Dartsheld Raymond van Barneveld staat op kieslijst Groep de Mos bij gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

Fans van de dartsport hebben in de Hofstad straks een bijzondere man om op te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande: niemand minder dan Raymond van Barneveld zal namens Groep de Mos op de kieslijst verschijnen.

Bijzonder nieuws voor dartsfans. Tenminste, voor degenen die in Den Haag wonen. Want op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen, en niemand midner dan dartslegende Raymond van Barneveld staat dan op de kieslijst. Hij komt uit voor Groep De Mos, een lokale politieke partij opgericht door de altijd opgewekte Hagenees Richard de Mos. Het is een partij naar zijn hart, vertelt Van Barneveld die pakweg drie weken geleden nog in de kwartfinale stond van het WK Darts en uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in die andere Nederlandse dartsheld: Michael van Gerwen.

Van Barneveld zal als lijstduwer op plek 36, oftewel ‘dubbel 18’, verschijnen:

“Dubbel 18, ofwel 36, dat is de plek die Neerlands bekendste darter Raymond van Barneveld gaat innemen op de kandidatenlijst van Groep de Mos / Hart voor Den Haag. Hiermee steunt Van Barneveld de lokale partij op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande.

“Ik heb het binnenkort te verschijnen verkiezingsprogramma van de partij gelezen. Dat is een programma waar ik helemaal achter sta en waarmee Groep de Mos de grootste partij van Den Haag kan worden,” aldus Van Barneveld, die blij is met een partij die hét lokale belang voorop stelt. “Met Groep de Mos gooit Den Haag bullseye!””

Lijsttrekker De Mos zegt “apetrots” te zijn op de komst van de vijfvoudig wereldkampioen Van Barneveld. En dat kan ik me voorstellen: een landelijke bekendheid op je lijst zorgt voor media-aandacht van landelijke pers, die ineens een stuk meer geïnteresseerd is in je partij. Want aandacht van lokale media heb je toch wel, maar behalve de Friezen en de Limburgers houdt niemand die plaatselijke journalistiek nu echt in de gaten. Iemand als Van Barneveld kan dat veranderen, ook al verwacht niemand dat Van Barneveld nu daadwerkelijk in die gemeenteraad gaat zitten als de dartsmiljonair ook gekozen wordt als volksvertegenwoordiger.

Maar bij Groep de Mos kan de vlag uit. Een Haagse BN’er op de lijst, en een hele campagne om dartsgrapjes te maken: gooi bullseye met De Mos, laat de partij op 21 maart ooooneeeehuuundredandeeeeiiiight gooien. En mocht de partij van Van Barneveld en De Mos de grootste worden, dan is dat natuurlijk een regelrechte negendarter.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Code134

  Hij heeft vast ook veel verstand van politiek.

  Populisten denken dat elke domme boerenlul het vak van politicus in 14 dagen kan oppikken.

  1. tomygun

   Je bedoeld Syl ? .

   1. Zout

    @Tomygun: Hij, Wim trollenschipper, bedoelt het poneren van een oneliner, zijn snot aanharken en het doorslikken.

  2. Nederlandse_Patriot

   Tja, je zou toch maar eens een volksvertegenwoordiger hebben die ook daadwerkelijk “volks” is. Dat mag natuurlijk niet. Dan zou je iemand krijgen die de problemen van het normale volk aanpakt. Dat zou vreselijk zijn! We hebben veel liever een pretentieuze ambtenaar die vanuit zijn dure villawijk lacht over de problemen van het volk en er geen ruk aan doet. Vele malen beter.

   1. tomygun

    Vele duimpjes up .

 2. B. Pascal

  Dat darten wordt je financieel ook niet beter van ….

 3. Fortiori

  Heeft hij er tijd voor met al zijn tournooien? Een tweemans fractie in de Tweede kamer met van Gerwen zou nog mooier zijn.

 4. Heinz

  Wanneer komt Hans Klok zich melden voor een politieke partij ?

 5. RobertMarsman

  van Barneveld op de kieslijst lijkt me eerder een reden om er niet op te stemmen.

  1. Zout

   Want?

   Iedereen die bijdraagt aan het slopen van het partijkartel is welkom, toch?

   1. RobertMarsman

    Het zou toch triest gesteld zijn als mensen hun stem laten afhangen of er wel of geen bekende Nederlander op de kieslijst staat. Het is inderdaad wel een beetje wat Code134 hier beweerd. Tegenwoordig denken politieke partijen dat elke boerenlul verstand van politiek heeft.

    1. Zout

     Iedereen die bijdraagt aan het slopen van het partijkartel is welkom, toch?

     1. Top

      Het lijkt mij wel, als of Marsman gisteren uit de schutting is gezaagd. Wat een dom tegeltje! Als of de huidige politici niet bezig zijn om zich bijdehand voor te doen. ik neem als voorbeeld Klaver. Maar goed, in de geest van dit soort luitjes, mogen alleen de piepseltjes, die door de Marsmannetjes van deze Aarde goed gekeurd zijn, de politiek in. En wat de leugenaar Code betreft? Grote mond, maar niets toe te voegen. Niet hier en niet in zijn bestaan. Liegt en bedriegt en parasiteert op de gemeenschap. Dus op zijn inbreng, zit niemand te wachten. Het is een Blaaskaak.

 6. Jetske

  RobertMarsman

  Dat was u toch niet van plan, maar ik snap
  wat u daarmee wil zeggen!

 7. Gerlos

  Hij weet waarop hij zijn pijltjes kan gooien, hoeft geen nader uitleg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.