Helaas pindakaas: FvD-namaak ‘Forum voor Den Haag’ mag naam niet gebruiken bij verkiezingen

De naam zou – nogal wiedes – teveel lijken op die van de nationale partij ‘Forum voor Democratie’.

De gemeenteraadsverkiezingen van maart komen er nu echt in rap tempo aan, en dat betekent dat alle deelnemende partijen hun zaakjes nu echt op orde moeten hebben om goed aan de campagne te kunnen beginnen, en duidelijk te kunnen maken aan de kiezer wie je bent, en waar je voor staat. Dat betekent uiteraard dat je een lijst capabele en – zoals Wilders nu hopelijk geleerd heeft – liever niet omstreden kandidaten nodig hebt en een verkiezingscampagne. Maar zoiets simpels als een naam is ook geen overbodige luxe, en laat het nou juist daar fout zijn gegaan in Den Haag.

In onze parlementaire hoofdstad wilde een lokale partij onder de naam ‘Forum voor Den Haag’ meedoen. Ik weet niet hoe dat bij u zit, maar  als ik die naam hoor, klinkt dat mij in de oren als een soort afdeling van Forum voor Democratie die zich inzet voor Den Haag. Probleem is: de twee partijen hebben helemaal niets met elkaar te maken. Verwarrend dus, vond ook het landelijke Forum. Zij zijn dan ook tevreden met de uitspraak van de Raad van State, die bepaalde dat deze naam niet gevoerd mag worden:

En terecht natuurlijk, aangezien Thierry Baudet nu eenmaal als eerste met een dergelijke naam op de proppen kwam.

Je kunt zeggen: waar maak je je druk om, Thierry. Toch doet hij er goed aan de naam van zijn partij, en haar imago in het algemeen, goed te beschermen. Je wilt immers allesbehalve dat je zoiets ooglijkend toelaat, en dat zij dan een uitglijder maken waar jij ook – bewust of onbewust – schade van ondervindt. Of de kans daarop nu klein, of groot is. Om nog maar te zwijgen over de verwarring die zou ontstaan als – is het niet nu, dan wel over vier jaar – zowel Forum voor Democratie als Forum voor Den Haag op het stembiljet zou staan. Nee, dat wil je niet hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Zout

  Forum voor ’s Gravenhage: FVG?

 2. Mark kuiper

  Stem maar gewoon op de mos

  1. Zout

   @Mark: Ja dat is volgens mij ook een prima kerel, ik zag hem laatst voorbij komen in een docu over het vreugdevuur op Scheveningen.

  2. Fortiori

   Ik heb altijd een zwak gehad voor Aad. Een rustige figuur met een analytische geest.

 3. Florissa

  Als je al bij het verzinnen van een naam voor je partij spaak loopt,geef je al aan dat je partij ook geen nieuwe ideeën kan brengen ,en er lekker wilt gaan zitten om de centen op te strijken .

  1. Abri079

   Wat heeft mevrouw Simons hier mee te maken? LOL

 4. Rex Gildo

  Waarom doet Thierry niet mee in Den Haag?
  Gezien het gedoe weer bij de PVV in de Hofstad komt er ruimte voor een conservatieve partij te ‘s-Gravenhage.
  Het is waarschijnlijk dat een significant deel van de Hagenaars en Hagenezen behoefte hebben aan een nationalistische vertegenwoordiging in de raad van 070.
  Maar dan wel zonder van bovenaf opgelegd gedwongen islamo-obsessie op straffe van royement-achtige uitsluiting.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.