Dichtbij: Belgische terroristen hebben vanuit het gevang contact met jihadisten

De Belgische minister van Justitie, Geens, heeft bekend gemaakt dat er vanuit de cel contact is met jihadisten in Syrië. En niet zomaar gevangenen, maar terroristen. Op deze manier willen ze waarschijnlijk aanslagen gaan plegen door Europa heen.

Het was nog geen eens de bedoeling dat men dit zou weten, want het kwam eigenlijk aan het licht door documenten van het ministerie als antwoord op vragen vanuit het Belgische parlement. Een deel van de documenten was vertrouwelijk, maar daar hebben ze een foutje in gemaakt. Nu weet de rest van de wereld ook wat er gaande is bij onze zuiderburen.

Uit die vertrouwelijke informatie blijkt onder meer dat vanuit de gevangenissen contact is geweest met in Syrië verblijvende Belgische terroristen. Ook zouden er verboden wapens zijn gevonden op beveiligde afdelingen waar de zwaarste terroristen zijn opgesloten. Om wat voor wapens het gaat, is niet bekendgemaakt.

Volgens Geens is er natuurlijk niets aan de hand, maar elk weldenkend mens weet wel beter. Dit heeft grote gevolgen voor België, maar de landen om België heen lopen nu ook meer gevaar. In Nederland moeten we serieus gaan nadenken wat we kunnen verwachten van deze wanpraktijken en nagaan of het bij ons wel goed gaat.

De open binnengrenzen hebben als groot nadeel dat een risico in het ene land gevolgen heeft voor nabije landen. Hier simpel mee omgaan heeft te grote gevolgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. George van de linden

  In Nederland moeten we serieus gaan nadenken wat we kunnen verwachten van deze wanpraktijken en nagaan of het bij ons wel goed gaat.

  Het gaat niet goed bij ons ,sterker nog…de gevangen hier hebben de zelfde privileges als in België en misschien nog meer !

 2. Babaji538

  Zinderende hitte.
  Fluctuaties vanuit het bankwezen draaien volop
  terwijl op volle toeren, de molen niet belastend
  maar stimulerend de rug klemt.
  Huwelijk.
  Wat.

  P. Hermans

 3. Gerlos

  Het is in de Nederlandse gevangenissen zeker niet beter gesteld als in België.

 4. Ruud562

  Open grenzen, raden voor mensenrechten, politiek-correcte en vooral naieve bestuurders: één grote ramp voor onschuldig volk!

 5. Steve Van der Vekens

  Dat klopt, hier simpel mee omgaan zoals Merkel is gevaarlijk, we leren bij.

  1. Steve Van der Vekens

   Daarbij, de islam voert zijn jihad op lange termijn, men denkt in generaties. Generaties van een eens bloeiende sharia-wereldbol waarvan Bin Laden het startschot heeft gegeven.
   De islamterroristen weten dus dat onze gevangenen eens vrij zijn en naar alle waarschijnlijkheid onze maatschappij haten, zoniet, dan is een beetje brainwashen in de bak ook nog steeds een optie.
   In de bak zitten de grootste losers, IS is een loser-organisatie, dus gaan ze daar recepteren.
   De losers mogen van IS niet uitsterven, daarom hebben ze rap een nieuwe generatie jihadisten bij elkaar geneukt. We zijn te braaf, en we doen ons als Europa achterlijker voor dan we zijn.
   Dit komt omdat we er niet voor durven uitkomen dat we de islam nooit binnen hadden mogen laten.
   Want eerlijk gezegd, wie wilt er zich nu multicultureel voordoen terwijl de islam haaks staat op onze cultuur?
   Kan je dan nog van een multicultuur spreken?

   1. Steve Van der Vekens

    Recruteren, dom woordenboek.

 6. Vraagtekentje

  Hier hebben ze in de nor ook gsm’s ken 2 gevallen die “gewoon” met vriendin bellen vanuit de bajes, en als ze heel dat moslimgespuis hier binnenhalen en pamperen kun je wachten op nog meer capriolen, dus meer, meer, meer, van deze fijne zandbakfiguren graag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.