IS trainde een Nederlandse- en twee Belgische vrouwen voor een aanslag in Europa

Dat komt even dichtbij. Een Nederlandse vrouw en twee Belgische vrouwen werden door IS getraind om aanslagen te plegen in Europa. Kijkend naar de achtergrond lijkt het wel te voorspellen in welk gebied van Europa dat zou zijn. 

Het gaat om verhoren van een Antwerpse IS’er die in augustus door Syrische Koerden werd opgepakt. De man zegt in het verhoor dat het drietal is getraind in explosieven en dat ze die in Europa moeten gebruiken. De vrouwen werden ook voorbereid om via Turkije naar Europa te reizen.

Is dit angst zaaien, of heeft de IS’er de waarheid vertelt? Dat zullen we niet weten, want uit de verhoren komt niet naar voren welke tijdsperiode deze training heeft plaatsgevonden, of het misschien nog steeds bezig is, of dat ze überhaupt al vertrokken zijn naar Europa. Dat maakt het allemaal nog angstiger.

Het meest zorgwekkende aspect is dat het in de sociale omgang juist zo is ingebakken om naar stereotypes te zoeken. Men kijkt niet naar ‘moderne moslims’, blanke Nederlanders, of moslima’s. We zitten nog steeds met het idee dat fundamentalistische moslima’s helemaal niet zo veel mogen doen, terwijl er onlangs een rapport is verschenen waarbij er expliciet gewaarschuwd wordt voor vrouwelijke fundamentalisten.

Doordat IS veel aan macht verloren heeft, hebben vrouwen toestemming gekregen om ook aanslagen te plegen. Elk middel wordt ingezet om angst en terreur te zaaien. Dit gaat problemen opleveren voor moslima’s die boerka’s dragen, of überhaupt kleding draagt die alle vormen verhult.

Al met al is er nog niets gebeurd in Nederland, dat zal grotendeels komen door dit soort verhoren en de inzet van de geheime diensten en autoriteiten in Nederland en omstreken. Laten we dan ook hopen dat het zo blijft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Duckday

  Ja en wij halen ze zonder meer naar binnen Hoeveel zullen al binnen onze grenzen zijn
  Ze zijn zo zielig ze hielpen hun medemens snel van de aardbodem

  1. Michel69

   @DD en hoe meer je er binnen haalt des te groter wordt de kans dat er een aanslag komt!

 2. A3aan

  “En niemand weet waar zij zijn” gek hè, hoe kan het ook, hoe weet je wie er onder zo’n vuilniszak is gekropen. Je mag ook niet, want moslim(a), vragen of (h)zij even onder die zak vandaan komt. Blijft er maar één ding over, pang pang daarna praten we wel verder.

 3. George van de linden

  Als ik mijn ogen richt op de namen en foto’s van de “dames’ (die hier niet te zien zijn ,maar wel op betere nieuws-sites) dan moet ik concluderen dat de “dames” alles behalve van Nederlandse komaf zijn !

  1. tomygun

   George ,
   Je weet toch als ze een uitkering aangevraagd hebt in een land
   dan ben je gelijk Duitser , Belg of Nederlander
   daar kan geen Spaanse griep tegen op .

 4. EllyD18

  Onder dat zwarte kleed past wel een machinegeweer.

  1. Heinz

   Heftag

   1. Tinneke

    Blub blub blub …..

 5. sjun

  Onze AIVD was volgens de Volkskrant echter druk met Cozybear of Yogi bear in de verwachting ciminele Clinton in het witte huis te krijgen en kon zich nu eenmaal niet opdelen.

 6. tomygun

  Aha een aanslag op Europa !
  Dat moet het EU gebouw in Brussel zijn .
  Niks mis mee kiest is toch eindelijk de goede kant .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.