Frans Weisglas: "Ik betreur het zeer dat de VVD samenwerking op lokaal niveau met de PVV niet uitsluit"

Geen categoriejan 24 2018, 10:00
Want "het is dezelfde partij met dezelfde opvattingen."
VVD-prominent Frans Weisglas heeft blijkbaar totaal geen waardering voor het democratische proces, én voor decentralisatie van macht. De nepliberaal laat namelijk weten op Twitter dat het in zijn ogen belachelijk is dat de landelijke VVD lokale afdelingen niet duidelijk vertelt dat er geen samenwerking kan zijn met de PVV na de gemeenteraadsverkiezingen in maart.
https://twitter.com/fransweisglas/status/955874423042727941
Vervolgens verandert Weisglas de bewoordingen enigszins door te stellen dat het "jammer" is dat de "landelijke VVD lokale afdelingen niet dringend adviseert niet met PVV in zee te gaan," maar dat komt natuurlijk op precies hetzelfde neer.
Er zijn twee problemen met Weisglas' standpunt:
1. Blijkbaar heeft hij als nepliberaal helemaal niets met decentralisatie van de macht. Afdelingen moeten behoorlijk onafhankelijk kunnen opereren. Wat Weisglas betreft is die onafhankelijkheid niet meer of minder dan een theatervoorstelling voor de bühne. Afdelingen moeten doen wat de landelijke partijtop wil. Grappig omdat die houding ervoor zorgt dat de VVD meer op de PVV lijkt dan Weisglas zou willen.
2. Ook heeft hij lak aan de democratie. Het maakt hem niet uit wat de uitslagen zijn in maart. De PVV kan in bepaalde gemeentes ruimschoots de grootste worden. Het is wat hem betreft allemaal irrelevant. De PVV is in zijn opzicht 'slecht,' en dus moeten die partij en haar aanhangers compleet en totaal buitengesloten worden.
Nou ja, eigenlijk somt dat niet alleen Weisglas' denkbeelden op, maar ook die van landelijke VVD-top. Wat dat betreft past Weisglas dus wel degelijk bijzonder goed bij zijn nepliberale foppartij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten