De demonstranten in het anti-racisme protest zijn egocentrische hypocriete kinderen

Misschien niet echt wat u van mij gewend bent, maar de nuance sluit ik in dit geval even buiten de deur. Het anti-racismeprotest dat in maart wordt gehouden, tegen partijen als Forum voor Democratie en de PVV, bestaat uit mensen die geen enkele vorm van zelfreflectie omarmen. 

Iedereen mag demonstreren in dit land en iedereen heeft het recht zijn of haar expressie te uiten in de publieke ruimte. Toch is men in Nederland afgelopen zaterdag de grens overgegaan. Toen een kandidaat van Forum voor Democratie belaagd werd en fysiek mishandeld. Trekken, duwen, sjorren. Als een stel kleine kinderen gingen de Antifascisten tekeer. Voor hen geldt maar één ding: het doel heiligt de middelen. Geen tolerantie voor wat zij zien als intolerantie. Het eeuwenoude dilemma in een vrije samenleving.

Er zijn genoeg onschuldige organisaties die meedoen aan het protest, maar ze worden wel omringt door rare en twijfelachtige leden van extreme organisaties, zoals Antifa. Als het aan de linkerkant is, dan maakt het niet uit of het wel of niet extreem is. Vanuit de media wordt er met een andere mildere visie gekeken naar dit soort manifestaties. Als een demonstratie van de PVV twijfelachtige organisaties op bezoek krijgt, dan moet dat breed uitgemeten worden. Dat is meten met twee maten en voor de verdediging van de democratie vormt dat een bak ellende.

Geen enkele kandidaat voor de politiek moet fysiek aangepakt worden. Het democratische proces moet met respect benaderd worden en die Antifa kinderen hebben er duidelijk niets van begrepen. Het is ook nog eens hypocriet dat organisaties bij die manifestatie het geen zier uitmaakt wie er meeloopt, maar dat ze wel wijzen naar Thierry Baudet en hem een racist noemen, omdat die een gesprek met Jared Taylor heeft gehad. Guilty by association is blijkbaar alleen toepasbaar op de rechterflank.

Jonathan van het Reve verwoordt het mooi in de Volkskrant van vandaag:

”Maar omdat je racisme in algemene zin niet kunt bestrijden, is deze keer gekozen voor FvD-lijsttrekker Annabel Nanninga, want zij is van de partij van Thierry Baudet, en die heeft op zijn beurt, volgens het organiserende comité, nauwe banden met een Amerikaanse racist. Eigenlijk is het heel simpel: ík ben een optelsom van mijn daden, de ánder is vooral met wie hij een biertje drinkt.”

Met deze zin ontmaskert Van het Reve de betogers die meelopen bij de manifestatie. Het is de neiging om jezelf en jouw visie op te hemelen en als heilig doel te verklaren waarbij alle middelen geoorloofd zijn. Daarnaast is het ook het onvermogen of de onwil om de politieke tegenstander te zien als mens met een andere visie, maar wel met de beste bedoelingen. Je kan het met elkaar oneens zijn, maar geweld gebruiken in het democratische proces is de uitverkoop van je democratische ziel aan de totalitaire duivel. Dan valt er niets goed te praten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ni28

  Behandelen als gangbare criminele motorclubs.

  1. corfo

   @ Ni28.
   Ook ik ben een vredelievend persoon, totdat ik merk dat ikzelf gevaar ga lopen, ik zal dan trachten mijn “vijand” vóór te zijn; om die reden heb doorgaans iets bij me als ik een openbare ruimte betreed, iets om mezelf te verdedigen tegen onverlaten. (maar dit terzijde)
   Leden van motorclubs proberen nog wel eens een mede-lid om te brengen, of andere criminele activiteiten te ontplooien.
   Hetzelfde doet zich voor onder halve Nederlanders (2-paspoortbuitenlanders).
   Dat moet ten strengste verboden worden, geeft veel trammelant en politiewerk, kost tonnen aan geld.
   De halve Nederlanders gewoon hun gang laten gaan m.b.t. het vermoorden van elkaar, dat zou gedoogd moeten worden door “onze” overheid.
   Je moet er toch ook niet aan denken dat er een clubje in de “regering” zit van het kaliber Anton Mussert ? Dan kunnen échte Nederlanders gaan emigreren, verplicht !!

