Oprah Winfrey wil president worden

Haar ego is nóg groter dan die van Trump. 

Twee van Oprah Winfrey’s goede vrienden hebben tegen CNN Money gezegd dat ze er serieus over nadenkt om in 2020 een gooi naar het presidentschap te doen. Volgens Oprah’s partner Stedman Graham is Oprah meer dan bereid om mee te doen aan de presidentsverkiezingen. “Het is aan het volk. Ze zou het absoluut doen,” zegt hij tegen de Los Angeles Times.

Haar gedachtegang is dat ze in veel opzichten op Trump lijkt: iedereen in Amerika kent haar. Of zoals Reese Witherspoon zei: “Er is één persoon wiens naam een werkwoord is, een bijvoeglijk naamwoord én een gevoel. En dat is Oprah.” Nou ja, Oprah én Trump natuurlijk.

In het verleden vond Oprah dat ze niet klaar was voor het presidentschap. Maar Trumps verkiezing heeft daar verandering in gebracht. Tijdens een interview met Bloomberg terug in maart zei ze daarover:

“Ik dacht altijd, ‘oh jee, ik heb de ervaring niet, ik weet niet genoeg’. Maar nu denk ik bij mezelf, ‘oh, oh!'”

Helaas voor Oprah! is er één klein probleempje: Oprah werd gefotografeerd terwijl ze Hollywood-viezerik Harvey Weinstein kuste. Let wel, Weinstein wordt door meer dan 50 vrouwen van seksueel misbruik en seksuele intimidatie beschuldigd). Stel je nou eens een verkiezingscampagne voor waarin deze foto steeds weer getoond wordt aan kiezers:

Tijdens haar speech bij de Golden Globes ging Oprah tekeer over #MeToo en “Time’s Up.” Ze bevestigde maar weer eens dat het voor haar van enorm belang is om raciale en gender-barrieres te vernietigen, en maakte zich hard voor vrouwen die misbruikt zijn. Dan lijkt het toch een beetje merkwaardig dat je heel blij op de foto staat terwijl je opper-misbruiker Weinstein een kus geeft.

En dat is niet alles. Het is bekend dat in ieder geval één slachtoffer van Weinstein, de Britse actrice Kadian Noble, hem vertrouwde vanwege zijn goede relatie met Oprah. Toen zij daarover gevraagd werd veranderde Oprah snel van onderwerp, maar tijdens een verkiezingscampagne gaat dat niet werken.

Natuurlijk kun je daarover zeggen dat Trump, die zich waarschijnlijk herkiesbaar stelt in 2020, zélf bepaald geen onschuldige man is. Zo werd er tijdens de campagne van 2016 een audiotape gevonden van Trump die opschept dat hij vrouwen regelmatig zomaar kust, of ze dat nou willen of niet. Want, zegt hij, hij kan daarmee wegkomen omdat hij zo bekend en rijk is.

Klopt helemaal, maar er is één verschil: Trump doet niet net alsof hij #MeToo de belangrijkste beweging ooit vindt. Het tegengestelde is waar; de man heeft er helemaal niets mee, behalve dan dat hij het gebruikt om de hypocrisie van links te onderstrepen.

Daar staat tegenover dat Oprah wel degelijk ongelooflijk bekend is, dat ze bekendstaat als een uniter not a divider, dat ze een fantastisch persoonlijk verhaal heeft (geboren in armoede, seksueel misbruikt als kind, zwanger toen ze 14 jaar oud was, uiteindelijk een buitengewoon succesvolle vrouw die letterlijk miljarden waard is), vrouwen zullen massaal op haar stemmen, en in peilingen (ja, die zijn al gehouden) kan zij op 47% rekenen en Trump maar op 40% (inderdaad: peilingen zijn palingen).

Kan ze winnen? Je kunt het niet uitsluiten. Ze heeft duidelijk zwaktes, maar ook enorme krachten. Hoe dan ook wordt het bijzonder interessant in 2020 als ze inderdaad meedoet. Die Democratische nominatie heeft ze nu al binnen. Maar dan, de algemene verkiezingen tegen Trump? Dat wordt een titanenstrijd tussen de twee bekendste tv-persoonlijkheden ooit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Onzin456

  De grootste grap ooit, amerikaans links lachen Trump uit dat hij geen ervaring heeft in de politiek, willen ze wel oprah erin hebben. Het wordt met de dag erger in amerika, een TV ster als president? Trump heeft tenminste nog ervaring met handelen en buitenlandse leiders.

  1. henkie

   Trump bewijst, net als Reagan, Taylor, Grant, Taft, Hoover, Eisenhower en anderen dat je helemaal geen politieke ervaring hoeft te hebben om wereldleider te worden.

 2. Code134

  Het lijkt me toch slimmer om een politieke professional met bestuurlijke ervaring president te maken. Met Trump zien we welke ellende er ontstaat als je een amateur benoemt.

  1. Ritter

   Code134

   Over welke “ellende” heeft u het?

   Trump heeft een succesvol eerste jaar achter de rug met een economie die zeer goed draait. Het Kalifaat van ISIS is verslagen (met hulp van de Russen) en Trump heeft fundamentele belastinghervormingen doorgevoerd.

   De werkeloosheid is zeer laag en ook de positie van de zwarte Amerikaan is verbeterd.

   Iedereen profiteert van de “Trump economie.”

   Het Bureau of Labor Statistics meldt 6,8 procent werkloosheid voor zwarte werknemers in december, de laagste in de 45 jaar dat de gegevens zijn bijgehouden.

   Black unemployment rate falls to record low
   https://www.cnbc.com/2018/01/05/black-unemployment-rate-falls-to-record-low.html

   U baseert zich op roddels die door de media worden verspreid om Trump te ondermijnen. U kunt zich beter op de feiten baseren en de resultaten van het Trump beleid.

   1. Code134

    De economie draaide al goed onder Obama en boomt door vanwege de absurd lage rente en de mondiale oplopende conjunctuur. Dat heeft niets met de politiek van Trump te maken. In Engeland vallen de economische gevolgen van de Brexit ogenschijnlijk om die reden ook mee, de economische context verbloemt de onderliggende structurele problemen.

    De gevolgen van de politiek van Trump zullen op termijn zichtbaar worden, zoals die van Obama ook vertraagd zichtbaar werden. Die zullen zeer ongunstig zijn vanwege de bestuurlijke chaos in het Witte Huis, de ingestelde handelsbeperkingen, de stuurloze buitenlandse politiek en zijn nieuwe begrotingsvoorstellen die de schuldenlast van de V.S. verder zullen oppompen.

    1. Bloem

     Beste code, u beseft toch dat u met uw laatste bijdrage zelf ondersteunend materiaal aanreikt voor de stelling van Ritter dat het juist goed gaat in de VS en uw eigen stelling over “ellende” volledig ondergraaft.

     1. Guus Geluk

      Ik constateer dat er thans een onderzoek loopt van een Speciaal Aanklager, naar aanleiding van het ontslag van FBI-directeur James Comey. Dát, en het feit dat de halve staf werd ontslagen, duidt op een sterk amateurisme.

      Een professionele politicus als Clinton of Cruz had dit nooit laten gebeuren.

     2. Code134

      De gevolgen van economische politiek tonen zich altijd met een naijlingseffect. De claims van Trump over de economie slaan nergens op, ze kunnen hoogstens heet gevolg zijn van de politiek van Obama.

     3. Vit

      Tuurlijk Wim ouwe forumclown van me.

    2. Original NL

     @code 345 ….citaat.
     “De economie draaide al goed onder Obama en boomt door vanwege de absurd lage rente en de mondiale oplopende conjunctuur. Dat heeft niets met de politiek van Trump te maken”.
     …….
     ….Vreemd dat je dezelfde argumenten niet gebruikt als het over rutte gaat die jij zo’n fantastische bestuurder vindt
     en die ons volgens jou door de crisis heeft geholpen…weet je nog?
     Maar als het over amerika’s economische groei onder trump gaat dan is dat puur veroorzaakt door externe omstandigheden.
     Nee rutte is natuurlijk helemaal niet geholpen door de wereldwijde economische opleving.
     Ook zonder rutte waren wij uit de crisis gekomen, waarschijnlijk zelfs sneller.
     Of was dat door guus…ach jullie zijn toch één pot nat.

   2. Bloem

    Beste Ritter, goed verwoord! Daarbij heeft hij ook iets gedaan wat vele presidenten voor hem, ondanks belofte, hebben nagelaten. Jeruzalem geheel terrecht als hoofdstad van Israel erkend

    1. Code134

     De beslissing Jeruzalem als hoofdstad te erkennen is een ramp voor de vrede in het Midden oosten. het is onbegrijpelijk dat mensen dit als een succes durven aan te merken.

     1. sonar

      Code 0 welke vrede bedoel jij mafketel ,het staat al jaren in brand daar blinde vink.

     2. Kees

      Obama zei hetzelfde, al in juni 2008. Geschiedenis is een van je vele zwakke kanten, code!

     3. Original NL

      Code 134……welke vrede pik?

     4. Zout

      @Holland: Merkwaardig dat Jeruzalem al meer dan 3000! jaar Israël onbetwiste hoofdstad is en dat laagschedeligen als Errorcode daar maar steeds over twisten. Het is niet alleen kansloos maar ook een actie tégen een mogelijk vrede.

      Overigens: Binnen islam bestaat er een intrinsieke satanische afkeer tegen de joden, niet vreemd dat deze trol daar zo mee dweept. Het is een oprechte islampleitbezorger, zo blijkt en is gebleken.

     5. corfo

      @ Cootje.
      Trieste figuur !

   3. Code134

    Trump claimt de afnemende werkloosheid onder de zwarte bevolking te hebben veroorzaakt. Een schaamteloze leugen.

    https://slate.com/business/2018/01/donald-trump-takes-credit-for-eight-years-of-declining-black-unemployment.html

  2. penis aqua di rosa

   Welke ellende dan volgens jou?
   De heer Trump doet wat hij zegt, zijn neus groeit niet en hij beschermt zijn eigen land en onderdanen. Dat de linksen hier in Europa hem zo afkraken, zegt genoeg over de sprookjes waar zij zelf in geloven.

 3. nienke

  Krankzinnig dit!!!!!

  1. Heinz

   Oei !

 4. Ritter

  Oprah kan nu wel een “mooie” speech houden maar toen het misbruik in Hollywood plaatsvond zweeg zij in alle toonaarden en ging ze gewoon naar de feestjes van Weinstein.

  De “gewone” Amerikaan keert zich steeds meer van het hypocriete Hollywood af waardoor Hollywood zich in een bubbel bevind. Dat is ook te merken aan de cijfers die niet goed zijn voor Hollywood.

  Ongetwijfeld zullen de media en de zeer rijke Hollywood elite Oprah steunen (zoals ze ook bij Obama hebben gedaan) en sterk promoten. Maar voor de “gewone” hardwerkende Amerikaan is het een ander verhaal.

  En de z.g. peilingen zijn onbetrouwbaar……….dat hebben we bij de verkiezingen gezien.

  De vergelijking tussen Trump en Oprah gaat mank………..Trump heeft een wereld bedrijf opgebouwd en geleid(!) Ook heeft Trump zich al jaren met de politiek beziggehouden en daar ook ideeën over geuit in het verleden. Dat is bij de meeste mensen niet bekend.

  Trump heeft een succesvol eerste jaar achter de rug en een aantal verkiezingsbeloften uitgevoerd. Als de volgende jaren ook succesvol zijn (vooral op economisch gebied) zal de “gewone” Amerikaan zeker voor Trump kiezen en niet voor Oprah.

  Gisteren bezocht Trump een footbal wedstrijd. Tot groot ongenoegen van de media (die er alles aan doen om Trump negatief neer te zetten) werd Trump groot onthaald door het publiek met een geweldig applaus en cheers.

  Dat geeft goed aan dat er een groot verschil tussen hoe de media Trump neerzetten en over hem roddelen en hoe de “gewone” Amerikaan over Trump denk die door de media bias heenkijkt.

  ——————-

  Trump Cheered At College Football National Championship Game, Stands For Anthem
  https://www.realclearpolitics.com/video/2018/01/08/trump_cheered_at_college_football_national_championship_game_stands_for_anthem.html

  1. Love the EU

   Amerikanen houden van Oprah een prima tegen kandidaat. Heeft Oprah niks opgebouwd dan? Volgensmij heeft zij de leiding over een miljarden bedrijf. Daarentegen heeft trump nogal een flinke erfenis gehad waardoor het makkelijker is om te beginnen. Leuk dat trump in een sprot stadion onthaald wordt wordt dan niet iedere president van de vs? Oprah als ze al gekozen wordt ook vee steun krijgen van
   Het gewone volk. En niet alleen van de elite.

   1. Rosasolis

    @Love the EU. Dit is de eerste keer dat ik van je hoor. Steun je net als zoveel anderen, en ik ook, nog steeds de EU? Laat ons meer van je horen. Oprah heeft voor jaren lang heel veel voor de Amerikaanse volk gedaan. Maar Trump heeft het alleen via z’n erfenis, en zeer oneerlijke onderhandelingen Amerika overgenomen. Oprah zou het altijd opkomen voor de gewone mensen, en ook voor de rijken die moeten er wel zijn om de economie te bevorderen. Want een land zonder een goede
    economisch beleid gaat ernstig leiden, niet waar? Maar net als jou ben ik benieuwd naar wat meer over de plannen van Oprah te weten.

  2. DolleDries

   Zo dat was een fantastische ontvangst.
   Dat is wat anders dan dat klappende kleffe Hollywood beetje die elkaar de veren in het achterste staan te steken.

 5. Guus Geluk

  Iedereen kan daar kennelijk president worden.

  1. corfo

   @ Guus G.
   Zoals in NL zelfs ene Sylv.Simons, u kent haar ongetwijfeld, m.p. zou kunnen worden.

   1. Guus Geluk

    Nee, zij werd bij de parlementsverkiezingen van 2017 weggestemd.

    1. corfo

     @ Guus G.
     Je bent nog dommer dan ik dacht Guus; er zullen nl ongetwijfeld nog een keer verkiezingen plaats vinden in dit “rijke” landje, dan geef ik S.S. een gróte kans om m.p. te worden.
     Of wil je soms ook nog datum en tijd van die a.s. verkiezingen van me horen. Blaaskaak !

     1. Code134

      De beslissing Jeruzalem als hoofdstad te erkennen is een ramp voor de vrede in het Midden oosten. het is onbegrijpelijk dat mensen dit als een succes durven aan te merken.

     2. Guus Geluk

      Dan moet ze eerst leider van de grootste partij worden en een kabinet formeren.

      Dat gaat niet gebeuren.

     3. Vit

      Dat schreef je geloof ik al, een keer onzin plempen is wel genoeg Wim.

     4. Code134

      “dan geef ik S.S. een gróte kans om m.p. te worden.”

      Je blijft je verbazen hier.

 6. Bloem

  Het einde van de VS is in zicht. Vreselijk.

  1. Guus Geluk

   Ja, politiek kun je beter overlaten aam de professionals.

   1. Bloem

    Ja zoals Rutte

    1. Guus Geluk

     Juist.

     1. Vit

      Een kinderhand is gauw gevuld.

     2. Guus Geluk

      Precies, daarom werd Trump president.

     3. Vit

      Door heel veel kinderhandjes, als wij een president zouden moeten kiezen werd het vast niet dat ongewervelde dier van een Rutte.

     4. Guus Geluk

      Wie dan wel?

     5. Vit

      Ik geef Baudet een zeer goede kans, iemand met charisma en zeer intelligent, die zie ik wel met wereldleiders praten.

     6. Vit

      Ps, op niveau.

     7. Guus Geluk

      Rutte was drie jaar minister-president en Baudet komt pas uit de luiers. Bovendien behaalde de VVD onder Rutte driemaal een verkiezingsoverwinning.

      Nee, ik zie Rutte gemakkelijk president worden.

     8. Guus Geluk

      Excuus, 7,5 jaar.

     9. Vit

      Ja maar de laatste keer met heul veul verlies.

     10. Guus Geluk

      Als het de Nederlandse presidentsverkiezingen van 2017 waren, schat ik een strijd in tussen Rutte en Wilders. Rutte zou dan winnen met een nipt aantal meer stemmen op diens tegenstander. Hoeveel succes Baudet oogst, zien we in 2021.

    2. DolleDries

     Onze minister-president Markt Rutte wordt op sociale media vaak uitgemaakt voor leugenaar. Hier- over zegt hij in een interview in Het Parool: ‘Dat is het normale werk. Dat doet me niks.
     Zolang ik zelf maar weet dat ik de waarheid spreek. Dat er op internet allerlei mensen dingen roepen, vind ik niet erg’. Hij begrijpt het wantrouwen ‘op één punt’. ‘Ik heb in het verleden beloftes gedaan die ik niet had mogen maken. Daar heb ik ook mijn excuses voor aangeboden. Die fout heb ik ook niet herhaald’, zegt hij, wijzend op zijn ‘€ 1.000,00 erbij’-belofte. ‘Maar dat de VVD weer de grootste werd met mij als lijsttrekker, geeft aan dat Nederland fouten ook kan vergeven’.
     De vorming van het kabinet Mark Rutte III is geen gemakkelijke klus geweest. Ik denk dat velen het wel met mij eens kunnen zijn. Maar de politieke groep VVD-CDA-D66-ChristenUnie belazeren de Ne- derlanders wel. Inderdaad iedereen gaat er in 2018 op vooruit, vooral de rijken. Maar iedereen gaat er ook op achteruit, behalve de rijken.
     Het kabinet Mark Rutte III is goed voor Unilever, Albert Hein, AKZO, Philips, en tal van andere multi- nationals door de dividendbelasting af te schaffen, hetgeen de Nederlandse schatkist 1.4 miljard euro kost. Ja, zegt Mark Rutte in de Tweede Kamer, het levert banen op en het behoud banen en dat is van economisch belang. Maar het hele verhaal wordt niet onderbouwd. En iedereen gaat er op vooruit.
     En dan blijkt in een debat in de Tweede Kamer dat het geen maatregel is die door deze politieke groep van vier partijen is genomen maar dat de multinationals hun wil hebben opgelegd aan de heren Mark Rutte van de VVD, Sybrand van Haersma Buma van het CDA, Alexander Pechtold van D66 en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Anders is het niet uit te leggen met Gods zegen van de ChristenUnie en het CDA; VVD en D66 blij. Adviesorganen van de regering zijn het niet eens met de bewoordingen die Mark Rutte heeft geventileerd in de Tweede Kamer dat afschaffing werk oplevert en banen behoud.
     Maar ja, die 1.4 miljard euro die moet wel weer terugkomen in de Nederlandse schatkist. Daarom gaat het lage BTW-tarief omhoog van 3% naar 6%; hetgeen ieder gezin in Nederland € 250,00 gaat kosten. De accijnzen op benzine en diesel worden vanaf 1 januari 2018 opnieuw hoger. Benzine stijgt met 0,648 cent, diesel met 0,389 cent en LPG met 0,270 cent. Gelukkig geen angstaanjagende prijsstijging: gemiddeld reken je € 5,00 per jaar meer af bij het tankstation. De meeste zorgpremies stijgen. Het Zilveren Kruis doet € 2.00 bovenop de huidige premie en komt uit op € 119,45, CZ verhoogt met € 3,40 naar € 116,25, bij VGZ stijgt de premie met € 3,25 euro naar €116,20 en Menzis houdt het maandbedrag gelijk op € 119,00. Gemiddelde verhoging aan zorgkosten per jaar: € 24,00. Te hard rijden gaat flink meer kosten. De stijging komt uit op € 1,00 tot meer dan € 35,00 per kilometer | dat is afhankelijk van de gereden snelheid | maar vooral de boetes buiten de bebouwde kom worden hoger. Wie op dit moment buiten de bebouwde kom bijvoorbeeld 30 km/h te hard rijdt, riskeert een boete van € 270,00. In 2018 gaat dat € 312,00 kosten. In 2018 wordt de energierekening per gezin gemiddeld € 70,00 hoger. Deze stijging wordt veroorzaakt door de ‘Opslag Duurzame Energie’ | een extra belasting die elke energieafnemer moet betalen | en de verhoogde energiebelas- ting door het kabinet. Volgens het Nibud is een doorsnee gezin nu zo’n € 20,84 per dag kwijt aan voeding. In 2018 zal dat € 21,43 zijn. Het is ‘slechts’ 59 cent meer per dag, maar op jaarbasis praten we wel over € 215,00 aan extra kosten. Al met al zijn de Nederlanders in 2018 € 564,00 meer kwijt dan in 2017. De boetes van het CJIB zijn niet meegerekend.
     Al deze zaken stonden in geen van de programma’s van de politieke groep VVD-CDA-D66-ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart van dit jaar. Dit alles is bedacht door de bende dat kabinet Mark Rutte III heet. De meesten verdienen niet meer dan bruto € 30.000,00 en deze hard werkende Nederlanders gaan er bruto € 445,00 op vooruit, daarvan blijft circa € 300,00 van over. De meerkosten voor komende jaar minus het meerdere netto loon resulteert in het feit dat de minst verdienende Nederlanders er circa € 260,00 op achteruit gaan. Maar daar trekt Mark Rutte zich niets van aan. Even ‘sorry’ zeggen in een kranteninterview en Mark Rutte gaat door. Ondanks de leugens en het belazeren door de regeringspartijen via Neerlands minister-president toch een Gelukkig Nieuwjaar.

