Netanyahu: ‘Israël heeft Europa behoed voor tientallen zware terreuraanslagen’

We hebben veel aan Israël te danken.

Bij een bijeenkomst met NAVO-diplomaten in Israël liet premier Benjamin Netanyahu gisteren weten dat Europa zijn kleine landje dankbaar mag zijn. Israëlische inlichtingendiensten hebben namelijk tientallen zware aanslagen voorkomen in Europa.

“We hebben, via onze inlichtingendiensten, informatie verstrekt waardoor tientallen zware terreuraanslagen zijn voorkomen, vele in Europese steden,” aldus Netanyahu. “Sommige van deze aanslagen hadden heel grootschalig kunnen zijn, van de ergste soort die ooit op Europees grondgebied zijn gepleegd – en erger nog, omdat ze te maken hadden met de burgerluchtvaart. Israël heeft dat voorkomen, en heeft daarmee vele Europese levens gered.”

In Nederland praten we er bijna nooit over, maar Israël is één van de meest effectieve terroristenjagers ter wereld. Amerika krijgt veel respect in dat opzicht, maar we moeten de skills van onze Israëlische vrienden niet onderschatten. Als er één land is dat bovenop terroristen zit en ze ongelooflijk goed in de gaten houdt is het Israël. Natuurlijk doet dat land dit vooral om zichzelf te beschermen, maar de Israëlische inlichtingendienst zijn ook maar al te zeer bereid om informatie over terroristische aanslagen te delen met bondgenoten.

Dat mag ook weleens hardop gezegd worden.

Oh ja, voordat wij in Europa feest vieren dat ISIS verslagen is in Syrië en Irak heeft Netanyahu ook nog iets belangrijks te zeggen: het heeft er alle schijn van dat ISIS aan het herbouwen is in Egypte. In de Sinaï om precies te zijn. Israël is al bezig om daar iets aan te doen, maar ook het Westen zal daar in actie moeten komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Kodi

  Prijslijst van de betalingen aan terroristen gepubliceerd

  Geplaatst op 9 januari 2018

  De internetsite van “Ynet” publiceerde vandaag een prijslijst van de Palestijnse Autoriteit, waarin de bedragen worden vermeld die de Palestijnse terroristen maandelijks krijgen.

  De hoogte van het “salaris” hangt af van verschillende punten, bijvoorbeeld de hoogte van gevangenisstraf, of de terrorist getrouwd is, en het aantal kinderen dat hij heeft. Het meest verdient een terrorist die minstens 20 jaar gevangenisstraf heeft. Als het daarbij ook nog gaat om een terrorist met een Israëlisch staatsburgerschap, die in Jeruzalem woont, dan krijgt hij nog eens 800 Shekel (€ 200,-) extra.

  Het Israëlische ministerie van Defensie presenteerde vandaag de bedragen die de Palestijnse Autoriteit betaalt aan terroristen die in Israëlische gevangenissen hun straf uitzitten. Een Israëlische terrorist, die veroordeeld is tot levenslang, getrouwd is en drie kinderen heeft, krijgt een maandsalaris van 10.950 Shekel (ongeveer € 2.600,-). En dat gedurende zijn hele leven.

  Verleden jaar zou de Palestijnse autoriteit meer dan 550 miljoen Shekel (€ 134 miljoen) aan de gevangen zittende en ook aan de al vrijgelaten terroristen hebben betaald. Aan de families van de zelfmoordterroristen betaalde de Palestijnse Autoriteit meer dan 687 miljoen Shekel (€ 167 miljoen). Dat is ongeveer 7% van de totale jaarbegroting van de Palestijnse Autoriteit.

