Sybrand Buma faliekant tegen de politiek-correcte filter door tunnelnamen en standbeelden

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan, dus een grote kans dat politici de komende tijd gaan benutten om wat scherper hun mening te verkondigen of harde taal uit te slaan. Op links en op rechts. Voor Buma betekent dit dat hij aangegeven heeft dat hij fel tegenstander is van het ‘schoonmaken van onze geschiedenis en publieke ruimte’. 

Buma heeft met verbazing gekeken naar de discussie over het Haagse Mauritshuis, dat de kunststof buste van diens naamgever Johan Maurits verwijderde. Merkwaardige discussie, meent Buma. ,,Alsof je door beelden omver te werpen en namen uit te wissen een beter mens wordt. Alsof je een historie mag en kan uitwissen, vergetende dat onze identiteit is ontstaan in de geschiedenis. Dit is meer en meer een grachtengordeldiscussie aan het worden.”

Als je alles relativeert, dan blijft er niets over volgens Buma en daar heeft hij natuurlijk volkomen gelijk in. In het interview met het Algemeen Dagblad geeft hij aan dat politici niet alleen moeten kijken naar de economie en die paar procent groei in de toekomst. Volgens Buma wordt het de komende jaren alleen maar belangrijker in politieke discussies om aandacht te vragen voor cultuur en identiteit.

Allemaal mooi en aardig, maar de Europese Unie is ook een groot onderdeel in deze discussie, maar daar heeft het CDA geen goed verhaal voor. Het is niet alleen immigratie, maar ook het kosmopolitisme dat veel invloed heeft op de cultuur en identiteit van landen. Het CDA zit nu nog steeds in de fractie samen met de partij van Angela Merkel. Dat geeft ook niet veel hoop voor het CDA, aangezien Merkel verschrikkelijk immigratiebeleid heeft gevoerd de afgelopen jaren.

Nu zit het CDA ook nog samen in een kabinet met de VVD, ChristenUnie, en D66. Dat zegt ook niet veel goeds. Buma heeft grote woorden, maar acties zeggen meer en tot nu toe mag Buma wel een toontje lager zingen dan hij nu doet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. denk eens na

  Tot eind maart?

  1. denk eens na

   Net als het referendum , of zijn we het verdeten?

   1. denk eens na

    g .

 2. Zout

  Gezwets voor de bühne, leer mij Sybrand kennen.

 3. Gerlos

  Gelijk heeft hij, nu de rest nog die de hr. Buma volgen.

  1. tomygun

   Dit noemen we met een bord voor je kop lopen .
   Wie liet vvd , cda ,PVV klappen ff denken neem alle tijd daar voor .
   Bij mij komt dan het liedje naar boven ,
   vuile huigelaar pak jij je koffer maar , en neem die pech nasi bal
   die naast je zit ook gelijk mee .

 4. denk eens na

  Ik ben meer van het filteren van de politiek , turven dat is de best methode, kijken wie door de mand vallen!

  1. denk eens na

   Baudet toevallig hij is NOOIT aanwezig op de toilet , en rutte met buma alleen maar ,het is de vraag wat ze daar doen?

 5. buitenbeentje

  In Brussel zit Wim van der Kamp en die stemt Merkel, zelfs als Buma op zijn hoofd gaat staan.

  1. Zout

   En op Bacchus Juncker, ook daar zal Buma niets aan veranderen. Sowieso speelt de Tweede Kamer steeds vaker en alleen voor de bühne. 80% van onze wetgeving komt inmiddels uit Brussel en de invloed neemt, vanwege de aanval op de natiestaat, alleen maar toe.

   1. Fortiori

    Eendracht maakt macht. Let ook eens op de rij landen die deelnemen in de EER en EVA.
    Zelfs Albanie kreeg dit door na jaren van zelf isolement en eigen wetgeving.

   1. Zout

    @Kodi: Niet iedere Mohammedaan is een terrorist maar de meeste terroristen zijn wel Mohammedaan, en Wim v.d. Camp is, net als Him Wutten, hun pleitbezorger zoals Mohammed (t.e.a.b.) hun profeet is. Boem!

 6. Rosasolis

  Een paar kleine correcties over het beleid van de CDA. Dit partij heeft duidelijk verklaard om tegen nog meer immigranten uit arme Afrikaanse landen te accepteren; wij hebben geen ruimte voor zogeheten “economische vluchtelingen”. Wel moeten wij meer help bieden aan deze landen voor voeding, landbouw, en gezondheidsproblemen. Dit rapport stond in een recente magazine van de CDA. Ons CDA heeft alleen een beperkt relatie met de partij van A. Merkel, binnen de EU. Ik ben er wel mee eens dat ons huidige regering van 4 partijen nogal traag werkt, maar geeft de CDA niet de schuld. Het moet nu zeer moeilijk zijn om samen met Pechtold en Pia samen te werken.
  En nu over S. Buma. Hij heeft volkomen gelijk. Het verleden heeft altijd de goede,
  de minder goede, en slechte geschiedenis. Er waren helden, en strijders, en helaas
  ook verraders. Geschieden is er vol van belangrijke mannen en vrouwen die hun goede
  en hun minder goede kanten toonden. Als wij al deze mensen willen bestempelen als corrupt, dan helaas kunnen wij beginnen met de Bijbel te verbannen. Zoveel oorlogen
  in het Oude Testament tegen zoveel volken, en dan eeuwen later de economische oorlogen van de Nederlandsche VOC tegen de Britse VOC. Wij kunnen geschiedenis nooit schrappen, maar wij kunnen wel de GOEDE voornemens en resultaten blijven vermelden en tonen. Bijv. van helden als Admiraal Michiel de Ruyter. Jaren geleden
  heb ik een geschiedenis leer gehad van mijn oma in Canada. Die vertelde mij dat er 2 helden waren tijdens WW 2. Winston Churchill en Queen Wilhelmina van Nederland!
  Toen ik naar Nederland kwam heb ik van een paar mensen niet zo leuke opinies
  gehoord over dit grote Koningin. Dus was ik heel blij toen ik op CD’s naar haar wekelijkse heel bijzondere boodschappen op Radio Oranje, vanuit Engeland kon luisteren. Ik heb naar de hele verzameling geluisterd, en ik was zeer onder de indruk
  van de trouw en aanmoediging van dit heel bijzonder koningin voor haar volk. Mijn oma Anna had gelijk, Wilhelmina was een zeer grote koningin. Ik kan me niet voorstellen dat de geschiedenis boeken ooit haar zullen vergeten.

  1. rafi

   ‘Geschieden(is) is er vol van belangrijke mannen en vrouwen die hun goede
   en hun minder goede kanten toonden’. Inderdaad! Geldt ook voor de door u zozeer bewierookte Wilhelmina. ‘Dat wijf’ (om met Abraham Kuyper te spreken), heeft nooit ook maar een woord van leedwezen gewijd aan de bijna uitroeiing van het Nederlandse Jodendom. Die krijgt haar loon hierom nog wel op de Jongste Dag.

   1. Rosasolis

    Koningen Wilhelmina heeft wel gesproken over het leed van de hele Nederlandse
    bevolking. Gedurende die jaren, heeft niemand anders dit gedaan! Er was Radio Oranje beschikbaar maar meer was er niet. Deze koningen deed wat zij kon vanuit een kantoor ergens in Engeland.

   2. Rosasolis

    Koningin Wilhelmina was nooit “bewierookt. Laat ons meer weten van haar uitspreken.

 7. Kodi

  En wat voor consequenties verbindt Sybrand van Haarsma Buma hieraan? Want dan moet het CDA toch echt gaan breken met D’66, de vijand van Nederland.

  1. Zout

   @Kodi: Ik heb Sybbe ook nog nooit kunnen betrappen op islamkritische standpunten, er is zelfs een Mohammedaan bij die CDA-club.

  2. Rosasolis

   @Kodi. Ik ben met je eens. Samenwerking tussen CDA en D66 gaat op een zeer lage pitje. En ik vrees dat binnenkort dat het van kwaad tot erger gaat worden, vooral als
   P. Dijkstra probeert de CDA om haar eisen voor Haar euthanasie wet te accepteren.

 8. Pjotter

  Buma en Seegers, zij waren de sleutel om tot nieuwe verkiezingen te komen, zij kozen voor samenwerking met 666 vandaar die rotstank en bekijk de 2 porums op de foto, kots.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.