Duitsland en Frankrijk bundelen hun krachten om Europa voor eens en altijd te domineren

Kleine landen als Nederland kunnen fluiten naar hun inspraak.

Frankrijk en Duitsland zijn van plan om hun partnerschap te versterken in een poging om nóg meer invloed in de Europese Unie te verkrijgen. De twee landen zijn al lang partners met een gedeelde agenda, maar Angela Merkel stelt Emmanuel Macrons plannen voor een hervormde EU nu zelfs centraal de in de formatie met de ultra-linkse en -eurofiele SPD van Martin Schulz.

De Franse Europarlementariër Jean Arthuis zegt dat Merkel het bondgenootschap met Frankrijk nog verder zal kunnen versterken als ze erin slaagt om een regering te vormen met die SPD. Tegen EuroNews zegt Arthuis:

“Als de grote coalitie [CDU + SPD] gevormd wordt denk ik dat het heel goed zal zijn voor Europa.”

Met ‘Europa’ bedoelt deze eurofiel natuurlijk de EU.

Hij gaat verder:

“Het is goed dat de Franse-Duitse relatie versterkt wordt. Ook buiten het partnerschap om met de rest van het Europese partnerschap.”

Hoewel Merkel onder vuur ligt in Duitsland omdat ze er nogal lang over doet om een nieuwe regering te vormen is ze duidelijk bezig om concessies te doen aan de SPD. De leider van die partij, de vreselijke Martin Schulz, liet eerder al weten dat hij een ‘Verenigde Staten van Europa’ wil. Blijkbaar wil Merkel hem die VSE best geven als ze in ruil daarvoor aan de macht kan blijven.

Schulz is het namelijk eens met de Franse president Emmanuel Macron, die meer “investeringen” in de eurozone wil en feitelijk gewoon een transferunie wil opzetten. Hij wil een gedeelde begroting voor alle 19 eurozone-landen én een Europese minister van financiën. Macron pusht andere EU-landen om zijn agenda te omarmen maar die doen dat buitengewoon aarzelend omdat ze niet weten waar Duitsland staat. Als Merkel Macrons plannen nu omarmt om zo door te gaan met de SPD zullen veel van die landen ongetwijfeld hetzelfde doen.

Dit betekent natuurlijk dat die Verenigde Staten van Europa, waar Schulz van droomt, razendsnel dichterbij komt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. HierBenIk

  Weinig aan toe te voegen, blijf het twee enge mensen vinden. Uitkijken dus…. Die Macron vindt zichzelf gewoon een superieur mannetje, alleen dat al maakt hem tot een ‘verkeerd’ persoon.

  1. Abri079

   Vreemd dat twee landen die Europa de laatste bijna 200 jaar diverse oorlogen hebben geleverd niets hebben geleerd van dat verleden. Met blijft maar hunkeren naar macht.
   Zou het zo kunnen zijn dat wat Nero, Caesar, Karel de Grote, Napoleon en Hitler niet is gelukt wel door deze samenwerking tot stand komt?

 2. DolleDries

  De Duitsers hunkeren hier na.

 3. denk eens na

  Het wordt tijd dat Nederland zijn biezen gaat pakken en vertrekt uit deze geld verslindende hobby van merkel.

  1. Code134

   Als we bij de volgende verkiezingen massaal op PVV en FvD stemmen is dat zo gepiept.

   🙂

   1. corfo

    @ Cootje.
    Zielig figuurtje, nog géén inhoudelijke reactie van je gezien.

    1. glazenbol

     Jij verwacht inhoud van een volstrekt inhoudsloos zielig figuur?

 4. Holland

  Deutschland, Deutschland über alles. Dat is de eeuwige natte droom van Merkel en de Moffen.

  Zuid Caledonie lijkt me wel een rustige plek om naar uit te wijken. Lekker warm ook.