  Een terrorist krijgt maandelijks de onderstaande bedragen:

  bij een gevangenisstraf van 3-5 jaar: 2000 Shekel (€ 500,-)
  bij een gevangenisstraf van 20-35 jaar: 10.000 Shekel (€ 2.500,-)
  een getrouwde terrorist: 300 Shekel (€ 75,-) extra
  een terrorist met kinderen: per kind 50 Shekel (€ 12,-) extra
  een terrorist uit Jeruzalem: 300 Shekel (€ 75,-) extra
  een Israëlische terrorist: 500 Shekel (€ 125,-) extra
  Minister van Defensie Avigdor Lieberman zei over de bedragen: “De Palestijnse autoriteit betaalt meer dan een miljard Shekel (€ 250 miljoen) per jaar aan de terroristen en hun families. Daarmee ondersteunt ze de terreur. Op het moment dat de hoogte van de betalingen van de zwaarte van de misdaden en de hoogte van de gevangenisstraf afhankelijk gemaakt worden, gaat het om een financiering van de terreur tegen de burgers van Israël. Er is niets dat de ondersteuning van de terreur door de Palestijnse Autoriteit meer bewijst. Het is onze plicht om daar een einde aan te maken.”

  1. Code134

   De keelafsnijder Kodi vond dit artikel op de leugensite van meneer Bron.

   1. Zout

    @Kodi: NEn de lijst wordt nog langer. Alleen de opzettelijke onwetenden kunnen nog ontkennen.

    https://www.palwatch.org/main.aspx?fi=1005

    Zoekterm: payment terrorist + palestinians

  2. Zout

   @Kodi: De islampleitbezorger Errorcode vereert de islam en buigt zich in nuancedwang te neer. Het is een buiger, een oikofoob, een demofoob en een christofoob.

   1. denk eens na

    vooral gewoon een betaalde trol.

  3. Zout

   @Kodi: Eén van de vele bewijzen. Alleen de opzettelijke onwetenden kunnen nog ontkennen.

   http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinian-Authority-paid-terrorists-nearly-350-million-in-2017-533227

   Zoekterm: payment terrorist + palestinians

 2. Ego non solus

  “Israël is al bezig om daar iets aan te doen, maar ook het Westen zal daar in actie moeten komen.”

  Fout, moet zijn “Israël is al bezig om daar iets aan te doen dus zal het Westen zelf niet in komen om later Israël te kunnen bekritiseren vanwege al te drieste acties”.

  1. Ego non solus

   Voor degeen die mij opzettelijk verkeerd wil interpreteren: lees voor “het Westen” dan “de EU”. De laatste zal vóór alles het morele geweten schoon willen houden.

 3. Ritter

  Niet alleen dat.

  Trump verdient, volgens de President van Zuid-Korea, groot krediet voor het op gang brengen van de gesprekken tussen Zuid-Korea en Noord-Korea.
  ——————–
  Trump deserves ‘big credit’ for sparking North Korea talks, South Korea’s president says
  http://www.foxnews.com/politics/2018/01/10/trump-deserves-big-credit-for-sparking-north-korea-talks-south-koreas-president-says.html

  Trump en Netanyahu zijn twee krachtige leiders die steun en respect verdienen.

  1. Code134

   “groot krediet voor het op gang brengen van de gesprekken tussen Zuid-Korea en Noord-Korea”

   🙂

   1. Ritter

    Code134

    Inderdaad. U kunt het lezen in onderstaand artikel.

    South Korea’s Moon says Trump deserves ‘big’ credit for North Korea talks
    https://www.reuters.com/article/us-northkorea-missiles/south-koreas-moon-says-trump-deserves-big-credit-for-north-korea-talks-idUSKBN1EZ09W

    1. Ni28

     Ritter, trollen zouden wij moeten doodzwijgen. Jammer dat het niet lukt, de irritatie die zij wekken is groot. Toch is het de enige oplossing. Hij gaat dan op zichzelf reageren onder andere naam om de bedenkelijke discussie weer te openen en dat betekent dat je op geen een trol zou moeten reageren. Moeilijk, ik weet het zelf, maar toch de enige weg.

     1. Zout

      @Ni28: Correct en tevens juist!

