PDC: Michael van Gerwen de beste darter van 2017

Hij liet debutant Rob Cross achter zich.

De Award Dinner van dartsbond PDC is uitgelopen op een schitterende avond voor Neerlands beste darter, Michael van Gerwen. De Nederlandse topper kreeg namelijk de meest prestigieuze award van allemaal: die voor de beste darter van 2017.

Het was nog behoorlijk spannend omdat zijn grootste uitdager er met de ene na de andere award vandoor ging. Rob Cross won namelijk vier prijzen, waaronder de prijs voor beste prestatie op tv (het uitschakelen van Van Gerwen op het WK). Oh ja, en hij was ook nog eens “de beste speler volgens de fans en dartsbond PDPA).

Natuurlijk heeft Cross inderdaad bewezen een heel goede darter te zijn, maar Van Gerwen domineerde het hele jaar. De reden dat Cross’ winst op Van Gerwen in de halve finale van het WK “het dartsmoment” op tv was, was omdat het een verrassing was. Van Gerwen was echt de favoriet; niet alleen om die halve finale tegen Cross te winnen, maar om de wereldtitel met zich mee naar huis te nemen. En dat was zo omdat Van Gerwen het hele jaar had laten zien de beste te zijn.

Het is hartstikke leuk dat Cross het WK won, maar er kan geen twijfel over bestaan dat Van Gerwen vorig jaar domineerde. Punt. Hij was dus de enige die deze award echt verdiende.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Fortiori

    De beste bekketrekker aller tijden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.