Donald Trump krijgt geen ban van Twitter: ”Wereldleiders hebben een speciale status.”

In deze tijden van (politieke) censuur is het fijn om te zien wanneer de vrijheid van expressie en meningsuiting serieus genomen wordt en wordt verdedigd. Veel mensen hadden klachten ingediend bij Twitter vanwege de ‘bedreigingen’ die Donald Trump de wereld in slingert. Twitter denkt er niet aan hem een ban te geven. 

Het bedrijf schrijft nu dat ‘een wereldleider’ geen ban krijgt omdat ‘het verwijderen van hun omstreden tweets belangrijke informatie zou achterhouden die mensen moeten kunnen zien en bediscussiëren’. Daarbij, meent het sociale media-kanaal, zou een blokkering een wereldleider niet het zwijgen opleggen. ‘We werken hard om onbevooroordeeld te blijven.’

Sociale media zijn een digitale strijdperk geworden van meningen waarbij de grenzen van het betamelijke worden bereikt. Sociale media en het internet hebben een oude discussie nieuw leven ingeblazen: hoe ver reikt de vrijheid van meningsuiting? Sommige mensen willen grenzen stellen en meer uitspraken strafbaar stellen als het gekenmerkt kan worden als ‘hate speech’. De andere kant stelt dat beledigd zijn een keuze is en dat de vrijheid van meningsuiting onbeperkt is.

Aangezien sociale media een belangrijke rol hebben gekregen en een belangrijke publieke functie, stellen sommigen dat ze ook zo moet handelen. Uiteindelijk is het een private onderneming en mag het bedrijf zelf bepalen wat de gedragsregels zijn.  Dit kan leuk zijn of het kan tegen sommige haren instrijken. Naar mijn mening moeten mensen geen ban krijgen, want ik heb liever hatelijke opmerkingen zichtbaar dan dat ze verdwijnen in het ondergrondse.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Duke

  Geweldig om te zien dat democratische losers die Trump proberen te bannen, andermaal van Trump verliezen.

  1. Henk-Jansen

   Hoewel ik absoluut geen aanhanger van Trump ben vind ik het belachelijk dat mensen anderen de mond willen snoeren alleen maar omdat ze een andere mening hebben. Een hele goede actie van Twitter!

  2. toetssteen

   @Duke
   Ze zitten behoorlijk in het nauw en dan gaat die kat vreemde sprongen maken.

  3. Ritter

   Duke

   Trump is nog maar net begonnen

   “In werkelijkheid overtrof Trump in 2017 zelfs zijn eigen verwachtingen. Hij boekte honderden politieke successen, waaronder campagnebeloften als een enorme belastinghervorming met belastingverlagingen voor iedereen, snelle uitbreiding van de eigen energieproductie, forse toename van het aantal banen en een economie die ronkt als een Formule 1 racewagen in pole position.

   Trump pakte illegale immigratie aan en won het langslepende juridische gevecht. De grenzen worden beter bewaakt. Voorbereidingen voor een muur aan de Mexicaanse grens zijn in volle gang. De Immigratie en Douane Dienst (ICE) arresteerde dit jaar meer dan 100.000 illegale immigranten waarvan 70% met een strafblad en crimineel verleden. De ICE heeft een nog agressievere aanpak aangekondigd voor 2018.”

   https://opiniez.com/2017/12/28/trump-is-nog-maar-net-begonnen/

   1. Dubbele Komma

    Heel goed Ritter. Duidelijk.

    Als journalisten niet meer onafhankelijk zijn. Kan Trump niet anders dan via Twitter communiceren.

    Zo erg is het al met de fascisten…

    En zelfs op twitter willen de fascisten zijn mond snoeren

    Dit heeft niks meer te maken met rechts of links.

    Dit is fascisme in zijn puurste vorm wat wij heden ten dagen moeten meemaken.

 2. Ritter

  Waarom zou Trump een ban moeten krijgen?

  Trump informeert zijn supporters via Twitter over de gang van zaken. Trump is genoodzaakt dat te doen omdat de gevestigde media continu “nep nieuws” over hem verspreid. Via Twitter kan hij roddel en leugens over hem ontkrachten en zijn supporters vertellen wat hij heeft bereikt.

  Ik raad iedereen aan om de Twitter van Trump te volgen.
  https://twitter.com/realDonaldTrump

  Werkelijk alles word ingezet om Trump tegen te werken. Nu willen zijn tegenstanders hem monddood maken zodat de media vrij spel hebben om zonder correctie roddels en leugens over hem te verspreiden.

 3. Code134

  Ben het eens met het beleid van Twitter. De uitspraken van Trump op Twitter zijn weliswaar infantiel en onverantwoordelijk maar dat is geen reden om een Twitteraccount te blokkeren.

  1. CJD

   Code123, de uitdpraken van Trump zijn levensgevaarlijk en zouden zomaar een oorlog kunnen veroorzaken. Twitter heeft dit op zijn geweten als dit zou gebeuren

   1. Dubbele Komma

    Jouw fasciste soort is oorlog met Rusland aan het maken. Ik vind jouw uitspraken veel gevaarlijker als die van trump,zoveelste nep accountje jouw fascistische soort is daar al jaren mee bezig en wil de normaal denkende mens daar in meeslepen!!!

    Gehersenspoelde fascist. Jij en apk je nep accounts zijn niet links. En het word met de dag duidelijker, enge bloksnor

   2. h_keur

    Al zou uw mening juist zijn, dan nog kan het niet zo, zijn, dat een prive organisatie mag bepalen, wat een democratisch gekozen leider van de VS wel of niet mag uitdragen.

    1. Code134

     Precies.

  2. Dubbele Komma

   Voor een NRC adept die geïndoctrineerd is door nep nieuws en fascime in zijn zuiverste vorm is iedereen met een andere mening die het fascistische dansje niet meedanst altijd fout.

   Een fascist is een fascist….

   Lekker belangrijk wat een fascist denkt.

   De discussie zou erover moeten gaan dat wij vandaag de dag totaal geen onafhankelijke media meer hebben. We krijgen ons nieuws voorgeschoteld van jouw mede fascisten

   Het is toch supertriest dat zelfs de gekozen president van Amerika dat hij moet communiceren via Twitter omdat anders zijn woorden weer eens worden verdraait of de journalistiek gewoon leugens verzint die zogenaamd uit zijn mond komen?

   Puur fascisme. In zijn zuiverste vorm en jij bent er ook zo een.

   Trump gaat gewoon zijn tweede termijn op zijn sloffen in. Mensen gaan jouw soort doorhebben, met de dag meer.

  3. Dubbele Komma

   Als jij trump zijn woorden al infantiel en onverantwoordelijk noemt had jij als pure fascist allang een levenslange ban op heel internet gekregen. Neo nazi!

  4. sjun

   Verstandig van ze, anders zou er maar zo een concurrent kunnen opstaan die Trump en al zijn volgers digitaal onderdak biedt.

 4. Spaanse kok

  Ik lees van de Trumpianen weer de gebruikelijke lofzang.
  Echter gaat niemand in op de uitzondering die door Twitter gemaakt wordt voor wereldleiders.
  Laten we zeggen de positieve discriminatie ten opzichte van de andere gebruikers.
  Meten met 2 maten?
  Wie mag van alles de lucht in slingeren en wie niet?
  Wanneer behoort iemand tot het selecte clubje?

  1. Bloem

   Beste heer Kock, dat doet u toch ook….. met 2 msten meten. We zijn niet anders gewend

   1. Spaanse kok

    Beste Bloem.
    Het artikel gaat over de inconsequentie van Twitter, niet over mij.
    Uw posting is derhalve totaal overbodig.
    Heel jammer.

  2. Duke

   “Wanneer behoort iemand tot het selecte clubje?”
   Ik denk dat het vrij duidelijk is wanneer iemand een wereldleider is of niet.

   1. Spaanse kok

    Duidelijk Duke geeft geen duidelijk antwoord.
    Ik zou zeggen: Geef eens wat namen.

    1. Dubbele Komma

     Wat wil je horen dan Spaanse fascist?

     Nogmaals iedereen zou zijn mening mogen geven in het hiervoor vrije westen,zelfs hypocriete enge fasciste n als jij.

     Daar waren we het vrije westen voor,voordat hypocriete fasciste n als jij andermans meningen strafbaar stelden…

  3. Dubbele Komma

   Jouw soort is van het blokkeren van iemand zijn mening die je niet wil horen. Ook al is het de waarheid. Stop met je hypocrisie enge Spaanse fascist. Het antwoord is namelijk te makkelijk:

   Niemand zou moeten worden gebannen om zijn mening. Wij rechtsmensen zijn namelijk grote voorstanders van het vrije woord. En wij vinden dat zelfs de grootste debieĺen zoals jij gewoon je mening zou moeten kunnen laten horen.
   .jij als fascist denkt daar anders over en wil een verbod op andersdenkenden.

