Formule 1 schrapt mooie dames bij races, want, verrassing: ‘seksistisch’

En weer wordt een traditie verbannen, allemaal in naam van vermeend seksisme.

Het is een traditie die al ongeveer zo oud is als de motorsport zelf: de aanwezigheid van aantrekkelijke dames bij races, en dan met name bij de start. De zogenaamde ‘grid girls’ stellen zich bij aanvang van het evenement op bij de snelheidsmonsters: op één of andere manier heeft de combinatie van aantrekkelijke dames én wagens altijd tot de verbeelding gesproken.

Nou ja, tot nu dan. Want het is met ingang van dit seizoen verleden tijd:

Formula 1 will end the long-standing practice of using walk-on grid girls, commencing with the start of the 2018 FIA Formula 1 World Championship season. These changes also apply to our other motorsports series that take place during the Grands Prix weekends.

Formula 1 considers the time spent by teams and drivers on the grid before a race as one of celebration, where guests and various performers can add to the glamour and spectacle of the Grand Prix, enabling promoters and partners to showcase their countries and products.

Deel van die “celebration” waren dus altijd deze dames. Niet zo gek, aangezien het uiteindelijk toch een sport is die – zowel qua deelnemers als fans – stevig gedomineerd wordt door mannen. En ja, het klinkt in deze tijd misschien gek, maar de meeste mannen waarderen de aanwezigheid van vrouwelijk schoon wel: dat is namelijk iets biologisch waar je wel wel moeilijk over kunt doen, maar ook gewoon kunt accepteren. Maar dat is dus niet wat hier gebeurt. Want seksistisch, enzo:

“While the practice of employing grid girls has been a staple of Formula 1 Grands Prix for decades, we feel this custom does not resonate with our brand values and clearly is at odds with modern day societal norms. We don’t believe the practice is appropriate or relevant to Formula 1 and its fans, old and new, across the world.”

Bizar natuurlijk: we hebben het hier over de zoveelste traditie die om politieke correctheid het raam uit wordt gesmeten. Uiteindelijk hebben de “SEKSISME!”-schreeuwers daarmee natuurlijk hun eigen doel uit het oog verloren. Het is namelijk volledig terecht dat je vrouwen niet moet reduceren tot dingen die er puur en alleen zijn om mooi te zijn, en die verder niets kunnen en mogen. In plaats daarvan moet je de volledige vrijheid van vrouwen om te zijn wat ze willen nastreven, en als dat ‘aantrekkelijk zijn’ is, moet dat ook kunnen. Die eigenschap doet immers niets af aan het feit dat diezelfde dames tegelijkertijd slim, sportief of wat dan ook kunnen zijn. Dus laat ze toch vooral mooi zijn, als ze daar zelf zin in hebben. Oók bij de Formule 1.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. denk eens na

  Na de ME/TOO beweging word het islamiseren steeds verder in de samenleving toegepast, nog even en dan gaat homo zijn op de helling en daarna word het varkens vlees door onze npo in de ongezonde vlees soort bestempeld, vrij baan voor halal .

  1. Julian

   En jouw naam is denk eens na? Vreemd je doet je naam geen eer aan.

 2. swetsnek

  De race is voor echte mannen vrouwen kunnen dan gestolen worden

  1. tomygun

   Swets lult uit zijn nek .
   Waarom ziet een vrouw er graag goed uit ?
   Waarom vinden mannen dit heel mooi ?
   Potten zijn graag een MA FLODDER .

   1. swetsnek

    je begrijpt mij verkeer Tomygun het was sarcastisch bedoelt hahaha

 3. Ernst Quispel

  Ik vind dit een verheugende ontwikkeling. Ik heb me altijd geërgerd aan het platte seksisme rond autoraces. Nu nog de afschaffing van de stupide vertoning met de dames bij de dagprijzen van de Tour de France.

  1. denk eens na

   boerka om en klaar is kees

   1. denk eens na

    ersnst heeft een boerka fetisj het liefst heel de eu vol

  2. tomygun

   Komt dit niet omdat je je eigen teveel Quispelt ? .

   1. swetsnek

    Die kernst kiutspel die kietelt de hele dag zijn eigen leutertje of wratje ,weet niet hoe groot dat ding is, maar gok op het tweede zijn vrouw is er tussenuit met een neger die wel een fatsoenlijk geval heeft dat zit hem nog steeds dwars tomygun hahahahaha.

    1. Ernst Quispel

     Nou, nou, swetsnek, ik vermoedde al enige problematiek maar je zit seksueel behoorlijk in de knoop, is het niet?

     1. Zout

      Dag Wim!

     2. swetsnek

      iK ja hahaha doe lekker dat waar je goed in bent zielepoot de dingen verdraaien ik zal zeggen GET A LIFE h.o.m.o en nu snel naar de H.o.er,en en dan rap naar je bedje verder spelen met je wratje

     3. eRik2017

      Dag Wim!

