De politieke bubbels van rechts en links: het wordt alleen maar erger in 2018

We leven in een gespleten en gefragmenteerde maatschappij waarin mensen nauwelijks meer uit hun bubbel komen. Het jaar 2017 werd gekenmerkt door de benoeming en acceptatie van deze bubbels. Polarisatie zou vooral door social media komen, die je bijna niets laten zien buiten je eigen interesses. Wacht maar, het wordt alleen maar erger.

Wat gaat er in 2018 gebeuren en verder? Dit jaar werd er verteld dat het ‘populisme’ werd verslagen en dat burgers weer meer vertrouwen krijgen in de Europese Unie. Is het oh zo beruchte polarisatieproces dan eindelijk geëindigd? Die kans is heel erg klein, want het heeft niet alleen met de politieke ontwikkelingen te maken, maar vooral met de persoonlijke ontwikkelingen van mensen.

Door social media blijft de belevingswereld van mensen erg klein en mensen vinden dat helemaal niet erg. Men wil niet geconfronteerd worden met andere denkbeelden en andere visies. Dat zou namelijk ‘frustratie’ teweeg brengen en ergernis en daar heeft men eigenlijk helemaal geen behoefte aan.

Bedrijven als Facebook krijgen meer inkomsten en gebruikers, als ze hun gebruikers bestoken met informatie die te maken heeft met de interesses van de gebruiker. Ze moeten zo lang mogelijk vastgehouden worden op het internet en zo veel mogelijk in aanraking komen met positieve prikkels. Dit betekent uiteindelijk dat er vooral naar de mond van  gebruikers gepraat wordt.

Iets anders zouden we ook niet moeten willen. Het zou namelijk betekenen dat landen Facebook moeten gaan opleggen dat het bedrijf haar interne beleid aanpast en ‘gebalanceerde informatie’ verzendt naar de gebruikers. Dan is natuurlijk de vraag wat ‘gebalanceerd’ is of niet. Je krijgt waarde oordelen van nieuws en websites, waarvan je jezelf moet afvragen of die oordelen wel goed zijn. Moet die informatie gepolitiseerd worden? Social media worden daarmee een verlengstuk van de overheid en mogelijk onderdeel van censuurbeleid.

Neen, er gaat niet veel veranderen aan de politieke bubbels waarin men leeft. Ze worden hoogstwaarschijnlijk zelfs versterkt, door het beleid van social media bedrijven en de menselijke behoeftes. Dat zal ingrijpende gevolgen kunnen hebben op ons politiek bestel en de samenleving. Een gefragmenteerde samenleving is geen samenleving. Wanneer mensen niet vaak uit hun eigen bubbel komen en ook niet de moeite doen om andersdenkenden te begrijpen, dan krijg je een gepolariseerde samenleving met politieke groeperingen die elkaar naar het leven staan.

Een tip voor 2018? Stap gewoon eens uit uw politieke bubbel en ga met mensen praten die anders denken en andere denkbeelden hebben. Het is een leuk gesprek en u zult zien dat er in menselijk opzicht niet veel verschillen zijn. De goedheid van de mens is niet louter afhankelijk van de politieke voorkeur of politieke identiteit. De goedheid van de mens is onder andere afhankelijk van de moed om open te staan voor andersdenkenden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. EllyD18

  Discussiëren met linksdenkenden ?
  Sorry, zonde van mijn tijd.

  1. Kodi

   Dat is net als discussiëren met gelovigen. Ze zijn pas tevreden als de andersdenkende zwijgt.

   Fascisme zie ik eigenlijk niet zozeer als een systeem, maar als een gesteldheid. Je treft het vooral aan in een moskee of in een zaal vol linkse mensen.

   1. sjun

    Het zou maar zo in gelijkgeschakeld UvA-gezelschap kunnen plaatsvinden.

    1. Code134

     Wat een rancune jegens je oude broodheer, Sjun.

     🙂

     1. sjun

      Ik vrees toch dat je abuis bent en me met Peter van de schoolkrant bij de buren verwart Wim. In het roodverpolitiekte klimaat van Berufsverbote dat vanaf begin jaren 70 de UvA kenmerkt kom je slechts met de juiste breedsocialistische partijkaart en volgzame mentaliteit aan de bak. Sommigen weten dat an den Führer vorbei arbeitend te compenseren door extra politiekcorrect uit de hoek te komen en anderen fascistoïde de maat te nemen. Da’s voorwaar geen klimaat voor opbloeiende wetenschappelijke inzichten. Het biedt echter wel weer een uitstekend klimaat voor de aansturing van AFA-terreur zoals wij dat bijvoorbeeld te Charlottesville zagen plaatsvinden.

     2. Code134

      Hadden die negatief uitgepakte functioneringsgesprekken niet veeleer betrekking op een kwalitatief en kwantitatief tegenvallende productie, beste Sjun?

      Dat is het toch fideel van die club dat ze je met een goedgevuld rugzakje de deur wezen?

      Ik snap wel dat je achteraf dan een goed verhaal moet verzinnen, iets met socialisme en politiek correctivisme of zoiets. Dan lijkt het nog op een heus Berufsverbot.

      🙂

     3. Zout

      @Error: Je laat je wel kennen taalneuqertje, het is nóg erger dan ik dacht. Je kunt beter rechtsomkeert maken. Je reacties zijn belachelijk, bespottelijk en belazerd.

     4. Code134

      Je hebt wel een beetje gelijk, Zout, ik liet me meeslepen in de absurdistische hilariteit.

      Maar nu ga ik maar eens de legerstede opzoeken want volgens Sjun en Floris word ik geacht morgen weer een bejaardenhuis op te stuwen in de vaart der volkeren.

      🙂

 2. DolleDries

  Links gaat steeds gewelddadiger worden in 2018, het zijn de wanhopige excessen van een verliezende partij.

  1. hans-e-pans

   Links roept bij zichzelf oerdriften op omdat het slechte verliezers zijn.
   Lukt het niet goedschiks door overreding dan maar kwaadschiks met veel, heel veel, geweld.

