Duitsland en Frankrijk bundelen hun krachten om Europa voor eens en altijd te domineren

Duitsland en Frankrijk bundelen hun krachten om Europa voor eens en altijd te domineren

Kleine landen als Nederland kunnen fluiten naar hun inspraak.

Frankrijk en Duitsland zijn van plan om hun partnerschap te versterken in een poging om nóg meer invloed in de Europese Unie te verkrijgen. De twee landen zijn al lang partners met een gedeelde agenda, maar Angela Merkel stelt Emmanuel Macrons plannen voor een hervormde EU nu zelfs centraal de in de formatie met de ultra-linkse en -eurofiele SPD van Martin Schulz.

De Franse Europarlementariër Jean Arthuis zegt dat Merkel het bondgenootschap met Frankrijk nog verder zal kunnen versterken als ze erin slaagt om een regering te vormen met die SPD. Tegen EuroNews zegt Arthuis:

"Als de grote coalitie [CDU + SPD] gevormd wordt denk ik dat het heel goed zal zijn voor Europa."

Met 'Europa' bedoelt deze eurofiel natuurlijk de EU.

Hij gaat verder:

"Het is goed dat de Franse-Duitse relatie versterkt wordt. Ook buiten het partnerschap om met de rest van het Europese partnerschap."

Hoewel Merkel onder vuur ligt in Duitsland omdat ze er nogal lang over doet om een nieuwe regering te vormen is ze duidelijk bezig om concessies te doen aan de SPD. De leider van die partij, de vreselijke Martin Schulz, liet eerder al weten dat hij een 'Verenigde Staten van Europa' wil. Blijkbaar wil Merkel hem die VSE best geven als ze in ruil daarvoor aan de macht kan blijven.

Schulz is het namelijk eens met de Franse president Emmanuel Macron, die meer "investeringen" in de eurozone wil en feitelijk gewoon een transferunie wil opzetten. Hij wil een gedeelde begroting voor alle 19 eurozone-landen én een Europese minister van financiën. Macron pusht andere EU-landen om zijn agenda te omarmen maar die doen dat buitengewoon aarzelend omdat ze niet weten waar Duitsland staat. Als Merkel Macrons plannen nu omarmt om zo door te gaan met de SPD zullen veel van die landen ongetwijfeld hetzelfde doen.

Dit betekent natuurlijk dat die Verenigde Staten van Europa, waar Schulz van droomt, razendsnel dichterbij komt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties