snapshot12

Nijmegen draait door: GroenLinkse de grootste in nieuwe peiling van Maurice de Hond

Geen categoriejan 24 2018, 11:00
Kunnen we Nijmegen niet overdragen aan een ander land?
Dat ze in Nijmegen knetterlinks zijn wisten we al langer, maar nu zijn ze daar écht helemaal van het padje. Op verzoek van GroenLinks voerde Maurice de Hond namelijk een peiling uit onder Nijmegenaren. En wat blijkt daaruit? GroenLinks is dé lokale favoriet om bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste te worden in deze stad.
In 2014 behaalde GroenLinks 18% van de stemmen, wat natuurlijk al schokkend was. Bij de verkiezingen van dit jaar komt de partij volgens De Hond waarschijnlijk uit op een nóg hoger percentage: 21%. Dit betekent dat GroenLinks van 8 naar 9 zetels in de plaatselijke gemeenteraad gaat.
De winst van GroenLinks komt mogelijk bij verschillende partijen vandaan. D66 verliest twee procent maar blijft qua virtuele zetels wel gelijk (op 7). De SP verliest maar liefst vier procent (van 19% naar 15%) en twee zetels. De PvdA gaat van 4 naar 3 zetels. In ieder geval een deel van die linkse kiezers stapt dus over naar GroenLinks.
Lijsttrekker April Ranshuijsen is daar natuurlijk heel blij mee. "Deze peiling bevestigt ons beeld: mensen willen prettig wonen en willen dat goede zorg voor iedereen betaalbaar blijft," bazelt ze. "GroenLinks kiest voor een groen, gezond en sociaal Nijmegen en dat wordt gezien. We blijven hierover actief het gesprek voeren met Nijmegenaren uit alle wijken van onze mooie stad."
Natuurlijk is het trieste dat die "mooie stad" steeds dieper in de problemen komt als GroenLinks er meer te zeggen heeft. Maar ja, leg dat maar eens uit aan Nijmegenaren. Blijkbaar zijn die zo stoned dat ze er niets van begrijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten