Uitzendbureaus werken massaal mee aan discriminatie: liever geen Marokkaan of Turk? Geen probleem!

“Mag ik eigenlijk niets van vinden en zeggen, maar ik snap het.”

Volgens de Nederlandse wet is het niet geoorloofd voor werkgevers om te discrimineren (op basis van huidskleur, afkomst, religie, etc.). Uit onderzoek van Radar blijkt echter dat uitzendbureaus die gevraagd worden door werknemers om actief mee te werken aan discriminatie tegen Turken, Marokkanen en Surinamers dat best willen doen.

De NOS meldt dat Radar een undercover-onderzoek uitvoerde door contact op te nemen met uitzendbureaus, zogenaamd uit naam van een callcenter. De Radar-redacteur in kwestie (die zich voordeed als iemand van het bedrijf dat callcentermedewerkers wilde aannemen) liet vervolgens weten aan het uitzendbureau dat men liever geen Turken, Marokkanen of Surinamers wilde hebben.

Dat is discriminerend en daardoor in strijd met de wet (en de grondwet!). Toch wilden bijna de helft van de 78 gecontacteerde uitzendbureaus hier best aan meewerken. Zo kregen Radar-redacteuren uitspraken te horen als “mag ik eigenlijk niets van vinden en zeggen, maar ik snap het” en “ik mag het niet hardop zeggen, maar ik heb het gehoord.”

Met andere woorden, de uitzendbureaus weten dat ze de wet aan hun laars lappen, maar doen het lekker toch. Of zijn daar in ieder geval toe bereid.

Het trieste met mensen als Sylvana Simons is dat hun gejank over racisme waar er geen racisme is ervoor zorgt dat écht racisme genegeerd wordt. Dat zul je nu ook zien. De meeste rechtste sites zullen dit nieuws ongetwijfeld negeren of zelfs goedpraten — niet omdat racisme oké is, maar omdat Simons en co. ervoor hebben gezorgd dat nepracisme eerst en vooral gebruikt wordt om alles en iedereen wat maar enigszins rechts is mee om de oren te slaan. Het is een politiek wapen geworden in de handen van extreemlinks, en dus doen de meeste rechtse commentatoren liever alsof racisme en discriminatie helemaal niet voorkomen.

Niet slim, want juist daardoor geven we Simons op termijn juist invloed. Waar er écht sprake is van discriminatie moeten wij van rechts hard optreden en ingrijpen. Want de strijd tegen racisme heeft niets te maken met links en rechts… of zou dat niet moeten hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Onzin456

  Wat is er fout aan eigen land eerst?

  1. Henk-Jansen

   Mag ik u erop wijzen dat van die in Nederland wonende Marrokanen, Turken en Surinamers het overgrote deel de Nederlandse nationaliteit heeft? Ze zijn dus niet minder Nederlander dan u en ik.

   1. Onzin456

    Surinamers ja, die zijn zeker weten nederlanders en hun zijn al lang bekend met de nederlandse cultuur. Terwijl 3de generatie marrokanen en turken zichzelf meer met hun eigen land associeren. In plaats van nederland, en ik zeg niet dat ze minder zijn maar dat bedrijven gerust mogen kiezen of ze liever een volbloed nederlander hebben dan een turk of marrokaan. En ja, intergreerde surinamers zijn ook gewoon volbloed nederlanders

    1. Zout

     @Henkie: Kennelijk zegt de Nederlandse nationaliteit niet wat het wel zou moeten zeggen?

   2. Kodi

    Eerst schrijft Het Parool nog een artikel “Gedode Mohammed Bouchikhi was ‘een echte Amsterdammer'”. Blijkt hij toch niet zo Amsterdams te zijn. Als (achter)kleinkind van een Marokkaanse immigrant had hij kennelijk toch weinig binding met de Nederlandse bodem en hun bevolking. Want wat lees ik hier?

    Doodgeschoten Mohammed Bouchikhi in Marokko begraven
    https://www.parool.nl/amsterdam/doodgeschoten-mohammed-bouchikhi-in-marokko-begraven~a4563645/

    Ze worden geen Nederlander. Ze blijven Marokkaan.

    1. rafi

     Het is heel goed om hierop, op de begraaf-plaats, te wijzen, Kodi. Want die zegt alles! Al zijn ze van de tiende generatie, ze zullen daar begraven blijven worden. Maar ik heb liever dat ze daar leven en hier begraven worden dan zoals het nu gaat, andersom. De omgekeerde wereld. Schrijft ‘Het Parool’ ‘Echte Amsterdammer’. Laat me niet lachen! bespottelijk en beschamend. Zo lang iemand moslim is, zal hij NIMMER tot Mokum kunnen behoren. Het gaat niet om iemands paspoort, maar om iemands zelf-identificatie. En die heeft bij marokkanen steeds als uitslag: Marokko. Maar misschien is het een idee om alle verraderlijke moslimvrienden het Nederlandse paspoort te ontnemen? Autochtone Hollandse verraders zijn namelijk net zo walgelijk. Een soort van NSB’ers.

     1. corfo

      @ Henk-Jansen.
      Jij maakt een zeer bedenkelijke denkfout !
      Turken en Marokkanen zijn NIET minstens evenveel Nederlander als u en ik ! Ben je nou helemaal gek geworden ? Die lui hebben 2 paspoorten, één voor de uitkeringen en één voor vakantie “in eigen land”. Zijn totaal géén Nederlander en ze proberen zélfs niet om zich enigszins als zodanig te gedragen, ze hangen veelal een zéér verderfelijke, gevaarlijk en intolerante ideologie aan; heel begrijpelijk dat werkgevers niet op dat soort zit te wachten : tijdens hun werk duiken ze op onregelmatige tijden met hun hoofd voorover op de grond, richting oost, hun werk “vergetend”. Tijdens de Rammendan zijn ze zo slap als een vaatdoek, tijdens hun Suikerfeest zitten ze hele dagen te snoepen uit de suikerpot. Ik heb álle begrip voor de weigerende werkgevers ! Houden zo mannen/vrouwen !!

   3. HW

    Ik moet je corrigeren, want echte Nederlanders hebben maar 1 nationaliteit.
    Turken en Marokkanen 2. Dus zijn ze in feite halve Nederlanders.
    Daarnaast staat alleen een paspoort niet voor een gevoel.
    Het gros van de Turken en Marokkanen voelen zich eerst Turk en Marokkaan en dan pas Nederlander. Dit hebben we allemaal kunnen zien in Rotterdam.

    1. DirkSteen

     Heel goed verwoord!!

   4. Nederlandse_Patriot

    Onzin. Zij zullen nooit echt Nederlander zijn. “Nederlander” is geen titel die je zomaar kunt krijgen als je hier gaat wonen. Een hond die geboren wordt in een stal is volgens jou zeker ook een paard?

   5. Top

    En mag ik er u de vraag stellen, hoeveel autochtonen er werken bij allochtone ondernemers? Juist ja, weinig tot niemand. En met het hebben van een Nederlands paspoort, wil nog niet zeggen dat je dan ook Nederlander bent, of bent u net geland en afkomstig van de planeet struisvogel. Zoek hulp! Het is echt nodig!

   6. Feit

    KHenkie, ze zijn geen Nederlander. Hoe kan jij dat voor ze uitmaken. Als ik het aan hen vraag dan zeggen ze allemaal dat ze Turk of Marokkaan zijn maar jij blijft maar zeggen dat ze Nederlander zijn.

    Haal dat bord eens weg voor je kop.

    Het zijn Turken en Marokkanen met een Nederlands paspoort.

   7. Kees

    Wat een onzin!

   8. Ernst Quispel

    In elk geval is het juridisch niet relevant: iedereen met een Nederlands paspoort heeft alle burgerrechten van de Nederlander.

    1. Frits Jansen

     Je kunt veroordeeld worden tot ontzetting uit het kiesrecht, al moet je het daar wel heel bont boor maken.

  2. hans-e-pans

   Waar ik woon heb je Marokkaanse kruideniers, Turkse kruideniers enz. enz. waar men geen Nederlands, autochtone, personeel heeft. Hoe noemt men dit dan? Een familiebedrijf.

 2. trampoline

  Als ik een uitzendorganisatie was zou mijn reactie zijn: “uw verzoek is tegen de wet en daar werken wij niet aan mee; wij sturen u de, volgens ons meest geschikte, kandidaten. Hoe u verder de selectie doet is uw zaak. Als uitzendbureau zijn wij niet verantwoordelijk voor de wijze waarop u selecteert”

  En daar is niets mis mee.

  1. buitenbeentje

   Dan zegt de werkgever: Het was prettig met u zaken te doen, voor jou 39 andere.

   1. trampoline

    Gisteren bij Tros radar beweerde de presentatrice dat zo’n reactie het afschuiven van verantwoordelijkheid was naar de klant.
    Wat moet je dan doen? Je klant aangeven? Je zou wel gek zijn.

 3. Kodi

  Het zijn dit soort bittere ervaringen met Marokkanen dat het logisch is dat de mensen afstand willen houden tot de Marokkanen. Ik kan er begrip voor opbrengen.

  https://pbs.twimg.com/media/CeDxfEuW4AA5Oro.jpg

 4. George van de linden

  Even kort maar krachtig: het is algemeen bekend dat Turken en Marokkaanse werknemers problemen geven op de werkvloer…en dat is nog zacht uitgedrukt.
  En ik wil het niet eens uitgebreid hebben over het 5x op één dag bidden naar Mekka ,waar ik zelf slachtoffer van ben geweest bij een kantoor van de ING waar ik een half uur moest wachten omdat mevrouw de moslima eventjes moest bidden tot Allah de kinderverkrachter !
  Dat dit in Nederland zomaar kan en toegestaan word, WAANZIN !!!

 5. denk eens na

  Wie wil er een marokkaan , turk of afrikaan als buurman? net zoiets.

 6. DolleDries

  Vreemd dat ze niet zeggen ik wil geen Chinezen of Vietnamezen. Waar zou dat toch aan liggen.

 7. DolleDries

  http://www.at5.nl/artikelen/177948/onwel-geworden-bestuurder-stationsplein-krijgt-geen-straf

  Dat is vreemd want van de week iemand die wist dat die aan epilepsie leed en wel iemand aanreed werd wel bestraft.

  1. Feit

   Een blanke Nederlander zeker, DD?

 8. Marius Feenstra

  liever geen Marokkaan of Turk? Waarom alleen specifiek deze twee en niet de andere allochtonen. Dit riekt naar een niet zuiver onderzoek van Links. En het hebben van een paspoort maak je nog geen Kaaskop.

 9. Pedrito

  Misschien moeten de hier bedoelde Marokkanen en Turken eens leren wat beter en scherper in de spiegel te kijken. In Nederland wordt je meestal gediscrimineerd op basis van gedrag en moraal.

  1. rafi

   Wat dat maar waar. Het is waar dat werkgevers niet aan uitzendbureaus vragen om ook geen chinezen door te sturen. Dus met ras heeft het niets te maken. Dus van dat racisme-gezeur zijn we mooi af. Maar het heeft alles te maken met die onmogelijke moslim-cultuur. Helaas gaan vele kaaskoppen, ook die werken bij uitzendbureaus, af op uiterlijk, wat racistisch is, en denken dan dat alles wat licht getint is een moslim is. Ze vragen bij intakes kennelijk niet door naar achtergronden. Wat moet iemand die armeens is of syrisch orthodox beginnen?

 10. J.C.

  Mag je als werkgever van iedere werknemer eisen, dat hij zich aanpast aan de merites, gewoontes en cultuur van het bedrijf? Of hebben we daar dan weer geen wettelijke bepaling voor?

  Met deze twee vragen is alles wel gezegd, dunkt mij.

 11. Tinneke

  Discriminatie, pffffff…… wat heb ik een hekel aan dat woord gekregen. Werkgevers die subsidie krijgen als ze een allochtoon in dienst nemen dat is discriminatie! En na enkele weken zitten ze massaal in de ziektewet.

  1. rafi

   Dat laatste wat je schrijft moet ik altijd in eerste instantie aan vrouwelijke werknemers denken, eerlijk gezegd.

 12. Nederlandse_Patriot

  Dus? Eigen volk eerst.

  1. django 70

   En zo is het in mijn bedrijf maak IK uit wie IkK aanneem en niet dat gajes uit Den Haag.

