Ecuador geeft WikiLeaks-oprichter Julian Assange zijn eigen burgerservicenummer: 1729926483

Heeft Assange de Ecuadoraanse nationaliteit gekregen?

Nadat hij vijf jaar geschuild heeft in de ambassade van Ecuador in Londen heeft WikiLeaks oprichter Julian Assange dan eindelijk zijn eigen Ecuadoraanse burgerservicenummer gekregen: 1729926483. Hoewel niet is bekendgemaakt dat hij al dan niet de Ecuadoraanse nationaliteit heeft gekregen kunnen we er vanuit gaan dat dit wel zo is</strong>.

Opvallend genoeg beginnen burgerservicenummers van genaturaliseerde buitenlanders in Ecuador steevast met 30. Dat Assange’s nummer met 17 begint betekent dat hij geboren zou zijn in de provincie Pichincha. Da’s wat gek, want Assange is toch echt geboren en getogen in Australië.

Maar goed, wie weet waarom de Ecuadoraanse overheid hier voor heeft gekozen. Overheids wegen zijn ondoorgrondelijk, zullen we maar zeggen.

Wat zijn nationaliteit betreft zegt deze tweet van Assange waarschijnlijk alles:

Daar staat hij dus in het shirt van het nationale voetbalelftal van Ecuador.

Dat gezegd hebbende kan het ook zijn dat hij die nationaliteit nog niet heeft gekregen, maar dat het ID-kaart dat hij heeft ontvangen is de opstap is naar naturalisatie. Als hij eenmaal genaturaliseerd is kan Ecuador hem vervolgens diplomatieke onschendbaarheid geven, waardoor hij in staat zou zijn te gaan en staan waar hij wil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. ReconquistaEuropa

  Doe niet zo moeilijk. Val die ambassade binnen, arresteer de verrader, zet het ambassadepersoneel uit en stop de ontwikkelingshulp naar Ecuador.

  1. Zout

   Want?

   1. ReconquistaEuropa

    Want..anders lijkt de UK wel een zacht gekookt eitje die verraders en verkrachters haar gang laat gaan en zich in eigen land jarenlang laat schofferen door het linkse 3de wereld piemeltje Ecuador.

    1. Zout

     Wat is precies jouw probleem met Julian Assange?

     1. ReconquistaEuropa

      Wat denk je @zout? Doe eens een gok..

     2. Zout

      @ReconquistaEuropa: Als ik hier was gekomen om te gokken zou ik die vraag niet stellen. Maar ik vrees dat ik geen tegengas ga krijgen.

  2. Bloem

   Assange is eerder een held dan een verrader. Hij heeft niets meer gedaan dan gegevens aan de pers doorgegeven, die aantonen met wat voor overheden te maken hebben. Vervolgens komen die overheden met valse beschuldigingen om hem op te kunnen pakken omdat, datgene wat hij gedaan heeft volstrekt niet strafbaar is in Europa.

   1. Bloem

    Uw suggestie om een ambassade binnen te vallen is overigens wel een misdaad

 2. Babaji538

  Een goede, verantwoorde en terdege
  deskundige zaak om zonder inspiratie en kundigheid,
  te blijven sleutelen aan pagina’s, waar je
  geen flikker verstand van hebt.

  Petra Hermans

  1. Holland

   Neem je wel je pilletjes op tijd in, Petra? Anders derailleert de boel behoorlijk zo te zien.

 3. Parestado4

  Huanita banana!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.