Duitse onderhandelingen liggen stil vanwege… vluchtelingen

Uh, oh. 

Oeps! Dat is even vervelend voor Frau Merkel en Herr Schulz zeg! Het lijkt erop dat de onderhandelingen over de Grote Coalitie tussen CDU-CSU en de SPD mogelijk toch nog op niks uitlopen. De drie betrokken partijen kunnen het namelijk niet eens met elkaar worden over de vluchtelingencrisis.

Afgelopen nacht onderhandelden Merkel en Schulz zes uren met elkaar, maar dat liep nergens op uit. Om twee uur vanmorgen gooide Merkel de handdoek in de ring en ging ze terug naar huis. Ze konden er niet uitkomen.

Michael Grosse-Brömer, de man die de alliantie tussen CDU en CSU bij elkaar houdt, laat weten aan de Duitse pers dat “het werk en de discussie verdergaan.” Hij voegde daar aan toe dat “alle betrokkenen vastbesloten zijn om oplossingen te vinden.”

Het probleem is dat de SPD eist dat families van vluchtelingen die subsidiaire beschermingsstatus hebben gekregen óók naar Duitsland mogen komen. Met andere woorden, Schulz en de zijnen willen meer, meer, meer nieuwkomers.

Het slechte nieuws? Het heeft er alle schijn van dat CDU en CSU Schulz best zijn zin willen geven. Ja, ze hielden hun poot afgelopen nacht stijf, maar of ze dat blijven doen valt te bezien. Als puntje bij paaltje komt is met name Merkel maar al te graag bereid om alle principes overboord te gooien om aan de macht te blijven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. Holland

  De rol van de SPD en CDU/CSU lijkt bijna uitgespeeld. Met Merkel en Schulz gaan Duitsland en Europa versneld hun ondergang tegemoet. Er is nog een sprankje hoop dat dit duo-uit-de-hel het echt niet eens wordt waarna -eindelijk- nieuwe verkiezingen kunnen worden uitgeschreven.

 2. Holland

  De rol van de SPD en CDU/CSU lijkt bijna uitgespeeld. Met Merkel en Schulz gaan Duitsland en Europa versneld hun ondergang tegemoet. Er is nog een sprankje hoop dat dit duo-uit-de-hel het echt niet eens wordt waarna -eindelijk- nieuwe verkiezingen kunnen worden uitgeschreven. Nieuwe kansen voor de AfD.

  1. Ernst Quispel

   Ik ga er van uit dat CDU ern SPD de koemende vier jaar een Duitse regering zullen vormen. Ik kan dus niet ziern dat hun rol is uitgespeeld.

   Dat is wel denkbaar over vier jaar maar dat geldt voor iedere regering.

   1. Ernst Quispel

    ‘koemende’ moet uiteraard ‘komende’ zijn, mijn excuses.

    1. Zout

     @Wimşelşün Çöde: Excuses zijn niet nodig Wim, ik heb de indruk dat jij hier de enige taalneuqert bent.

     Dag Wim!

     1. buitenbeentje

      nou ja, voor een keer dan. wat is ziern voor een woord.
      aaaaah …………..

     2. A3aan

      Nah, vooruit dan. Wat is “ern”, slip of the finger?

   2. Holland

    Wim vindt het doodnormaal om nog eens een half miljoen of meer gezinsherenigers binnen te halen in Duitsland. Wim is dan ook echt gestoord.
    Merkel is ook flink gestoord, maar die ziet tenminste nog in dat dit bijna gelijk staat aan zelfmoord. En voor haar is de macht net een te lekkere comfortzone om dit waanidee uit te voeren.

 3. Steve Van der Vekens

  Over de ruggen van de oorspronkelijke Duitsers.