 13. Kodi

  Je moet al dyslectisch zijn om het verschil tussen discriminatie en diskwalificatie niet te kunnen zijn. En terughoudend zijn met Marokkanen in dienst te willen nemen heeft niets te maken met discriminatie, maar bittere ervaringen met Marokkanen die zich negatief etaleerden door diskwalificatie.

  1. sjun

   Daarnaast bestaat nog het fenomeen juridische jihad dat behoorlijk in de papieren kan lopen voor het bedrijf dat zo’n weerspannige ‘werk’nemer treft. Sinds de door de Raad van Europa aangenomen resolutie 1743 kun je als werkgever maar beter juridische bedrijfsrisico’s beperken: https://gerard1945.wordpress.com/2017/11/16/raad-van-europa-resolutie-1743-over-islam-islamisme-en-islamophobia-in-europa/

 14. Ernst Quispel

  Het valt op dat de overgrote meerderheid van de reaguurders hier deze schandalige discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt een prima zaak vindt.

  Dezelfde reaguurders maken zich boos over het feit dat veel allochtonen werkloos zijn.

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak!

  2. Feit

   Kunnen linkse werkgevers ze echt geen baan geven? Die zijn toch zo van het omarmen van andere culturen?

   De hypocrieten.

   1. denk eens na

    In de Amsterdamse stadsdeelkantoren is 80 % van allochtone afkomst (.Positieve discriminatie)

  3. eRik2017

   Dag Wim!

   1. Zout

    Dag Wim!

 15. Babaji538

  Ik vind het bijzonder leuk, als de mussen
  van het dak vallen, in januari.
  Januari 2018.

  Het is afhankelijk, in welk netwerk
  de huismus mag verkeren.
  Het zong, zó, het eigen broddelwerkje.

  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   “Als de zon schijnt, hoef je geen mooi weer te spelen”.
   Ruud Johan Hermans
   (broer van Petra Hermans)

 16. Bon-vivant

  Waarom sleept onze redacteur (Michael van der Galien) Sylvana er nu opeens met de haren bij. Ik zie in ieder geval het verband niet.

  1. sjun

   Mogelijk duidt hij daarmee op een met verve uitgedragen slachtofferrol die nog al eens om de hoek komt kijken zodra een voorkeursbehandeling geweigerd wordt.

 17. buitenbeentje

  Even hypothetisch:
  Om te voorkomen dat ik als werkgever een type als Sylvana, Kuzu of Boef over de vloer krijg vraag ik liever om deze mensen niet te sturen. Ik wil met mijn bedrijf geld verdienen en niet oeverloze discussies voeren over gebedsruimte, hoofddoekje, ramadan, slavernij, halal voer. Verder wil ik dat ze op tijd beginnen, niet te vroeg ophouden, `s avonds geen familieleden uitnodigen en niets van de koopwaar meenemen. Wat dat laatste betreft loop ik dat risico ook wel met autochtonen, maar als ik naar opsporing verzocht kijk acht ik die kans toch kleiner in. Ik kan me daar wel wat, heel veel, bij voorstellen. Mensen als Simons, Kuzu en Boef hebben daar actief aan meegewerkt, andere werknemers van genoemde bevolkingsgroepen ook.

  Hetzelfde geldt voor uitzendbureaus, die willen ook hun klanten tevreden houden en voldoen aan hun wensen, want anders loopt de klant weg.

  Al doende leert men, door ervaring wijs geworden.

 18. Rosasolis

  Er moet geen discriminatie zijn bij de uitzendbureaus tegen de groepen arbeiders uit arme Oost-Europese landen, die hier willen komen werken met een tijdelijke contract.
  Zij behoren ook een kans te krijgen binnen de EU. Maar tijdens de zomer vakantie
  moeten ons studenten ook een baantje kunnen krijgen bij het landbouw, of in een kantoor. Sylvana komt op voor mensen met kleur. En als het gaat om mensen uit ons vroegere colonnies dan heeft zij gelijk…als iemand kan bewijzen dat zij werden niet toegelaten tot een werkplaats van wegen hun kleur. Maar ik denk niet dat dit gebeurt in Nederland. Helaas heeft Sylvana waarschijnlijk een enorme kleur complex. Wie weet wat haar ouders hebben vroeger meegemaakt. Maar misschien een bescheiden waarschuwing is op z’n plaats voor discriminatie tegen kleurlingen.
  Ik zie geen reden dat een prive uitzendbureau moet moslims in Islamietisch klederdracht, zowel vrouwen als mannen in dienst zou moeten nemen. Laat deze Salafisten werk zoeken in Marokko of Turkije.