    2. tomygun

     swets ,
     ++++++ op z,n duits .

     1. swetsnek

      hahahahahaha ja precies

  3. Zout

   @Wim: Het enige dat jij omarmt is de islam.

   Dag Wim!

  4. DolleDries

   Ik begrijp je wel ,gezien jou reacties in het verleden hier onder de naam Beukman met je sympathie voor de vereniging Martijn zie jij liever er een paar kleuters bij.

  5. Roughwood

   Je kunt als vrouw natuurlijk beter in, bijvoorbeeld, één van de Golfstaten gaan werken. Dan ben je veel beter af, wordt met respect behandeld en al helemaal niet seksueel misbruikt. Kom op zeg, dat komt geeneens bij die vrome moslims op!

   https://www.ad.nl/buitenland/zoveel-misbruik-in-de-golf-dat-nepal-vrouwen-onder-de-30-verbiedt-er-te-werken~ac0aa0da/

  6. Vit

   Hmm dan kijk ik er helemaal niet meer naar.

  7. Holland

   Ernst Eunuch deugt, deugt, deugt, deugt, deugt, deugt enorm!!
   Dat u dat even weet.

  8. buitenbeentje

   Ja, laten we voor de Asha ten Broeke look gaan. Maar Turken als jij hebben ook liever dikke vrouwen heb ik ooit gelezen.

  9. Nederlandse_Patriot

   Gefeliciteerd. Dit is de slechtste en meest overduidelijke poging tot trollen die ik in een lange tijd gezien heb. Doe het goed, of doe het niet. Amateur.

  10. Michel69

   @ernstigindewar prima maar dan gaan we all the way geen reclames meer voor make up bh’s vrouwenverzorging etc. op alle stranden verbod op bikini’s en badpakken ook voor meisjes verbod op het kleuren van je haar(onnatuurlijk) kleding tot de nek dicht want anders uitlokking en uiteraard geen rokjes meer geen naaldhakken meer alles maar dan ook alles wat een vrouw mooier maakt verbod erop!

  11. eRik2017

   Hoe zou het komen Wim, dat niemand echt verbaasd is over jouw uitspraak?

 4. Floris

  Bedrijven en organisaties blijken erg gevoelig voor een minderheid van huilstruiken die 24 op 24 bezig zijn met jammeren over vermeend racisme en seksisme.

  Dit gezegd hebbende heb ik er geen moeite mee dat ze die potsierlijke grid-girl traditie afschaffen. Die meiden werden er voor betaald om in de pits een beetje op en neer te paraderen in een jasje van een sponsor. Ik heb het als ex-werknemer van zo’n sponsor vaak van dichtbij gezien en ik heb het altijd al een belachelijke vertoning gevonden.

  1. denk eens na

   Floris wel eens gehoord van leven en laten leven , we worden al genoeg gepamperd door de regering.

   1. Floris

    Je leest niet goed. Enerzijds bekritiseer ik de SJW-trend die nu gaande is (inzake oa vermeend seksisme), anderzijds geef ik mijn persoonlijke mening over die grid girl traditie, die mijn inziens vrij potsierlijk is. Wat heeft dat met “pamperen” te maken?

    1. denk eens na

     Iemand in zijn /haar waarde laten

 5. Bloem

  Sjezus straks worden de auto’s ook nog verboden. Want slecht voor het milieu

  1. Tinneke

   En dan allemaal op de kameel!

 6. Steve Van der Vekens

  Mogen wij nog naar schoonheid kijken?

 7. fusilier

  Zulke stoeipoezen doen het toch vrijwillig, niks mis mee toch ? En veel beter als een harem vol met vrouwen die niet mogen kiezen.

  1. Floris

   Ze worden (werden) er voor betaald. Dat is verder wat mij betreft prima, hoor. Maar een beetje belachelijk (en uit de tijd) is het wel.

   1. Ernst Quispel

    Geheel eens met Floris.

 8. George van de linden

  Moet ik alvast beginnen met een haatbaard te gaan kweken en een boerka voor mijn echtgenote te bestellen bij een halal-kledingwinkel ?

  1. tomygun

   George , verdomme doe dat niet denk er niet eens aan .
   Die ant fuckers willen alleen alles naar jan met de korte
   achternaam helpen .
   Meiden laat je zien jullie zijn prachtig .

   1. denk eens na

    dikke duim

 9. corfo

  Dit is pas een geweldige ontwikkeling op race-gebied.
  Kunnen de coureurs ook niet meer worden afgeleid door het spruitstuk van de dames.
  Nu nog ff een genderneutrale race-fiets bouwen en kláár is Keesje !
  Ik lach me slap, om zoveel domheid van de z.g. “deskundigen”.
  Nu zullen we vermoedelijk ook nóóit meer een leuke gymnaste zien die een spagaat laat zien ! Jammer. Graag bij korfballen (gemengde sport) aparte korven : één waar de dames hun balletje in mogen werpen en één voor de heren-balletjes !
  Wát een kolderieke vertoning, dat #MeToo gedoe, maar af en toe best wel hilarisch door de volledig doorgeslagen idioterie.

