Trump-biografie Fire and Fury blijkt een regelrechte hit bij ISIS-aanhangers

Wie had ooit gedacht dat de analfabete mensenslachters van ISIS ooit nog hun neus in de boeken zouden steken? Het is raar maar waar, want volgens een kenner van social media is het nieuwe boek over het presidentschap van Donald Trump – Fire and Fury – een bestseller onder de aanhangers van de terroristische groepering.

Normaalgesproken is het internet druk bezig met het delen van afleveringen van Game of Thrones of de laatste Star Wars-film. Maar vandaag de dag gaan edities van het boek Fire and Fury, geschreven door de journalist Michael Wolff, als warme broodjes over de digitale toonbank. En dan heus niet alleen op WhatsApp, Facebook of via filesharingdienst BitTorrent.

Nee, ook op social media die bijzonder populair zijn bij aanhangers van ISIS doet de PDF-versie van het onthullende boek over de vreemde strapatsen van de Amerikaanse president het bijzonder goed. Aan ISIS gelinkte chatgroepen, die voornamelijk op Telegram actief zijn, staan bol van de kopieën van de Trump-biografie. En dan niet binnen één kanaal maar “diverse,” als we tenminste de opmerkingen van anti-ISIS-infiltrant Azazel van den Berg volgen. De man heeft er een dagtaak aan om de digitale wandelgangen van het terroristische schorriemorrie te controleren en stuitte vanochtend kennelijk op dit interessante nieuwtje.

Dus: dat uitgerekend Donald Trump iets zou doen aan de culturele onnozelheid van de vele ISIS-aanhangers en hen aan het lezen van dikke boeken zou krijgen. Tjam wie had dat ooit gedacht?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Ni28

  Het geeft wel het niveau van de lezers van deze boek aan.

  1. Bloem

   Geeft ook precies aan in welke hoek we de anti-Trump sentimenten moeten zoeken

   1. Bloem

    De pro-linkse, islamitisch, antisemitische hoek

  2. Guus Geluk

   Nee, niet bepaald, maar ik schat in dat je dat zelf ook wel weet.

   1. Kodi

    Je denkt toch niet dat ook maar één realist dat boek vol roddels, leugens en laster van Michael Wolff gaat kopen? Wie blijven er dan over? Juist ja, al diegenen uit de vergaarbak die Bloem haar- en haarfijn heeft omschreven.

 2. Ritter

  Veel tegenstanders van Trump zullen het roddel boek over Trump aangrijpen om hem te demoniseren en zijn beleid te ondermijnen. Vooral de Trump hatende media zullen maandenlang over dit roddel boek blijven praten op dagelijkse basis.

  Dat is ook de reden voor het roddel boek. De schrijver van het boek heeft voor de BBC gezegd dat het boek zal leidden tot de val van Trump. Daarom is het roddel boek geschreven. De wens is de vader van de gedachte zullen we maar zeggen.

  Het is zeker niet de eerste keer dat Democraten en hun vriendjes in de media politieke tegenstanders probeerden uit te schakelen door hun voor “gek” te verklaren.

  Dezelfde tacktiek werd ook bij Reagen en andere Republikeinse presidenten gebruikt door de Democraten en hun vriendjes in de media.
  ————

  Democratic playbook 101: When all else fails, play the ‘crazy’ card against Trump and the Republicans
  http://www.washingtonexaminer.com/democratic-playbook-101-when-all-else-fails-play-the-crazy-card-against-trump-and-the-republicans/article/2632618

 3. George van de linden

  ‘Duitse ministerie Defensie maakt islam tot nieuwe basisfilosofie Bundeswehr’

  Het door Berlijn in opbouw zijnde ‘Vierde Rijk’ wil autochtone Europese volken compleet uitwissen – Regime Merkel gaat hiervoor 12 miljoen moslimmigranten naar Duitsland halen – Denemarken en Oostenrijk overwegen invoering avondklok in criminele moslim migrantenwijken.