 19. Feit

  Sinds Aboutaleb gezegd heeft dat alle moslims een beetje salafist zijn (wat een groot deel van NL al wist), zal je toch nooit meer een moslim aannemen, lijkt mij.

 20. Ni28

  Een werkgever is geen sociale dienst. De werkgever zoekt naar de meest geschikte kandidaat omdat deze geld kost. Met zijn werk moet de werkgever zijn kosten tenminste uithalen. Als er met een bepaalde groep problemen geconstateerd zijn dan zal hij gek zijn om uit die groep iemand te kiezen. Bij hoger opgeleiden zal dit probleem kleiner zijn of helemaal niet bestaan. De werkgever moet hierin vrij zijn en er moeten aan hem geen quota’s opgelegd worden van zoveel vrouwen of mannen en zoveel gekleurde of blanke mensen. Zeker met de moslim groep zijn de meeste problemen, deze eisen van de werkgever ook van alles om hun godsdienst te dienen tijdens het werk. Daar moet de werkgever net zin is hebben. Geen werkgever kan draaien op altijd zieke mensen of mensen die de godsdienst tijdens het werk beoefenen in liefst nog aparte ruimtes. Overigens hoeveel moslim werkgevers hebben blanke mensen in dienst?

 21. Ni28

  Wat denken trollen zoals Quispel eigenlijk over “positieve discriminatie”? Die is zeker welkom als echte linkse hersenspinsel. Iemand die tegen discriminatie is moet ook “positieve discriminatie” veroordelen. Quota’s zijn de grote onzin van de politiek correcte linkse wereld. Wie tegen quota’s is noemen zij meteen racist. Idioten!

  1. Frits Jansen

   Positieve discriminatie is ook onder voorstanders omstreden. Je zult er als vrouw, Marokkaan of gehandicapte (wat een rijtje!) maar achter komen dat ze je helemaal niet wilden maar uit politieke correctheid hebben aangenomen.

 22. Kees

  In mijn bedrijf is iedereen welkom, behalve Marokkanen, en dat heeft alleen te maken met 30 lang slechte ervaringen.

  1. Zout

   In het bedrijf waar ik werk, hadden we nooit noemenswaardige problemen op de werkvloer. Tot we twee Marokkaanse broers over de vloer kregen. De jongste van de twee ging wel, het was een vriendelijke kerel die ietwat verlegen was. Zijn oudere broer was een regelrechte ramp. Hij was brutaal, zocht voortdurend de grenzen van de hiërarchie op en bij conflicten was het nooit zijn schuld maar altijd van een ander.

   We hebben dit (toch nog) twee jaar aangezien. Uiteindelijk hebben we afscheid genomen van Lotfi en ik denk niet dat hij nog ergens aan de bak is gekomen. Mijn ervaring met allochtonen in het algemeen is best redelijk, en een Turk is beslist geen Marokkaan, maar door de ervaring met Lotfi denken wij binnen ons bedrijf wel drie keer na voor wij een dergelijke kandidaat aannemen. Gelukkig bestaat er altijd nog zoiets als proeftijd en kunnen wij het UB opdracht geven een andere kandidaat te sturen.

 23. Nasrani

  Als werkgever mag je wel eerlijk zeggen dat je niet iemand wil met een dubbele nationaliteit. Probleem opgelost.

  1. Frits Jansen

   Discriminatie = het maken van onderscheid op irrelevante gronden.
   Toen de politiek “dubbele paspoorten” wilde beperken stak er een storm van protest op jist vanuit de VVD die dat voorstel had gedaan, omdat de zakenlui die (nog steeds) op de VVD stemmen vaak een dubbel paspoort hebben om het reizen te vergemakkelijken.

   Omdat je dank zij “Schengen” tegenwoordig over grote afstanden kunt reizen zonder je paspoort nodig te hebben vergeten we dat er nog steeds landen zijn met tergende grensformaliteiten, met peperdure visa die je lang tevoren moet aanvragen, niet zelden vergezeld van een officiële “uitnodiging” (die ook gewoon te koop is, maar alweer voor een hoop geld).