  1. tomygun

   Zeker turnen word ook straks veboden voor de dames .

 10. poison

  Te zot voor woorden. Pitpoezen zijn een niet weg te denken onderdeel van de autosport, het hoort er gewoon bij. Mooie auto’s en prachtige meiden. Als ik die ME/TOO figuren moet geloven bestaat de F1 in de toekomst uit T-Fortjes en lelijke wijven.

  1. poison

   T-Fordjes, sorry.

 11. Steve Van der Vekens

  In België zijn er ook mooie ontwikkelingen.
  De Belgen krijgen straks een travestiet als nieuwsreporter:
  https://m.hln.be/showbizz/celebrities/vtm-verspreidt-de-eerste-beelden-hier-is-bo-van-spilbeeck~a38593d5

  1. tomygun

   Dat zal wel ter braak hekken zijn ?

  2. Paaldanseres

   Moeten er nu dan ook aparte schijthokken en pisbakken worden geplaatst voor dergelijke figuren?

   1. Steve Van der Vekens

    Geen idee, maar als je zo’n vraag stelt wordt die niet geplaatst.

    1. Steve Van der Vekens

     Een genderneutraal toilet, heel speciaal…

     1. corfo

      @ Steve v.d. V.
      Natúúrlijk komen er aparte pis- en poephokjes voor dames en heren en halve dames én halve heren en omgebouwde dames en omgebouwde heren.
      Óók voor de z.g. “scheefzijkers” komen er aparte pishokjes. (“scheefzijkers” zijn dames die niet kunnen sturen met hun plassertje)

      Eigenlijk zou er voor iedereen een apart pis- en poephokje moeten zijn, in welk dorp of stad dan ook.

     2. Steve Van der Vekens

      En dat allemaal om zich ‘speciaal’ te voelen. 🙂

 12. Paaldanseres

  We kunnen ook een paar vette Meulebeltjes en wat ander GL en Antifa uitschot millenials daarvoor in de plaats zetten? Dan is het snel afgelopen met de gehele sport. Wat een zielige zeikerts. De FIA en consorten hebben ook al zo een ruggengraat als een tuinslang.

 13. Weethetbeter

  Ik dacht eindelijk eens een onderwerp waar de islam niet bij gehaald hoeft te worden… weer vergist.

  1. sjun

   Het zal dan ook vast met het oog op Arabische sponsoring gebeurd zijn…

   1. Ernst Quispel

    Ik maakte me al bezorgd, dit leek de eerste draad sedert dagen te zijn waar de islam nog niet opdook. Hiermee is het bruggetje gemaakt en kan men weer los gaan: natuurlijk, die blote vrouwen moeten weg onder druk der islamitische haatbaarden!

    1. sjun

     Jij bent het die islam erbij haalt Wim. Ik heb het slechts over arabische sponsoring gehad en niet elke arabier is per definitie kritiekloos volgeling van de hormonaal geleide Mohammed de kinder’vriend’ in wiens wereld vrouwen er bijzonder bekaaid afkwamen.

 14. Siemien

  Oh en wat vinden de dames die hier hun geld mee verdienen er zelf van?
  Die verliezen hun broodwinning door een stel zuurpruimen, echt hoor.

 15. Babaji538

  In de traditie van Maastricht, hofnarren
  laatste klas.
  Petra Hermans

  1. Zout

   Doorgaans weeg ik mijn woorden zorgvuldig maar maak opnieuw een uitzondering.

   Petra, sodemieter op!

 16. Knopper

  Gewoon wat van die omgebouwde dertussen zetten weten we niet meer waar we naar kijken , de wereld draait echt door!

 17. Knopper

  Mannen op boten tijdens gaypride dat vind ik pas echt seksistisch

 18. buitenbeentje

  Ik stel voor alle schoonheidssalons te sluiten, Wehkamp en C&A te dwingen dezelfde hoeveelheid jute zakken voor vrouwen als voor mannen te verkopen, kappers uit het land te zetten, cosmetica te verbieden, programma´s te verbieden waarin vrouwen een “make-over krijgen”, televisie reclames, met name bij de NPO, te verbieden die shampoos (Andrelon), en andere “schoonheismiddelen” aanprijzen en alsjeblieft geen next … top model meer.

  En ook geen gezeik meer over mijn gewicht!

 19. alla-af sn-akbar

  Pitspoezen zijn altijd een traditie geweest in de F1. Maar ja tradities mogen niet meer tegenwoordig. Alles wat leuk is wordt grondig vernietigd. Als we deze woke debielen nog een paar jaar hun gang laten gaan krijgen we werkelijk een uiterst sombere humorloze klotewereld waarin niks meer mag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.