  Weliswaar nog overtrokken, maar critici waarschuwen dat het Duitse leger op koers ligt om in de toekomst tegen de eigen bevolking te worden ingezet, om de islamisering van het land en van Europa met geweld af te dwingen.
  Er zijn nog steeds mensen die weigeren te geloven dat er zoiets als ‘islamisering’ van Europa bestaat. Dat zijn meestal degenen die nog steeds klakkeloos de propaganda van de heersende politici en massamedia volgen. Ondertussen wordt deze ‘niet bestaande’ islamisering vooral bij onze Oosterburen in verbijsterend snel tempo doorgevoerd. Geen grap: de Duitse Bundeswehr heeft onder leiding van minister van Defensie Ursula von der Leyen de islam tot nieuwe basisfilosofie van het leger (de Bundeswehr) gemaakt.
   
  Al in november vorig jaar werd bekend dat het Duitse ministerie van Defensie de islamitische Ahmadiyya sekte heeft ingeschakeld om de legerleiding ‘de filosofie en de leermethoden van de islam’ bij te brengen. Daar werden zelfs complete seminars een moskeeën in Hamburg en Hannover voor georganiseerd. Ahmadiyya is een typerende ‘taqiya’ vorm van islam, die aan de buitenkant heel tolerant en humanistisch overkomt, maar ondertussen nog altijd officieel als doel ‘de herleving van de islam en de geprofeteerde hereniging van de mensheid’ heeft, zoals op de Duitstalige website staat te lezen.
  Umvolkung en Volkstod: 12 miljoen moslims naar Duitsland
  Dat doel wordt vermoedelijk omgezet via het beruchte Coudenhove-Kalergi plan, dat in zijn moderne jasje voorziet in het tot 2060 overspoelen van Duitsland met 12 miljoen moslimmigranten, een cruciaal onderdeel van deze reeds in 1923 geplande uitwissing van de autochtone Europese volken door deze te vervangen door gigantische aantallen moslims uit het Midden Oosten en Afrika. Dat wordt ook wel ‘Umvolkung’ genoemd, waarmee links en progressief hun geliefde ‘Volkstod’ zullen krijgen.
  Niet voor niets heeft bondskanselier Angela Merkel voor haar immigratiebeleid de Coudenhove-Kalergi prijs ontvangen, de hoogst mogelijke Europese prijs. Ze maakte zelfs reclamespotjes voor de Afghaanse TV, waarin ze moslims letterlijk oproept om naar Duitsland te komen.
  Zo bouwt Angela Merkel het totaal geïslamiseerde Vierde Rijk op:
  Als nieuwe ‘Führer’ van het in opbouw zijnde Vierde Rijk verklaarde Merkel dat ‘de islam bij Duitsland hoort, en Duitsland bij de islam’. Ze beval de media om de islam enkel als ‘religie van vrede’ neer te zetten, en alle misdaden en terreuraanslagen door moslims compleet los te koppelen van hun islamitische geloof en motivatie.
  Met belastinggeld werden Stasi-achtige controle- en propaganda organisaties en linksradicale geweldsgroepen (zoals Antifa) naar het voorbeeld van de SA opgericht en gefinancierd. Tegenstanders en andersdenkenden worden onmiddellijk buitengesloten, zwartgemaakt en als ‘racisten’ en ‘Nazi’s’ weggezet; de vrijheid van meningsuiting wordt stapsgewijs opgeheven, Facebook pagina’s worden geblokkeerd, kritische berichten worden gewist, en alle niet gewenste, niet-politiek correcte meningen zijn vanaf nu automatisch ‘NepNieuws’ en ‘haatspraak’.
  Het vanaf dit jaar ingevoerde ‘Netzdurchsetzungsgesetz’ herinnert op huiveringwekkende aan de dystopische visioenen van George Orwell, omdat nu ook de mogelijkheid om je te laten informeren door vrij toegankelijke externe bronnen steeds verder wordt ingeperkt. De staat heeft zich via de gecontroleerde massamedia een informatie- en opinie monopolie toegeëigend. ‘De vrienden van het Kalergi plan willen de totale controle, en dulden geen oppositie die twijfels heeft, vragen stelt en kritiek heeft op de kamikaze-koers van het regime Merkel (en met haar de Europese Unie), en die de gehersenspoelde bevolking wil voorlichten,’ aldus journalist Andreas Köhler.

