Trump: “Tijd voor verandering in Iran!”

Hij is helemaal klaar met de gekke ayatollahs.

Nu Iraniërs zelf de straat zijn opgegaan om te demonstreren tegen de religieuze radicalen die hun land al sinds 1979 om zeep helpen, maakt de Amerikaanse president Donald Trump graag even duidelijk waar hij staat. En nee, hij laat er echt geen onduidelijkheid over bestaan: wat hem betreft is het tijd voor Ayatollah Khamenei en zijn vrienden om op te krassen. Vandaag nog!

Zoals Trump terecht stelt wordt het Iraanse volk al decennialang onderdrukt door de ayatollahs. Dat is op zich al erg genoeg, maar er zijn nog veel meer problemen. Het Iraanse regime is namelijk ook door en door corrupt. De ayatollahs en hun vrienden verrijken zich terwijl gewone Iraniërs steeds moeilijker kunnen rondkomen.

De demonstraties komen dus voort uit onvrede met de onderdrukking, het islamisme, én vanwege economische redenen. Zoals iedereen met ook maar een beetje kennis van geschiedenis weet is dat een buitengewoon krachtige mix.

Wordt 2018 dan eindelijk het jaar waarin de gekke ayatollahs worden afgezet?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Oei, oei, oei wat zal het voltallige journaille van WP en NYT tot NRC en onze Staatsmedia weer en masse boos zijn op die gemene Trump.
  Durft die zomaar op te komen voor meisjes en jongens die naar vrijheid snakken.
  De rotzak !
  Wij van het journaille staan 110% achter de Hijskranen !
  Boycot Trump zou de Londonistan islamist Sadiq Kahn brullen (onder luid applaus van de voltallige media)
  ‘hoe meer kinderen er aan hijskranen bungelen hoe grover we Thierry en Ome geert aanvallen’ giechelen ze bij de NPO
  Of zoals Jan Marijnissen zou ginnegappen; het is de schuld van de Joden
  (En Kees Boonman steekt zijn duim omhoog)

 2. Henk-Jansen

  Beste Trump, als ik u was zou ik eerst eens de problemen in uw eigen land aanpakken! Ik zou bijvoorbeeld als eerste die achterlijke belastingverlaging terugdraaien waarmee u de rijksten op aarde miljarden in belastingverlagingen terwijl er miljoenen Amerikanen in armoede leven!

  1. Nasrani

   Je leest denk ik de NRC. Niet doen, te ongeloofwaardig.

   1. denk eens na

    En rutte doet dat natuurlijk niet 1,4 miljard aan shell

  2. Mart

   Henkie begrijpt het niet zo goed als verstokte Trump bacher.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Ter linkerkant staat iemand die langzamerhand al zijn beloftes aan het inlossen is.
  Van het uitroeien van Isis tot belastingverlagingen en het benoemen van gezond verstand in het gerechtshof tot het castreren van de media.

  ‘Dit is een slecht mens’ gilt de media eensgezind in hun ideologisch koor

  Ter rechterkant staat een beroepsleugenaar die kruipt voor de kalief, kruipt voor Frau Merkel, kruipt voor Juncker, kruipt, kruipt, kruipt, kruipt, kruipt
  Verkopen democratie
  Verkopen soevereiniteit
  Tellen, tellen die zilverlingen want iedereen weet van Miep tot Achmed dat Rutte een guitig baantje gaat krijgen in Merkel’s imperium genaamd EUSSR.
  Alhoewel iedereen
  Alleen het voltallige MSM schijnt het niet te zien
  Maar die zien wel meer niet in hun propvolle (we never clean !) doofpotten
  Vandaar de tsunami aan eenzame wolven en verwarde mannen.

  ‘Goed mens !’ krijst de kwaliteitsmedia eensgezind vanuit hun doofpot in hun ideologisch koor

 4. DolleDries

  Schokkend nieuws uit de USA

  Hillary Clinton-financier betaalde $ 500.000 om vrouwen zo ver te krijgen dat ze Trump van seksueel wangedrag zouden beschuldigen één dag voor de verkiezingen.

  1. DolleDries

   Susie Tompkins Buell, de oprichter van Esprit Clothing en een belangrijke donor van de Clinton-campagne voor vele jaren, gaf het geld aan de beroemde advocaat Lisa Bloom, die op dat moment met een aantal Trump-beschuldigers werkte, volgens het bericht van de krant.
   Bloom zocht donateurs door te zeggen dat ze met vrouwen werkte die “de moed zouden kunnen vinden om zich uit te spreken” tegen Trump als de donoren geld zouden steken in beveiliging, verhuizing en mogelijk een “veilige woning”, zo meldde de krant.
   Voormalige Clinton-nemesis David Brock, die draaide tot Clinton-medewerker schonk ook $ 200.000 via een door hem opgerichte non-profitorganisatie, meldde de krant in een artikel met de titel: “Partisans, Wielding Money, Begin Seeking to Exploit Harassment Claims.”
   Bloom vertelde de Times dat de de poging mislukte. Een vrouw vroeg $ 2 miljoen en besloot toen niet naar voren te komen. Noch een van de andere vrouwen.
   Bloom zei dat ze het grootste deel van het geld terugstortte, en slechts dat deel gehouden had wat ze aan onkosten uitgegeven had.
   De advocaat vertelde de krant dat er geen overleg met Clinton of haar campagneteam geweest was hier over.
   Het Times-artikel zei dat het hoorde van Buell en Brock’s connectie met Bloom van twee Democraten die bekend waren met de financiële arrangementen, die ook beweerden dat het advocatenkantoor van Bloom het geld van de non-profitorganisatie van Brock hield, maar de $ 500.000 die Buell bijdroeg terugbetaalde.
   Brock weigerde commentaar, volgens de krant.
   Vertegenwoordigers van de Clinton-campagne zeiden dat ze zich niet bewust waren van zijn werk met Bloom.
   Buell wou geen commentaar geven op de financiële regeling, volgens de Times.