   1. Steve Van der Vekens

    Links moet eens niet zo de moraalridder uithangen omdat ze denken dat Jezus hen in het paradijs voor hun barmhartigheid zal belonen. Denk eens aan jezelf in de eerste plaats. Dat moeten ze nog leren, maar ze sleuren de rest hierbij wel mee de afgrond in. Trump denkt aan Amerika, Poetin denkt aan Rusland, de moslims denken aan zichzelf en Europa denkt aan de moslims.

 3. Ritter

  Gelukkig zijn er de sociale media. Zonder deze media zouden veel dingen verborgen blijven omdat de gevestigde media weigeren dit te rapporteren.

  (Denk b.v aan de massa verkrachtingen in Keulen waarover de gevestigde media in eerste instantie zwegen maar door de berichtgeving in de sociale media moesten de gevestigde media er ook aandacht aan besteden)

  Door de sociale media en veel “nieuwe media” (!) hebben de gevestigde media hun alleenrecht om de publieke opinie te vormen verloren. Gelukkig maar.

  Vanmorgen op radio1 werd gelijk al Baudet aangevallen en gedemoniseerd. Dat zijn dus de gevestigde media. Van de NPO moet je in ieder geval geen “objectieve” berichtgeving verwachten.

  1. Code134

   De zogenaamde massaverkrachtingen in Keulen bleken een hysterische hoax. Daar kon je echter pas achter komen door uit je rechts-populistische bubble te komen en serieuze media te raadplegen.

   1. Code134

    Voor mensen die de moed hebben uit hun extreem-rechtse informatiebubbel te stappen, hier de feiten: https://decorrespondent.nl/4322/honderd-dagen-na-het-nieuws-over-keulen-de-feiten/1462312524860-fec39895

    1. Ritter

     Code134

     Overzicht politie: aanrandingen vonden door heel Duitsland plaats

     “Een uitgelekt rapport van de federale Duitse politie toont aan dat aanrandingen met de jaarwisseling vrijwel overal in het land hebben plaatsgevonden. Bovendien wist de Duitse minister van Binnenlandse Zaken al langer dat de Duitse politie te kampen had met een schrijnend tekort aan personeel.

     De Duitse federale politie zette voor het eerst alle cijfers op een rij in een vertrouwelijk rapport, dat in handen kwam van Süddeutsche Zeitung en WDR. Daaruit blijkt dat in twaalf van de zestien Duitse deelstaten tijdens de jaarwisseling bij de politie meldingen zijn binnengekomen van seksueel geweld en berovingen.

     Naast Noordrijn-Westfalen, waar Keulen, Düsseldorf en Bielefeld deel van uitmaken, kwamen ook in andere deelstaten aanrandingen op grote schaal voor. In onder meer Hamburg en Hessen maakten veel vrouwen melding van seksueel geweld en diefstal.”

     https://www.elsevierweekblad.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Overzicht-politie-aanrandingen-vonden-door-heel-Duitsland-plaats-2750453W/

     1. Kodi

      Hoezo “rustige Oud & Nieuw” – eerste meldingen over seksaanvallen!

      Geplaatst op 1 januari 2018

      Afbeelding
      Mannen vieren Oud & Nieuw, vrouwen blijven beter maar thuis.

      De jaarwisseling in Duitsland verliep volgens officiële informatie “vreedzaam”, “rustig” en “relatief ontspannen”. Naar het schijnt gaven de feestvierders er op veel plaatsen, net zoals verleden jaar, de voorkeur aan om in hun private “veiligheidszones” te blijven in plaats van samen “te vieren” met de “beschermingzoekers”.

      Maar er zijn nu al aanwijzingen dat de jaarwisseling toch niet zo vrolijk was, zoals met veel poeha door de mainstream media aangekondigd. Ging het er in de “zwaar bewaakte veiligheidszone” rondom de dom in Keulen nog rustig aan toe, er zijn meldingen van seksuele overvallen uit het hele Keulse stadsgebied – volgens het eerste nieuws in het nieuwe jaar zou de politie in het bezit zijn van aangiften. In totaal zou het volgens de politie om 03.00 uur gaan om negen aangiftes betreffende seksuele overvallen op vrouwen. In drie gevallen zouden de verdachten nog ter plaatse zijn opgepakt.

      Bij de Brandenburger Tor in Berlijn kwamen honderdduizenden mensen bijeen. Daar zouden “enkele seksuele overvallen” hebben plaatsgevonden. Volgens de politie zouden twee verdachten zijn gearresteerd.

      Een woordvoerder van de Berlijnse politie zei maandagmorgen dat er tien verdachten zouden zijn opgepakt wegens seksuele overvallen.

      Op de Reeperbahn in Hamburg vonden vermoedelijk ook “geen bijzondere voorvallen” plaats, omdat de “opvallend vele Zuidlanders” vergeefs op vrouwen wachtten. Die kwamen namelijk niet.

      De omgeving rondom de Dom in Keulen veranderde in een “zwaar bewaakte veiligheidszone”. Toegangscontroles, politie, versperringen zouden dit jaar voor een “goed gevoel” moeten zorgen. Op video´s zijn bij het hoofdstation meest “op belevenissen georiënteerde Zuidlanders” waar te nemen en enkele avontuur beluste jonge meisjes en vrouwen.

      Daarvoor had de stad Keulen de campagne “Respect” in het leven geroepen. Met fluorescerende polsbandjes zouden de feestvierders “moeten werven voor meer respect en tegelijkertijd voor deze fundamentele overtuiging”. Er zouden 15.000 van zulke polsbandjes gratis op de Roncalliplatz worden uitgedeeld.

      “Keulen kan weer feestvieren”, schrijft ook onmiddellijk “Die Zeit” verheugd. Het zou “tjokvol zijn. Er wordt gevierd door inwoners van Keulen en migranten, oud en jong, gezinnen met kinderen. En veel vluchtelingen. De sfeer is ontspannen”, jubelt de krant.

      Aanvallen op politieagenten en voorbijgangers nemen toe
      In de oude stad van Düsseldorf was het dit jaar “knallen verboden”. Vuurpijlen, rotjes en vuurwerk van de categorie F2 mochten niet afgestoken worden, toegestaan waren alleen spetterkaarsjes en vuurwerk-tollen. Maar velen trokken zich niets van dit verbod aan. De politie moest optreden en pakte meerdere “Oud & Nieuw knallers” op. Twintig minuten na middernacht kwam daar het bericht vandaan dat het behalve tot enkele gevallen van toebrengen van lichamelijk letsel en gebiedsverboden “niet tot meer zware delicten” gekomen zou zijn.