   Wij niet, fascist…. Of trump het nou is, of zo’n complete debieĺ als jij

   Nazi

 5. CJD

  Dat de trumpaanhangers hier blij mee zijn begrijp ik maar ik vind het totaal onbegrijpelijk hoe de meesten die hier grotendeels de stem van rede zijn ook het beleid van twitter goedkeuren. Twitter is onverantwoordelijk bezig door deze doorgedraaide gek oorlogsretoriek de wereld in te sturen en met nucleaire wapens zit te spelen

  1. Code134

   Ik ben bepaald geen Trump-aanhanger en beschouw hem met jou als een gevaarlijke gek maar het kan niet zo zijn dat Twitter bepaalt wat een politicus uitkraamt, zeker niet zolang dat binnen de grenzen van de wet is.
   Trump moet gecorrigeerd worden door de Amerikaanse Senaat en mogelijk door de rechter en we zitten in de trieste situatie dat dit niet gebeurt.

   1. CJD

    Code123

    Wanneer je twee doorgedraaide mannen hebt die met nucleaire oorlog flirten dan zit je in een verdomd gevaarlijke situatie. Ern klein misverstandje of miscalculatie kan aanleiding zijn om een aanval uit te voeren en een oorlog te beginnen. Twitter zou dit makkelijk kunnen voorkomen door die levfnsgevaarlijke uitspraken te verwijderen.

    Ik ben ook een voorstander van vrijheid van meningsuiting maar als deze vrijheid een zeer ongewenste situatie kan veroorzaken met vreselijke gevolgen mag die vrijheid wat mij betreft ingeperkt worden

   2. Spaanse kok

    zeker niet zolang dat binnen de grenzen van de wet is.
    .
    Daar zit voor mij nu net het probleem.
    Waarom mag Trump meer op Twitter dan een ander?
    Wie bepaalt wie welke grens mag overschrijden op Twitter?

    1. CJD

     Dat is ook een goed punt. Dit geeft de indruk dat er voor wereldleiders andere regels gelden

     1. Spaanse kok

      Even vertalen naar een situatie in Nederland welke een storm zou veroorzaken.
      Rutte mag meer op Twitter dan Wilders omdat hij de premier is, de leider van Nederland.
      Zouden de Trumpianen ook nu een grote voorstander zijn?

     2. Zout

      @SK: De vrijheid van het uiten van de eigen mening moet heilig zijn. Het oproepen tot geweld is de grens.

     3. Spaanse kok

      Zoutje zet zijn gedachte om in een schriftelijke reactie met de volgende strekking:Het oproepen tot geweld is de grens.
      .
      Een grens welke op deze site vaak overschreden wordt zonder uw protest.
      Ik had zeker van u als zelfbenoemde site-bewaker een reactie op dit grensoverschrijdende gedrag verwacht.
      Maar terug naar uw mening.
      Wat is de grens:
      Jij moet je mond houden?
      Val dood?
      Vernietig moslims?
      bombardeert dat land?
      push the red button?
      .
      Wie het weet mag het zeggen.

     4. Zout

      @SK: Ik vind… <– is heilig.

      Het oproepen tot geweld is strafbaar:

      – Vernietig moslims
      – Bombardeert dat land
      – Sla ze in elkaar
      – Ram ze in elkaar
      – Verzuip ze
      – Vergas ze
      – Etc…

   3. Dubbele Komma

    Oproepen tot geweld mogen alleen de fascisten die de term “links” gekaapt hebben…..

  2. Dubbele Komma

   Jouw soort maakt oorlog via de Oekraïne. Jouw domme fascistische soort is veel gevaarlijker dan 100.000 trippen bij elkaar.

   Dorpsgek met bloksnor

   1. Dubbele Komma

    Trippen = trumpen kuttelefoon.

 6. Ritter

  Waarom wil de politieke en media elite met alle macht Trump ondermijnen via roddel verhalen en leugens?
  ———-
  2017: Trump prikt alle sprookjes door

  “Trump levert. Dat weet de wereld van 2017 nu. De verhuizing van de ambassade en de erkenning van Jeruzalem zijn op de valreep van 2017 al feiten. De VS speelt weer een hoofdrol in de wereld en heeft het hele Midden-Oosten opgeschud.

  Ondertussen liegen de groeicijfers van de VS er ook niet om. UNESCO en de door de moslimwereld overgenomen VN zitten al op het strafbankje en wachten op de klappen die nog gaan komen.

  De onwillige Palestijnse leiding is ontmaskerd. Het ultieme plan, dat realistisch en pragmatisch is, blaast de hele Palestijnse sprookjesfabriek op. De Jeruzalem-eis van de Palestijnen heeft veel te lang boven de markt gehangen door slap en ondeskundig optreden van onder meer de Obama-administratie. Van meet af aan zijn er door het onderhandelingstrio harde noten gekraakt met de leiding van de PLO.

  De onbeschaamde weerzin tegen de persoon Donald Trump, die hun idool, Hillary Clinton, aan de kant heeft geschoven, spreekt boekdelen over de staat van de huidige journalistiek. Je kunt niet ‘klaar zijn met Trump’ en dan besluiten de realiteit te ontkennen.

