Kamer stemt over motie Baudet die schadeloosstelling aardbevingen Groningen eist vóór 1 juli

Wat stemt de Tweede Kamer?

In het parlement en de media wordt er al lange tijd gesproken over de aardbevingen in Groningen. Die worden veroorzaakt door gasboringen. Nou is het nodig om dat gas uit de grond te halen — helaas jongens, we zullen toch echt zoveel mogelijk van onszelf afhankelijk moeten zijn voor onze energie en dus niet van het buitenland — maar het zou wel logisch zijn dat slachtoffers van de aardbevingen schadeloos gesteld worden. Helaas gebeurt dat niet. Officieel wordt er aan ‘gewerkt,’ maar in de praktijk staan Groningers alleen.

Alle volksvertegenwoordigers van alle partijen zeggen dat vreselijk te vinden. Ja, ja, ze staan pal achter Groningen.

Nou, vandaag mogen ze dat bewijzen. Thierry Baudet heeft namelijk een motie ingediend waarin hij een ultimatum stelt “aan minister Wiebes om te garanderen dat alle vastgestelde schade van de aardbevingen in Groningen voor 1 juli 2018 is overgemaakt aan de slachtoffers.”

De Tweede Kamer stemt vandaag over deze motie. Nu gaan we dus zien welke partijen het menen als ze zeggen dat ze Groningers willen helpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

111 reacties

 1. poldi

  Heel slim van TB.

 2. Ben Zine

  Je zal maar met verzakking van je huis zitten, of scheuren in de muur, of drastische waardedaling. Het is goed dat er iemand opkomt voor de gedupeerden in Groningen. Als het aan dat slappe miezerige boekhoudertje van de VVD ligt, kunnen ze wachten tot Sint Juttemis. Complimenten voor Thierry.

  1. Blue monday

   Uit onderzoek bleek nu net dat met name FvD’ers en CDA’ers liever de kraan wagenwijd open zetten voor hun eigen belang.

   Ik geloof er dus niks van dat een gemiddelde FvD’er met de Groningers begaan is, maar meer met het vullen van de eigen portemonnee

   1. Archetype01

    gemiddelde FVDer hier.

    ik vind het ronduit achterlijk hoe de Nederlandse staat met de schade in Groningen om gaat.

    ga nu maar verder met voor jezelf spreken i.p.v voor anderen

   2. DolleDries

    Welk onderzoek.

   3. Onderzoekt alles

    Blue Monday
    Lekker boeiend wat de gemiddelde FVD-er denkt. Baudet is tenminste iemand die leiderschap toont en gewoon durft te staan voor wat rechtvaardigheid heet. Ik ben een FVD stemmer en ik vind dat de overheid en de bedrijven die in de deal betrokken waren de groningers schadeloos stellen. Dat is gewoon wat moreel juist is. De overheid en die bedrijven hebben heerlijke winsten kunnen genieten en de schade hoort er dan ook gewoon bij. Ja mensen dat kost de belastingbetaler geld, maar wiens schuld is dat? De politieke leiders hadden gewoon de gasbaten moeten opsparen of op zijn minst een schade pot of verzekering hiervoor moeten afsluiten. Dan had de belastingbetaler hiervoor niet hoeven opdraaien.

    Ik weet nog wel potjes die ervoor gebruikt kunnen worden. Ontwikkelingshulp, NPO, minder immigratie (immigratie kost geld en is begroot).

    Baudet toont leiderschap. Een leider loopt vooruit en loopt niet altijd achter de gemiddelde mening aan. Als zijn kiezers dit niks vinden dan zij dat zo en stemmen ze maar op iemand anders als dit zo’n breekpunt is. Ik geloof daar trouwens niks van dat zijn kiezers de groningers in de kou willen laten staan.

    1. Zout

     @Onderzoek: Fijne bijdrage, goed uiteengezet!

     1. denk eens na

      De 1,4 miljard niet te vergeten.

    2. Ernst Quispel

     Het spijt me, maar populistisch meedeinen met dit sentiment en de Regering op hoge toon iets vragen wat ze allang van plan was heeft niet met politiek leiderschap te maken maar alles met politiek effectbejag.

     1. Vit

      Dat het en passant gebeurd is mooi meegenomen.

    3. RobertMarsman

     Zal wel zo zijn maar ondertussen stemt hij wel tegen een motie om exportgas niet te verminderen en dus blijft de gaskraan wagenwijd open staan. Maar iedereen begrijpt natuurlijk dat er minder gas gewonnen dient te worden om de kans op aardbevingen in de toekomst zo klein mogelijk te maken.

     Maar dat wil hij dat weer niet.

   4. Hurdy

    Ook ik ben een gemiddelde FvD’er en ook ik ben er absoluut voor om Groningen te helpen.

 3. Bloem

  Vandaag kan onze volksvertegenwoordiging laten zien wat ze waard is. Het simpele feit dat er verder niet één andere partij is, die heeft aangestuurd op een dergelijk ultimatum zegt eigenlijk al voldoende. Het gehakkel van (k)Wiebes over de zorgvuldigheid waarmee hij tracht het dossier te betrachten is natuurlijk een doorzichtige vertragingspolitiek. De Groningers zijn van oudsher linkse stemmers, eens zien wat ze dat tot op heden heeft opgeleverd.

 4. Farn

  Omdat het liegen en bedriegen in ons kabinet is vastgeroest zullen ze nu met de verkiezingen in zicht daar zeker mee instemmen. In april zullen ze bekent maken dat na veel overleg en inspanningen het er niet inzit om het zo snel voor elkaar te krijgen.

 5. tomygun

  Heel goed Thierry! zorg er voor dat er geen geld meer naar
  het buitenland kan zonder toestemming van de 5 grootse
  parijen , nu zit Dummy 66 kassa in de afgrond in de kas tegraaien
  voor haar linkse vriendjes dat had naar Groningen moeten gaan .
  Graaiers moet je geen toegang tot geld geven zonder toezicht .

  1. tomygun

   shit t .

 6. Blue monday

  Het is overigens bizar dat Baudet doet alsof hij de kar trekt, zijn kiezers zijn in overgrote
  meerderheid nl. niet bereidt om de gaskraan dicht(er) te draaien en een luttele 100 euro
  per jaar meer te betalen om het tekort in de kas op te vullen.

  Kortom, Baudet, in de politiek moet je elk voorstel met geld onderbouwen, hoe ga je
  dat dreigende tekort opvullen?
  (en liefst de rekening niet bij jan modaal of minder neerleggen…)

  1. Bloem

   Beste Blue Monday, schadeloos stellen is iets anders dan de gaskraan dichtdraaien. Het is echter niet meer dan fatsoenlijk, dat wanneer je miljarden verdient aan het gas, je dan de hierdoor ontstane schade gewoon keurig vergoed.

  2. PMG

   @Blue M – Allemaal gelul en al helemaal van jou, de overheid heeft de afgelopen 50 jaar gigantisch verdient aan al dat gas en weggegeven aan al die sociaal zwakke broeders en zusters en bijv. ontwikkelingshulp. Daar ga ik als FVD stemmer dus echt niet extra voor betalen terwijl bedrijven als Shell geen dividendbelasting meer hoeven te betalen. Geld is makkelijk te vinden door de grenzen dicht te gooien, ontwikkelingshulp stop te zetten en ophouden met deelname EU.

 7. Blue monday

  Deze motie getuigd natuurlijk wel van scoringsdrang en politieke luiheid.

  De motie in deze vorm haalt het natuurlijk niet, omdat geen een politicus de staat teveel laat betalen, daarvoor zijn nu die overleggen met de NAM en andere stakeholders.

  Kortom, als Baudet haast heeft voegt hij aan de motie toe:
  “De staat neemt alle kosten op zich”….helaas zie ik dat niet en dat zou ook gekkigheid zijn om alles op de staat te verhalen.

  Ik snap heus, dat de lezers hier van klare taal houden, maar dit is een motie die meer
  bij de SP of de PvdA past dan bij Baudet.

  Daarnaast, wat wil hij met de gaswinning? stoppen, terugdraaien? En hoe wil hij dit tekort dekken?

  1. Ernst Quispel

   Ja, plat populisme.

   1. Holland

    Platte psychopaat.

    1. Guus Geluk

     Holland spuwt een Pavlov-reactie.

     1. Zout

      @Ğüş Ğülüçk: Nee hoor, helemaal niet. Gister is de vraag ook al een paar keer gesteld. Als je weet dat niemand je hier wil hebben, dat niemand je te woord wil staan, dan kun je wel een andere nick nemen, maar de uitkomst blijft hetzelfde. Wimşelşün Çöde aka Wim Høtten blijft het proberen, nu heet hij alleen geen Code134 maar Ernst.

      Dag Ğüş!

     2. Holland

      Guus, je bent er toch van op de hoogte dat Ernst Quispel dezelfde is als Code134, die eergisteren een ban aan zijn broek kreeg wegens permanente blogvervuiling? Dezelfde Code134 die al tig keer onder talloze andere nicks hier op DDS terug kwam? En die evenzovele keren opnieuw door de redactie verwijderd werd? En daarna toch steeds weer als een melaatse, eerloze hond onder een nieuwe nick terugkwam om zijn trol-arbeit voort te zetten? En je weet toch ook dat dit onder gestoord, psychopatisch gedrag valt?
      En je ziet toch ook wel dat jij heel veel van hetzelfde gedrag vertoont? Onder andere door die smerige Ernst134 altijd maar weer te verdedigen?

     3. eRik2017

      Ernstüm Qüïşpül?

     4. Zout

      @Erik: Ik denk dat Ërnşt Qüïşpël (Wim) een Q heeft gekozen want die bestaat niet in het Turks…

     5. Guus Geluk

      “Dezelfde Code134 die al tig keer onder talloze andere nicks hier op DDS terug kwam?”

      Dat is geen uitzonderlijkheid. Iedereen met een ban keert op een gegeven moment terug. De gevestigde media heeft alle reactie-mogelijkheden de nek omgedraaid en fora zijn er niet in overvloed. Complimenten aan dit blog, zou ik zeggen.

      “permanente blogvervuiling”

      Ik ken blogvervuilers die nooit door de DDS-gemeente worden aangesproken op een blogvervuiling. Rechts-radicale lieden die ver gaan – tot aan de doodsverwensingen aan toe. Zij worden nooit aangesproken op hun forum-gedrag.

     6. Vit

      Wim is er wel een van de extreme soort.

     7. eRik2017

      @Ğüş Ğülüçk
      Je hebt het wel over jouw broeder he?

     8. Guus Geluk

      In de essentie, Vit, is er geen verschil.

     9. Zout

      @Ğüş Ğülüçk: Dat je het voor Wim opneemt siert je, maar is Wim zo gehandicapt dat hij dat zelf niet kan? Ik heb jou dat nu meerdere keren zien doen hoor.

      En ja, niet iedere reactie op dit forum getuigt van goede smaak of volledig verstand, maar er kan en mag hier wel (bijna) alles gezegd worden, een unicum binnen de steeds verder oprukkende, politiek correcte mediabusiness, dunkt mij?

     10. eRik2017

      @Zout
      Zie je dat? Ğüş Ğülüçk geewft toe dat er geen verschil is met Wimşelşün Çöde!
      Dank dat je dit met ons deelt Ğüş!
      Wat was je aan het doen? Eitje vbakken voor het middageten? Tafel netjes gedekt? Bekertje karnemelk ook?

     11. Zout

      @Erik: Ğüş woont volgens mij in Schagen, maar Wimşelşün woont daar niet. Het zouden twee verschillenden kunnen zijn maar zeker weten doe je dat niet zomaar. De Groningers moeten helaas nog wachten op schadeloosstelling, dat is een ramp.

     12. Guus Geluk

      “En ja, niet iedere reactie op dit forum getuigt van goede smaak of volledig verstand, maar er kan en mag hier wel (bijna) alles gezegd worden,”

      Dat ben ik wel met je eens, maar het is mijn mening dat het wel binnen de grenzen van het betamelijke moet blijven. Zoals bekend ging er van het weekend een reageerder volslagen door het lint. Dan spreek ik van blogvervuiling, maar jij kennelijk niet.

      Okay, dan hebben we beiden een ander idee hoe het vervuilen van een forum er uit ziet.

     13. Guus Geluk

      Dat is onjuist, eRik2017, ik woon niet in Schagen, maar ik acht mijn woonplaats en privé-identiteit niet relevant in de discussie.

     14. Holland

      Zout zegt: “…maar er kan en mag hier wel (bijna) alles gezegd worden, een unicum binnen de steeds verder oprukkende, politiek correcte mediabusiness, dunkt mij?”

      En daar heeft hij groot gelijk in. Samen met GeenStijl behoort DDS tot de weinige blogs waar een grote mate van vrije meningsuiting is toegestaan. En dat moeten we koesteren.

     15. Ernst Quispel

      ‘trol-arbeit’

      Grappig.

     16. Zout

      @Wim: Je hebt het jachtseizoen op jezelf weer geopend, ben jij nou zo dom of zijn wij nou zo slim?

     17. Holland

      Ja Wim, ‘arbeit’ was op zijn Moffrikaans bedoeld. Altijd als ik een reactie van jou lees moet ik namelijk aan nazi’s denken.

     18. Feit

      KGuus, zak eens in elkaar en sterf eens af, aub.

      🙂

     19. Vit

      @Guus Geluk 1 uur ago
      In de essentie, Vit, is er geen verschil.

      Natuurlijk is er verschil, schelden is een vorm van meningsuiting en soms terecht, wat Wim doet is zuigen en kleineren waardoor hij nooit serieus zal worden genomen ook al heeft hij een keer gelijk, schelden hou ik niet zo van tenzij ik tot het uiterste getergd wordt, zelf heb ik er andere manieren voor om hem op z’n nummer te zetten.

     20. Guus Geluk

      Je bent een trol, Feit, een blogvervuiler en je weet het. Uiteraard zullen we de zelfverklaarde pleinwachter Zout, of één van diens kameraden, over deze forumvervuiling niet horen.

     21. Guus Geluk

      Maar in de kern, Vitriool, zie ik geen verschil tussen Jantje die wordt verbannen, onder een andere nickname terugkeert, of Pietje die wordt verbannen en onder een andere nick terugkeert. Beiden keren, nou ja, terug op het forum. Ik wil erop wijzen dat dit niet een uitzonderlijkheid is, maar buitengewoon vaak gebeurt.

     22. Vit

      Ahh jij bent dus toch Beukman pik, door de mand gevallen.

     23. Feit

      Nee ik ben geen trol.

      Ik meen wat ik zeg en ik sta er volledig achter.

      Als ik jouw commentaar lees denk ik als eerste: Val lekker kapot Ktrol!

      🙂

     24. Guus Geluk

      Neen, dat ben ik niet, Vit. Hoe kom je daar nu bij?

     25. Vit

      Ik leg het even uit:
      In den beginne toen jij hier was als Beukman, zei je dat ik jou bekend voor kwam, ik schreef aan jou als enige dat Vit een afkorting was van Vitriool.

      Nou jij weer, geeft niet hoor ergens mag ik je toch wel.

     26. Guus Geluk

      In de desbetreffende draad kwam ik ook langs, Vit, en ben derhalve van je volledige naam op de hoogte.

