Rijksbegroting interesseert Rutte niet: ‘In Groningen vind ik de veiligheid het belangrijkst’

Mark Rutte heeft in zijn wekelijkse persconferentie de burgers in Groningen verzekerd dat hun veiligheid topprioriteit is van het kabinet. De inkomsten van de gaswinning staan ondergeschikt aan de veiligheid van de burgers en hij hoopt hiermee meer duidelijkheid te creëren over de positie van het kabinet in het gasdebacle. 

“Nu gaat het nog om een paar miljard op de rijksbegroting. Het is niet zo dat we de verzorgingsstaat moeten sluiten als we geen gas winnen”, zei Rutte.

Sinds 2016 zijn de gasbaten ieder jaar zo’n 2 miljard euro. Dat is een stuk lager dan in de periode tussen 2011 en 2015 toen de opbrengsten schommelden rond de 12 miljard euro. Twee miljard op een kleine 300 miljard euro aan rijksinkomsten noemt Rutte “te overzien”.

Dat is zeker te overzien, maar alsnog is het maar de vraag hoe die twee miljard euro wordt gedicht. Laat ik voorop stellen dat ik vind dat het kabinet hier veel te lang mee is doorgegaan en het besluit eindeloos heeft uitgesteld. De reacties van de overheid op de aardbevingen waren uiteindelijk lachwekkend geworden, terwijl de rest van Nederland wist hoe laat het was.

Dat de Groningers nu eindelijk gehoord worden en dat het einde van de gaswinning in zicht is, is een goed teken. Toch gaat het geld kosten en de aardbevingen stoppen niet als de gaswinning wordt gestopt. Het blijft een probleem op de lange termijn.

Dat Rutte zegt dat de verzorgingsstaat niet hoef te worden afgeschaft als die twee miljard wegvalt is ergens ironisch. De verzorgingsstaat is zowat opgebouwd door de gasinkomsten. In plaats van investeringen in een staatsfonds, zoals Noorwegen heeft gedaan, heeft de regering decennialang de gasinkomsten gepompt in het uitbreiden van het sociale vangnet. Gratis geld bestaat niet, dus die inkomsten moeten sowieso ergens vandaan komen. de vraag is wie dit gaat betalen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. DolleDries

  Wie gaat dat betalen. Domme vraag Lars.

  1. Zout

   @DD: Dat is al duidelijk, sowieso gaan de (milieu)belastingen, onder aanvoering van de klimaatevangelisten, flink omhoog.

   1. Henk-Jansen

    99% van de klimaatwetenschappers zijn het erover eens dat klimaatverandering door de mens veroorzaakt wordt, als je het dan nog ontkent ben je ontzettend achterlijk!

    1. Holland

     Dat denkt jij en alle andere gehersenspoelden. Klimaatverandering: ja. Oorzaak mens: nee.

     1. Henk-Jansen

      Als de overgrote meerderheid van de wetenschappers die er jaren voot gestudeerd hebben en er elke dag onderzoek naar doen dat zeggen dan geloof ik dat ja, u mag een andere mening hebben maar dat vind ik persoonlijk niet verstandig!

     2. penis aqua di rosa

      Toch wel een beetje boel: de mensheid wipt er maar op los.
      De overbevolking van moeder aarde is gigantisch. Er zal dus actief aan geboortebeperking gedaan moeten worden WERELDWIJD

     3. cmsuijkerbuijk

      En nog steeds gaan deze “Schetenwappers”, want meer zijn het niet, uit van modellen, die tekens weer bijgesteld moeten worden, omdat Moeder Aarde maar niét wil doen, wat die modellen zo dwingend en wetenschappelijk aan het klimaat op willen leggen.
      Nog steeds zijn tot nu toe géén der voorspellingen van deze klimaatpaniekzaaiers uitgekomen en telkens weer moet toegegeven worden, dat een geprojecteerde voorspelling bijgesteld moet worden, omdat het klimaatmodel niet deugde!
      Bovendien is deze Klimaatwetenschap zó jong, dat niet eens logischerwijs overeenstemming kán bestaan, vanwege de vele vragen die er omtrent het klimaat heersen. En het aantal Schetenwappers zegt natuurlijk helemaal niets. Het begint altijd met eenlingen, zoals Copernicus of Galilei, die tégen de heersende consensus in moesten boksen.
      Zolang deze klimaatmodellen geen klimaatwétten zijn, kan die hele klimaat “schetenwappelijke” onbewezen stinkzooi (Want slechts aannames, géén (in de verste verte niet) bewijzen, mij gestolen worden en ga ik uit van een natuurlijk proces van klimaatverandering, dat al bestaat, zolang de aarde de aarde is!
      En er is geen énkele maatregel, hoé duur, rigoreus, omvattend of wát dan ook, die deze klimaatverandering tegen kan houden, laat staan stop zetten. Wat wij beter kunnen doen, is geld reserveren om de gevolgen van klimaatverandering, indien nodig, tegen te kunnen gaan.

     4. Henk-Jansen

      Beste cmsuijkerbuijk,

      U zult er vast jaren voor gestudeerd hebben en full-time onderzoek doen om dit te kunnen zeggen maar ik heb dat niet dus volg ik gewoon de bevindingen van de overgrote meerderheid van de wetenschappers.

     5. cmsuijkerbuijk

      Henk-Jansen
      Jij leest niet hé?
      Wélke natuurwetten zijn er door deze zogenaamde wetenschappers vastgelegd? Want dát behoort bij zo’n exacte wetenschap. Niet één! Het zijn allemaal aannames die verwerkt worden in modellen, die dan weer steevast deze “wetenschappers” in de steek laten, omdat het klimaat haar eigen programma heeft.
      Wélke natuurrampen zijn er tot op heden op basis van deze klimaatmodellen al uitgekomen? Niet één!
      Dan de zogenaamde en veelbesproken consensus: http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/09/klimaat-het-sprookje-van-de-97-consensus/
      en deze: https://www.klimategate.nl/2015/07/de-97-klimaatconsensus-is-slechts-47/ (Van “klimatgate” “climatgate” maken!)
      Zo zijn er nog veel meer artikelen, die echter door de MSM en de politiek angstwekkend stil worden gezwegen!
      Bovendien werden door “klimaatwetenschappers” mensen onder druk gezet omdat zij sceptisch waren, zijn carrières kapot gemaakt, levens verwoest, alleen om het feit, dat men vragen durfde te stellen, iets wat toch hét kenmerk van een goede wetenschap is! Maar nee, de klimaatwetenschappers hebben per oekaze bepaald dat de aarde plat is en wéé degene, die daar vragen over durft te stellen!
      Zelfs het IPCC moet jaarlijks telkens toegeven, dat de voorspelde rampspoed wéér is uitgebleven!
      En voor alle duidelijkheid: Het klimaat verandert. Is de mens daar verantwoordelijk voor? Een hardgrondig NEE!

    2. DolleDries

     Bron 99%

     1. Code134

      Ja, Henk-Jansen, dat noemen we wetenschappelijke consensus.

     2. DolleDries

      Niet echt betrouwbaar.

     3. Henk-Jansen

      @Dolledries, Hoe vindt u een onderzoek waarin naar duizenden klimaatonderzoeken gekeken is en waaruit geconcludeerd is dat 97% van die studies oordelen dat klimaatverandering hoofdzakelijk door de mens veroorzaakt is onbetrouwbaar?

    3. hans-e-pans

     Die 99% van de klimaat wetenschappers is veel minder dan de helft van alle klimaatwetenschappers.

     1. Henk-Jansen

      Ik volg u even niet, sorry.

    4. buitenbeentje

     Je bedoelt diezelfde wetenschappers die eind vorige eeuw zure regen, verdroging van de Sahel zone en afkoeling van de aarde voorspelden, allemaal door de mens veroorzaakt?

     Dat je die mensen nog gelooft! Als jij mij achterlijk vindt zegt dat genoeg over jezelf. Schelden doet geen pijn en wat je zegt ben jezelf riepen we op de lagere school vroeger. Dat stadium ben je duidelijk nog niet ontgroeid. Voor je volgende bijdrage: Wat het vroeger ook heel goed deed was roepen dat iemand luizen of vlooien heeft.

    5. wheelboy

     Henk Jansen .
     Heel dat Co2 verhaal is uit de duim gezogen .Ten eerste in de kolenmijnen van limburg is al aangetoond in de 70s dat we hier ooit een subtropisch klimaat hebben gehad .

     Dan het warmer worden .Op de zon zit echt geen thermostaat .En naarmate die ouder wordt gaat ze feller schijnen maw het wordt warmer .

     Dan de as van onze aarde schommeld tussen de ong 22 en 24 graden als die verandert dan verandert ook het klimaat .Dan veranderd ook nog de seizoenen stand .Nu bv staat de aarde het dichtst bij de zon .Hebben wij milde winters en milde zomers . Dit draait ook .Als op moment dat wij in de winter verst van de zon staan krijgen we dikke kans een ijstijd .Omdat simpelweg meeste land zich in het noordelijk halfrond bevindt en sneeuw de zonnestralen weerkaatst .

     Als we werkelijk een groot probleem hadden dan hadden wij als NL als eerste vooraan moeten staan met invoeren van een co2 neutraal beleid .Dat houd in dat er getijdencentrales in de wadden gebouwd zouden moeten worden en Thorium /molten salt reactoren .
     Geen van alle zie ik hier alleen wat armzalige windmolens en burgers die zonnepanelen op hun dak leggen .Dit alles zorgt niet ervoor dat de continuïteit van energie gewaarborgd is .Sterker nog Henk Kamp garandeerd niet eens dat mensen met zonnepanelen na 2020 hun geleverde stroom aan het net vergoed krijgen .

     1. buitenbeentje

      Sorry, maar de aarde draait in een eliptische baan rond de zon in 365 1/4 dagen. Begin Januari staat de aarde altijd het dichtst bij de zon (perihelium) in juni staat de aarde altijd het verst van de zon (aphelium). Dit is (gelukkig) een vast gegeven, als dat evenwicht verdwijnt is het einde verhaal want dan zal de aarde richting de zon storten. IJstijden hebben dus niets met de baan van de aarde rond de zon te maken.

    6. Vit

     Plaatselijk wel ja dat klopt.

 2. Code134

  Om de gaswinning te stoppen zal de overheid veel zwaarder moeten inzetten op wind- en zonenergie.

  1. Holland

   Windenergie is een idiote keus. Voor elke x100 windmolens dient tegelijk een gasgestookte centrale gebouwd te worden om de stilstand (geen wind) of uitval door hoge storingsgevoeligheid op te vangen. Windenergie is symboolpolitiek. Windmolens draaien op subsidie.

   Zonenergie is een heel ander verhaal.

   1. Henk-Jansen

    De eerste windparken die zonder subsidie draaien worden op dit moment al gebouwd hoor.

    1. Holland

     Henk, ik schreef ook: “Voor elke x100 windmolens dient tegelijk een gasgestookte centrale gebouwd te worden om de stilstand (geen wind) of uitval door hoge storingsgevoeligheid op te vangen. Windenergie is symboolpolitiek.”

     Laat daar ook je licht eens over schijnen. Lijkt me belangrijker dan die subsidie.

     1. Henk-Jansen

      Daar zijn verschillende oplossingen voor, batterijen worden bijvoorbeeld steeds goedkoper en ook opslag in bijvoorbeeld waterstof wordt grondig onderzocht.

   2. Fortiori

    Ik zie ze op afstand draaien en het valt mij op dat ze maar zelden stil staan. Wel apart is dat ze linksom draaien. Wat daar de oorzaak van is ?…….

    1. sonar

     Fortiori omdat het kabinet links is ,zou je ze rechtsom willen laten draaien dan valt het kartel om.

     1. Zout

      @Sonar: Goed gezien!

      Gelukkig loopt FVD zich warm aan de zijlijn.

   3. Zout

    @Holland: Errortrol poneert een oneliner en vertrekt… Maar dat wis je al. 😉

  2. sjun

   De overheid zou ook op de andere kant van de portefeuille kunnen inzetten door veel selectiever te zijn aan de grens bij toelating van achtergeblevenheid resulterend in cumulerende maatschappelijke kostenposten. Daarbij speelt behalve kostenoverweging ook een veiligheidsaspect en maatschappelijk opnamevermogen mee waar ik meneer Rutte nog niet over gehoord heb. Misschien komt dat nog een breekt hij tegen de verkiezingstijd door de fatsoenspopulistische cocon?

 3. Meester Kong

  Hoor al de echo van verre – schalie gas, gas gas , van onze reaguurders
  Overgang naar een nieuwe energie voorziening is noodzakelijk, dit is dus het begin.

  1. Holland

   Er is op dit moment maar een betaalbare, (behoorlijk) veilige en schone energiebron en dat is kernenergie. En hopelijk in de toekomst kernfusie.

   1. Fortiori

    Er moet natuurlijk geen aardbeving komen. (Japan) Mede daarom is Iran doeltreffend bezig….

  2. sjun

   Fan speelt het leefmilieu evenals in de Oekraïne zeker geen rol meer. https://milieudefensie.nl/schaliegas/status-van-schaliegas-in-nederland

 4. Zout

  Wie deze pathologische leugenaar nu nog gelooft is rijp voor het gesticht.

 5. cmsuijkerbuijk

  “Gratis geld bestaat niet, dus die inkomsten moeten sowieso ergens vandaan komen. de vraag is wie dit gaat betalen.”
  Domme vraag! WIJ, het klootjesvolk, met héél veel belastinggeld natuurlijk! Overigens maak je ook nog een denkfout! In de ogen van de overheid en overig onverantwoord links is belastinggeld gratis geld, want afgepakt van de hardwerkende burger die het anders tóch maar over de balk zou gooien aan leuke dingen. Dan kan het toch beter door de overheid lukraak over de balk gesmeten worden, toch? Dan heeft tenminste NIEMAND er wat aan. Da’s wél zo eerlijk, toch?

  1. Henk-Jansen

   Dat het geld door de overheid lukraak over de balk gesmeten wordt is gewoon pure onzin, vanuit ons belastinggeld worden ontzettend belangrijke dingen als het sociale vangnet, infrastructuur onderwijs, de zorg en de politie gefinancierd maar cmsuijkerbuijk heeft liever dat dat allemaal er niet geweest zou zijn.

   1. Holland

    Maar Wim, er wordt ook ongelooflijk veel onzingeld uitgegeven alsmede nutteloze en ongecontroleerde subsidies. Dat beloopt vele miljarden euro’s.

    1. Henk-Jansen

     Ik vind dat nog wel meevallen maar u en ik verschillen daarin nogal van mening zoals u weet.

 6. Henk-Jansen

  Helaas hebben we de aardgasbaten niet goed gebruikt. We hadden het beter in een beleggingsfonds kunnen stoppen zoals Noorwegen.

 7. DolleDries

  Nou dat wordt dan Russisch gas.

  1. Henk-Jansen

   Alleen gaat dat niet zo makkelijk, Russisch gas heeft een andere samenstelling dan gas uit Groningen. Wil je dat gas verbruiken zal je óf het Russische gas in speciale fabrieken moeten aanpassen zodat het op het Groningense gas lijkt, wat ons in totaal zo’n 75 miljoen per jaar zou kosten of alle apparaten die op gas werken moeten vervangen worden met apparaten die geschikt zijn voor Russisch gas.

   1. DolleDries

    Dan bouwen we toch om dat gebeurde voor zo 60 jaar terug ook.

    1. Henk-Jansen

     Dus jij vindt het geen probleem als we straks voor onze hele gasvoorziening afhankelijk van Rusland zijn?

     1. Guus Geluk

      Gezien de geopolitieke situatie is dat inderdaad niet handig.

 8. NoDoubt

  Is al ingecalculeerd. btw-verhoging. Totale belastingdruk is alweer gestegen naar 30,4%
  Het hoogste ooit. Was het 10 jaar geleden nog 28%. (Onze!!!!) Pensioenen naar Brussel om te worden verkwanseld.

  1. Zout

   @NoDoubt: Je hebt het goed in de gaten, geen woord aan toe te voegen. Behalve nog dat de onbewezen klimaathysterie voor nog meer belastingdruk zal zorgen.

 9. Babaji538

  Net als de internationale Paashaas
  met rotte eieren!
  Leuke belasting.

  Geloof jij het nog?

  Petra Hermans

 10. fusilier

  Er is maar 1 soort energie in de toekomst , en dat is verstandige kernenergie. Al het andere is geldklopperij bij de burger.

  1. Heinz

   http://www.kernfusieportal.nl Haarfijn uitgelegd.

 11. Fortiori

  Ik heb er geen moeite mee om te betalen. Wij hebben er het profijt uit getrokken. De Groningers te laten barsten is asociaal. Niemand heeft dit kunnen voorzien en achteraf met vingertje wijzen een opportune reactie. Alle voorgaande kabinetten hebben dit ook nooit kunnen voorzien.

  1. Pjotter

   Fortiori@ “Niemand heeft dit kunnen voorzien en achteraf met vingertje wijzen een opportune reactie. Alle voorgaande kabinetten hebben dit ook nooit kunnen voorzien”
   En dat meen je werkelijk ? De schatting in het begin was dat het gasveld 2000 miljard M3 gas bevatte, er is momenteel 2053 miljard kub van gewonnen waardoor een enorme druk is weggevallen plus een slappe Groningse aardbodem, volgens kan een 4e klas L.O.-er wel uitrekenen dat dit gevolgen heeft en ook bij het nu stoppen met de winning zal Groningen nog jaren last hebben tenzij het op korte termijn in een flinke plof down gebeurt.

   1. Pjotter

    Vanaf het begin hebben overheid, shell en NAM dit geweten en zoveel mogelijk verantwoordelijkheid voor schade gespreid om met schuifie, schuifie en rekken de zaak te kunnen minimaliseren met betrekking tot vergoeding van schade aan particulieren, volledig schijt aan de bevolking.

 12. Duke

  Zijn er geen potjes in Europa te vinden zijn voor dit?

 13. Dollaert

  Rutte, die zich voor Groningen interesseert? En Gij geleuf da?

  1. Zout

   @Dollaert: Nee natuurlijk niet. Als je Rutte gelooft dan spoor je volgens mij niet.

  2. Siemien

   @Dollaert die interesseert zich alleen in zijn eigen pluche, met verkiezing retoriek naar de verkiezingen die gast moeten ze neerhuppelen..

 14. P.Sisterons

  Wat een hypocriet ventje. Verkiezingen in maart. Gegarandeerd dat hij zijn snuif gratis krijgt.

 15. DolleDries

  Wat ik zo kapot zie aan huizen komt me ook wel merendeel gammel over met die paar trillingen.

 16. J.C.

  Rutte III belooft weer van alles (zo vlak voor de gemeenteverkiezingen van 21 maart 2018). Rutte II heeft ruim 5 jaar de tijd gehad, maar heeft de afhandeling van de schades steeds weten te vertragen. Minister Kamp van de VVD in Rutte II, had destijds beter naar mw. Klever van de PVV kunnen luisteren in plaats van haar te beschimpen. Nu moet Wiebes van Rutte III het gaan doen. Is dat niet dat bewindsmannetje, dat € 500 miljoen door z’n vingers heeft laten glippen bij de reorganisatie van de belastingdienst (en waar naar nu blijkt nog veel meer geld aan besteed moet gaan worden)? Echt vertrouwenwekkend zo’n bewindspersoon. De Groningers hebben nu al vele jaren met zich laten dollen en sollen, dus ze zullen nu ook wel weer afwachten. Of gaan ze op 21 maart 2018 de werkelijk schuldige politieke partijen hun stem niet meer geven? Kijk goed wie u in de afgelopen jaren heeft laten vallen, Groningers………

  1. J.C.

   De enige politieke partij, die de Groningers niet heeft laten vallen in de afgelopen 5 jaar was de PVV.

   De vaste leden van het partijkartel heeft vlak voor de verkiezingen in maart 2017 nog even gedaan alsof ze begaan waren met het lot van de Groningers, maar wat hebben deze partijen effectief voor de Groningers gedaan in de afgelopen 5 jaar? Hoeveel (beving)problemen zijn er daadwerkelijk aangepakt en opgelost? Mensen laat je niet weer in de maling nemen, door mooie praatjes…………….kies democratisch en geweldloos voor de partij (welke dat ook is), die wel iets aan de problemen van de Groningers heeft willen doen, in de afgelopen 5 jaar.

 17. Nederlandse_Patriot

  Sorry hoor, maar waarom organiseren de Groningers niet gewoon een trektocht naar Den Haag? Verschijn daar opeens met 50.000 man en storm het Binnenhof in. De overheid heeft toch 100% schijt aan de Groningers, dus de Groningers zouden ook schijt moeten hebben aan de overheid. Leuk om te weten dat de overheid zijn bevolking laat lijden om een paar extra shekels te verdienen.

 18. Duckday

  Weer een slap verhaal zelf leven zij in weelde En de gewone man betaald het gelag Want die rubberen Henkie denkt alleen aan zijn toekomstige job in BRUSSEL Oogjes toe en slaap gerust verder alleen in de toekomst niet schikken als er gebonkt kan worden op je voordeur

 19. Vit

  Het staat nog in de kinderschoenen, maar Thorium centrale’s zijn de toekomst.

  https://wisenederland.nl/kernenergie/thorium

 20. EllyD18

  Ziet hij nu pas wat er in Nederland gebeurt ? Ongelooflijk toch.

 21. cor wit

  Dat antwoord is natuurlijk al bekend bij deze chronische leugenaar.
  De wolf in schapen kleding probeert nu lammetjes te lijmen
  Hij vind het zo erg allemaal wat er in groningen gebeurd
  Hij gebruikt het leed van andre mensen om er zelf beter van te worden .!!!
  Mensen trap er niet in deze man
  Verkoopt zijn moeder nog als het moet .
  Hij stapt ook over lijken 158 stuks

  1. Zout

   @Cor: Een kleine aanvulling met jouw permissie.

   Rutte stapt niet over 158 lijken maar over 298 lijken waarvan 193 de Nederlandse nationaliteit hadden. Eén van zijn vele leugens was de onderste steen…

 22. sonar

  Wederom weer een grote gore leugen,de bewoners van Groningen kan hem geen barst schelen ,het enigste wat hij belangrijk vindt is zijn eigen persoon.

  1. Zout

   @Sonar: En zijn klaargezette zetel in één van de Brusselse krochten.

   Ik denk dat Rutte zonder meer in aanmerking komt voor de trofee van de grootste politieke leugenaar ooit.

 23. Ni28

  Als Rutte net zo de veiligheid van mensen belangrijk vindt als hun oude dag dan hebben de mensen verkeerde verwachtingen van hem. Maar dat weten zij inmiddels.

 24. Ni28

  Dat wij wat betreft energiebronnen afhankelijk zijn van Arabieren en Russen is al te lang niet handig. De meeste grootste energieleveranciers zijn schurkenlanden.

 25. Ruud562

  “Mark Rutte heeft in zijn wekelijkse persconferentie de burgers in Groningen verzekerd dat hun veiligheid topprioriteit is van het kabinet.”

  De zoveelste leugen van onze nationale notoire volksverlakker!
  Ruim zeven jaar aan het bewind en dan nu opeens topprioriteit??
  Als het veelst te laat is en het nu wachten is op de eerste tientallen doden door de eerstvolgende zware beving!

  Joh Rutte, pleur op!

 26. cmsuijkerbuijk

  Het duurste bedrog uit de wereldgeschiedenis
  Zéér aan te bevelen: https://www.climategate.nl/klimawandel-video/

 27. Siemien

  Maar Rutte is een leugenaar pur sang, die dit heeft bewezen in het verleden door iedere Nederlander (het overgrote deel van Nederland trapte daarin) € 1000,– te beloven, geen belastingverhogingen etc etc
  Groningers worden belachelijk gemaakt, € 300.000.000.000 is verdient met het Groningse gas en het dan vertikken om de Groningers schadeloos te stellen, een uitzondering daar gelaten..

  1. Code134

   Siemien spreekt niet meer over Jezus. Het was slechts een gebbetje, leuk om te trollen.

   Siemien is een trol.

   1. Holland

    Vertel jij, als zelfverklaarde christen, dan nog eens wat over die fantastische gozer Jezus. Als übertrol is je dat op het lijf geschreven. We hangen aan je lippen…!

   2. Siemien

    En wederom voeg je inhoudelijk niets toe, behalve dat er poep uit je keel komt, sterker nog, ik merk dat ik jou rode lapje ben, merk je frustratie en zie gewoon die rooie plofkop van je ontploffen.

    1. Code134

     Poep en snot, veel meer komt niet meer uit het duo Zout en Siemien.

     1. Siemien

      Je maakt er een dagtaak van..

    2. Siemien

     @code wat wel heel typerend overigens, is dat jij je wel weer aangesproken voelt en nog mooier is dat jij mij verward met Zout.
     Ik ben jou rode lapje…

     Ik lees zo de reacties die gegeven worden op jou, die zijn echt geweldig..

     1. Anton Adriaan

      Is dit dan.. het zoute semen?

      Hmm..

     2. Zout

      @Siemien: Adolf A poneert een oneliner en vertrekt… Maar dat wis je al.

    3. Zout

     @Siemien: rooie plofkop…

     Whoehahaha!

   3. Zout

    @Wim: Trolletje, drolletje, snolletje, er loopt snot uit je neus maar ook uit je mond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.