  Je kunt geen deel uit maken van de macht en die tezelfdertijd controleren. Als het bij de juiste groep willen horen belangrijker is dan het verslaan van feiten, het controleren van politici en op afstand blijven van ingesleten conventies, heb je er niets te zoeken.

  Het introduceren van lege termen als ‘kwaliteitsmedia’ helpt dan geen zier tegen de weerbarstige werkelijkheid van sociale media en alternatieve informatiebronnen.”

  https://opiniez.com/2017/12/30/2017-trump-prikt-alle-sprookjes-door/

  1. Code134

   De verdediging van Ritter krijgt iets wanhopigs. Hij klampt zich vast aan een ernstig incompetente president waarvan hij weet dat hij niet meer lang zal maken.

   Alle signalen die erop wijzen afdoen als leugens maakt een desperate indruk.

   1. Zout

    @Code Welke signalen? Volgens mij zit Donald stevig in het zadel, al schijnt alles ter linkerzijde van Hillary dat niet te willen accepteren.

   2. Ritter

    Code134

    U baseert zich op roddels………….ik baseer mij op feiten.

    Trump heeft veel bereikt in een jaar tijd. Dat zijn de feiten. De media die Trump haten weigeren daar over te praten en hebben het liever over roddels om op die manier Trump te ondermijnen.

    De media hebben een jaar lang ( CNN zowat iedere dag) besteed aan (vermeende) samenwerking tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen om zo Trump te beschadigen. Dat is niet gelukt want iedereen is nu overtuigd dat er natuurlijk geen samenwerking was tussen Trump en de Russen. Vandaar ook dat CNN (en de media in het algemeen) er nu minder over praat.

    Maar nu hebben de media weer iets anders gevonden om Trump aan te vallen. Een boek vol met roddels word nu gebruikt om Trump’s karakter aan te vallen.

    Trump is nu druk bezig met infrastructuur en het tegengaan van illegale immigratie. Ook op deze punten zal Trump ongetwijfeld scoren. En een boek vol met roddels zal Trump niet stoppen want zijn hart ligt echt bij het verbeteren van de VS.

    En over oorlog hoeft u ook niet bang te zijn want Trump wil zeker geen oorlog voeren zoals b.v Obama in Libië heeft gedaan. Trump wat zowel tegen het ingrijpen van Bush in Irak als tegen het ingrijpen van Obama in Libië. Ook met Rusland wil Trump in essentie goede betrekkingen maar word daarin tegengewerkt door het politiek en media establishment.

    Ook is Trump bereid te praten met NK.
    ——-

    Trump is open to conversation with Kim Jong Un
    http://www.foxnews.com/world/2018/01/06/trump-is-open-to-conversation-with-kim-jong-un.html

    1. Spaanse kok

     Ritter denkt te kunnen stellen:
     U baseert zich op roddels………….ik baseer mij op feiten
     .
     Helaas denkt Rittertje dat zijn interpretatie van een gebeurtenis een feit is.
     Jammer voor hem/haar, maar het is en blijft gewoon zijn/haar mening, mogelijk gedeeld met iemand anders op internet.

   3. DolleDries

    Code 134 de wanhoop zit bij jou.

   4. Dubbele Komma

    Ritter doet niet hetzelfde als code rutte.

    Leugens verspreid een enge fascist als jij die de waarheid afdoet als nep nieuws.

    Enge fascist.

    Heb je geen internet? Anders kom je eens met argumenten ofzo dat ritter geen gelijk zou hebben enge bloksnor.

    Iemand die geinformeert is,En niet door Peter eng de Vries bijvoorbeeld,weet dat ritter de waarheid spreekt. Kan je trouwens zelf ook nazoeken. Enge bloksnor!

 7. Fortiori

  Geen paniek ! Lees net op CNBC dat Trump zichzelf omschrijft als een stabiel genie…..
  Wie kan dat hem nazeggen?

  1. Henk-Jansen

   Anderen beschrijven mij wel altijd zo maar ik ben daar zelf te bescheiden voor om dat zo te zeggen.

   1. Dubbele Komma

    Jij bent een complete mongool Henk Jansen en als hier de pleuris uitbreekt zoals elk mens weet ,met WEL een gezond stel hersens ga jij als eerste tegen de muur…….

    Degene die jou zo beschrijven staan dan naast je,…..

    1. Code134

     De gezonde hersenen van Komma staan uiteraard niet ter discussie.

     1. Ali Yas

      Wim lijkt eindelijk te begrijpen dat ad-hominems en laster, waar hij zelf in grossiert, in discussies niet thuishoren. We zullen eens zien of dat besef nog vruchten afwerpt.

 8. EllyD18

  Dat zou wel heel vreemd zijn als een wereldleider niet meer gelezen kan worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.