     Bron www. stopdebankiers.com

   2. Stanly2000

    Een van de beste presidenten was een filmster Ronald Reagan. (o.a einde koude oorlog!)

 7. DolleDries

  De media o.a. de telegraaf zullen haar weer de hemel in prijzen ,tot dat het volk moet stemmen dan komt de klap weer hard aan.

  1. Love the EU

   Dat moet de telegraaf zelf weten toch?

   Oprah zal gebruik maken van haar populairiteit en die is groot in de verenigde staten en daarbuiten.
   Een zeer gerespecteerde en slimme vrouw.
   De toekomst zal uitwijzen of ze een goede president zal zijn.

 8. corfo

  Geheel terecht dat president Trump, Jeruzalem als hoofdstad van Israël bestempelde.
  Dat is duidelijk; in ieder geval beter als het “pappen en nathouden” door z.g. leiders, die bang zijn om deze of gene “voor ’t hoofd te stoten”.
  Goede vent, die Trump, schudt de wereld wakker en doet tenminste iets goeds voor ZIJN burgers, blijkens de zeer betrouwbare uitgebrachte rapporten over de toestand in Amerika.
  Kan van de NL-“leiders” niet gezegd worden. Ja, je kúnt het wel zeggen, maar dan ben je een Pinoccio.

  1. Love the EU

   Jersusalem, noord Korea dat zijn allemaal leuke dingen. Maar wat heeft het Amerikaans volk daaraan dan?
   Weet je zeker dat die issue groots is onder het Amerikaans volk?
   Welke rapporten?
   Ik heb niks tegen trump, maar stapte trump al niet in, in een bull market?

 9. DolleDries

  Beetje het niveau als Linda de Mol zich beschikbaar zou stellen.

  1. corfo

   @ D.D.
   Verbazingwekkend, de diverse reacties van extreem linkse zijde.
   De één blèrt dat er, sinds president Trump Jeruzalem als hoofdstad van Israël bestempelde, er wordt gevochten aldaar. Uit zo’n “reactie” moge de dom- en blindheid blijken van dat soort “deskundigen”. Er wordt aldaar al ééuwen gevochten, mensen; overal waar islamieten wonen is het oorlog en als dat soort er nog niet woont, dan komen ze wel, ongevraagd en moordend, intolerant en hondsbrutaal !
   Degenen die dat parasiterende deel van de bevolking “beschermt en knuffelt” is het waard om in Syrië of Libanon te gaan wonen. Dát zijn de échte landverraders waar men “vroeger” een iets andere benaming voor had.

 10. mening66

  Als Ophra zich kandidaat stelt en zij zal winnen krijgen we een vrouwelijke Obama en daar hoeft de wereld niet blij van te worden.
  Zij steunde de mislukkeling Obama met miljoenen en dan krijg je als dank de vredes medaille.
  Ik zou direct op haar gestemd hebben.
  Een vrouw en nog zwart ook!
  Schitterend maar dat dacht ik met Obama ook.
  Maar het verdoezelen van zijn islam geloof en later het beleid en zijn bekende rode lijn deed hem totaal door de mand vallen.
  Dus nee, geen 2e Obama, want Ophra wordt een aftreksel van Obama.

 11. Seneca

  Als de VS dezelfde fout zouden maken om Oprah, een negerin, te kiezen als president, dan zijn de Amerikanen nog dommer dan ik dacht. Obama werd gekozen omdat hij een neger is – Amerika wilde de wereld tonen dat zij niet racistisch zou zijn – en om diezelfde reden is hij herkozen. Als Oprah gekozen zou worden, dan betekent dat het eind van de VS. Redactie van DDS: wilt u er aub voor zorg dragen, dat domme om niet te zeggen stomme reacties, niet meer op dit forum verschijnen? Het geraaskal van sommige reaguurders gaat werkelijk alle perken te buiten.

 12. Chris Schoneveld

  De kop boven het artikel: “Oprah Winfrey wil president worden” is nepnieuws. Het zijn de mensen om haar heen die dat idee opwerpen. Zijzelf heeft dat nooit gezegd en ze heeft zelfs afstand genomen van die bewering.

 13. Marija

  Wat weer een over het paard getilde vrouw die Oprah.
  Veel geld, een hoop verkeerde kennissen en een zeer intelligent staande donkere bril (hé Syl van Oprah afgekeken?)………….
  maken je nog geen geschikte President om een land te besturen.
  Hoewel er ook héél veel van die lands-bestuurders zijn die er ook geen prijs mee verdienen, gezien alle rotzooi in de wereld.

  1. Rosasolis

   @ Marija. Ik hou ook niet van die domme “wijs-guy” brillen die nu in de mode zijn voor vrouwen als mannen. Ik draag nog steeds m’n oude brilletje van 15 jaar geleden. Meer heb je niet nodig. En ook niet bijna blote jurken om je mening door te geven. Ik had gewacht dat de Golden Globe dames zouden gaan lopen in gewone, bescheiden zwarte jurken, zoals ik ging dragen toen ik deel naam aan concerten. Of in een gewone zwarte pak met rok of broek. Helaas hebben vele mensen die willen opvallen hun gewoontes: zoals Geert Wilders die een zeer slechte sneeuwwitte pruik draagt. Of Thierry die heeft verklaard door te gaan met baard. Volgens mij ziet
   Sylvanna nu uit als een lady. Haar wilde bos haar is weg, en ze kleed zich zeer smaakvol. Ik wou haar ook zeggen, dat ze die grote bril moet weg doen, en doorgaan met een bescheiden bril of contact lezen.

   1. penis aqua di rosa

    Rosasolis, weer een zeer intelligent bovenstaand stukkie, maar niet heus.
    Ik zou wel eens een plaatje van jou zelf willen zien, als je de door jou genoemde figuren intelligent noemt en natuurlijk weer onzin uitkraamt over de heren Baudet en Wilders. Papegaaien lullen ook alles na, een eigen mening of zelf denken is denk ik te moeilijk voor jou. Neem even een lange vakantie, zou je goed doen.
    Bahbah

    1. Rosasolis

     @de grote aqua di rosa penis. Wanneer heeft Thierry&Theo iets aan jullie papagaaien leden ooit iets van hun echte plannen verteld?

 14. Rosasolis

  Totdat ik lees dat Oprah definitieve plannen heeft om president van Amerika te worden,
  wil ik niets over schrijven. Er wordt te veel geroddeld, of zoals het nu heet: verspreiden van “Fake Nieuws”. Maar ik wil het volgende doorgeven. Oprah is nu een zeer sterke vrouw geworden. Heel anders dan jaren geleden, met haar TV interview show. Ik heb op de NOS nieuws de korte rapport over de Golden Globe uitreikingen in Hollywood gezien. Hoewel ik had verwacht dat de parade van de #Me Too actrices in bescheiden zwarte jurken of pakken zou komen, en was ik niet mee eens met al die bijna blote bovenlijfjes,
  was er een dame die een grote indruk maakte: Oprah Winfrey. Wat gaf zij een krachtig boodschap door: “Time’s Up”! Wij vrouwen tolereren discriminatie van mannen nooit meer!” De #Me Too beweging is zeer sterk in Amerika en dit beweging tegen discriminatie tegen vrouwen wordt over de vrije wereld verspreid. Over Oprah,
  kan ik dit nu concluderen: zij is nu een zeer volwassen, krachtig vrouw geworden.
  Die zeer bewust overkomt over de rechten van vrouwen die deel maken van de helft van ons maatschappij. Ik denk dat haar ster snel gaat rijzen!

  1. Holland

   Rosa, de ster van Oprah zal alleen rijzen bij de wijfjes. De mannetjes moeten niet veel van die tearjerker hebben.

   1. Zout

    @Holland: Ze is een dramaqueen, net als Errorcode.

   2. Rosasolis

    @Holland. Oprah kwam over als een zeer bewuste, sterke vrouw…en niet als een
    “tearjerker”! U heeft blijkbaar weinig respect voor intelligente vrouwen die durven hun mening te uiten!…Vrouwen zijn niet meer “wijfjes”. Ik hoop dat u nooit heeft te maken met discriminatie in uw leven. U heeft geen idee hoe erg dat kan zijn!
    De meeste mannen die ik ken zijn niet bikkelhard, maar zijn gevoelige MENSEN.

  2. sjun

   Tuurlijk, zo’n verbindende presidentskandidate trekt echt stemmen https://www.youtube.com/watch?v=tD7QfC0Xjwk

   1. Zout

    @Sjun: Zoals ik al eerder schreef, ze is een one issue negroïde dame die de volgende stelling de lucht in heeft gestuurd:

    ̲̲”̲̲W̲̲h̲̲i̲̲t̲̲e̲̲ ̲̲P̲̲e̲̲o̲̲p̲̲l̲̲e̲̲ ̲̲H̲̲a̲̲v̲̲e̲̲ ̲̲T̲̲o̲̲ ̲̲D̲̲i̲̲e̲̲”̲̲

 15. Two Ravens Black Kettle

  Dat is toch dat bijzettafeltje van Harvey Weinstein.
  Decennialang gezwegen over het misbruik en nu het glimmend engeltje uithangen.

  Enfin
  Gewoon één week voor de verkiezingen al die foto’s van een idolate Ophra en haar paladijn Harvey (kussende en al) vrijgeven en klaar is kees.

 16. Two Ravens Black Kettle

  Ben Shapiro

  https://www.youtube.com/watch?v=tC6uOtR-zs8

  En Oprah Harvey maar aflekken.
  Haar grote held tot voor de MeToo extravaganza.

  Dus mijn tip aan Trump
  Maak posters van een glimmende Oprah die Harvey W. aan het aflebberen is en de komende verkiezingen zijn in tha pocket !

   1. Two Ravens Black Kettle

    En niet te vergeten. Haar crusade tegen het ‘racisme’.
    Het kapot maken van een Zwitserse winkel

    https://www.spectator.co.uk/2013/08/the-sad-story-of-oprah-the-handbag-and-the-shop-assistant/

 17. fusilier

  Doe mij maar zon kanjer als Ivanka Trump een echt belijdend Jodin. Zet die maar eens naast merkel,of hillary of deze Oprah. Laten wij eerlijk wezen het oog wil ook wat,en een dom blondje is Ivanka niet.

 18. Zout

  Oprah is een one issue dame. Ze heeft het alleen maar over zwart hier en over zwart daar. Daar kan niets wits meer uitkomen. In essentie is ze gewoon een discriminator.

 19. Babaji538

  Onder haar gezag werden jonge meisjes, voornamelijk
  seksueel misbruikt in één van haar filantropische projecten
  te Zuid-Afrika.
  Ik was het nog niet vergeten.

  Petra Hermans

 20. Betoverd Konijn

  Oh, Oprah, hell yeah. Die moet haast wel winnen. Als mensen daar nog niet op stemmen, zijn ze blijkbaar racistisch EN misogynistisch.

  Is er dan niemand in dat land met enige hersens en integriteit, die niet simpelweg bekend is van een of andere slappe tv show?

 21. Drollevanger

  Bassie wil ook president worden, en dan wordt Adriaan minister van buitenlandse zaken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.