 4. Zout

  Ja… Frau Merkel heeft het al gezegd: “Islam hoort in Duitsland”

  https://www.ad.nl/buitenland/merkel-islam-hoort-in-duitsland~a784cc49/62086222/

  1. Steve Van der Vekens

   Jammer dat er geen reacties bij staan, maar wat dat wijf hier beweert is krankzinnig.
   De Islam heeft niet bijgedragen aan de oprichting van Duitsland/Europa, en is zodoende dus geen native godsdienst.
   Onze ouders en voorouders horen bij het Duitse rijk.
   Het zijn bezetters, en Merkel zegt alleen maar dat de islam bij Duitsland hoort omdat ze niet wil toegeven dat de islam een marginale godsdienst is die in Duitsland eigenlijk geen bestaansrecht heeft.
   Wanneer men naar het straatbeeld kijkt weet men genoeg. Men spreekt dan van opgedrongen multiculturaliteit waarbij ieder cultuur doet alsof ze de andere niet zien.
   Maar we zien ze wel, en we worden ziek van het feit dat onze straten zwart kleuren door afwijkende boeren-klederdracht.
   Merkel ziet dat niet, want ze is zelf als een boerin gekleed.

   1. Bart

    Er zijn zelfs heel veel oorlogen gevoerd om de islam buiten europa te houden, juist omdat de islam helemaal niet bij Europa past en hoort.

    1. Steve Van der Vekens

     En links slikt het als zoete koek, ze zijn al even krankzinnig.

    2. Kodi

     En zo is het maar net.

     Igitur si vis pacem parabellum.

     Wie vrede wil moet bereid zijn een zelfverdedigingsoorlog te kunnen bevechten.

  2. trampoline

   Jammer voor Merkeltje maar ik weiger om bij de Islam te horen of daar zelfs maar enige rekening mee te houden. Ik bepaal dat zelf net als de Islam met ons doet; vrijheid van godsdienst toch?

   1. Kodi

    Islam en vrijheid van godsdienst gaan niet met elkaar samen, want de Islamitische ideologie kent geen wederkerigheid, maar eist onderwerping op. Voor behoud van de vrijheid van godsdienst is het dus zaak de Islam op een zo groot mogelijke afstand van ons continent te houden. De Moslims dienen ofwel de Islam, dan wel Europa te verlaten. We hebben geen andere keus als wij niet willen worden onderworpen aan een gitzwarte Islamitische monocultuur.

  3. Kodi

   Waar is de tijd gebleven dat ze nog enigszins zicht op de realiteit had en opmerkte dat de integratie van allochtonen in Duitsland is mislukt? Natuurlijk is de integratie mislukt, want het soort allochtonen wat hier in Europa ons komt omvolken is hier in het geheel niet inpasbaar. Ze zijn niet van meerwaarde en ze assimileren. Ze kosten ons alleen maar geld en we hebben er alleen maar ellende van.

   1. Kodi

    Het tekstgedeelte
    {Ze zijn niet van meerwaarde en ze assimileren.}
    moet natuurlijk zijn
    {Ze zijn niet van meerwaarde en ze assimileren niet.}

 5. corfo

  “Onderhandelingen liggen stil in Duitsland.”
  Had de vader van Adolfina Merkel óóit maar stil gelegen, dan zat Europa nú niet opgescheept gezeten met zijn “dochter” !! Gatver-de-gatver, wát een kreng van een mens, zou niet hebben misstaan als Kapo.

 6. Vit

  Dat wijf hoort in een gesloten inrichting thuis.

  1. Ben Zine

   @Vit
   ++++++++

  2. Ernst Quispel

   “Dat wijf hoort in een gesloten inrichting thuis”

   De MeToo-beweging lijkt geen overbodige luxe.

   1. denk eens na

    De ME/TOO beweging is in het leven geroepen om mannen en vrouwen te scheiden van elkaar (islamiseren)

 7. trampoline

  Ze kunnen binnen halen wat en wie ze willen, de Duitse bevolking is die gasten in meerderheid spuugzat. Ze zullen niets met ze te maken willen hebben en weigeren er contact mee te hebben, wat Merkel en Schulz ook zeggen.
  En daar zal de Duitse overheid niets tegen kunnen doen; volgens de Grondwet kies je zelf met wie je omgaat. Privacy heet dat.
  En zo krijg je een tweedeling in de maatschappij, veroorzaakt door de overheid.