 5. Stanly2000

  Dit betekent natuurlijk dat die Verenigde Staten van Europa, waar Schulz van droomt, razendsnel dichterbij komt.
  En dit betekent natuurlijk ook dat we met de befaamde/beruchte transferunie straks allemaal even rijk (lees arm) zijn. Onder de noemer van solidariteit verdwijnt ons pensioengeld en spaargeld naar de “armere” EU-landen.

  1. Code134

   “Dit betekent natuurlijk dat die Verenigde Staten van Europa, waar Schulz van droomt, razendsnel dichterbij komt.”

   Dat zie je goed.

   1. Stanly2000

    En verder leest u niet?

    1. Zout

     @Stanley: Dat heb je goed gezien, trollen komen alleen om te zuigen, te klieren, te spugen en te treiteren. Met oneliners, dat dan weer wel. 😉

     1. denk eens na

      code weet schijnbaar nog niet dat de geschiedenis zich herhaalt . Al het leven is Darwin .Wie zich niet aanpast verdwijnt, niet zo moeilijk toch?

  2. Zout

   @Stanley: Hoorde jij die natte scheet uit het trollenverblijf ook?

   1. Stanly2000

    Niet alleen gehoord. Het riekt behoorlijk!

    1. Zout

     @Stanley: Inderdaad, goed dat jij het ook opmerkt, hoe meer dan doen hoe beter.

     1. Zout

      Ik droomde laatst hardop en dit was wat ik hoorde:

      Nu mijn ban is opgeheven heb ik de gelegenheid iedereen (naast een Gelukkig Nieuwjaar) te bedanken voor de mooie discussies die hier werden gevoerd. Ik vond met name de bijdragen van PG, Parsifallus en Superdhimmie van grote klasse en leerzaam.

      Ik heb wel besloten te stoppen omdat ik het forumbeleid niet kan delen, teveel op de inhoud en te weinig op de (grove) persoonlijke aanval. Ik ben hier permanent persoonlijk uitgescholden en dat was geen reden tot ingrijpen maar mijn (nimmer ad hominem) verweer wel. Dit deugt niet en dat is jammer voor het forum.

      Een reden tot stoppen is ook dat ik steeds in verband werd gebracht met andere personen waar sommigen kennelijk op andere fora ruzie mee maken. Ik houd van inhoudelijk debatteren en heb ook een uitgesproken politieke opvatting maar steeds te worden aangevallen op je opleidingsniveau (‘matige havist’) of niet onderbouwde persoonlijke beschuldigingen (islamofiel, landverrader) of gewoon grove aantijgingen van het niveau, zonder dat de forumleiding daar enig bezwaar tegen maakt, deed me gaandeweg het plezier in de discussie verliezen.
      Maar eens kijken waar ik nu mijn tijd aan ga besteden tussen het schrijven door.

      Nochtans: allemaal een hartelijke groet,

      Code134

 6. Code134

  “Angela Merkel stelt Emmanuel Macrons plannen voor een hervormde EU nu zelfs centraal de in de formatie met de ultra-linkse en -eurofiele SPD van Martin Schulz.”

  Ja, dat is haar geraden ook: dat is de wil van de kiezer.

  1. Michel69

   @code0 mooi toch laa ze dit maar doorzetten ze blazen zelf de EU daarmee op of denk je echt dat deze plannen steun van de Europeanen krijgt! dan ga je net zo hard op je bek als de Clinton roepers dat Trump nooit maar dan ook nooit zou winnen het resultaat zien we dagelijks nog!

  2. tomygun

   Code 1 2 af ,
   Jouw droom vind je op E.J.Bron
   een brief van een duitse moeder aan haar dochter.
   Als je dat gelijk van jou hierna nog eenmaal uit je
   strot kan krijgen stik er dan maar in .

 7. DolleDries

  En de Engelsen zeggen over ons lijk.

 8. corfo

  De Engelsen ? Een slim volkje !
  Presidenten van Hongarije, Polen, Tsjechië en nog een paar landen : dát zijn pas échte kerels en géén Soepstengels, zoals de niksnutten waar wij mee zitten opgescheept.

 9. Seneca

  Natuurlijk komt er een VSE echter de vraag, voor hoelang, dient gesteld te worden. Als men weet dat er een Europese financiële geheime dienst in oprichting is, die alle contante geldstromen controleert, dan is de vergelijking met de USSR en nationaal socialistisch Duitsland snel gemaakt. Als de Europeaan (lees Nederlander) zich hieraan onderwerpt, dan is dat het definitieve einde van onze – weliswaar veel minder dan vroeger – vrijheid.

 10. Gerlos

  Mocht het zo zijn dat dit bewaarheid wordt dan moeten wij aan blok onze NEE MENING geven en aan de minister president vragen om met de andere kleine landen een bom te gooien onder de EU. WIJ WILLEN MINDER IN PLAATS VAN MEER MACHT VAN DE EU.

  1. Zout

   FVD stemmen!

  2. Code134

   Het is onduidelijk wie Gerlos bedoelt met WIJ. De uitslagen van de verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland in het afgelopen jaar tonen aan dat de burger in meerderheid eerder meer EU wil dan minder. Dat is ook de reden waarom de Europese Commissie nu (terecht) het mandaat voelt om de EU in de versnelling te brengen.

 11. henk vintage

  Daar gaan de pensioenen, leve de transferunie.

  1. Henk-Jansen

   De pensioenen gaan eraan omdat enkele domoren zonder enige kennis van zaken de aow-leeftijd op 65 willen houden, niet door de Europese Unie!

 12. Ni28

  Het is Napoleon niet gelukt en het is Hitler niet gelukt. Macron en Merkel denken dat het hun wel lukt. Overheersing van Europa door deze twee landen zal leiden tot het einde van de EU. Andere landen gaan op den duur de dictaat van deze twee landen niet pikken. Rutte dan wel maar tegen die tijd zal hij wel weg zijn.

  1. Guus Geluk

   In die tijden bevochten de Duitsers en Fransen elkaar nog. Eén van de EU-voordelen is de goede verstandhouding die er heerst tussen Europese supermachten als Groot-Brittannië, Duitsland en de Franse Republiek.

   1. tomygun

    Geen geluk Guus ,
    Een typo Groot Brittanie Guus .
    Wat denk je van Fruit land als die twee samen gaan
    zo dat je een banaanen republiek krijgt .

    1. Guus Geluk

     “Een typo Groot Brittanie Guus .”

     Volgens mij tikte ik de naam correct op.

     1. tomygun

      Geen benul wat zij aan het doen zijn ?.

 13. Guus Geluk

  Dit is veel te kort door de bocht. Dat de Franse republiek en Duitse bondsrepubliek intensiever gaan samenwerken binnen Europa, brengt een Verenigde Staten van Europa niet dichterbij. Het betekent hoogstens dat de Benelux op bepaalde punten bij bijvoorbeeld Oostenrijk en de V4 steun moet zoeken om een tegenwicht te bieden aan het Frans-Duitse blok.

  Het is jammer dat het VK niet meer in de EU zit. Nederland trok tijden met dit land op om kritisch(er) te zijn op de EU.

  De Eurofederalisten zijn sterk in de minderheid. Pas als een meerderheid van de lidstaten verlangt naar een Europese eenwording, is het waarschijnlijk dat de EU gaat streven naar een United States of Europe, aangevoerd door een democratisch gekozen parlement en president.

  Maar zover is het niet.

  1. tomygun

   Het voordeel van Fruitland is wel dat zij voldoende Afro
   fruit experts hebben met hier en daar een mango boom
   kunnen zij heel goed kijken hoe de banaanen groeien .
   Guus op zeker dit word uw en mede mafklappers
   de droom EU .
   Zij die gaan sterven groeten u HEIL ! .

 14. Parestado4

  Ja,als je het economisch bekjikt.Als deze landen economisch in storten,krijg je een domino effect een crash>wereldwijd en dat willen we zo lang mogelijk uitstellen.Wat denk je van lege schappen in de supermarkten?Geen geld meer om de pensioen en ouderdoms voorzieningen meer te betalen>etc>etc>etc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.