Google gaat de strijd aan met Amazon: vanaf nu ook audioboeken op Google Play Books

Dat wordt steeds interessanter.

Goed nieuws voor consumenten van audioboeken: Google verkoopt nu ook audioboeken in Google Play Books. Hierdoor zijn de smart speakers en de virtuele assistent van het bedrijf opeens meteen beter in staat om de concurrentie aan te gaan met Amazon’s Echo producten.

Het luisteren naar audioboeken is bijzonder populair. Drie jaar achter elkaar groeide de verkoop van dit soort boeken 20 procent per jaar. In totaal ging er in 2016 2,1 miljard dollar om in deze sector.  Niet slecht, zeker niet als je bedenkt dat veel mensen klagen dat mensen geen boeken meer lezen. Nou, misschien lezen zij ze niet meer, maar ze luisteren wel boeken.

Natuurlijk kun je ook op andere manieren naar de audioboeken van Google luisteren: bijvoorbeeld op de interwebs (via de website van Google Play Books), apps for Android en iOS-apparaten, door Google Assistant in speakers en Android smartphones. Met andere woorden, overal waar je maar bent, en welk apparaat je ook maar gebruikt.

Als gezegd is dit geweldig voor mensen die graag naar audioboeken luisteren. Zelf gebruik ik Audible van Amazon, en Scribd veel. Maar hoe meer bedrijven in deze markt duiken, hoe beter. Het zorgt er immers voor dat de prijzen omlaag gaan terwijl het aanbod groter wordt.

Nu hopen dat Google het Amazon echt lastig kan maken op dit gebied. Nee, dat zeg ik niet omdat ik een hekel zou hebben aan Amazon (het tegendeel is waar), maar omdat een harde concurrentiestrijd tussen deze twee heel goed is voor de consument. Laat ze elkaar de oorlog maar verklaren; daar worden wij alleen maar beter van.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Babaji538

    Een eigenaar van een antiquariaat
    weet hoe een tekst tot leven te brengen.
    Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.