Trump doet niet mee: weigert handtekening te zetten onder extra sancties tegen Rusland

Trump doet niet mee: weigert handtekening te zetten onder extra sancties tegen Rusland

Nóg een reden voor links om hem te haten.

Tot een paar jaar geleden had Rusland geen betere vrienden in het Westen dan progressief-links. Hillary Clinton zette de toon als minister van Buitenlandse Zaken toen ze jaren geleden aankondigde dat Amerika en Rusland op de "reset-knop" zouden drukken om de relatie tussen beide landen te herstellen na het presidentschap van George W. Bush.

Tegenwoordig zegt links echter opeens een enorme hekel te hebben aan "dictator Vladimir Poetin." De reden dat links Poetin en zijn land opeens haat en vreest? Simpel: Trump mag Poetin wel. En als Trump iemand mag betekent het automatisch dat die persoon de duivel is. Oh ja, en daarnaast blijkt het wat Democraten betreft ook nog eens een heerlijke stok om Trump mee te slaan. Da's een mooie bonus, dus.

Het zal dan ook niemand verbazen dat links (in Amerika én in Europa) helemaal gek werd toen het bekend werd dat Trump zijn handtekening niet wil zetten onder nieuwe sancties tegen Rusland. De Amerikaanse Senaat wilde dat wél -- zowel Republikeinen als Democraten -- maar de president dus niet. En als hij het niet wil gebeurt het niet. Punt.

Eén van de redenen dat Trump het niet wil doen is dat de Russische economie de afgelopen maanden al voldoende geleden heeft. Zo laat een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten dat Rusland veel geld is misgelopen doordat heel veel landen de afgelopen tijd defensieorders geannuleerd hebben.

Dat is natuurlijk best een goed argument. Als je een kat in het nauw brengt maakt hij rare sprongen. In veel opzichten is Rusland -- en zeker de economie van het land -- de afgelopen tijd ernstig verzwakt. Door daar nog eens extra sancties aan toe te voegen verzwak je Rusland nóg verder. Poetin kennende betekent dit niet dat hij zijn beleid opeens verandert. Het tegendeel is zelfs waar: waarschijnlijk wordt hij dan alleen maar harder en imperialistischer.

Natuurlijk interesseert dat links helemaal niets:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties