Alexander van Hattem is lijsttrekker voor de PVV in Den Bosch

Geen categoriejan 23 2018, 11:00
Hij wordt omringd door vijf andere PVV'ers die de gemeenteraad in willen.
Ook in Noord-Brabant doet de PVV mee -- in bepaalde gemeentes, tenminste. Met name in Den Bosch wil de partij van Geert Wilders graag de gemeenteraad in. Daarom heeft Wilders Alexander van Hattem (uit Steensel) lijsttrekker gemaakt voor de PVV in Den Bosch.
Van Hattem is al jaren actief voor de PVV. Zo is hij onder meer lid van de Eerste Kamer en de Provinciale Staten. Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij deze nieuwe rol erbij kreeg. Sterker nog, in december werd hem al gevraagd of hij lijsttrekker zou worden in Den Bosch omdat hij op dat moment bezig was met de koop van een woning in die gemeente.
Voor Van Hattem kon dit weleens een bijzonder mooi project worden. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kreeg de PVV namelijk 14,5 procent van de stemmen in Den Bosch. Alleen de VVD was groter. Als Van Hattem dat kunststukje herhaalt in maart wordt de PVV lokaal meteen een factor van belang.
Om dat voor elkaar te krijgen wordt Van Hattem bijgestaan door Laura Mostert, Eric Esser, Lamber van Griensven, Rien Teulings en Statenlid Willem Bakker. In een verklaring laat Van Hattem weten wat de plannen van de PVV zijn voor Den Bosch:

Volgens Van Hattem wil de PVV in Den Bosch het belang van de gewone Bossche burgers écht op de eerste plaats zetten. ,,Bij toewijzing van huurwoningen géén voorrang meer voor statushouders, geen asielzoekerscentra meer en we moeten de-islamiseren.

Ook moeten onze inwoners zich kunnen uitspreken in referenda, waarvan de uitslag gerespecteerd moet worden. Behalve opkomen voor onze éigen vrijheden zullen ook goede zorg voor met name onze ouderen en de verlaging van lokale lasten belangrijke speerpunten zijn’’, schrijft Van Hattem in een begeleidende tekst.

Houd Den Bosch in de gaten in maart. De PVV kon daar weleens een bijzonder indrukwekkende prestatie neerzetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten