Syrische ‘rebellen’ in de problemen: Assad verovert 14 dorpen in Noord-Syrië

Assads troepen gaan los.

Troepen van Assad veroverden gisteren 14 dorpen in het noorden van Syrië. Die dorpen waren tot gisteren in handen van zogenaamde ‘rebellen,’ waaronder het aan Al Qaeda-gelinkte Levant Liberation Committee.

Assads stormtroepen zijn al sinds oktober bezig met een groot offensief in Hama en Idlib. Sindsdien zijn 100 dorpen veroverd. Tijdens kerst deed Assad er een schepje bovenop door nog meer troepen naar de regio te sturen.

Het doel van de troepen is om de luchtmachtbasis Abu Zuhour te veroveren. Die basis is in handen van ‘rebellen.’ Daarbij kan de weg van Damascus naar Aleppo meteen veilig gesteld worden. De 14 dorpen die gisteren heroverd werden door Assad liggen in de buurt van de basis in kwestie.

Kortom, langzaam maar zeker is Assad bezig om, met hulp van zijn Russische vrienden, Syrië weer helemaal in handen te krijgen. Hij heeft er letterlijk jaren over gedaan, maar het heeft er onderhand alle schijn van dat hij tóch aan de macht blijft. Dat was een jaar of wat geleden nagenoeg ondenkbaar, maar dankzij zijn goede vriend Vladimir Poetin lijkt het daar toch op uit te draaien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. DolleDries

  Goed bezig die Poetin.

  1. Vit

   Zo zie ik Rutte niet optreden.

 2. henkie

  Ik zie enig analogie met de 2de wereldoorlog.

 3. Kodi

  IS verslagen in Noord Syrië? Mooi, dan kunnen al die “gematigde” Islamitische asieleisers die zeggen tegen IS te zijn en voor IS te zijn gevlucht terug naar huis.

  1. Peter Selie

   Nou beste Kodi niet zo naïef zijn hoor, je denkt toch niet dat het Europese asiel en immigratiebeleid gewijzigd wordt. Sinds sept 2015 heeft Angela Merkel de umvolkung in werking gezet door haar willkommenskultur.

 4. en_els

  Het is jammer voor de EU, maar Poetin en Orban zijn de mannen ( Trump ook wel)

 5. Parestado4

  EzechieL 38 .Houdt dat maar in de gaten.Gog en Magog.Hoofdvorst van Mesech en Tubal.Tobol
  .

  1. sjun

   Dat lijkt over Turkije te gaan en mogelijk ook nog over ome Erdo. Het zou sneu zijn voor de man als hij bij een invasie van Israël aan zijn einde komt.

 6. sjun

  Nu het weer rustig wordt in Syrië en het gewone leven zijn aanvang neemt kunnen de mensen weer terug om hun eigen land op te bouwen. Wellicht kunnen zij ook nog hulp van werklustige Afrikanen gebruiken die in Europa eerst en vooral tot staatstoelagen veroordeeld zullen zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.