      In het Antifa-district Connewitz in Leipzig kwamen voor middernacht ongeveer 1000 linkse extremisten bij elkaar en staken containers en andere dingen in brand. De politie gebruikte waterkanonnen om de branden te blussen. Daarop zouden 40 tot 50 linkse extremisten flessen, stenen en rotjes naar patrouillewagens en politieagenten hebben gegooid.

      Politieagenten worden met Oud & Nieuw steeds vaker doelbewust aangevallen met vuurwerk. Tegen 22.00 uur werd vanuit een uit 30 tot 40 man bestaande “groep” een politieagent bekogeld met een aangestoken “vuurwerkbatterij”. De menigte op de Schöneberger Pallas/hoek Potsdamerstraße moedigde de man ook nog aan. De agent bleef ongedeerd, de “man” werd gearresteerd. De omgeving geldt met Oud & Nieuw al lang als “No-Go-Area” voor iedereen die niet met vuurwerk bekogeld wil worden.

      Zaterdag schoten “mannen” vanuit een auto voor een winkelcentrum in Bonn-Tannbusch doelgericht met vuurpijlen op vluchtende voorbijgangers. Ook deze omgeving staat bekend als “sociaal brandpunt”, bevindt zich dus vast in handen van migranten.

      Ook in de buurt van Stuttgart zijn zulke aanvallen waar te nemen. Tot nu toe “onbekende daders” bekogelden in Schwörstadt (district Lörrach) een rijdende auto met rotjes. Ook in Fellbach bij Stuttgart werd een rijdende auto aangevallen met rotjes.

      https://t.co/mXslPZEJJY

     2. hans van de mortel

      De politie vergat erbij te vermelden dat bijna alle aanrandingen gebeuren door lieden van de mislukte mensensoort moslims. Ongelovigen zijn nu eenmaal een prooi voor de mislukte mensensoort moslims die als verplichte taak hebben in de voetsporen van de vieze gore pedofiele sadistische Arabische profeet Mohammed te treden. Dat de meest moslims zich koest houden kun je het beste vergelijken met de nazi-gezinde Duitsers die geen vlieg kwaad deden. Die strontvlieg zat net als bij alle moslims in hun hoofd.

     3. Kodi

      Opnieuw groepsverkrachting in Malmö

      Geplaatst op 29 december 2017

      De waanzin houdt niet op. Binnen enkele dagen kwam het tot de vierde groepsverkrachting in de Zweedse stad Malmö.

      CompactOnline

      Volgens informatie van de Zweedse nieuwssite “Sydsvenskan” vond de daad plaats in de nacht naar vrijdag in het district Högaholm. Daar werd een vrouw op weg naar huis door een groep mannen overvallen en bruut verkracht. Over de daders is tot nu toe niets bekend.

      Het lukte het slachtoffer om op eigen krachten naar huis te komen, ze belde de politie op en werd om 03.00 uur op het politiebureau ondervraagd. De politie kondigde een grote en intensieve doorzoeking van het district aan. Het is onduidelijk of er ook deze keer – zoals in de laatste gevallen – spermahonden werden ingezet. Hun werk had in ieder geval aangetoond dat de voorbije verkrachtingen niet door dezelfde personen werden gepleegd.

      Desondanks weet de politie tot nu toe maar zeer weinig over de serie verkrachtingen. Al in februari vroeg de BBC of Malmö de verkrachtingshoofdstad van Europa zou zijn (“Is Malmö the ´rape capital´ of Europe?”).

      In de eerste helft van december raadde de burgemeester van de stad Malmö vrouwen aan om ´s avonds het huis niet meer te verlaten. Een advies dat bij de bevolking voor woede zorgde.

      Video zoekactie van de politie in Högaholm:
      https://www.youtube.com/watch?v=FTtLeekV8oE

     4. Kodi

      Bende mishandelde meisje – sneden het haar af en dreigden tong af te knippen

      Posted on januari 22, 2018

      Het nieuwe spannende Zweden – Vier toenmalige vijftienjarige jongens hebben een meisje mishandeld en vervolgens haar haar afgesneden en gedreigd haar tong met een tang af te knippen.

      Vier jongens worden vervolgd en verdacht van mishandeling en poging tot afpersing van een meisje jonger dan 18 jaar (red: zo wordt het beschreven). De misdaad vond begin 2017 plaats in een garage in Märsta, op dat moment waren alle verdachten 15 jaar oud. Een van hen is woonachtig in Upplands Väsby, twee in Märsta en de vierde in het zuiden van Stockholm. Ze waren allemaal eerder bekend met het meisje.

      De aangeklaagden hebben het meisje in haar gezicht geslagen, aan haar haar getrokken en op de grond gegooid, geschopt en op haar gestampt, en een mes tegen haar schouder gegooid. De mishandeling heeft een hersenletsel veroorzaakt, bloedproppen onder de hoofdschedel, en blauwe plekken en verwondingen op haar huid.

      – Dit zijn zeer ernstige mishandelingen die niet gebruikelijk zijn bij jonge daders, zei officier van justitie Sanna Nesser.

      De aangeklaagden hebben ook geprobeerd het meisje met geweld en dreiging van geweld voor duizenden kronen af te persen. Met een mes hebben ze delen van haar haar afgesneden. Ze probeerden ook haar mond te openen en staken een tang uit waarmee ze dreigden haar tong af te knippen. Daarna hebben ze het meisje gedwongen haar broek en jas uit te trekken.

      Tijdens de mishandeling hebben ze het meisjes bedreigd dat ze in het geval van een politieaanmelding haar en haar familie zouden schaden.

      De vier verdachten bekennen allemaal dat ze op de plaats aanwezig waren, maar daarna gaan de verklaringen uit elkaar.

      – Twee van de personen hebben bekend dat ze geweld tegen het slachtoffer hebben gebruikt.

      Bron:

      https://mitti.se/nyheter/femtonaringar-haret-flicka/

     5. Kodi

      Berlijnse politieagent vertelt: De statistiek wordt gemanipuleerd!
      Geplaatst op 24 januari 2018 door E.J. Bron
      Screenshot_253

      (Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

      Fritz* (naam veranderd) dient al vele jaren lang als politieagent in Berlijn. Hij kent de patrouilledienst heel goed en weet wat er in werkelijkheid achter de coulissen gebeurt. Hij kwam onlangs naar me toe en we gingen een kop koffie drinken voor een gesprek onder vier ogen. Hij vertelde me ongelooflijke details, verhalen uit het huidige dagelijkse leven van de politie in Berlijn, die ik u niet wil en moet onthouden. Hij wordt geplaagd door zijn geweten en de kennis rondom de ten hemel schreiende onrechtvaardigheid deed hem uit de school klappen. Ondanks mogelijke represailles en consequenties tegen zijn persoon. Ik geef zijn verhalen over de meest verschillende zaken hieronder letterlijk respectievelijk inhoudelijk juist weer:

      journalistenwatch

      In Berlijn bestaat in het Intranet van de politie een “beeld van de criminaliteitssituatie” (een informatiesite), waarin een geselecteerde groep collega´s inzicht heeft en daar wordt geïnformeerd over actuele zaken, statistieken en arrestaties. Ik heb ook toegang, omdat ik rechtstreeks te maken heb met de straatcriminaliteit. Deze informatiesite maakt een lijst op van foto´s, namen en de toedracht, het uiterlijk van verdachten respectievelijk daders in misdaadzaken. Wie dat leest, weet dat hier veel buitenlandse daders bij zijn. Ook zulke die eigenlijk een Duits paspoort hebben, maar daders met een migratieachtergrond zijn. Er was een geval in een vluchtelingencentrum waar twee mannen een jongen seksueel misbruikt hadden en daarvoor gearresteerd werden. Deze zaak verdween op onverklaarbare wijze naderhand uit de interne lijst in het “beeld van de criminaliteitssituatie”. In september was er dan nog een ander geval waar een vrouw lag te zonnebaden, in slaap viel en er plotseling een naakte Arabier op haar lag die haar wilde verkrachten. Toen ze zich verzette, verwondde hij haar zo zwaar, dat zij in het ziekenhuis behandeld moest worden. De man werd gearresteerd, kwam in voorarrest en was daarvoor al bij de politie bekend. Hij was nog in 2016 kort daarvoor uit de gevangenis ontslagen. Ook deze zaak verdween naderhand en ook zoek je tevergeefs naar een persmededeling hierover.

      Er zijn nog andere zaken, die niet direct met de site te maken hebben, maar het dagelijks leven in de dienst betreffen. We werden bijvoorbeeld tweemaal naar een zaak geroepen waar een prostitué een vluchteling als klant had. Deze deed tijdens de daad zijn condoom af, en toen de vrouw daarop weigerde, probeerde hij haar handtas te roven. De voor directe maatregelen verantwoordelijke recherche probeert hier constant delicten te bagatelliseren om zichzelf werk te besparen. Omdat de prostitué geen Duits sprak, bood de recherche haar aan dat zij haar getuigenis ook op een ander moment zou kunnen doen, omdat er op zo´n korte termijn geen tolk ter beschikking was, hoewel uit ervaring de conclusie voor de hand ligt dat de getuigenis daarna nooit wordt gedaan. Dat was dus ook zo en ik heb nooit meer iets van de dame gehoord.

      Dan was er ook nog een roofoverval op een toerist, die zwaargewond werd door messteken: signalement van de daders ⟶ Arabisch ogende mannen! Opnieuw niet genoemd door de persafdeling van de politie van Berlijn.

      Een andere zaak vond plaats in de straatprostitutie, waar men een bewusteloze Syriër had gevonden met sterke bloedingen aan zijn hoofd. Toen hij bij bewustzijn kwam en ondervraagd werd, vertelde hij dat hij alleen maar gevallen zou zijn en men kon gerust een vriend van hem bellen om dit te bevestigen. De verdenking lag voor de hand dat de Syriër ruzie had gehad met een pooier. Ook deze zaak werd niet opgenomen, maar genegeerd, hoewel het duidelijk was dat het om een delict ging.

      Enige tijd geleden werd een man door een groep mannen tijdens een vechtpartij van achteren aangevallen, die hem met 19 messteken in zijn rug regelrecht afslachtte (hij overleefde). De volgende dag al werden alle drie gearresteerde verdachten alweer vrijgelaten en werd er ALLEEN MAAR aangifte gedaan wegens het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel, hoewel de toestand van het slachtoffer bij 19 messteken voor meer in aanmerking gekomen zou zijn. Bijvoorbeeld intentie om te doden respectievelijk poging tot doodslag. Onmiddellijke maatregelen van de politie zoals sporenonderzoek, verhoor enz. bleven achterwege!

      Veel gevallen met toebrengen van lichamelijk letsel worden niet meer als poging tot doodslag opgenomen, hoewel men dat eigenlijk wel zou moeten doen. En in Berlijn vonden het afgelopen jaar meer moorden plaats. De pogingen tot doodslag vallen echter overwegend onder het toebrengen van lichamelijk letsel en worden daar meegerekend. Eén zaak maakt dit behoorlijk duidelijk. Een ruzie tussen twee buitenlanders in een bar escaleerde en eentje verliet de bar, ging weg en kwam een half uur later met een vuurwapen terug om de ander daarmee in de buik te schieten. Deze zaak werd behandeld als het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel, hoewel dit een duidelijk geplande daad met genoeg tijd ertussen was. Poging tot moord zou erin gezeten hebben of in ieder geval doodslag. De man moest een noodoperatie ondergaan, omdat zijn buik geperforeerd was.

      In Berlin-Wilmersdorf en Berlin-Steglitz kwam het een poosje geleden tot vier verkrachtingen. Daarvoor kwam een vluchteling voor de rechtbank. Deze melding heb ik uit de burger-pers; de politie-pers heeft dit volgens mij helemaal niet behandeld en ook in de lijst op het intranet was hierover niets te vinden.