   1. Anton Adriaan

    Corfo zei:

    “..Je moet er toch ook niet aan denken dat er een clubje in de “regering” zit van het kaliber Anton Mussert ? Dan kunnen échte Nederlanders gaan emigreren, verplicht….”

    Juist niet! Echte Nederlanders krijgen een streepje voor, mocht ik ooit met een clubje het hier voor het zeggen hebben.
    Dit land zou er een stuk beter uitzien voor de Echte Nederlander.

 2. George van de linden

  Ben ik nou ook een racist ?

  Als dit integratie betekent:

  Turkse Nederlanders in Almelo: ‘Wat moeten we nog meer doen om te integreren?’

  “Mijn familie woont al sinds 1972 in deze straat. Daarmee zijn we de oudste familie hier”, zegt Ugur Çete, gemeenteraadslid van partij Lijst Çete in Almelo. Hij is van Turkse komaf, maar geboren en getogen in Almelo.
  Almelo is in Nederland de gemeente met het relatief hoogste aantal Turkse Nederlanders. Maar liefst 10 procent van de bevolking is van Turkse komaf: in totaal zo’n 7000 mensen. Ze hebben hun eigen geloofshuizen / winkels, restaurants, kapsalons, koffiehuizen en verenigingen…enfin eigenlijk alles wat Turks is, is beter vandaar dat je Turken nooit in Nederlandse winkels / theaters…enfin in geen enkel openbaar gebouw of gelegenheid een ziet. En dit geld niet alleen voor Almelo!
  Nee, heerlijk van de lusten en privileges van Nederland profiteren en verder de Turk uithangen en dat is het wel zo beetje, als Den Haag tenminste snapt wat ik hiermee bedoel. En dit heet dus integreren…m’n reet!

  Er is twijfel aan de loyaliteit van de Turkse gemeenschap. Moskeeën, zoals in Almelo, worden gezien als een verlengstuk van de Turkse regering en met Turkije zelf.
  Volgens Tonça is de Turkse gemeenschap juist heel loyaal aan Nederland. “Maar we zijn ook loyaal aan Turkije. We zeggen altijd: het is ons vader én ons moederland.

  Ondertussen heeft de Armeense gemeenschap in Almelo kritiek op hoe de Turkse Nederlanders zich opstellen. “Zij zitten vooral samen in theehuizen te praten over de Turkse politiek

  1. corfo

   @ George v.d. L.
   Natúúrlijk bent u géén racist, u constateert gewoon, heel duidelijk, wat de Almelose Turken als “integratie” betitelen. Elke weldenkende échte Nederlander zal hetzelfde vinden als u, en daarin hebben u én al die andere Nederlanders volkomen gelijk.
   Er zijn echter een paar dwaallichten die u als “racist” zullen betitelen, dat zijn géén echte Nederlanders maar buitenlanders met 2 paspoorten, echter…….er kan een enkele échte Nederlander tussen vertoeven die u óók een “racist” zullen vinden. Dat zijn dan de échte Nederlanders die men in WOII, NSB’ers noemde, de z.g. landverraders; een slap aftreksel van dat soort huist nog in dit landje, hun aantal is echter tanende omdat zij inzien dat zij hun eigen graf graven.

 3. George van de linden

  Ik krijg er de schijt van : in bijna elke reclame negers of tenminste 1 neger / in de aller-hande van AH zelfs :negers / buitenlands vreten die ze je proberen op te dringen in elk kookprogramma en reclame / zelfs in autocommercials: negers.
  Enfin,dat ik de straat uitrij en op de hoofdweg terecht kom en iedereen om mij heen allochtoon is ,zelfs in de auto’s op fietsen vind ik al erg genoeg, maar nu ook al in modebladen…eigenlijk overal! Ik voel mij verdomme omsingeld!!
  Het lijkt verdomme wel een pandemie die uitgebroken is .
  Helhupppp !!!
  Of is dit een nachtmerrie ?

  1. Anton Adriaan

   Fijn hé, George vd Linden?
   Zo’n multiculturele samenleving…

   Je vergeet natuurlijk de verplichte blanke vrouw mét ‘neger’ en de blanke man met de verplichte ‘negerin’ en de daarbij behorende gemixte resultaatjes, gezellig aan tafel. 😉

   De DDS poster Holland, kan hier zeer positief over meepraten. Niet Hollangola? 😉

   1. corfo

    @ Anton Mussert.
    Ik lees dat jij een blanke vrouw (mag niet meer Anton, moet “witte” zijn)
    VERPLICHT wilt mixen met een zwarte man ?wat bij jij een vieze, vulgaire landverrader, Mussert !
    Het zijn je eigen woorden : “verplicht enz.”
    Representatief voor de gehele linkse rotzooi : meewerken aan de ondergang, en als ’t eenmaal zover is roepen : “Wir haben es nicht gewusst !”
    Smeerlapperij van de hoogste orde.

    1. Anton Adriaan

     Corfo…

     Je snapt dat m’n post puur sarcastisch is hé?

 4. George van de linden

  Echt, ik ben er helemaal klaar mee !!!

  Berlijn – Turkse gemeenschap en migrantenorganisaties eisen toezegging dat Duitsers gaan integreren in eigen land
  ‘Het ontwerpen van een integratiebeleid dat voor iedereen sociaal beleid wordt is de sleutel tot de toekomstige levensvatbaarheid van Duitsland’
  30-01-2018, 15:31 Tags: Duitsland, integratie, turkije
  De Turkse gemeenschap in Duitsland en andere migrantenorganisaties hebben dinsdag een duidelijke toezegging geëist van de toekomstige federale regering aan de muliculturele samenleving. Momenteel onderhandelen CDU/CSU en SPD over een nieuw regeerakkoord.

  “We doen een beroep op de leiders van de nieuw gevormde regering: Zet het structurele ontwerp van de immigratiesamenleving als centraal thema op de politieke agenda.”
  Het verzoek komt vanuit de ‘Türkische Gemeinde in Deutschland’ (TGD) en de ‘Neuen Deutschen Organisationen‘ (NDO) die een duurzaam anti-racismebeleid en ‘effectieve strategieën willen tegen alle vormen van racisme’. Daartoe hoort ook een integratiebeleid dat er niet langer alleen op gericht is immigranten te integreren, maar ook Duitsers.
  Het nieuwe normaal
  “We hebben een integratiebeleid nodig dat voor iedereen sociaal beleid wordt. Een integratiebeleid dat zich alleen richt op mensen met een migrantenachtergrond is niet meer van deze tijd.”

 5. Steve Van der Vekens

  Mooi gezegd.

 6. Squirrel

  Negeren, die hypocriete, opportunistische raddraaier Sylvana S., die, in plaats van land en tradities een trap na te geven, haar zegeningen zou moeten tellen !
  Wie komt daarmee weg ? Zij zelf vooralsnog niet echt, getuige die kermis van een rariteiten – “kabinet”. “Het-lid-op-de-neus”, niet gehinderd door enige scrupule, noch realiteitszin. We houden nog steeds van Zwarte Piet, Michiel de Ruyter en anderen, die er toe doen, of ooit hebben gedaan. Met KRITISCHE blik, waar gewenst. Zonder barbaarse beeldenstorm of anderszins.
  GENUANCEERD. Raadpleeg de Dikke van Dale, Simons. Nog zo’n nationale trots.
  Stop harrassing the Dutch, stank voor dank.
  Bespaar ons verdere irritatie en verveling, van een leegte, die zijn weerga moet kent !

 7. Weethetbeter

  Toen een kandidaat van Forum voor Democratie belaagd werd en fysiek mishandeld. Trekken, duwen, sjorren.
  Heeft de kandidaat inmiddels tegengesproken. Alweer fakenews door de DDS!

  1. Holland

   Weethetbeter, Jalta schrijft: “Maar hoe zit het nou echt? Ewout Klei belde de belaagde FvD-folderaar op. Hemmie Kerklingh wil er niet veel over kwijt en wijst op de woordvoerder van de partij, Jeroen de Vries. Wel zegt Kerklingh: ‘Ik was onder de indruk. Logisch. Er kwamen drie man springend op je af. Ik ben niet in elkaar geslagen. Er zijn geen gekke dingen gebeurd. Alleen wat rukken en trekken.”

   Dus wel degelijk trekken, duwen, sjorren.

   1. corfo

    @ Holland.

    Rukken en trekken ?
    De firma “Rukkie en Trekkertje” is weer actief !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.