De demonstranten in het anti-racisme protest zijn egocentrische hypocriete kinderen

Geen categoriejan 30 2018, 18:00
Misschien niet echt wat u van mij gewend bent, maar de nuance sluit ik in dit geval even buiten de deur. Het anti-racismeprotest dat in maart wordt gehouden, tegen partijen als Forum voor Democratie en de PVV, bestaat uit mensen die geen enkele vorm van zelfreflectie omarmen.
Iedereen mag demonstreren in dit land en iedereen heeft het recht zijn of haar expressie te uiten in de publieke ruimte. Toch is men in Nederland afgelopen zaterdag de grens overgegaan. Toen een kandidaat van Forum voor Democratie belaagd werd en fysiek mishandeld. Trekken, duwen, sjorren. Als een stel kleine kinderen gingen de Antifascisten tekeer. Voor hen geldt maar één ding: het doel heiligt de middelen. Geen tolerantie voor wat zij zien als intolerantie. Het eeuwenoude dilemma in een vrije samenleving.
Er zijn genoeg onschuldige organisaties die meedoen aan het protest, maar ze worden wel omringt door rare en twijfelachtige leden van extreme organisaties, zoals Antifa. Als het aan de linkerkant is, dan maakt het niet uit of het wel of niet extreem is. Vanuit de media wordt er met een andere mildere visie gekeken naar dit soort manifestaties. Als een demonstratie van de PVV twijfelachtige organisaties op bezoek krijgt, dan moet dat breed uitgemeten worden. Dat is meten met twee maten en voor de verdediging van de democratie vormt dat een bak ellende.
Geen enkele kandidaat voor de politiek moet fysiek aangepakt worden. Het democratische proces moet met respect benaderd worden en die Antifa kinderen hebben er duidelijk niets van begrepen. Het is ook nog eens hypocriet dat organisaties bij die manifestatie het geen zier uitmaakt wie er meeloopt, maar dat ze wel wijzen naar Thierry Baudet en hem een racist noemen, omdat die een gesprek met Jared Taylor heeft gehad. Guilty by association is blijkbaar alleen toepasbaar op de rechterflank.
Jonathan van het Reve verwoordt het mooi in de Volkskrant van vandaag:

''Maar omdat je racisme in algemene zin niet kunt bestrijden, is deze keer gekozen voor FvD-lijsttrekker Annabel Nanninga, want zij is van de partij van Thierry Baudet, en die heeft op zijn beurt, volgens het organiserende comité, nauwe banden met een Amerikaanse racist. Eigenlijk is het heel simpel: ík ben een optelsom van mijn daden, de ánder is vooral met wie hij een biertje drinkt.''

Met deze zin ontmaskert Van het Reve de betogers die meelopen bij de manifestatie. Het is de neiging om jezelf en jouw visie op te hemelen en als heilig doel te verklaren waarbij alle middelen geoorloofd zijn. Daarnaast is het ook het onvermogen of de onwil om de politieke tegenstander te zien als mens met een andere visie, maar wel met de beste bedoelingen. Je kan het met elkaar oneens zijn, maar geweld gebruiken in het democratische proces is de uitverkoop van je democratische ziel aan de totalitaire duivel. Dan valt er niets goed te praten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten