Te gek voor woorden: Oostenrijkers die met Israëlische vlaggen zwaaiden krijgen boete om ‘provocatie’

Je uitspreken vóór de joodse staat is nu kennelijk een misdaad waar een boete op staat in Oostenrijk.

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Dat is kennelijk waarom het niet verboden is om te gaan zitten zwaaien met vlaggen van terreurorganisaties als ISIS, of er in ieder geval niets tegen wordt gedaan. Nou, dat privilege mag dan misschien gelden voor terreurklieks en allerlei minder fijne lieden, maar natuurlijk niét voor Israël. Het idee alleen al.

Dat ondervonden drie Oostenrijkers die vorige maand in Wenen het waagden om met Israëlische vlaggen te wapperen op straat. Donald Trump had net -meer dan terecht – besloten om Jeruzalem eindelijk eens als Israëlische hoofdstad te erkennen en de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv – de stad die de meeste landen zien als hoofdstad – naar Jeruzalem – de stad die in de praktijk ook echt dient als zodanig. Als je de media mag geloven, ging de halve wereld de straat op om tégen dit besluit te protesteren: buiten Israël zelf waren er eigenlijk geen positieve geluiden te horen.

En dat is niet zo gek, aangezien die schijnbaar met alle mogelijke middelen worden verhinderd door authoriteiten. Het Oostenrijkse drietal wilde een tegengeluid laten horen bij een anti-Israëlprotest in Wenen, door daar vreedzaam met vlaggen te staan. Hun goed recht, zou je denken, maar niets daarvan hoor. Ze mogen hun “misdaad” goedmaken met een boete of een paar dagen in de nor, zo bericht het CIDI:

Op 8 december vond er in de Oostenrijkse hoofdstad een demonstratie plaats tegen het Amerikaanse besluit om Jeruzalem als hoofdstad van Israel te erkennen. Een aantal pro-Israel activisten waren op het protest afgekomen om een tegengeluid te laten horen. Hierbij werd er gezwaaid met Israelische vlaggen.

Volgens de Weense politie was het tonen van de vlag “uiterst provocatief”. De vlag “was zichtbaar voor de demonstranten en produceerde daarmee aanstoot en provocaties” bij de pro-Palestina activisten. De actie van de Israel-sympathisanten wordt “uiterst roekeloos” genoemd, en zou “de openbare orde hebben verstoord”. De politie eist dat de pro-Israel activisten voor hun ‘misdaad’ een boete van 100 euro voldoen of twee dagen gaan doorbrengen in de gevangenis.

Impliciet geeft de Weense politie hier natuurlijk toe wat voor types pro-‘Palestina’-activisten doorgaans zijn: mensen die geweld niet schuwen en dat soort minder vriendelijke communicatiemethoden met alle plezier toepassen als ze ook maar enigszins ‘geprovoceerd’ worden. En daarmee blijkt maar weer eens dat geweld nog steeds in grote mate succesvol is in het publieke ‘debat’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. George van de linden

  Weer een feitje van de omgekeerde wereld die in Europa aan de gang is,oftewel (het tegenovergestelde van wat normaal en logisch is) !

 2. Zout

  Het blijft irritant dat men over het “Palestijnse volk” spreekt. Dat bestaat niet. Het zijn -merendeels geïmporteerde- Arabieren, die allang een eigen staat hebben : Jordanië. Maar daar zit men allang niet meer te wachten op het doorgedraaide volk uit de “bezette” gebieden… Gek he ?

  Bovendien hebben ze in Gaza kunnen oefenen in ‘vrede met de buren’ want sinds 2006 hebben ze daar zelfbestuur. Wat dat zelfbestuur tot gevolg heeft gehad lezen we meestal niet in de msm, maar duizenden raketten werden op onschuldige Israëlitische burgers afgevuurd en kilometers terreurtunnels werden gegraven. Allemaal mogelijk gemaakt met ‘ontwikkelingsgeld’ van onze belastingstuivers.

  1. corfo

   Al vaker op forum gelezen :
   “waar islamieten wonen is ’t oorlog, wonen ze ergens niet, dan komen die parasieten wel en maken alsnog oorlog.”
   Dat soort ongedisciplineerde en ongeletterde figuren zullen nergens vrede vinden, maar…………vinden ze ergens vrede……….dan maken zij meteen oorlog.
   Met dat soort “mensen” is niet in vrede samen te leven !
   Hoeft men ook niet proberen, lukt nooit en nergens.

   1. Bloem

    Goed verwoord Corfo, geheel waar

  2. Anton Adriaan

   Zout zei:

   “…Het blijft irritant dat men over het “Palestijnse volk” spreekt. Dat bestaat niet. Het zijn -merendeels geïmporteerde- Arabieren, die allang een eigen staat hebben : Jordanië…”

   Dat vindt jij echt irritant he? Helaas zout, zaken zijn zoals ze zijn. Israël is de bezetter in het bezette gebied in Palestina. Of ze nu wel of niet bestaan, die Palestijnen, iemand hoort daar niet thuis.

   1. denk eens na

    Ja mooi he , leuk om er een film van te maken.

   2. Zout

    @Anton: Niet voor mij hoor, Israël redt zich wel, dat doet ze al meer dan 70 jaar.
    De Balfour declaration was werkelijk een prachtig idee. Palestina bestaat al: Jordanië.

    1. Anton Adriaan

     Zaut spuwde:
     “…Niet voor mij hoor, Israël redt zich wel, dat doet ze al meer dan 70 jaar.
     De Balfour declaration was werkelijk een prachtig idee….”

     Dat je ’t op je toetsenbord durft te typen… gatverdamme…

     1. Zout

   3. Bloem

    Beste Anton Adriaan wederom de antisemitische gedachte. Lees uw eigen bijdragen nog maar eens goed door. U heeft het zel misschien niet door

    1. Anton Adriaan

     Mhr/Mvr Bloem,
     Dat valt wel mee he?

     1. Bloem

      Wat mij betreft valt het niet mee. U heeft eerder al eens aangegeven dat u een hekel heeft aan antisemieten.

     2. Zout

      @Bloem: Juist en tevens correct. Anton Adriaan is er eentje van het allerergste soort.

   4. kapitein

    volgens mij zijn de palestijnen de bezetters, want als het hun eigen land had geweest hadden ze allang een leven opgebouwd ipv mollen gangen graven.

 3. Duke

  Gun een ander de vrijheid om te demonstreren ook al ben je het er absoluut niet mee eens in plaats van heel erg sneu een tegendemonstratie op hetzelfde tijdstip op dezelfde locatie te houden. Dat kan ook ergens anders of op een ander tijdstip.
  Als er geen demonstratie aan de gang was of ze een dag later aan het wapperen waren met die vlag, hadden ze geen boete gekregen. Volkomen terecht dus die boete.
  Tegendemonstraties verbieden en beboeten moeten ze in Nederland ook doen.

 4. Bloem

  Had eigenlijk verwacht dat de antisemieten of dit forum wel weer hun ongewenste mening uit zouden braken. Tot nu toe geen spoor van ze

 5. Ni28

  De ontwikkelingen in Europa zijn uiterst zorgelijk. Vrijheid van meningsuiting en democratie staat onder steeds zwaardere druk.

  1. Dubbele Komma

   Er staat een heel artikel op GeenStijl over Groningers die een demonstratie over de gaswinning “liken” op Facebook en spontaan de politie aan de deur krijgen.

   De gestapo is nooit weggeweest. Het reageert zelfs op dit forum onder de bekende nep accounts u kent ze wel….

   1. Spaanse kok

    Leesteken schrijft:Groningers die een demonstratie over de gaswinning “liken” op Facebook en spontaan de politie aan de deur krijgen.
    .
    Leeuwarden courant schrijft:Agenten hebben dinsdagavond op twee adressen in de provincie Groningen mensen bezocht die op sociale media via een door hen aangemaakt evenement opriepen tot protesten bij het bezoek van minister Wiebes.
    .
    Ik geloof de MSM.

 6. Ali Yas

  “Impliciet geeft de Weense politie hier natuurlijk toe wat voor types pro-‘Palestina’-activisten doorgaans zijn: mensen die geweld niet schuwen”

  Sybren slaat de spijker op zijn kop.

 7. Gerlos

  Ze zijn door de heftige sneeuwval totaal van hun padje afgeraakt.

 8. sjun

  Voor wie ook eens wil weten hoe verdraagzaam men in de verschillende enclaves in Nederland is https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/06/vader-en-zoon-uitgescholden-om-israelische-vlag

  1. Zout

   De support aan islam, de islampleitbezorging is een daad van terreur.

 9. Anton Adriaan

  Sybren F. Schreef:

  “…Donald Trump had net -meer dan terecht – besloten om Jeruzalem eindelijk eens als Israëlische hoofdstad te erkennen en de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv – de stad die de meeste landen zien als hoofdstad – naar Jeruzalem – de stad die in de praktijk ook echt dient als zodanig. Als je de media mag geloven, ging de halve wereld de straat op om tégen dit besluit te protesteren: buiten Israël zelf waren er eigenlijk geen positieve geluiden te horen…”

  Dit zegt dus al genoeg…
  😉

  1. Seneca

   @anton Mussert
   Natuurlijk heb je volkomen gelijk! Vertel eens, ben he de laatste tijd nog van bil gegaan? Vermoedelijk niet. Toch eens doen, werkt zeer rustgevend.

   1. Anton Adriaan

    Seneca, maak jij je daar maar niet druk over! Dat zit wel goed. Ik ben nog jong.
    Jij daarintegen, bent al wat op leeftijd en moet voor de daad eerst een blauw pilletje nemen. Ik kan me voorstellen dat jij mij benijd.

 10. Vit

  Quote van Napoleon: Wie de nederlaag vreest wordt zeker verslagen.

  (Doordenkertje)

 11. Rosasolis

  Oostenrijk was vroeger een lieve, zeer muzikaal land…Hoewel L.van Beethoven verlangde terug naar zijn geboorte stad Bonn terug te keren. Die hij veel liever vond dan de grote corrupte Wenen, waar hij leefde in een armoedige zolder kamertje, met lekkende dak!
  F. Schubert stierf zeer jong aan het gevolg van de ernstige armoede in Wenen. De grootste schok voor velen in onze tijd is het feit dat de Nieuwjaars concerten van de Wiener Philharmonisch Orkest begonnen in 1939, o.l.v. de Nazi Partij van Oostenrijk! Die domme Weense Nieuwjaars concerten van de Nazis gingen door tot het einde van WW 2.
  Helaas is het nu duidelijk dat dit orkest na de oorlog niet normaal ontwikkelde. Voor zeker 50 jaren na de oorlog, was er discriminatie tegen getalenteerde vrouwelijke muzikanten, ongeacht hoe groot hun talent was. En daarom gaat de muzikaal talent
  in Oostenrijk zeer snel achteruit! Als je vrouwen discriminatie probeert te handhaven,
  dan gaat de hele land kapot…vooral in ons huidige tijd.
  En nu meer direct op dit onderwerp te richten, ik ben benieuwd wat de Christenen van Oostenrijk hierover vinden. Zowel Katholieken als Protestanten. Hebben jullie Jeshua
  (Jezus) helemaal vergeten? Die verklaarde vlak voor hij werd opgepakt, aan al zijn volgers deze 3 belangrijkste waarden: Geloof, Hoop, en Liefde. En van alle 3, dat de
  Liefde de grootste is. Laat de Joden en Zigeuners in Oostenrijk hun rechtvaardig afkeur blijven tonen. Ik ken een Roma vrouw in mijn buurt die bijna haar hele familie heeft verloren tijdens WW2. Zij is een Christen, maar gaat niet naar de kerk voor haar verdriet. Het is nu de tijd voor Oostenrijk te keizen: jullie houden van Joden en Christenen! Anders zou jullie corrupte rijk gaan vallen. Ik hoop dat Austria genoeg heeft van hun zeer wrede geschiedenis!

 12. Parestado4

  Maak je niet druk:Kijk alleen maar naar 40-45!!

  1. Rosasolis

   @Parestado 4. Ik maak me niet druk. Alleen vindt ik het zo triest dat velen in Oostenrijk hebben die jaren vergeten, of kan het hen niet schelen…Ik heb jarengeleden deel genomen aan een aantal kerst concerten voor Canadees veteranen van WW 2, en ook een aantal van WW 1. Vele trieste mannen en een paar vrouwen in rolstoelen. Tijdens mijn bijdrage als solo vocalist, heb ik op mijn uitvoering geconcentreerd, maar uren later kon ik geen slaap vatten.

 13. Babaji538

  Als ik vroeger (!), toen ik nog jong was,
  tussen studenten zat, vertelde ik weleens
  over mijn jeugd.
  Nou, moet en mag je het bij mij goed bont
  maken, want ik heb een erg breed gevoel
  voor humor.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.