      Ik zal eens Googelen en kijken of ik het artikel kan terugvinden.

     27. Vit

      Maakt niet uit, voor mij is het zo klaar als een klontje, vandaar dat jij ook zo begaan bent met Wim.

     28. Holland

      Interessante ontwikkeling! Guus is dus Beukie. Dat had ik nooit gedacht. Ik mocht Beukman altijd wel. Maar Guus roept toch vaak aversie op.

     29. eRik2017

      @Güz
      Mestür Kçöng gaf laatst aan dat hij thuis zit met staatsteun en daarom genoeg tijd had om hier rond te hangen. Valt me mee dat hij er nu niet is, maar jij wel. Even op zolderkamertje op de PC en dat de iPad nog beneden ligt?
      Beüçkmün is idd wel wat anders dan Hüttüm, dus misschien ben je dan vrij van het virus Wimşelşün, dat nu helaas weer als Ërnştüm is opgedoken.
      Het was Zout die een gokje waagde waar je vandaag komt. Zal me niet veel uitmaken.
      Verder was idd Cöde degeen die echt treiterde met hautain gedrag en zelfvermeende intelligentie terwijl hij keer op keer door de mand viel met dingen waar een koe nog van gaat lachend loeien.
      ik ben het met je eens Güz dat mensen hier soms veel te ver gaan in uitingen. Maar nog erger vind ik dat Wimşelşün vanachter zijn PC of iPad, afhankelijk welke alias hij op dat moment is, mensen die net ge-emotioneerder zijn dan anderen willens en wetens over de streep trekt om dingen te zeggen die ze zelf mogelijk niet willen noch menen.

     30. Zout

      @Vit: Zou kunnen, in het onderstaande artikel zeg je iets over je nick:

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/vandaag-is-de-grote-dag-geert-wilders-doet-aangifte-tegen-mark-rutte/

     31. Vit

      Ach warempel, neemt niet weg dat het wel erg toevallig is dat Guus ermee komt.

     32. Vit

      Vit is btw een afkorting van Vitiligo en dat weet Guus heel goed.

     33. Vit

      Ja hoor isj goed Guus ehh Beuk.

     34. Guus Geluk

      “ik ben het met je eens Güz dat mensen hier soms veel te ver gaan in uitingen.”

      Dat is mijn definitie van blogvervuiling: té ver gaan. Dat kun je wellicht aan Ernst wijten, maar ondergetekende is ook talloze malen de huid volgescholden.

     35. Floris

      “Dezelfde Code134 die al tig keer onder talloze andere nicks hier op DDS terug kwam?”

      Dat is geen uitzonderlijkheid. Iedereen met een ban keert op een gegeven moment terug.
      ——————————————————————–
      Guus lult weer eens uit z’n nek. Heel wat bannelingen zijn nooit teruggekeerd. Ze hielden de eer aan zichzelf.

      Bovendien is er niemand, werkelijk NIEMAND, die ook maar in de verste verte zo vaak is teruggekeerd als trol Wim.

      Guus meet dus weer eens met 2 maten.

      Iedereen met een greintje mensenkennis ziet wat voor een kwaadaardig persoon trol Wim is. Overal uitgekotst en dat al jarenlang. Mensen die het voor hem opnemen, Guus en in het verleden de verwarde Beukman, missen kennelijk het empathisch vermogen het verschil in te schatten tussen daadwerkelijke psychopaten en hun slachtoffers die zich laten verleiden tot dingen die ze beter niet hadden kunnen zeggen.

     36. Vit

      Ik zal nooit vergeten dat Guus aan de redactie vroeg om verwijdering van een topic waarbij Wim keihard door de mand viel.

      Ik zeg altijd maar zo:
      Lieg niet dan hoef je ook niet zoveel te onthouden.

     37. Floris

      Wie gladde Guus is interesseert mij niet, maar het mannetje stinkt als de hel.

     38. swetsnek

      Idioot

     39. Floris

      Gladde Guus de Glipper heeft z’n sneakers aangetrokken en het pand stilletjes verlaten.

     40. Guus Geluk

      “…en hun slachtoffers die zich laten verleiden tot dingen die ze beter niet hadden kunnen zeggen.”

      Die “slachtoffers” schelden een ieder met een andere mening de huid vol, Floris.

  2. tomygun

   BM , Scoringsdrang terwijl de rest denkt laat ze maar verzuipen.
   De motie die meer bij de PvDA past dat kan zijn maar is fout
   oome joop die het gas verkocht heeft voor een appel en een ei
   en die later Nederland in de uitverkoop heeft gedaan ?
   en nooit iets om de Groningers gegeven heeft denk jij
   mafklapper dat die partij nog enig recht van bestaan heeft? .

   1. toetssteen

    @Tomygun
    https://www.leomolenaar.nl/images/marcusbakker/MBrecensies/BakkerDeLange27febBijlage0.pdf

    En dat was niet voor een jaar of tien, nee, Nederland zit er nog steeds aan vast.

  3. DolleDries

   Ik snap heus, dat de lezers hier van klare taal houden, maar dit is een motie die meer
   bij de SP of de PvdA past dan bij Baudet.

   Dan hadden ze moeten doen. Maar ze deden het niet ,inpakken en wegwezen dus.
   Nou ik vind trouwens meer de 16 miljoen naar Hamas bij deze partijen passen

   1. tomygun

    dd , +++++

  4. DolleDries

   Daarnaast, wat wil hij met de gaswinning? stoppen, terugdraaien? En hoe wil hij dit tekort dekken?

   Minder naar de EU en de profiterende gasten in dit land.
   Je kunt geen geld naar andere landen geven als je het zelf niet hebt.
   Ontwikkelingshulp stuk minder en onzinnige subsidies stoppen naar bv milieu en cultuur clubjes.
   Koningshuis belasting laten betalen die hebben genoeg verdien met hun Shell aandelen ook in het gas.

   1. Vit

    Stoppen hoeft niet, er zijn miljarden verdiend aan export en een schadevergoeding kan daar best vanaf.

 8. Vit

  Kijk, dat is is nou echt leiderschap van iemand die voor de Nederlander is, daar kan de rest een puntje aan zuigen.

  Topgozer echt waar!

  1. Zout

   @Vit: Die moties hebben een dubbele functie. Zo wordt duidelijk wie wel en wie geen kleur wil bekennen. Niemand kan er op tegen zijn om iedere gedupeerde vóór 1 juli volledig schadeloos te stellen. Vooral niet wanneer je bedenkt dat er inderdaad miljarden zijn verdient en dat er miljarden zijn verknoeid aan Griekenland e.o.

   1. Vit

    Was het niet zo dat de gedupeerden ook nog moesten bewijzen dat de schade door de winning kwam? Daar staat me zoiets van bij.

    1. Zout

     @Vit: Dat zou best kunnen… Ik heb ook gehoord dat er schade-experts langs komen om dat te bepalen. Driemaal raden wie de opdrachtgever is.

     1. Zout

      @Vit: Het is van de grootste schande. Vooral als je weet dat er een blanco cheque t.w.v. tenminste 40 miljard klaarligt t.b.v. het ESM.

     2. Vit

      De NAM stelde in de rechtszaal in principe aansprakelijk te zijn voor alle schade, ook psychisch, maar wil wel bewijs zien en pleit ervoor de claims per geval te behandelen.

 9. Weethetbeter

  Het valt me op dat er tegenwoordig veel dyslexie reaguurders op deze site zitten….

  1. Zout

   @WHB: Er bestaat een verschil tussen zitten en bevinden. Om jezelf ergens te bevinden is het niet perse noodzakelijk ook ergens te zitten, bovendien vraag ik mij af hoe men op een site kan zitten.

   Tot slot: Een beletselteken (…) bevat maximaal drie punten…

   1. Weethetbeter

    Voelde je je aangesproken?

    1. Zout

     @WHB: Lees je eigenlijk wel wat ik schrijf?

     1. Weethetbeter

      Al 2 keer zonder Turkse leestekens, je leert het nog wel… .

     2. Zout

      @WHB: Welkom op DDS. We weten direct uit welk hout én van welk duin je bent. We zullen ja van de juiste repliek voorzien trollemanş. 😉

     3. Feit

      Idd, dit is weer een gevalletje:Val lekker dood met je dyslexie, Ktrol.

     4. eRik2017

      Ik zie dat Wimşelşün Cöde een heus charmeoffensief is begonnen onder naam Weethetbeter.
      Hiervoor was het nog een errorcode, nu lijkt het een ingebouwde app die alles en iedereen op alles wil corrigerenen zelfs etiketten zoals dyslexie gaat opplakken.
      Waren de boontjes niet lekker? De aardappels te kruimig? Vingers gebrand aan het pannetje?

     5. Zout

      @Erik: We weten nu uit welk hout én van welk duin trollemanş afkomstig is. We zullen hem/haar/het van de juiste repliek voorzien. 😉

     6. eRik2017

      @Zout
      Zo is dat! Maar ik denk dat hij nu toch even de afwas is gaan doen.

   2. swetsnek

    Hij voelt zich aangesproken Zout hahahahahaha dombo is weer in de bocht lol .Het is en blijft een volhouder ons Wimpie

    1. Zout

     @Zwetsnek: Inderdaad, gewoon even terug prikken, weet je meteen wat voor trollenvlees we in de kuip hebben.

 10. Seneca

  @blue monday
  u smijt de inhoud van uw smerige onderbewustzijn op dit forum. oprotten!

  1. Blue monday

   Excuses, als je al niet eens tegen een paar opmerkingen kan….

   Lekker links…labeltjes plakken, staat je goed, sneuhaas

 11. Kodi

  Lobbyiste Sigrid Kaag graait even € 13.000.000 uit de staatskas om de corrupte PA verder te subsidiëren voor terrorismefinanciering. Ondertussen kunnen de gedupeerde woningbezitters in Groningen fluiten naar hun tegemoetkoming. Dat beetje geld wat er tot nu toe over de brug is gekomen is al opgegaan aan bureaucratie, vergaderen etc. Geen cent is in ieder geval ten goede gekomen aan herstelwerkzaamheden voor de gedupeerden.

  En over aan het gas kunnen gesproken: Dit is wat de roverheid aan staatsroof tegen woekertarief per kuub gas van u steelt: € 0,26001 per m³.

  https://goedkopeenergieengas.nl/energie/energiebelasting/

  1. loes530

   Sigrid Kaag kan beter dat geven aan de mensen in groningen

 12. Kodi

  search.php?keywords=Quispel

 13. Gerlos

  Vandaag is de NAM via de rechtbank veroordeeld voor het betalen van de waarde vermindering van de woningen.
  Ik hoop en bijna ieder weldenkende Nederlander dat de rest van de schade zo spoedig mogelijk uitgekeerd wordt en dat dat consequenties heeft voor het winnen van gas moeten wij voor lief nemen.

  1. Vit

   Top, maar ik geloof niet dat de kraan daarvoor verder wordt dicht gedraaid, die schade’s zijn peanuts vergeleken met de opbrengst.

 14. Weethetbeter

  Hee, daar hebben we Feit weer met zijn doodwensen. Ik dacht al, waar blijft ie… .

  1. Feit

   Het is geen wens maar een verzoek.

   Miste je me?

   1. Guus Geluk

    Feit schrijft als een Marokkaan, met z’n “kk”-doodswensen.

    1. Feit

     Waar schrijf ik KK, KGuus?

     Vind je het opeens niet meer zo leuk KGuus? Ik wil wel stoppen hoor maar dan moet jij beginnen, ok?

     Zo niet kan je elke keer doodvallen.

     🙂

     1. Weethetbeter

      Hij vergeet alleen christenhond achter zijn doodswensen te schrijven. Dat zeggen die moslims toch altijd waar hij zo,n hekel aanheeft? “Sterf Christenhond”

     2. Zout

      @WHB: Ja trollemanş, wat jij er van vindt weten we al, helaas voor jou zit niemand daar op te wachten.

     3. Guus Geluk

      Waar moet ik mee beginnen, Feit de Marokkaan?

 15. Pieter G

  Het lijkt me een beetje te kort als de bewegende ondergrond stabiel gemaakt moet worden. En de kosten daarvoor?
  Iets anders is de bouwconstructie/fundering zo maken dat het aardbeving bestendig is.
  In echte aardbeving gebieden (aardtektoniek) worden ze “geveerd” zodat de schokken opgevangen worden. De enige optie als je niet wilt dat na het renoveren de zaak weer uitscheurt.

 16. RobertMarsman

  Ik lees dat veel mensen in de mooie woorden van Baudet trappen. En dat Groningers schadevergoeding moeten krijgen en zo snel mogelijk daar ben ik het helemaal mee eens. Maar het stemgedrag van Baudet staat haaks op zijn mooie woorden. Veel mensen trappen er blijkbaar in.

  Maar ondertussen is Baudet tegen het verminderen van exportgas en tegen een afbouwplan om het winnen van Gronings gas terug te draaien. Het moet lijken alsof hij opkomt voor de Groningers maar in werkelijkheid kiest hij voor de schatkist en de NAM.

  Alsof je Groningers helpt door ze geld te geven. Ja op korte termijn misschien, maar waar ze in Groningen vele meer aan hebben is om aardbevingen in de toekomst te voorkomen en dat doe je alleen door minder gas te winnen.

  Maar daar is Baudet vreemd genoeg tegen. Het is een gladde aal die alleen maar zieltjes probeert te winnen. Maar veel mensen trappen er in.

  1. Zout

   @Robert: Hoe ga jij de Groninger dan wel helpen? Naast dat de bodem is leeg getrokken en je wellicht de gasproductie wil verminderen/stoppen, zal er toch ook schadeloos gesteld moeten worden, toch?

   Wanneer ga jij dat doen?

  2. Vit

   “Alsof je Groningers helpt door ze geld te geven.”

   Dan kunnen ze er in ieder geval wat aan doen dat buren elkaar een hand kunnen geven.

 17. Zout

  Gistermiddag (wo 24 jan. 2018) werd hoofdelijk gestemd over de FVD motie om Wiebes een ultimatum te stellen: Groningse aardbevings-slachtoffers moeten vóór uiterlijk 1 juli 2018 schadeloos worden gesteld! VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stemden tegen.

  https://twitter.com/thierrybaudet

  – VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stemden tegen.
  – VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stemden tegen.
  – VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stemden tegen.
  – VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stemden tegen.

  1. Vit

   Dan vraag ik me toch af wat hun beweegredenen zijn, of keken ze elkaar alleen maar aan zo van wat doe jij.

   Klootzakken!

   1. Zout

    @Vit: Het zal niet de eerste keer zijn dat partijen, dus niet de gekozen volksvertegenwoordiger op zich, stemmen tégen een motie om het tegenstemmen. Ik volg regelmatig debatten en heb al meer dan eens gehoord dat wanneer Baudet een hoofdelijke stemming zou afdwingen met op voorbaat zou tegenstemmen.

    Het hoofdelijk stemmen kost nogal wat tijd omdat er namen opgenoemd moeten worden. FVD heeft al meerdere keren gepleit voor een digitaal systeem waardoor het hoofdelijk stemmen makkelijker en sneller kan gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.