 8. Ben Zine

  De CDU gaat ermee akkoord, die partij is de laatste jaren steeds meer naar links opgeschoven. Dat de Beierse CSU ermee akkoord gaat zou me verbazen. Horst Seehofer staat bekend als uiterst kritisch tov Merkel. Maar die slang zal wel weer een manier vinden om haar zin er door te rammen, naar goed DDR-socialistisch gebruik, zodat ze Duitsland nog verder af kan breken in haar megalomane waanzin.

 9. George van de linden

  Over vluchtelingen gesproken…uh criminelen:

  Agent legt uit hoe criminaliteit migranten wordt verdoezeld.

  ‘Veel agenten hebben schulden en houden uit angst hun mond’ – Migranten criminaliteit wordt ook in Nederland gecensureerd en weggepoetst.

  Een politieagent in Berlijn heeft een boekje opengedaan over hoe de migrantencriminaliteit in Duitsland wordt verdoezeld en uit de statistieken wordt gehouden. Op basis van betrouwbare bronnen is zijn verhaal is vrijwel naadloos toe te passen op ons eigen land. Zo kan de politiek blijven beweren dat de exploderende criminaliteit als gevolg van de massa immigratie ‘nepnieuws’ is. Veel burgers nemen dat nog steeds klakkeloos aan – totdat zij zelf, of hun geliefden, het slachtoffer worden, en vervolgens merken dat ook hun ervaringen worden gecensureerd, of zelfs compleet uit de media worden gehouden.
   
  Fritz (pseudoniem) werkt al jarenlang als politieagent in de Duitse hoofdstad. Een redactielid van Anonymous sprak met hem over zijn dagelijkse ervaringen met de criminaliteit. Fritz begint zijn verhaal met te wijzen op een interne (intranet) website van de politie, waar alle actuele misdrijven, arrestaties en statistieken op een rijtje worden gezet, inclusief foto’s, namen, daderomschrijvingen en feiten. Daaruit blijkt dat er veel buitenlandse daders zijn, en daarnaast ook velen met een Duitse pas maar met een migranten achtergrond.
  Geschrapt uit de lijst: Arabier probeert vrouw te verkrachten
  In een vluchtelingenopvang werd een jongen door twee mannen seksueel misbruikt. De mannen werden opgepakt, maar de misdaad verdween vervolgens op onverklaarbare wijze uit de lijst van de genoemde intranet website. Nog een voorbeeld: in september lag een vrouw buiten te zonnen, totdat opeens een naakte Arabier op haar ging liggen en haar probeerde te verkrachten. Toen ze zich verweerde, mishandelde hij haar zo ernstig, dat ze in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De man werd gearresteerd en bleek reeds eerder te zijn opgepakt en snel weer te zijn vrijgelaten. Ook deze zaak verdween uit de lijst, en werd niet aan de pers bekend gemaakt.
  Een ‘vluchteling’ die tijdens seks met een prostituee zijn condoom afdeed, probeerde haar vervolgens te beroven toen ze dat weigerde. Een rechercheur bagatelliseerde wat er was gebeurd, en ‘adviseerde’ de vrouw, die geen Duits sprak, om niet meteen aangifte te doen, ondanks het feit dat hij heel goed wist dat de kans op vervolging hierdoor nihil zou worden. En dat klopte; er werd niets meer van de dame in kwestie gehoord.
  Daders steekpartij volgende dag weer op vrij voeten
  Roofoverval op toeristen, daders: Arabisch uitziende mannen. Opnieuw geen melding van de politie aan de pers. Een Syriër werd met hevige bloedingen aan zijn hoofd aangetroffen, maar zijn vriend ‘bevestigde’ dat hij enkel was gevallen. De politie vermoedde dat de gewonde man ruzie met een pooier had gekregen, maar ook dit geval werd vervolgens genegeerd.
  Drie mannen vielen tijdens een vechtpartij een man van achteren aan, en staken hem 19 keer in zijn rug (hij overleefde het). De daders werden de volgende dag gewoon weer vrijgelaten, hoewel hen poging tot doodslag ten laste had kunnen worden gelegd. De politie verrichte er zelfs geen onderzoek naar.
  Poging tot moord wordt ‘mishandeling’; verkrachtingen zelfs onbekend
  Veel van dit soort ernstige mishandelingen worden niet meer als poging tot doodslag geregistreerd, hoewel dat wel zou moeten, aldus Fritz. Naast diverse moorden waren er het afgelopen jaar tal van dergelijke pogingen tot doodslag in Berlijn, die in de statistieken echter als ‘mishandeling’ worden vermeld. Dat gebeurde zelfs met een buitenlander die na een ruzie een pistool haalde, en een andere buitenlander in zijn buik schoot, waardoor deze met spoed moest worden geopereerd. Dat had normaal gesproken een poging tot moord moeten zijn, maar het werd slechts ‘mishandeling’.
  In Wilmersdorf verkrachtte een asielzoeker vier vrouwen. De dader werd gepakt en berecht. De politie zelf moest dit bericht uit de pers vernemen, want op het intranet was er helemaal niets over te vinden.
  Illegalen worden niet meer gearresteerd
  Kort na het eigenhandig openen van de Duitse grenzen door bondskanselier Angela Merkel kregen politieagenten van de vakbond te horen dat ze illegale migranten niet meer moesten arresteren, maar dat die meteen in een AZC konden worden ondergebracht. Dat bevestigt wat we vier dagen geleden schreven: een Duitse kantonrechtbank constateerde dat de Duitse rechtsstaat twee jaar geleden buiten werking is gesteld, omdat illegalen niet langer worden vervolgd.
  ‘Veel agenten hebben schulden en houden hun mond’
  Dit waren slechts een paar zaken die Fritz zelf gezien en meegemaakt heeft. ‘Veel politieagenten maken hetzelfde mee, maar houden hun mond, omdat ze of teveel te verliezen hebben (huis, gezin, e.d.), of allerlei schulden hebben gemaakt om hun bestaan op te bouwen. Dat geldt vooral jonge collega’s, die op de pof een auto en huis hebben gekocht. Zij houden hun mond, ook al zijn ze van deze zaken op de hoogte. Zij verhuizen liever naar de Berlijnse goudkust en sturen hun kinderen naar privé scholen.’
  ‘Slechts weinigen durven iets te doen, zoals bijvoorbeeld de video van de ‘trappengooiers’ in het metrostation Hermannstraβe, wat viraal ging op sociale netwerken. Dat was de eerste keer dat iemand illegaal iets van het intranet openbaar maakte. Pas toen deze video naar buiten was gelekt, werd er een opsporingsbericht voor de daders uitgevaardigd. Als dit lek er niet was geweest, dat had men dat waarschijnlijk nooit gedaan.
  Ook in Nederland
  In Nederland is het van hetzelfde laken en pak. Neem bijvoorbeeld de schietpartij van afgelopen vrijdagavond in Amsterdam, waarbij een 17 jarige stagiaire om het leven kwam en twee anderen gewond raakten. ‘Het is nog onduidelijk wat de aanleiding van de schietpartij was,’ aldus de politie . In het bericht is helemaal niets te vinden over het feit dat de dode waarschijnlijk het slachtoffer was van een al jaren aan de gang zijnde ‘Mocro’ oorlog tussen rivaliserende Marokkaanse bendes, en de slachtoffers met Kalashnikovs waren beschoten.
  Kortom: ook in Nederland worden dit soort zaken, àls ze al in de media komen, verdoezeld en gebagatelliseerd, en ontdaan van een belangrijk gemeenschappelijk kenmerk, namelijk dat het in verhoudingsgewijs buitensporig veel gevallen om daders met een bepaalde etnische afkomst en een zekere religieuze ideologie gaat.

 10. Tinneke

  Maakt niet uit hoor Robert@4 waar het hard van vol is loopt de mond van over……koemede vloechtelinegen haha………..

 11. Ritter

  “Vluchtelingen”?

  Waarom blijven de media toch over z.g “vluchtelingen” spreken?

  Het zijn geen echte vluchtelingen die op zoek zijn naar veiligheid maar illegale immigranten die om economisch/financiële redenen (lees uitkeringen en andere goodies) naar Noord/West Europa reizen.

  Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen en misbruiken de asielprocedure op kosten van de belastingbetaler.

  Eerst de jongeren en daarna de rest van de familie laten overkomen. De meeste werken niet en liggen hun leven lang aan het staatinfuus. Dat is de reden dat ze naar de ” honingpot” afreizen.
  ————–
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://youtu.be/DstSklx-p8s

  1. Ernst Quispel

   Het woord vluchteling is niet scherp gedefinieeerd. We spreken ook over economische vluchtelingen, mensen die in economisch vreselijke omstandigheden leven, zonder enige toekomst voor zichzelf en hun gezinnen, vluchten ook en proberen hun hopeloze situatie te verbeteren.

   1. Zout

    Dag Wim!

   2. Holland

    De helft van de wereldbevolking leeft in economisch slechte omstandigheden Wim. Wil je die 3 miljard mensen opvangen in Nederland?

   3. denk eens na

    Er bestaan ook nog criminele vluchtelingen en je zou verbaast zijn hoeveel % dat is.

   4. Vit

    Ja daar mogen jij en ik voor zorgen, liever jij alleen btw.

   5. Vit

    Wat vind je er trouwens van dat hier in Nederland mensen zijn aangewezen op de voedselbank om hun hoofd boven water te houden? Jouw vluchtelingen hoeven dat niet.

    Voor Nederlanders geldt vluchten kan niet meer, ik zou niet weten waar naartoe.

   6. Kodi

    En waarom is het daar zo’n shit hole? Dat ligt gewoon aan dat shit hole volk wat daar leeft zelf. En ze ontvluchten niet hun shit hole, maar brengen hun shit hole hierheen. Dus grenzen dicht!

  2. DirkSteen

   Nee, het zijn in meerderheid gelukzoekers!!!!

 12. Ritter

  “vluchtelingencrisis”?

  Het is geen “vluchtelingencrisis”……………..maar een migratie crisis.

 13. Babaji538

  Vanwege of wegens?

  Petra Hermans

 14. DolleDries

  Het gaat lekker weer in dat door een met A beginnende geregeerde land ,nu weer autogas proeven op mensen.

 15. EllyD18

  En dan durven ze nog te zeggen dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen.
  Maar het betekent koste wat kost zelf aan de macht blijven.

 16. Heinz

  Ik zie een betrokken dame die het goed voor heeft met de bevolking. Het kan slechter.

  1. Ben Zine

   https://www.ad.nl/buitenland/beladen-herdenking-aanslag-kerstmarkt-berlijn~a4f11c54/
   @Heinz
   Dat moet je eens zeggen tegen de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag in Berlijn. Ik waag te betwijfelen of zij het met je eens zijn. Maar het is natuurlijk verleidelijk om net te doen alsof die aanslag nooit heeft plaatsgevonden en de nabestaanden gewoon straal te negeren. Voor hen is Merkel kennelijk een niet zo “betrokken dame” (zie link).

  2. Vit

   Ben je nou zo achterlijk of doe je maar alsof?

  3. Ernst Quispel

   Ja, Heinz, het is een Staatsvrouw van uitzonderlijke klasse.

   De boosheid die ze kennelijk oproept in rechts-extremistische kringen lijkt me voor haar slechts een goede reden om de ingezette koers vast te houden.

   1. Vit

    De award voor forumclown van het jaar gaat naar…

    1. Vit

     Nee niet naar Guus want die zegt soms zinnige dingen.

   2. Feit

    Val dood, KErnst!

    😉

    1. Guus Geluk

     Verrek, daar hebben we de Marokkaan weer.

     1. Feit

      Verrek, KGuus!

      😉

     2. Guus Geluk

      De inburgering is een lachertje, dat zie je maar weer.

      https://totaalinburgering.nl/inburgeren-rotterdam/

     3. Zout

      Ğüş Ğülüçk: En daar hebben we Wim weer.

     4. Guus Geluk

      Het blijft nodig nieuwkomers te wijzen op onze normen en waarden, Erik. Je weet dat ik daartoe bereid ben.

     5. Feit

      KGuus is een lachertje, val lekker dood!

      😉

     6. Guus Geluk

      Ik wens u uiteraard succes bij het inburgeren.

     7. Feit

      En jij succes bij het sterven, KGuus!

