Oostenrijkse migratieheld Kurz maakt gehakt van EU-migratiebeleid: ‘Herverdelen lost niets op!’

De nieuwe bondskanselier van Oostenrijk, Sebastian Kurz, heeft tijdens een speech over de migratiecrisis bewezen dat hij als één van de weinige Europese leiders wel de realiteit onder ogen durft te zien, ook als die niét politiek correct is.

Het is misschien wel één van de meest gehate maatregelen die de Europese Unie ooit heeft genomen: het verplicht herverdelen van migranten over de Unie. Het toeval wil namelijk dat migranten opvallend weinig naar armere lidstaten afreizen, terwijl er in Polen toch echt net zo weinig oorlog is als in Nederland, Zweden of Duitsland. Het is een enorm mysterie waarom dit soort trends bestaan voor de heren en dames in Brussel natuurlijk, maar ze doen er wel alles aan om het tegen te gaan. Niet door gewilde landen erop te wijzen dat ze misschien wat te ruimhartig zijn, maar door tot nu toe gespaarde landen alsnog te willen overspoelen met migranten.

De omgekeerde wereld, natuurlijk.

Niet zo gek dus dat steeds meer landen – met name Hongarije en Polen – zich met man en macht verzetten tegen de herverdeling, en simpelweg niet meedoen. Die groep landen groeit echter met de dag, met als nieuwe held van de migratierealiteitszin Sebastian Kurz, de kersverse Oostenrijkse bondskanselier. In tegenstelling tot zijn Duitse ambtsgenote, ziet hij wél in wat migratie met Europa doet, en is hij bereid echte oplossingen te vinden. En deze hele herverdelingsgekte is dat zeker niét, betoogt hij nu tegenover ZDF-MorgenMagazin:

Österreichs Bundeskanzler Sebastian Kurz hat eine Flüchtlingsverteilung in der Europäischen Union erneut als ungeeignetes Mittel abgelehnt. „Reden wir uns nicht ein, dass wir damit die Migrationsfrage lösen“, sagte er am Donnerstag im ZDF-„Morgenmagazin“. In den vergangenen Jahren sei es gelungen, gerade einmal 30.000 Menschen innerhalb der EU zu verteilen. „So viele sind im Jahr 2015 in 48 Stunden in Europa angekommen.“

Wat hij hier dus in feite zegt, is dat we “onszelf niet voor de gek moeten houden” door te denken dat het rondsturen van asielzoekers de migratiecrisis gaat oplossen. Nogal wiedes: of ze nou in Spanje of Slowakije zitten, ze zijn er – alleen met het toelaten van minder mensen, schiet je wat op. En zelfs al zouden we er iets mee opschieten, dan nog is dit plan tandenloos, zo betoogt Kurz: ‘Er zijn slechts 30.000 migranten herverdeeld, evenveel als er in 2015 binnen 48 uur in Europa aankwamen’.

Duidelijk. Kurz blijkt echter niet iemand die alleen maar ideeën afkraakt, en zelf niet met oplossingen komt. Die stelt hij namelijk wel degelijk voor: ‘De buitengrenzen van de EU beter bewaken’, en ‘meer hulp ter plekke’, in de conflictgebieden dus. En daar kan ik het alleen maar roerend mee eens zijn, omdat je daarmee én mensen ontmoedigt hierheen te komen, én om überhaupt ver van huis te gaan. De oorlog in Syrië kunnen we niet oplossen – dat moeten we ook niet willen – maar wat we wél kunnen, is ervoor zorgen dat Syriërs in buurlanden als Jordanië en Turkije worden opgevangen, zodat de drempel om later terug te keren kleiner is, alsmede de integratieproblemen als ze dat niet doen. Maar het allerbelangrijkste is om duidelijk te maken dat illegale migratie niet geduld wordt: het moet niet lonen om hier zonder toestemming heen te komen. Nu nog hopen dat de rest van Europa, en met name Kurz’ buurvrouw Merkel, dat ook ooit in zal zien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. buitenbeentje

  Merkel wil een regering met de SPD, capo Schulz dus. Daarmee is eigenlijk alles gezegd wat betreft EU en migratie.

 2. corfo

  Hij doet het goed, onze vriend Kurz.

 3. Holland

  Het ‘tegenblok’ groeit: Polen, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechie, Slowakije – samen vormen ze een machtsfactor van belang. Als te hun poot stijf houden is er niets wat Merkel en consorten daartegen kunnen doen. De victorie begint in het oosten.

  Nu nog hier ter lande een allesvernietigende oppositie tegen de cultuurmarxisten opstarten en wellicht kan het Avondland nog net van de totale ondergang gered worden.

 4. Ben Zine

  Sebastian Kurz. Een man naar mijn hart. Hadden wij maar zo’n MP, in plaats van die lachende dwaas.

  1. Code134

   Daar denkt de meerderheid van ons volk gelukkig anders over.

   1. Vit

    Sprookjes Wim, bewijs het maar eens.

    1. Abri079

     Code 134 spreekt dagelijks alle Nederlanders en stelt dan heldere vragen waarmee hij dan ons confronteert met de uitslag van die gesprekken.
     Jammer is dat hij onvoldoende luistert naar de mensen die hem in dit forum liever niet willen.

   2. Michel69

    @code0 vandaar dat ze het referendum afschaffen! als de eurodebieltjes zo zeker van hun zaak zijn zoals jij laat dan de Nederlander zij zegje doen via een blijf of uit de EU referendum! maar dat gebeurt dus niet en de reden daarvan wten we dondersgoed!

   3. Ni28

    Jouw meerderheid zou een minderheid kunnen blijken als deze zich eindelijk durft uit te spreken.

   4. Lex

    Nee jij denk daar anders over.

    Een meerderheid van de nederlanders is de immigratie meer dan beu.

    Inderdaad Sebastian Kurz ook een man naar mijn hart. Hopelijk gaat hij snel zorgen voor drastische aanpassingen van het Europese immigratie beleid.

 5. Ni28

  Immigranten willen alleen in rijke landen komen waar gratis geld op hun wacht en niet de landen waar niets of weinig te halen valt. Daarom zijn quota’s onzin. En Europa is ook geen spons die eindeloos kan opnemen. Van Duitsland en Frankrijk hebben wij niets goeds te verwachten daarom is belangrijk dat het aantal landen die dit verwerpen blijft groeien. Nederland is ook zo land die overvol zit maar met Rutte zelf lukt het niet. Die vecht voor zijn toekomstige Brusselse baantje.

 6. denk eens na

  Leuk toch! zo een man die wel naar het volk luistert .

  1. denk eens na

   Heet populisme !

 7. Gerlos

  Bewondering voor Kurz, we kunnen wel een beetje meer tegengas gebruiken tegen het gedrocht EU.

 8. Ritter

  Waarom moet Europa illegale immigranten herverdelen?

  De meeste z.g. “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die onder het mom van “vluchteling” misbruik maken van de asielprocedure op kosten van de belastingbetaler.

  Ze komen naar Noord/West Europa vanwege economische/financiële redenen (lees ruime uitkeringen). Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om de “honingpot” in Noord/West Europa te bereiken.

  Daarbij als je een groep asielzoekers “herverdeeld” staat er binnen de korstte keren weer een andere groep klaar om “herverdeeld’ te worden. Kortom het is een put zonder bodem want miljoenen Afrikanen staan klaar om ” herverdeeld” te worden.

  Ook zijn de meeste asielzoekers moslims waarvan de meeste niet zullen integreren maar vasthouden aan hun hun islam en bijbehorend gedrag. Ook de tweede en derde generatie zoals we zien. Deze massa immigratie zal dus bijdragen aan de islamisering van Europa.
  —————-

  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://youtu.be/DstSklx-p8s

 9. tomygun

  Ik denk dat herverdelen wel zal helpen , bij de vrouwen verwijder
  je de benen en plaatst daar de armen van de mannen en die
  mannen krijgen dus de benen van de vrouwen op de plaats waar
  eerst hun armen zaten .
  Zo zullen zij niet vlug een aanval met een mes doen en de vrouwen
  zullen in hun geliefde geit houding lopen .

 10. Babaji538

  “Wat voor soort gehakt dan?”

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.