     2. swetsnek

      precies ik ben er al lang mee gestopt zou iedereen moeten doen

 4. Ritter

  Over het Midden-Oosten gesproken:

  Trump maakt dreiging waar en kort op hulp aan Palestijnen
  https://brabosh.com/2018/01/09/pqpct-g3y/

 5. Ritter

  Ondanks chaos in M-O was 2017 een nieuw recordjaar voor toerisme naar Israël
  https://brabosh.com/2018/01/10/pqpct-g4x/

 6. Ni28

  De EU is berucht om haar verkeerde keuzes. Dat kan ook niet anders met leiders zoals bijvoorbeeld mevrouw Mogherini. Het Westen vocht tegen de communisme en nu zit zo communiste in de leiding. Zij spelen voor moraalridders maar steunen dictatoriale landen met hun terroristen in plaats van een belaagde democratische land die probeert te overleven in haar vijandige omgeving. En dat kost veel geld en vormt gevaar voor de cultuur en democratie van Europa met al die indringers die onder de mom van vluchteling hier naar toe komen. De term politiek vluchteling is gekaapt door economische gelukzoekers. Netanyahu, net als Trump zullen nooit bedankt worden voor goede daden dat is al lang besloten. Zij hebben liever dat Europa zwak en onstabiel wordt en waar de veilige leven langzaam verdwijnt.

 7. Pjotter

  Aannemend dat dit bericht juist is dan vraag je jezelf af waaraan NL het heeft verdiend waar NL ten opzichte van Israël in de VN eerder een Judas is dan een vriend van Israël.

 8. denk eens na

  En wat krijgen de joden in ons land ,stank voor dank.

  1. denk eens na

   Er leven nog te veel antisemieten in nederland , de hele islam en heel links nederland .

 9. Code134

  Het verbaast me niet dat Trump en Netanyahu elkaar heel goed kunnen aanvoelen.

  http://edition.cnn.com/2018/01/09/middleeast/israel-netanyahu-son-strip-club-recording-intl/index.html

 10. Seneca

  Dom, dom, dom! Israël dient voortaan te zwijgen en laat Europa nu eens goed kennismaken wat er precies met terreur wordt bedoeld. Een goede aanslag in Amsterdam – u weet wel, die lieve stad althans volgens de door een vroeg overlijden van de toenmalige burgemeester, de heer van der Laan die bijkans door links heilig is verklaard – met ettelijke duizenden doden en gewonden, zou misschien de ogen openen van het linkse Nederlandse tuig dat door hun incompetentie en laksheid, de veiligheid van ons land in gevaar brengt. Misschien – hoewel ik daaraan twijfel – opent het ook de ogen van die idioten op diverse fora waaronder DDS, zoals code, king kong, Adolf Mussert enz.enz.

  1. Zout

   @Seneca: De door jou genoemde trollen zijn opzettelijk onwetend.

   1. Zout

    @Seneca: En bingo!

   2. Guus Geluk

    Suikerzout heeft een nachtdienst gedraaid in het plaatselijke campagnebureau van Forum voor Democratie en mogelijk valt het hem thans niet op dat seneca een aanslag op de hoofdstad van het koninkrijk der Nederlanden begeert.

    1. Zout

     @Kodi: Nog meer bewijzen. Alleen de opzettelijke onwetenden kunnen nog ontkennen.

     https://www.timesofisrael.com/amid-growing-us-criticism-families-of-palestinian-terrorists-seek-larger-payments/

     Zoekterm: payment terrorist + palestinians

  2. Guus Geluk

   Je verlangt een aanslag op de hoofdstad van Nederland. Een opmerking waar ik vol afgrijzen afstand van neem.

   1. Code134

    Ja, triest dit.

   2. Michel69

    @guusgelul onzin dat zegt hij helemaal niet en zolang de linksen weg blijven kijken is het niet de vraag of maar wanneer er een aanslag wordt gepleegd in nl en ja Mokum staat hoog op de lijst bij de barbaren! dus blijf vooral de islam en de zogenaamde vluchtelingen verdedigen dan ben je als het zo ver is medeschuldig aan de vele doden net als het kartel!

    1. Guus Geluk

     “…onzin dat zegt hij helemaal niet…”

     Ja, dat zegt hij wel.

     1. Holland

      Nee Guus, je liegt en leutert. Je weet donders goed dat de intrinsieke bedoeling van Seneca helemaal niet is ‘dat hij een aanslag in Amsterdam begeert’. Woorden verdraaien of uit de context lichten is jou en je baasje trol134 wel toevertrouwd.

      Wat Seneca zegt is dat de Nederlandse bevolking slaapt en bewust onwetend is. Een afgrijselijke aanslag zal wellicht eindelijk de ogen van al die slapenden openen.

      Die veronderstelling uiten is iets anders dan ‘begeren’, smerige islampleitbezorger.

     2. Guus Geluk

      “Israël dient voortaan te zwijgen en laat Europa nu eens goed kennismaken wat er precies met terreur wordt bedoeld.”

      Dit soort opmerkingen zijn te ziek voor woorden.

      En ik ben geen islampleitbezorger.

     3. Zout

      @Guus: Om de dooie islamitische dood ben jij wel een islampleitbezorger, al was het alleen al om je luid klinkende stilzwijgen en je eeuwige nuanceren als het op de islam aankomt.

     4. Guus Geluk

      Het wordt hier met de dag zieker, Zout, dat ziet Tjeempie80 goed.

    2. Zout

     @Michel69: Laat die islamlovers toch kletsen. Je hebt zelf kunnen lezen dat ze geen gelegenheid voorbij laten gaan om de islam kapot te nuanceren óf gewoonweg te gaan trollen.

     1. Michel69

      @guusgelul onzin dat zegt hij helemaal niet en zolang de linksen weg blijven kijken is het niet de vraag of maar wanneer er een aanslag wordt gepleegd in nl en ja Mokum staat hoog op de lijst bij de barbaren! dus blijf vooral de islam en de zogenaamde vluchtelingen verdedigen dan ben je als het zo ver is medeschuldig aan de vele doden net als het kartel!

      @zout scrol eigenlijk altijd als ik de verschillende nicks zie door dit keer niet snel genoeg gescrolled;-)) ach zijn laffe wegkijkers heb guus al eens gezegd(hij zegt iig dat hij Ajacied is) kom eens een biertje doen in de Jopie ArenA maar daar heeft hij dan weer niet de ballen voor! laf en nog eens laftuig is het!!

    3. Zout

     @Guus: Behalve dat reageer je niet inhoudelijk dan alleen met een ontkenning. Waar ken ik dat toch van?

     1. Guus Geluk

      Ik zou het niet weten, Zout. Misschien van je collega’s in het FvD-partijbureau?

      Wat ik constateer is de oproep dat Israël in het vervolg cruciale informatie dient achter te houden, opdat er een aanslag in de Nederlandse hoofdstad kan worden gepleegd, waarbij tal van slachtoffers vallen.

      Ik vind dit een zieke opmerking.

     2. Zout

      @Guus: En waar de echte discussie over gaat is het feit dat o.a. jij wordt herkend en genoemd als islampleitbezorger en dat daar tal van argumenten voor worden gegeven die jij niet weerlegd dan behalve ‘ik ben het niet’.

      Lafjes…

     3. Guus Geluk

      Nee, die discussie is in de vorige draad gevoerd, Zout.

     4. Holland

      Guus, je liegt, bedriegt en verdraait zoals van een islampleitbezorger te verwachten is. Je verdraait de opmerking van Seneca omdat je dat goed uitkomt en je met even doorliegen de kwestie in een luguber licht kunt zetten. Dat is smerige retoriek. Evenwel passend bij de gutmensch die je meent te zijn en volledig passend bij de overheidsopdracht die je hebt ontvangen.

     5. Guus Geluk

      “Dom, dom, dom! Israël dient voortaan te zwijgen en laat Europa nu eens goed kennismaken wat er precies met terreur wordt bedoeld.”

      Er valt niets te verdraaien. De opmerking is duidelijk: de staat Israël moet, aldus seneca, cruciale informatie achterhouden voor de Westerse veiligheidsdiensten. Opdat er een aanslag in de Nederlandse stad kan worden gepleegd, waarbij “ettelijke duizenden doden en gewonden” moeten vallen.

      Nogmaals: het wordt hier met de dag zieker.

  3. Tjeempie80

   Hahaha Seneca wil graag dat er een bloederige aanslag in Nederland komt want dan gaan we natuurlijk allemaal PVV stemmen.

   Wat een gestoord volk hier.