      😉

  4. sjun

   Ik zie een kinderloze vrouw zonder verantwoordingsgevoel die haar volk offert en omvolkt op het altaar van de multikul terwijl tot in lengte van jaren cumulerende sociale, psychische, juridische, curatieve en economische rekeningen worden binnengetrokken.

 17. Guus Geluk

  Ik vermoed dat één van de partijen uiteindelijk bakzeil zal halen, in het belang van Duitsland en Europa. Het is essentieel dat Duitsland spoedig de beschikking heeft over een nieuwe regering.

  1. Holland

   Guus vindt het dus essentieel dat Duitsland verder ontwricht en gedestabiliseerd wordt door het binnenhalen van een half miljoen of meer familieherenigers. Bovenop de economische immigranten die toch al binnenkomen. En ook weer hun hele familie mogen laten overkomen.

   Guus heeft inderdaad een zeer beperkte geest en kan niet verder denken dan vandaag en morgen. Overheidslaafje.

   1. Guus Geluk

    Neen, het is belangrijk dat er spoedig duidelijkheid komt over de koers van de nieuwe Duitse regering. Duitsland is één van de motoren van de Europese Unie. Treuzelen is niet handig.

  2. Kodi

   In het belang van Duitsland dient er geen nieuwe CDU-SPD te komen, maar nieuwe verkiezingen.

  3. swetsnek

   niet waar

   1. Guus Geluk

    SDP noch de Unie heeft er belang bij de onderhandelingen te laten klappen en dat geldt ook voor Duitsland én Europa. Ik verwacht dat beide partijen het alsnog zullen proberen.

 18. poldi

  Waarom gaat Duitsland het kapotgeschoten Syrië niet helpen herstellen en opbouwen, inplaats van weer honderdduizenden Syriërs naar Europa te halen?
  Het moet toch nu onderhand ook wel duidelijk zijn dat Europa niet op nóg meer Moslims zit te wachten?!
  Het is héél goed dat de CSU een halt toeroept aan de morbide ideeën van die vreselijke Schulz, wiens partij is een gevaar voor héél Europa. Enfin, laten we hopen dat de achterbannen van
  de SPD en de CSU elkaar de tent uitvechten met als gevolg dat er nieuwe verkiezingen komen; dat betekent een exit Merkel en nieuwe verkiezingen. ………en wéér een stok in het wiel van een federaal Europa!
  De EU- kraakt inclusief de standpunten van de Visigrad landen……..aan àlle kanten!……

  Heerlijk, ik kan niet wachten tot het wanstaltige en ondemocratische gedrocht EU uiteen spat.

  1. Ben Zine

   @Poldi
   +++++++

  2. Vit

   +++++

 19. poldi

  Plagiaat
  ———-
  De EU-craten weten dat het tij aan het keren is, en proberen onder aansporing van Macron nog zoveel mogelijk onomkeerbare besluiten erdoorheen te drukken.
  Laten we hopen dat Merkel en Schultz het toneel verlaten, en dat we hen samen met Macron als laatste stuiptrekking van het EU-debacle mogen beschrijven.

 20. Duckday

  De ondergang van dat land is begonnen door onbekwame op macht beluste leiders die zeer ver van de werkelijkheid afzitten Maar alleen denken nog een plaats later in de wolken te krijgen als men medelijden voor eigen gewin tonen

 21. Duckday

  En wat zou de EU en EURO nu bijgedragen hebben voor de normale man vrouw voor welvaart voorspoed en werkgelegenheid

 22. Benny

  Doodzieke en alles om zeep helpende machtsgeile Europese linkse dictatuur, die diep geworteld zit in (bijna) alle landen om ons heen.En alles maar ook alles wat daar ook maar een haar breedte van afwijkt vinden ze door en door slecht. Terwijl dat een heel groot deel van de bevolking een totaal andere mening heeft die compleet wordt genegeerd ……vaderlandsliefde word gelijkgesteld aan nazisme of fascisme.

 23. Florissa

  Laat maar lekker klappen, blijft er niks meer heel van Merkel en Schulz. Dat wijf is ver over de houdbaarheidsdatum ,en van die autoritaire Schulz ,met zijn minimale aantal zetels , kotst inmiddels het grootste deel van Duitsland van .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.