 4. Ritter

  Ondertussen gaat Trump gewoon door met het uitvoeren van zijn beleid en doet wat hij tijdens de verkiezingen heeft beloofd.
  ————————

  Trump eindigt tijdelijk beschermde status voor 200.000 El Salvadorans

  Trump Ends Temporary Protected Status For 200,000 El Salvadorans
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/01/08/trump-ends-temporary-protected-status-200000-el-salvadorans/

 5. Code134

  Ik begrijp dat met dit bericht wordt gepoogd de kwaliteit van een boek omlaag te schrijven door te wijzen op de kwaliteit van de lezers.

  Een kat in nood maakt rare sprongen.

  1. Vit

   Ik denk dat jij aan een andere psychiater toe bent Wim, Caitlin Kuit bijvoorbeeld.

  2. Ritter

   Code134

   Sinds wanneer heeft een roddelboek “kwaliteit”?

   De schrijver van het boek heeft een verleden van liegen en dat soort dingen.

   De schrijver van het boek moest toegeven tijdens een interview dat hij Trump’s kabinet leden niet zelf heeft geïnterviewd. Ook blijken bepaalde quotes feitelijk niet juist.

   Kortom, kennelijk heeft hij maar wat bij elkaar gelogen of iets gehoord en dan zelf opgeschreven alsof hij het zelf heeft gehoord van de desbetreffende persoon.
   —————–

   Wolff Didn’t Interview Pence, Cabinet Members For Book
   http://dailycaller.com/2018/01/08/wolff-didnt-interview-pence-cabinet-members-for-book-video/

   1. Vit

    Hij heeft het van iemand die het zelf van horen zeggen heeft da’s duidelijk, niet interessant dus.

   2. Code134

    Ritter, de strekking va het boek van Wolf wordt bevestigd door een schare van directe waarnemers en het is veelbetekenend dat bijvoorbeeld Bannon de kern van zijn boodschap niet terugnam.
    Elke normale tv-kijker kan overigens direct aanvoelen dat de feiten in het boek, in elk geval qua strekking, moeten kloppen: iedereen kan direct zien dat we met Trump te maken hebben met een narcistische, impulsieve, onbeheerste, leugenachtige, agressieve en kleingeestige man.

    1. Dubbele Komma

     dat speelt zich allemaal af in jouw zieke brein,vind je het erg dat ik een lid van de 5e colonne niet erg serieus neem,ouwe landverradende leugenaar,hahah

     trump gaat met 2 vingers in zijn neus de 2e termijn in,door mongooltjes als jij,en dit boek. ik kan er geen moment wakker van liggen.

     GO TRUMP!

    2. Dubbele Komma

     waarom reageer je eigenlijk niet meer op de vorige artikelen,code rutte de rasleugenaar?

     weer door de mand gevallen,het liegende bekkie weer eens vol met tandjes, nu ga je het hier weer opnemen voor een roddelboekje vergelijkbaar met de story of prive? hahahahahaha

     jij bent echt “intellectueel” hahahahaha

     🙂

     1. Tjeempie80

      Kromme Lul niemand reageert op jouw drollen.

      Heb je dat nog niet door?

      Haha.

     2. Dubbele Komma

      jij toch,hersendode sjeempie,hahahaaha met al je nepaccounts,misschien vinden ze wel dat ik gelijk heb en een achterlijke als jij niet,zou dat kunnen eng fascistje van me?

      🙂

     3. Zout

      @DK: Het is warempel werkelijk zonde van de tijd en energie om nog enige repliek te steken in Errortrol, Spaanse kok of Tjeemig.

    3. Ritter

     Code134

     Ik baseer mijn mening niet op roddels maar op feiten.

     Op wat Trump heeft bereikt het afgelopen jaar. En dat is nogal wat. Geen wonder dus dat de Democraten en hun vriendjes in de media Trump weg willen hebben. Een tweede succesvol jaar vergroot de kansen van Trump op herverkiezing.

     Onderstaand artikel geeft aan wat Trump in een jaar tijd heeft gepresteerd. Dat zijn de feiten.
     ————

     Year One List: 81 major Trump achievements, 11 Obama legacy items repealed
     http://www.washingtonexaminer.com/year-one-list-81-major-trump-achievements-11-obama-legacy-items-repealed/article/2644159

     1. Code134

      Dat tweede ‘succesvolle’ jaar gaat er niet komen. Ik ga er vanuit dat hij dit jaar vertrekt.

     2. toetssteen

      @code
      https://www.telegraaf.nl/nieuws/1511178/cia-baas-trump-is-niet-incompetent
      Denk niet dat uw wensdenken vervuld zal worden.

     3. Code134

      De kwestie wordt goed samengevat door de Volkskrant:

      In hoeverre Wolff helemaal betrouwbaar is, is de vraag; verschillende feitjes in het boek zijn ontkend of onjuist gebleken. Maar de overkoepelende boodschap van zijn boek, over het chaotische presidentschap, is te stevig onderbouwd om geloofwaardig te kunnen worden weersproken (ook al sprak Trump-adviseur Steve Miller zondag tijdens een in geraaskal eindigend interview op CNN over ‘een grotesk stuk fictie’ en ‘verraad’).
      Trump zelf versterkte zaterdag de twijfels over zijn mentale gesteldheid met een serie tweets. ‘Nu de Russische samenzwering, een jaar na intensieve studie, een totaal verzinsel is gebleken om het Amerikaanse volk voor de gek te houden, gaan de Democraten en hun schoothondjes, de nepnieuws mainstream media, door met een truc uit de tijd van Ronald Reagan en schreeuwen zij mentale stabiliteit en intelligentie… terwijl de twee grootste capaciteiten in mijn leven mentale stabiliteit en, soort van, echte slimheid zijn. Crooked Hillary speelde deze kaart ook heel hard en ging, zoals iedereen weet, in vlammen op. Ik ging van ZEER succesvolle zakenman naar top tv-ster… naar president van de Verenigde Staten (bij mijn eerste poging). Ik denk dat je mij niet slim zou moeten noemen maar een genie… en een zeer stabiel genie ook!’

      https://www.volkskrant.nl/buitenland/terwijl-twijfels-over-de-mentale-gesteldheid-van-trump-toenemen-versterkt-de-president-zijn-positie~a4555700/

     4. Dubbele Komma

      jajajaja de brexit ging ook niet door,we waren gek van de oekraine,en jij dacht dat trump niet eens gekozen zou worden,gelukkig ben jij een staatsmongool en is je mening helemaal niets waard,pffff ik ben zelfs blij dat een idioot als jij dit zegt. maakt de kansen groter!

      🙂

     5. Dubbele Komma

      oeh,code rutte komt met de volkskrant,gelukkig zijn die objectief,hahahahaha

      🙂

    4. Holland

     “…. een narcistische, impulsieve, onbeheerste, leugenachtige, agressieve en kleingeestige man”.
     ————————————————————————
     Trol134 keek in de spiegel en gaf weer wat hij zag.

     1. Dubbele Komma

      dat wilde ik ook al schrijven,holland,maar het was te makkelijk,hahahaha

      wat een plaat voor zijn domme harsens heeft deze staatstrol. en maar blijven drammen,hahahaha hele dagen lang… zinloos. hij kan beter werk gaan zoeken.

  3. Dubbele Komma

   Haha dezelfde “kwaliteit” als de NRC.

   Die lezen alleen zieke geesten met een afwijking nog…

   Jij was toch al gek op geesteszieke sprookjesboeken zoals de koran.

   Jij bent al afgeschreven. Samen met al je nep accounts.

   🙂

 6. Dubbele Komma

  “Trump-biografie Fire and Fury blijkt een regelrechte hit bij ISIS-aanhangers”

  Oh dus code Rutte heeft hem ook in huis. Dus al zijn nep accounts ook… Guus gelul blue Mongol en noem ze maar op….

 7. Ritter

  “Trump-biografie”?

  Het boek is verre van een Trump “biografie”.

  Het is een ordinair roddel boek waar de z.g “serieuze” media ( die zo tegen “nep nieuws” zijn) geen aandacht zouden moeten besteden.

  Het boek staat vol met feitelijke onjuistheden en roddels. Nu blijkt de schrijver zelfs niet de Kabinet leden van Trump te hebben gesproken. Dat heeft hij in een interview toegegeven.
  —————–
  Onderstaand artikel laat de onjuistheden en leugens zien die tot nu toe zijn ontdekt in het boek.

  ROUNDUP: The Errors Found In Wolff’s Book, So Far…
  http://dailycaller.com/2018/01/08/roundup-the-errors-found-in-wolffs-book-so-far/

  1. toetssteen

   @ritter
   Thanx!

  2. Dubbele Komma

   dit boek maakt trump alleen maar sterker,ritter. de doorsnee amerikaan is dat gezeur en gezeik over een president die gewoon de verkiezingen won,nog meer beu dan ons.

   al die mensen die op trump gestemd hebben worden dagelijks belachelijk gemaakt.

   daar komt een backfire op, in 2020 als Trump weer ingezworen word als president.

   amerikanen hebben een hekel aan slechte verliezers,hahahahah code rutte zal WEER verbaasd zijn!

   1. Guus Geluk

    Je vergeet dat er nog een onderzoek loopt. De gewone man wil, denk ik, ook wel weten wat de Speciaal Aanklager aantreft.

    1. DolleDries

     Klop naar de Clintons lopen nog verschillende onderzoeken.

     1. Guus Geluk

      Trump is een zittende president van de Verenigde Staten. Clinton niet. Dat stelt de zaken in een ander licht.

     2. Code134

      De onderzoeken naar de Clintons hebben nog nooit iets opgeleverd en dat zal ook niet gebeuren. Ze vinden plaats voor de Bühne, niet omdat men er echt iets van verwacht.

     3. Code134

      Sterker, er zijn oorverdovende aanwijzingen dat dit onderzoek onder druk van Trump is opgestart.

    2. Dubbele Komma

     dat onderzoek tegen de clinton foundation bedoel je,nep-accountje?

     zal eens tijd worden,die heks moet in het gevang!

     1. Guus Geluk

      Nee, het onderzoek door Speciaal Aanklager Mueller, georganiseerd naar aanleiding van het ontslag vsn FBI-directeur James Comey, welke door Trump werd verzocht het onderzoek naar Trumps veiligheidsadviseur te staken.

 8. Ni28

  Ja, code je verkeert in mentale nood dus maak je rare sprongen net als die kat.

 9. DolleDries

  Links en IS terrorisme hebben ook veel gemeen natuurlijk. Plus dat Clinton en Obama niet echt de tegenstanders waren van IS.
  Maar wat zakt die Code weg in een poel van het mis hebben waarbij hij steeds wanhopiger onzin aan het uitslaan is.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Bij de islamisten en de MSM.
  Twee handen op één buik.

 11. DolleDries

  Trump zakt door het ijs en ernstige overtreding. CNN brengt extra nieuws

  https://saltmines.nl/2017/11/17/ontzetting-amerika-donald-trump-drukt-driemaal-op-dop-zeepdispenser/

 12. DolleDries

  Werkelijk fantastisch om te zien deze waanzin en hysterie van die linkse dombo’s.
  Liggen te kronkelen als palingen in een emmer gevuld met zoutzuur.
  (waarbij Trump -de resterende 7 jaar- het spreekwoordelijke ‘zoutzuur’ is)
  Price less!

  1. Dubbele Komma

   heerlijk,dries,hahahaha ik was wel geschokt door de zeepdispenser,nu moet hij wel aftreden!

   ITS HUGE!

   🙂

   1. DolleDries

    Lachen bij de Telegraaf .Trump nu al bang voor Oprah.
    Wat is die krant afgezakt.

    1. Dubbele Komma

     Dat is niveau code Rutte.. .

     Die gelooft ook heilig in zijn eigen verzinsels,…

     Hahaha. Heerlijk die jankende socialisten….

     1. Zout

      ErrorWim is af, hij staat buitenspel, net als Guuspus en Spaanse Trol.

     2. Code134

      Zout, het spijt me, maar ik kan je zieke getrol niet serieus nemen. Ik ga je negeren tot het moment dat het weer een beetje inhoudelijk wordt.

     3. Dubbele Komma

      kan je ons allemaal niet negeren,code rutte?

      ga lekker relaxed in het trapgat hangen ofzo,of neem een overdosis pillen,of zoek een comfortabel stukje treinrails om op te gaan liggen.

      volgens mij heeft zout ook nooit om jouw legendarische domme praatjes gevraagd sowieso.

      niemand eigenlijk hier.

      reageer nou eens inhoudelijk,jij staart je maar blind op je fuhrer juncker.

      eng fascistje.

     4. Dubbele Komma

      of mag hij je geen w-i-m-h-u-t-t-e-n noemen?

     5. Zout

      @DK: ErrorWim is inderdaad af, hij staat buitenspel, net als Guuspus en Spaanse Trol. Het zuigen en klieren spat er vanaf. Daar gaan wij natuurlijk niet langer op in.

     6. Dubbele Komma

      kijk,dit zijn de fascistjes met hun nep-accounts:

      https://www.geenstijl.nl/5140183/wat-een-lul/

      hahahahahaah echt een fascistenkwaaltje.

     7. Guus Geluk

      Zout heeft zijn tweedehands politiejasje weer aangetrokken, zo moet ik hier tot mijn spijt concluderen.

 13. Ali Yas

  “dat uitgerekend Donald Trump iets zou doen”

  Het is een biografie Tim, niet een autobiografie.

  1. Code134

   Het is geen van tweeën. Het is een verslag van de actuele gebeurtenissen in het Witte Huis.

  2. Zout

   @Ali Yas: ErrorWim is buiten de discussie, hij is een übertrol.

  3. Ritter

   Ali Yas

   Het is geen biografie en geen auto biografie……………………….het is een roddel boek met de bedoeling Trump te ondermijnen.

   Het is geen verslag van feitelijke gebeurtenissen maar het boek dat bestaat uit roddels en achterklap. De schrijver heeft gisteren toegeven in een interview dat hij geen een kabinet lid van Trump heeft gesproken. Veel quotes zijn dus gewoon verzonnen of heeft hij gehoord via…….dus het is gewoon roddel.

   Er zijn al veel feitelijke onjuistheden aangetroffen in het boek. En er zullen er zeker meer worden gevonden naarmate de tijd verstrijkt.
   ==============

   ROUNDUP: The Errors Found In Wolff’s Book, So Far…
   http://dailycaller.com/2018/01/08/roundup-the-errors-found-in-wolffs-book-so-far/

 14. Parestado4

  Ligt volgende week bij u in de winkels!Op naar de top 1000

 15. Steve Van der Vekens

  Maar stiekem zijn zij analfabeten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.