   1. corfo

    @ Zeempie.
    Dat er mensen zijn die, terecht, denken/wensen, waarvan u @ Seneca beticht, is de schuld van “mensen” als u. Ik ben ’t met @ Seneca eens; maar mogelijk is er passende woonruimte voor u in Syri

    1. corfo

     @ Zeempie.
     Aanvulling : “passende woonruimte voor u in Syrië of Libië, u kunt dan huilen met de wolven in t bos.”

   2. van Urk

    “Seneca wil graag dat er een bloederige aanslag in Nederland komt” Daar zou Israel ook over gedacht kunnen hebben na al dat gehak en geboycot op dat land door westerse landen. Maar de Joodse traditie is die van het geweten en het leven en zijn daarom ook bereidt ons te beschermen. Van onze overheid moeten we het niet hebben.

   3. Vit

    Met jouw kippenverstand kun jij daar niet over oordelen, btw wellicht is collateral Damage (als je weet wat dat betekend) het enige om ogen te openen.

    1. Guus Geluk

     “Wat een gestoord volk hier”

     Q.E.D.

  4. Anton Adriaan

   Seneca zei:
   “…Misschien – hoewel ik daaraan twijfel – opent het ook de ogen van die idioten op diverse fora waaronder DDS, zoals code, king kong, Adolf Mussert enz.enz….

   Als ik voor mijzelf mag spreken, mijn ogen waren al geopend. Heel erg open juist!
   Dat jij niet wil zien dat Netanyahu en z’n goudgrijpers alleen maar tweedracht willen zaaien voor zelfbehoud!
   Maar Seneca! Hoop jij hier op een aanslag in Nederland? Zeg je dat nu? Idioot!?

 11. Seneca

  @guusje, code en tjeempie.
  Jullie zijn zo stom, jullie begrijpen niets, maar dan ook helemaal niets, van de ontwikkelingen in Europa. Als jullie een gaatje zien om Israël te verketteren, zullen jullie – ja ook jij gereformeerde eikel guusje – dat niet laten. Erkentelijkheid aan Israël – dat door zijn acties jullie minderwaardige en miserabele leventjes redt – is er niet bij. Ondankbare klootzakken!

  1. Zout

   @Seneca:

   De mol/trol schept met zijn pedanterie en neerbuigendheid veel haat bij zijn opponenten. Die gaan ‘m vervolgens in de maling nemen en op dezelfde wijze terug reageren. De hilariteit neemt toe en het forum genereert veel bezoek, bijdragen en nieuwe leden.

   1. Guus Geluk

    Verdorie, Zout, wat ben je aan het zuigen. Ben je met het verkeerde been uit bed gestapt?

    Maar goed, ik mijd de artikelen waarin de naam “Israël” valt in de meeste gevallen opzettelijk. Kritiek op de regering-Netanyahu leidt steevast tot het verwijt “tegen Israël” of “antisemitisme”. Daar kom je niets verder mee.

    1. Holland

     Guus voelt zich in een hoek gedreven en krabbelt terug. Misschien moet je eens een sabbatical opnemen, Guus. Voor de komende 40 jaar of zo.

     1. Guus Geluk

      Ik krabbel niet terug en in de hoek gedreven voel ik me evenmin, Holland.

 12. corfo

  Als dank voor de hulp van Israël heeft Nederland zijn gedoog-gedrag al aangepast.
  “Aanvaller/vernielers van Israëlische restaurants en/of ander onroerend goed zullen, onder het toeziend oog van de plaatselijke Hermandad, in staat worden gesteld om een dergelijke Isr. gelegenheid om te bouwen tot een ruïne. De dader zal met de grootst mogelijke omzichtigheid worden behandeld en indien mogelijk, straffeloos worden heengezonden.”
  Dank u Israël, wat zou Nederland/Europa zonder U moeten beginnen ???

 13. Babaji538

  Ik vind het altijd fijn als onze hoog intellectuele
  zeer begaafde NOSje gaat schrijven, de boodschap uitdragen
  en het ideaal niet weet te verwezenlijken noch verwerkelijken,
  om over corruptie in het buitenland te rapporteren.

  Een buitengewoon veelzijdige opstelling.
  Het verdient mijn respect, waardering en volledig afgrijzen.

  Petra Hermans

 14. Steve Van der Vekens

  Dank u Israël.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.