   Je kunt ook een dubbel Nederlands paspoort aanvragen, bijv. om te kunnen blijven reizen als je ene paspoort ergens op een consulaat ligt voor een visum. Het is ook handig voor reizen naar landen die elkaar haten, al schijn Israël tegenwoordig het visum op een inlegvel te drukken zodat je geen gezeik krijgt als je daarna naar een Arabisch land wilt. helaas heb ik wel een Iraans stempel in mijn paspoort, zodat ik nu niet zomaar meer naar de VS kan. Ik moet nu een peperduur officieel visum aanvragen ($160), waarvoor ik op het consulaat word gegrilld op mijn eventuele terroristische sympathieën (anders dan mijn bijdragen aan DDS).

   Laat duidelijk zijn dat een paspoort een “pas poort” is, een toegangsbewijs dat het reizen vergemakkelijkt, en niets te maken heeft met je identiteit.

   De beroemde en beeldschone Russische sopraan Anna Netrebko kreeg van de Oostenrijkse regering een paspoort cadeau, dat haar verloste van eindeloos gezeik aan grenzen op haar vele concertreizen.

 24. EllyD18

  Een werknemer moet ook in een bedrijf passen.
  En ik begrijp dat wel hoor, ze roepen graag jij discrimineert en op zulk personeel zit een werkgever niet te wachten.

 25. penis aqua di rosa

  Het lijkt mij zo te zijn, dat een werkgever nog steeds zelf mag uitmaken wie wel en wie niet zij werknemer wordt, als ik werkgever zou zijn, wist ik het wel. Geen piercings, geen tattous, geen rastakapsel, normaal representatief voorkomen, dus iemand die voor mijn bedrijf staat! PUNT

  1. Frits Jansen

   Ze vroegen een keer een directeur wie hij als secretaresse zou nemen als hij de keus had tussen een bloedmooie en een afzichtelijk lelijke.
   De man aarzelde geen seconde en zei: de lelijke. Want die werkt harder en wordt niet afgeleid door geile mannen.
   Misschien kun je ook beter een Marokkaan nemen dan zon verwende Hollander.

   1. corfo

    @ Fr.Jansen.
    A.u.b. geen enkele moslim in dienst nemen.
    Tijdens het z.g. suikerfeest zijn ze niet vooruit te branden.
    Het hele zooitje ligt -tig keer per dag op een vloerkleedje, met het hoofd naar ’t oosten, te bidden tot een wat vage figuur, die pedofilie verheerlijkt en bovendien ook nog vindt dat andersdenkenden mogen worden gedood.
    Ben je mooi klaar mee, met zo’n werknemer.

    1. Frits Jansen

     Bij het internationale bedrijf waar ik werkte had ik een tijdje een Engelse baas die zich groen en geel ergerde aan de vele “bank holidays” die we in Nederland hebben. Duidelijk een pot & ketel verhaal wat alleen al de Engelse aanduiding “bank holiday” aangeeft.

     Beieren staat erom bekend dat ze vreselijk veel (roomse) feestdagen vieren. Toch staat die deelstaat bekend als het powerhouse van de Duitse economie.

     Toen ik een blauwe maandag in Beieren werkte bleek het opeens Fronleichnam. Nooit van gehoord, maar wel een vrije dag. Een van de vele Beierse suikerfeesten.

 26. Frits Jansen

  Onze Grondwet is helemaal niet bindend, niet eens voor het Kabinet.

 27. Verlazques

  Ik wil er nog maar eens op wijzen, dat Frans wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Marokkanen, Turken, Algerijnen etc. in het geheel niet willen integreren, maar in Europa hun culturr willen implementeren. Nerderlanders, Surinamers zijn geen Nederlanders, sluiten hier hun ogen voor. Zelfs de nieuwe Duitse minister van binnenlandse zaken heeft nog maar kort geleden de verklaring afgegeven dat de Islam niet in Europa hoort.

  1. Pit

   Ik ben wel benieuwd naar de bronvermelding van dat onderzoek, hoewel ik wel weet dat het klopt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.