      Bovendien: toen de vluchtelingencrisis losbrak, wilde de politievakbond de collega´s ontlasten en drukte door dat de migranten/vluchtelingen niet meer wegens illegale binnenkomst aangegeven hoefden worden en rechtstreeks in een onderkomen kwamen. In principe gaat het daarbij om straf-verhindering, en al die overtredingen tegen de verblijfswet bleven zodoende onbestraft. Voor deze capitulatie voor de toestanden liet de vakbond zich echter bejubelen, omdat het een enorme ontlasting van de werkdruk betekende.

      Dit is alleen hetgeen ik zelf gezien heb. Veel politieagenten maken soortgelijke dingen mee, doen hun mond echter niet open, omdat ze of al veel te verliezen hebben, bijv. hun huis, gezin en dergelijke, of juist een krediet hebben opgenomen om een bestaan op te bouwen. Vooral jonge collega´s, die juist hun eerste auto en huis op de pof gekocht hebben, houden zich stil, hoewel ze afweten van de toestanden. Ze trekken echter liever naar de goede Berlijnse buurten en sturen hun kinderen naar privéscholen dan daar te wonen waar ze meestal werken. Maar heel weinigen durven iets te doen. Bijvoorbeeld de video van de trapschopper van het metrostation Hermannstrße, dat immers viraal ging op de sociale netwerken, werd eerst illegaal door iemand van het intranet gehaald en publiek gemaakt. Pas toen de video al op internet stond, verspreidde de politie foto´s van de daders. Als dit lek er niet geweest zou zijn, dan zou men de daders vermoedelijk nooit hebben gevonden.

      https://t.co/e37Dsni2ZX

    2. Vit

     Die tekst er boven zei me al genoeg om geen tijd aan de rest te spenderen.

     Letterlijk:
     Dit artikel is je cadeau gedaan door betalend lid Wim Kutten (met een H).

     1. Code134

      De arme oude vit begint weer te stalken.
      Dapper is hij natuurlijk wel, hij gaat ons nu onthullen hoe hij werkelijk heet en waar hij woont.

     2. Vit

      Was je vergeten wat er boven stond? Hilarisch dit.

     3. Floris

      Wim is door de mand gevallen. Hilarisch!

     4. Kodi

      Is daar die Wim eventjes flink door de mand gevallen.

      https://onzetaal.nl/taaladvies/door-de-mand-vallen/

    3. Guus Geluk

     Misschien kan de redactie deze draad verwijderen. REDACTIE?

     1. Vit

      Hoezo, wordt het heet onder je voeten?

     2. Guus Geluk

      Code kan natuurlijk prima voor zichzelf opkomen, maar gezien het tuig dat hier weleens rondstruint, lijkt me niet niet verantwoord.

      Overigens een interessant artikel.

     3. Vit

      Ik zou niet weten waarom, daar komt nog bij wie is het werkelijke tuig, het linkse gespuis?

     4. Guus Geluk

      Je hebt gelijk. Radicaal-rechtse tokkies durven amper van hun zolderkamertje te komen.

     5. Floris

      “Misschien kan de redactie deze draad verwijderen.”
      —————————————————-
      Hahahaha.

     1. Code134

      Er vonden een beperkt aantal aanrandingen plaats (zoals op elk bierfeest in Duitsland) maar geen verkrachtingen.
      Dat was hetgeen te bewijzen viel.

     2. Feit

      Code vindt het wel spannend zo’n “taharrush”.

      Deze islambezorgpleiter zal het altijd nuanceren ipv veroordelen.

      Het is het aard van het beestje. Hij kan er niks aan doen.

     3. Floris

      Er is dus zelfs een arabisch woord voor. Verhelderend.

      ““Taharrush” – de verkrachtingscultuur die nu via de migrantengolf in het westen aan het opkomen is.”

      http://worldunity.me/taharrush-shockvideo-laat-zien-hoe-de-verkrachtingscultuur-in-het-westen-aan-het-opstijgen-is/

     4. sjun

      Er werd in elk geval ook nog iets anders bewezen. 🙂

     5. Zout

      @Sjun: Klikte ik net op een artikel uit De Correspondent, zie ik dat het cadeau werd gedaan door Him Wutten. Nu weet ik dus wie Code134 is. De grap is/was, dat dit al die tijd al door diverse DDS’rs werd beweerd, en dan nu het glasharde bewijs.

      Uit het verleden weet ik dat Him Wutten vooral aanwezig was als trol. Nou ja, dan weten we dat ook weer. Ik denk dat er binnenkort wel weer een andere nick uit de multinicker komt. Wat denk jij?

   2. Ritter

    Code134

    Nadat op sociale media steeds meer berichtten over de aanrandingen kwamen moesten de politie en gevestigde media hierover berichtten. Waren er geen sociale media geweest dan had alles in de doofpot verdwenen.
    ————————-

    Overzicht politie: aanrandingen vonden door heel Duitsland plaats
    http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/01/de-politieke-bubbels-van-rechts-en-links-het-wordt-alleen-maar-erger-in-2018/

    1. DolleDries

     Maar wat men vergeet dat dit feest bijna in een gevangenis gebeurd met enorm veel veiligheidsmaatregelen .Zelfs al zones voor veiligheid van de vrouwen En kan komt die onbenullige Code143 met dat er niets aan de hand is.

   3. Dubbele Komma

    De slachtoffers van die verkrachtingen en aanrandingen zullen zeer content zijn met mongolen als jij die het gewoon ontkennen en downplayen

    Ga het ze zelf vertellen….

    In een dwangbuis moet je.

   4. Mart

    Code 000.Laat dat ff bevestigen door al die meiden waaraan gefriemeld werdt

 4. Guus Geluk

  Ik ben uit mijn bubbel gekomen en op dit forum gaan spreken met andersdenkenden.

  Heel leerzaam.

  1. sjun

   En je wilde dit topic in reactie 10 nog wel laten verdwijnen?

   1. Vit

    Dat was van de schrik.

    1. Floris

     Guus trachtte de smoking gun onder het tapijt te vegen.

     1. Floris

      Wim en Guus hebben de aftocht geblazen.

     2. Kodi

      Laten we die smoking gun zo nu en dan nog maar even omhoog schoppen. Opdat we niet vergeten!

  2. Henk-Jansen

   Precies, helaas wordt het door aantal individuen hier wel duidelijk gemaakt dat met hen niet te praten valt. Als je alle moslims wilt deporteren, uit de EU wilt stappen etc. etc. dan heb je alle grip op de realiteit verloren!

   1. sjun

    Kijk eens daarover kan toch te praten zijn? Waarom zou je niet mogen menen dat de EU bij onveranderd beleid op termijn de Nederlandse bevolking meer kost dan het oplevert? Dank alleen al aan de cumulerende sociale, juridische, curatieve, culturele, psychische en financiële kostenposten die Brussel hier via een verdeelsleutel tracht te droppen onder de vlag asielzoeker terwijl het voor het merendeel vooral om weinig aanspreekbae geldzoekers met een enorme culturele spagaat gaat die deze kant op kwamen als gevolg van de migratiedoctrine van islam gecombineerd met Angela Merkels onbezonnen uitspraken. Of moet daarover verplicht gezwegen worden om de mensen dom, onmondig te houden om hen van nog wat extra vrij besteedbaar inkomen te kunnen beroven?

  3. Zout

   Guus is volgens mij dezelfde als Wim, ik kan het mis hebben?

 5. DolleDries

  Volgens tal van analisten in zowel reguliere als alternatieve media staat de wereld op de drempel van de grootste financiële crisis ooit, die in tegenstelling tot de vorige crash in 2008 niet meer gerepareerd zal kunnen worden. De aanstaande instorting zal het einde betekenen van de huidige financiële orde, en tevens van een periode van 10 jaar, waarin de politieke en financiële wereld helemaal niets blijkt te hebben geleerd, en de schuldenbergen niet hebben verminderd, maar juist naar ongekende hoogten hebben doen stijgen. We nemen u mee langs een korte opsomming van recente artikelen, waarin ernstig wordt gewaarschuwd voor wat ons te wachten staat.

  ‘Zodra deze markt instort, zal dat heel, heel snel gebeuren’
  ‘De absurditeit in de financiële markten van vandaag is absoluut adembenemend,’ schrijft analist Michael Snyder van The Economic Collapse Blog. Vlak voor de vorige beurscrash piekte de Dow Jones Index op Wall Street net boven de 14.0000 punten. Afgelopen week werd een nieuw record van meer dan 24.000 punten gebroken. De afgelopen 10 jaar is de economie echter slechts gemiddeld 1,33% per jaar gegroeid.
  Zelfs ‘vampierinktvis bank’ Goldman Sachs waarschuwt nu dat ‘aan al het goede eens een einde komt’, en ‘er uiteindelijk een ‘bear’ (dalende) markt komt’. Dat heeft mede te maken met het einde van ‘quantitative easing’, het vrijwel onbeperkt creëren van nieuw (digitaal) geld door de grote centrale banken. Die kunstmatige manier om een nog grotere financiële en economische crisis uit te stellen is in zowel Amerika als Europa inmiddels zo goed als uitgewerkt.
  ‘The Economist’ schrijft daarom dat het ‘onredelijk is te verwachten’ dat de enorme winsten die op de financiële markten werden gemaakt gehandhaafd kunnen worden. Hoofdeconoom Joe Davis van beleggingsgigant Vanguard (dat ongeveer $ 5 biljoen aan ‘assets’ beheert) zet het risico op een nieuwe beurscrash inmiddels op 70%, ‘wat aanzienlijk hoger is dan in de afgelopen 60 jaar’. (2)
  Bill Blain, strateeg bij Mint Partners, stelde in november dat ‘de grote crash van 2018’ in de commerciële obligatiemarkt zal beginnen, omdat niet alleen de megabanken ‘too big too fail’ waren en met belastinggeld werden gered, maar ook grote bedrijven. (3)
  ‘Grootste zeepbel ooit, pijn heviger dan ooit tevoren’
  Snyder: ‘We bevinden ons nu in de grootste zeepbel ooit. Er zijn enorm veel statistieken die schreeuwen dat we in gevaar zijn… De enige reden waarom de aandelenprijzen zo hoog zijn was door de ongekende interventie door centrale banken. Zij creëerden biljoenen dollars (en euro’s, yens, yuans) uit het niets en stortten dat rechtstreeks in de financiële markten. Maar nu zetten de centrale banken er gelijktijdig de rem op, wat een van de grootste ‘sell’ signalen moet zijn die we ooit hebben meegemaakt.’
  ‘We zijn ver, ver voorbij het punt waarop er een financiële correctie had moeten komen. Nu lijkt het op een feestje waar nooit een einde aan komt, maar dat zal toch gebeuren. En als dat gebeurt, zal de pijn heviger zijn dan ooit tevoren.’ (3)
  Financieel specialist David Stockman (Contra Corner blog) waarschuwt dat mensen maar beter kunnen geloven dat ‘deze grootste zeepbel ooit’ op het punt staat uiteen te spatten. ‘En deze keer zal het heel anders gaan (dan in 2008), want nu zal er geen onmiddellijk oppompen door de centrale banken volgen (omdat die dat niet meer kunnen). En dat betekent ook dat er geen vierde zeepbel zal komen.’ (4)
  Onbeperkt krediet is ‘de ultieme absurditeit’
  Een andere bekende analist, Charles Hugh Smith, heeft het over de ‘onontkoombare reden waarom het financiële systeem zal falen’. Het zogenaamde economische ‘herstel’ van de afgelopen 10 jaar is ook volgens hem geheel kunstmatig geweest en werd enkel aangedreven door enorme ladingen nieuw krediet. Bedrijven, staten en particulieren zitten bijna overal dieper in de schulden dan ooit tevoren. De centrale banken hebben zichzelf in de val gelokt, en kunnen de rente feitelijk niet meer laten stijgen, omdat dit broze ‘herstel’ dan onmiddellijk in een recessie of zelfs depressie verandert. Dus blazen ze met nul of zelfs negatieve rente de zeepbel almaar verder op… tot de grote klap, die miljoenen mensen en bedrijven, en complete landen, totaal bankroet zal achterlaten.
  Bill Bonner legt op InternationalMan.com in Jip-en-Janneke taal uit waarom het financiële beleid van de centrale banken en overheden ‘de ultieme absurditeit’ is. Iedereen die op de middelbare school ook maar een paar lessen economie heeft gevolgd, weet dat het onbeperkt bijdrukken van geld (/ verstrekken van krediet, aangaan van nieuwe leningen en tophypotheken, etc.) bij een zeer geringe economische groei op zeker moment moet leiden tot een forse devaluatie, enorm koopkrachtverlies, en mogelijk zelfs hyperinflatie zoals Argentinië, Zimbabwe en Venezuela dat in de recente geschiedenis hebben gekend. Dan zal de welvaart van de gewone man grotendeels worden weggevaagd.
  ‘De kunstmatige lage rente geeft de fatale verkeerde boodschap af dat we onbeperkte middelen (tijd, geld, energie, kennis) hebben. Zonder gebaseerd te zijn op ‘gezond geld’ en schaarsheid, zonder de noodzaak de juiste keuzes te maken, wordt het kapitalisme roekeloos en onverantwoordelijk met zijn meest waardevolle middel: het kapitaal zelf. Het wordt vernietigd, verspild, weggegooid, en slecht geïnvesteerd. De groeicijfers dalen, en de wereld wordt armer.’ (6)
  De Amerikaanse en Europese centrale banken weten dat een nieuwe crisis onvermijdelijk is, en nemen daarom stap voor stap maatregelen om uw en mijn rekeningen te kunnen blokkeren en (deels) te kunnen confisqueren. Ook uw goud, digitale valuta (bitcoins) en bezittingen in bijvoorbeeld bankkluisjes zijn niet langer veilig.
  EU-superstaat
  Zodra de crisis eenmaal losbarst, zullen ‘onze’ politici –die voor zichzelf en hun vriendjes in de financiële wereld de schaapjes lang en breed op het droge hebben- beweren dat ze ‘het nooit konden zien aankomen’, en deze calamiteit tegelijkertijd aangrijpen om de nog overgebleven (financiële) soevereiniteit van landen af te pakken, en zowel schulden als inkomsten op één grote hoop te gooien.
  In Europa ontstaat dan een totalitaire EU-superstaat, waarin gezondere landen zoals Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland permanent honderden miljarden zullen moeten blijven storten naar failliete staten zoals Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Portugal.
  Geen bescherming, herstel kan decennia duren
  U vraagt zich af hoe u zich hier eventueel voor kunt beschermen? Het antwoord is: niet. De komende crash/crisis zal iedereen treffen. Niemand weet precies hoe die instorting zal verlopen –zal het één grote klap worden, of meerdere kleinere, over langere tijd?-, maar dat de bodem die moet worden bereikt en ongekend diep zal zijn, is zeker. Onzeker is hoelang het gaat duren om daar weer bovenop te komen – veel analisten vrezen dat dit wel eens vele tientallen jaren kan gaan duren.
  Invoering euro zal Nederland fataal worden
  De verantwoordelijken in Den Haag zullen hun handen wel weer in onschuld wassen, maar hadden natuurlijk nooit met dit beleid moeten instemmen, en in de eerste plaats nooit akkoord moeten gaan met de invoering van de euro en de oprichting van de eurozone transferunie, die de Nederlandse staatsschuld naar € 480 miljard euro heeft doen exploderen, en ons land vermoedelijk al over enige jaren totaal berooid en leeggezogen zal achterlaten.x

  1. DolleDries

   Maar verder geen zorgen gezien het top nieuws in de Telegraaf over Nederlands top prostituee.

   De diamanten ring die SYLVIE MEIS draagt tijdens haar traditionele nieuwjaarsvakantie in Miami is NIET het kostbare kleinood dat zij kreeg toen zij zich in april verloofde met haar meest recente ex, CHARBEL AOUAD.

  2. Guus Geluk

   Bron: Xnieuws.

   Dries, wat heeft dit met het onderwerp te maken?

   1. DolleDries

    We hebben het toch over Bubbels .Niet zo dom doen Guus je kunt beter of zit jij in de zak bij Kong, Bleu en Kok
    Goed dat je even de Bron melde en dat ik weet dat je die site leest ondanks dat je deze vaak onbetrouwbaar noemde,

    1. Guus Geluk

     “Goed dat je even de Bron melde en dat ik weet dat je die site leest ondanks dat je deze vaak onbetrouwbaar noemde.”

     Ja, ik kom uit mijn bubbel ;).

     1. DolleDries

      Het is goed Guus om alle Bubbels te lezen en je niet tot één bubbel te beperken.

     2. Guus Geluk

      Zo is het, DolleDries.

 6. Vit

  Voor degene die het nog niet gezien of begrepen heeft, een bijdrage met link van Code huppeldepup:
  Let vooral op wat er helemaal bovenaan staat. 🙂

  https://decorrespondent.nl/4322/honderd-dagen-na-het-nieuws-over-keulen-de-feiten/1462312524860-fec39895

  1. A3aan

   Wat bovenaan staat, Wim en zo, gezien ja, wat onderaan staat,

   :” Dan kun je gewoon verder lezen. Wij geloven niet in betaalmuren, omdat we het belangrijk vinden dat onze journalistiek zoveel mogelijk mensen bereikt. Wil jij toegang tot alle verhalen? Word dan lid!”

   Een hekel hebben aan betaalmuren maar centjes binnenhalen middels een lidmaatschap, ’t lijkt wel de ING, om maar eens een bank te noemen.

   1. Vit

    Zover ben ik niet eens gekomen.

    1. A3aan

     Met diagonaal lezen Vit kom je een héél eind. 😉

     1. sjun

      Zou Wim ook nog betaald krijgen per langs deze weg afgesloten ‘de Correspondent’-lidmaatschappen?

  2. sjun

   Wim is het nieuwe jaar wat minder snugger begonnen. Da’s wel duidelijk. Zelfs Hillary Clinton bood minder persoonlijke inzage…

   1. Floris

    Wim doet het zichzelf aan. En wel op 2 manieren. Ten eerste is hij zo dom om z’n identiteit zelf prijs te geven, maar wat veel belangrijker is: hij heeft door z’n jarenlange getrol, gezuig en gelieg zo veel vijanden gemaakt dat die geen enkel medelijden meer met hem hebben. En dat verdient hij ook niet.

     1. Code134

      Maak er geen obsessie van, Sjun.

      Probeer iets van je leven te maken.

  3. Kodi

   Zit die W_im H_utten weer eens te kutten?

   1. Zout

    @Kodi: Him Wutten…

 7. Kodi

  EXCLUSIEF. Tapverslagen politie 020 over terreurmoskee – Veiligheid onthoofd door diversiteit
  https://www.geenstijl.nl/5122742/taptopic_1/

 8. Ali Yas

  “Men wil niet geconfronteerd worden met andere denkbeelden en andere visies. Dat zou namelijk ‘frustratie’ teweeg brengen en ergernis en daar heeft men eigenlijk helemaal geen behoefte aan.”

  Deze analyse klopt maar half. De groep “men” die geen behoefte heeft aan confrontatie met andere denkbeelden is namelijk de enige groep die daar wél voor open zou moeten staan maar dat om ideologische redenen niet wil. Op websites zoals DDS kun je posters uit verschillende politieke richtingen tegenkomen, maar datzelfde zul je op links georiënteerde sites niet zien. Daar is men namelijk als de dood voor de realiteit.

  Mensen die de waarheid zoeken zullen die echt wel vinden. Zij worden alleen doodmoe van het inhoudsloze geklets en verdachtmakerijen (“populisme! extreem rechts! racisme!) die de hoofdstroommedia anno 2017 beheersen.

 9. Kodi

  De maker van het filmpje hier vertoond lachte en sprak geen Duits. Wat zegt dat ons?

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1489323/voetgangers-beschoten-vanuit-auto

 10. Kodi

  En zo leeg zag het er op de Landungsbrücke in Hamburg uit:
  https://www.youtube.com/watch?v=S9ni0qrQZPw

 11. Kodi

  Berlijn: Bij de Brandenburger Tor…
  https://t.co/UrLnvdhFy9

 12. Bes Tolen

  De opvattingen van sommige Codes vind ik zowat crimineel. Zo is er een echtpaar waarvan de dochter is vermoord en de moordenaar een aardige jongen vindt. Het zal wel het Stockholmsyndroom zijn.
  Een illegaal bevorderaar van het asielzoekerswezen vindt dat hij daarmee god dient. Dat zijn zoon door zo iemand is vermoord, mag blijkbaar niet deren.
  Waar houdt het voor sommigen op?
  De maatschappelijke scheiding tussen mensen wordt dieper. Soms onpeilbaar diep.

 13. Vit

  @Guus Geluk
  “Code kan natuurlijk prima voor zichzelf opkomen, maar gezien het tuig dat hier weleens rondstruint, lijkt me niet niet verantwoord.

  Overigens een interessant artikel.”

  Guus is kennelijk lid van de Correspondent.

 14. Blue monday

  Als redelijk mens begeef ik me graag op een site die anders tegen de maatschappij aankijkt.

  Wel treurig dat ik al, ik weet niet hoe vaak, al een ban heb gehad, om redenen die ik tot op heden niet ken.

  Anderzijds, ik beschouw dit artikel als een uitnodiging om uit de bubbel te komen, die ik graag aanvaard.

  Helaas, doe dan eens wat aan die scheldpartijen, hier zitten aardig wat vervelende kinderen, die iedereen uitschelden en steeds op de persoon spelen.

 15. Parestado4

  Naar elkaar luisteren is heel belangrijk,maar soms zo moeilijk.Want we vinden onszelf zo belangrijk.Wat heeft de ander ons te vertellen?Dan komen we tot een dialoog.

 16. Steve Van der Vekens

  Er zijn maar heel weinig mensen die de mentale kracht bezitten om naar andere denkbeelden te luisteren zonder geïrriteerd te worden.

 17. Kodi

  Texas realisme…

  https://pbs.twimg.com/media/DTQhpGtX4AATH_O.jpg

  Beste moslimverkrachters in Duitsland. Probeer die zooi eens in Texas en we zullen je leven “veranderen”.

 18. Ali Yas

  “We leven in een gespleten en gefragmenteerde maatschappij waarin mensen nauwelijks meer uit hun bubbel komen.”

  Nu ik dat zo weer lees, bespringt me het gevoel dat hier het verkeerde verhaal wordt verteld. Lars Benthin (wie is dat trouwens?) verwijst naar een artikel waarin we dit pareltje kunnen aanschouwen:


  “I think that there have been several democratic exercises in the last year that have gone off the rails because of large amounts of misinformation in the public sphere,”

  Daarbij klaagt de onderzoeker over de “ondoorzichtigheid” van media zoals Facebook. Maar hij doelt duidelijk [i]niet[/i] op de censuur die dat medium loslaat op politiek ongewenste uitingen in opdracht van de Duitse regering; geen woord daarover in het hele artikel. Wel over de veronderstelde invloed in de richting van de “Brexit”-verkiezingen, iets dat niet bewezen is terwijl de Engelse bevolking intussen méér voor het verlaten van de EU is dan bij die verkiezingen zelf. Zou dat echt allemaal door de sociale media komen, of is hier iets anders aan de hand?

  Dat laatste natuurlijk. Mensen worden langzaam wakker; EU-kritische partijen krijgen overal steeds meer aanhang en ondertussen komt steeds meer informatie beschikbaar waaruit blijkt dat het EU-beleid (en nationaal beleid dat daarop aansluit) niet bepaald in het belang van de Europese volkeren is.

  De veilige bubbel van het politiekcorrectisme is gebarsten en die moet zo snel mogelijk geplakt.

 19. Ruud562

  “De goedheid van de mens is onder andere afhankelijk van de moed om open te staan voor andersdenkenden.

  1. Kodi

   Linkse moraalclaimers kunnen maar moeilijk kritiek verdragen. Deze kunnen derhalve ook niet tot de goede mensen worden gerekend.

 20. Ruud562

  “De goedheid van de mens is onder andere afhankelijk van de moed om open te staan voor andersdenkenden.”

  Amen!

 21. Babaji538

  Het leven in de eigen ‘soepkom’ maakt het
  alleen maar aangenaam.

  Petra Hermans

 22. Troelstra

  De University of Virginia heeft ooit een mooi onderzoek naar hoe linkse en rechtse mensen denken.

  Waarheidsvinding en rationaliteit staan in het centrum van het rechtse denken, terwijl het linkse denken is geconcentreerd op emotie en morele verontwaardiging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.