot 1948 in de toen pas gestichte staat Israel en gingen – op verzoek (!) van de Arabische buurlanden, die dat verzoek deden via de radio – volgens hen tijdelijk, even naar waar ze nu zitten om plaats te maken voor de Arabische legers die eerst de Joden voor hen wel eventjes de zee in zouden drijven, waarna ze terug konden keren. Ze vertrokken dus vrijwillig! Ondanks de dringende verzoeken van de Joden om alsjeblieft te blijven omdat vluchten niet hoeft omdat de Holocaust-overlevenden alleen maar in vrede met hen samen willen leven. Wijlen mijn vader heeft me dit verteld, want hij vocht toen in het pas opgerichte Israelische leger in Jeruzalem tegen het binnenvallende Trans-Jordaanse leger.

 28. Kees

  Hoe meer geld je geeft, hoe langer het zal duren voor er echte vrede komt. Abbas is alleen gebaat bij de huidige situatie, die levert hem en velen, een hoop geld op.

 29. Ni28

  De EU zal alles doen om Trump dwars te zitten want daar gaat het om. Geld stroomt naar de Palestijnse bodemloze put waar je alleen terreur en ellende als dank voor terug kunt krijgen. Het voeden van de voornaamste vijand van de staat Israël. Trump ziet dat het weggegooid geld is die aangenomen wordt zonder enige dankbaarheid dus draait ie de kraan dicht. Onze regering die zich anti-Joods opstelt gaat de tegenovergesteld richting denken. Met D66 in de regering en Rutte de leugenaar kunt je niet anders verwachten. Zij moeten toch langzaam kunnen bedenken dat dit contraproductief is. De Palestijnen horen harder aangepakt te worden om hun naar de vredestafel te bewegen. Nu wordt de oude situatie in stand gehouden. Pappen en nathouden dat is wat onze regering doet.

 30. Ni28

  Ontwikkelingshulp heeft tot vandaag de dag alleen geleid tot het standhouden van ellende in de derde wereld en burgeroorlogen die mee gefinancierd worden. Weggegooide miljarden met maar marginale succesjes die in het geheel onzichtbaar zijn.

 31. Ni28

  Henk Jansen, met al die geld die bij de Palestijnen al verdwenen is is er nog steeds sprake van humanitaire crisis. Gaat er geen lichtje bij u branden? Zal nog meer geld helpen? Het geld wordt gebruik tegen de Joden en niet voor onderhoud van eigen mensen. Dat is het probleem. Dus stoppen met de subsidie voor Palestijnse terroristen.

 32. penis aqua di rosa

  Holland, natuurlijk weet ik dat wel, maar mijn vrag zou zoveel antwoorden kunnen uitlokken. Achter ieder vraag zit een gedachte toch?

 33. Seneca

  mevrouw Kaag is in het huwelijk – of wat daarvoor in dat M-O voor doorgaat – getreden met een palestijn. wiens brood men eet, diens woord men spreekt. deze vergelijk gaat natuurlijk mank maar dan zeg ik het zo. een beurt voor mevrouw Kaag, met een palestijnse snikkel, kost NL 13 miljoen euro. tamelijk kostbare beurt… zo zie je maar weer dat bij het overgrote deel van d66 bewindsvrouwen, het verstand zetelt waar de benen bij elkaar komen.

 34. Zout

  In Israël hebben ze schuilkelders. Hebben ze die ook in Gaza?

  https://www.youtube.com/watch?v=w3FGvAMvYpc

 35. Siemien

  We moeten eens stoppen met het steunen van de Palestijnen.

 36. Kodi

  VN klaagt over Trump´s kortingen, maar negeert het eigenlijke probleem

  Geplaatst op 7 maart 2018

  Het hoofd van de VN-hulporganisatie UNRWA heeft er deze week over geklaagd dat de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om de te korten op de Amerikaanse betalingen de hulporganisatie kapot gemaakt zou hebben.

  In de hele wereld bestaan talrijke vluchtelingenproblemen, maar de UNRWA bestaat alleen maar om de zogenaamde Palestijnen te helpen en hun status als “vluchtelingen” in stand te houden.

  Trump heeft de hulp voor de organisatie verlaagd, nadat hij erachter was gekomen dat de deze routinematig in anti-Israëlische ophitsing en Palestijnse terreuractiviteiten is verwikkeld en als reactie op de aanhoudende afwijzing van de Palestijnen om met Israël te onderhandelen.

  De chef van de UNRWA, Pierre Krähenbühl, maakte hier bezwaar tegen: “525.000 studenten hebben geen toegang meer tot onderwijs, drie miljoen patiënten hebben geen toegang tot medische zorg en 1,7 miljoen krijgen geen eerste hulp.”

  Zijn uitlatingen lieten twee ongemakkelijke feiten buiten beschouwing:

  1) De hulp van de VS maakt ongeveer een derde deel van het totale budget van de UNRWA uit. Trump heeft slechts een deel van de betalingen verlaagd. Als het verlies van zo´n kleine fractie van de totale financiering ertoe leidt dat de UNRWA al haar belangrijke programma´s moet stoppen, dan moet er sprake zijn van een ernstig wanbeleid of van corruptie of van allebei in de organisatie.

  2) De Palestijnen zelf hadden tientallen jaren lang de tijd om een functionerende samenleving en regering op te bouwen. En daarvoor werd hen geld ter beschikking gesteld. Uit onderzoek bleek dat de Palestijnen per hoofd van de bevolking meer gekregen hebben dan de Europeanen onder het Marshallplan na de Tweede Wereldoorlog. In al die tijd en met al dat geld hebben de Palestijnen het verzuimd om zelfs ook maar de meest fundamentele openbare diensten voor zichzelf op te richten. Dat klinkt ook niet echt naar een stevige basis voor een eigen staat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.