 5. Ritter

  In 2009 liet Obama de Iraanse bevolking stikken tijdens de z.g “Groene revolutie”. Obama koos toen de kant van het islamitische regime.

  Nu zien we bij de gevestigde media dezelfde reactie………………….het woord “islamitisch” word in de gevestigde media angstvallig vermeden. De gevestigde media gooit het op onlusten alleen vanwege “economische redenen”.

  Ook zie je dat media netwerken als CNN de demonstraties proberen te bagatelliseren.

  Trump zal de demonstranten die meer vrijheid willen steunen en zich van de politiek correcte media niets aantrekken.

  Zie onderstaande foto en video reportage.

  Iran Protests Turn Deadly: Photos, Video Show Demonstrators Risking Lives to Oppose Extremist Regime
  http://www.breitbart.com/jerusalem/2018/01/02/iran-protests-turn-deadly-photos-video-show-demonstrators-risking-lives-oppose-extremist-regime/

 6. Wim Vreeswijk

  Deze ‘arabische lente’ in Iran zal wel weer miljoenen vluchtelingen richting Europa veroorzaken, vrees ik !

  1. denk eens na

   YOUTUBE ; plans for the midlle east.

  2. tomygun

   Wim , je zegd vrees ik , dat is een uitdrukking voor iemand
   die bang is , daar moet je tegen vechten die vrees .
   Om tebeginnen verhuizen uit vreeswijk zal helpen .

 7. Rosasolis

  Hoewel de Ayatollahs proberen hun macht over Iran te houden, zullen zij na een paar maanden dit allemaal gaan verliezen. De bevolking heeft veel te lang geleden onder een gedwongen primitieve levensstijl onder de totale macht van deze fanatieke oude mannen.
  Totdat internet en radio/TV werden in beslag vorige week genomen, konden de mensen
  volgen hoe andere landen vooruit gaan. Terwijl hun Iran stagneert. Ik heb reporten gelezen over de werkwijze van die Ayatollahs om de mensen in toom te houden!
  Trump hoeft zich niet te bemoeien in de huidige burger opstand van Iran, maar ook hij weet dat het niet te onderhandelen is met die seniele oude kerels. Die in volle zalen hebben verklaard: “Dood aan Amerika, dood aan Israel”.

 8. Ni28

  Hopelijk wordt Europa niet overspoeld voor de verandering door Iraniërs. Maar het is nodig om dit soort religieuze fanatici uit de veld ruimen. Het zal voor de Iraniërs nog een lange weg om tot een welvarende staat te komen zoals in het verleden. Bovendien steunt Europa Iran door de krankzinnige deal van Obama. Vandaar ook de eenzijdige berichtgeving zoals die van de NOS.

 9. Parestado4

  Draai Atolla`s eindelijk uit getold?

 10. eRik2017

  Trump kan wel heel hard dingen roepen en vooral afgeven op Obama, maar welk resultaat haalt hij daarmee?
  Niets anders dan meeroepers die het allemaal met hem eens zijn en denken dat daarmee het probleem zichzelf zal oplossen.

  Iran heeft lange tijd geleden onder economische sancties opgelegd om ontwikkeling van nucleaire programma’s te stoppen. Het is zeer triest dat een bevolking hier de dupe van is, maar dat is de verantwoordelijkheid van de Iranese overheid.
  Obama heeft de verhoudingen wat ruimte voor ontspanning gegeven. Dat was ook nodig om het luchtruim voor vliegverkeer van Europa naar Azië open te houden.
  Sinds de MH17 ramp wordt er niet meer over Oekraïne gevlogen, en in de strijd tegen IS is het luchtruim boven Irak, Syrië, Libië, Afghanistan en grotendeels ook Egypte te risicovol.
  Sinds het deels opheffen van de sancties wordt er over Iran gevlogen, wat ook maar een relatief kleine sluis is. Als Irak dichtgaat is het volledig luchtverkeer afhankelijk van Rusland.

  Er zal geen Ayatollah of leider in Iran zijn die erg onder de indruk is van de woorden van Trump.
  Met zijn taal en recent besluit de VS Ambassade in Israel naar Jeruzalem te verhuizen maakt hij de verhoudingen er ook niet beter op.

  En als hij dan roept: TIME FOR CHANGE. Wat wil hij eraan gaan doen?
  Binnen zijn eigen zakenimperium staat het hem vrij te reorganiseren maar dit ligt toch iets anders.
  Dus wat wil hij doen? Iran binnenvallen? Dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

  Hij had ook demonstranten in Iran een hart onder de riem kunnen steken door te zeggen dat hij hen moedig vindt.

 11. Babaji538

  Kijk.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.