Twitter onderzoekt mogelijkheden om je erover te informeren dat je in 2016 in contact kwam met Russische propaganda

Screen Shot 2018-01-18 at 09.38.45
Foto:

Dit gaat wel heel ver.

Bij Twitter zijn ze blijkbaar écht helemaal van het padje, ongetwijfeld eerst en vooral doordat Amerikaanse politici continu druk op het bedrijf zetten. Volgens de krant USA Today wil Twitter gebruikers die mogelijk in aanraking zijn gekomen met Russische propaganda daar namelijk over informeren.

Wat? Ja. Echt. Je krijgt dan dus een notificatie dat je Russische nepnieuws gezien, geliket, of geretweet hebt. Ofzo.

The social media service is working to identify and inform individuals who saw tweets from Kremlin-linked accounts spreading disinformation and divisive messages during the 2016 presidential election, Twitter’s director of public policy Carlos Monje told lawmakers Wednesday.

Dit wordt dus echt steeds gekker. So what dat iemand in mei 2016 mogelijk nepnieuws voorbij heeft zien komen op Twitter? Weten ze daar dan niet hoeveel berichten de gemiddelde gebruiker per dag ziet? En ja, daar zit nogal wat onzin bij. Moet dat voortaan ook gemeld worden? “Wat u heeft gezien was geen nieuws, maar een mening”? Gaat het die kant werkelijk op?

Ik begin langzamerhand mijn vertrouwen in Twitter te verliezen. Het is al erg genoeg dat het sociale netwerk normale conservatieven bant in Amerika, maar nu gaan ze hier ook nog eens veel te ver mee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  De heersende elite is zo geschrokken dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen mede dank aan twitter dat men nog maar 1 oplossing heeft en dat is de socialmedia de mond te snoeren! Tweets van Wilders zijn al niet meer te lezen in Duitsland van geenstijl zijn bepaalde video’s geblokkeerd in Frankrijk want daar zijn de gruweldaden van IS te zien en dat mag natuurlijk niet want islam is vrede!
  en dan zijn er nog mensen die vrolijk zeggen dat de EU niet fascistisch is !

  1.   

   @Michel69: Mij bekruipt de gedachte dat er vermeend Russisch nepnieuws nodig is zodat al het overige nieuws verplicht gekwalificeerd kan worden door nepnieuwscommissarissen die door Karin Ollongren en andere EU-gespuis moeten worden aangesteld om onze nieuwsvoorziening onder controle te krijgen.

   Ik heb geen enkel, maar dan ook geen enkel vertrouwen in de huidige politiek.

   1.   

    @zout precies men heeft destijds met de oprichting van de EU niet rekening gehouden met dat vervelende internet! in het begin ging het allemaal wel goed totdat ze te ver gingen(was het Juncker niet die zei we proberen wat en als het volk iets in de gaten heeft gaan we weer een stapje verder) en toen het volk dankzij socialmedia en websites zoals deze in de gaten kreeg wat voor monsterlijk gedrocht de EU is hadden ze nog zo van ach we hebben nog controle over het nieuws dankzij de MSM alleen raken die ook hun draagvlak kwijt merendeel trapt niet meer in de lugenpresse! en nu raken ze wel in paniek en gaat men dus drastische maatregelen nemen! het is alleen te laat voor de EUSSR de Europeanen trappen er niet meer in en het is nu wachten op de val van de EU die vroeg of laat gaat komen!

   2.   

    Wat zou de wereld er vreselijk uitzien als er geen Russen zouden zijn. Maar wie moeten ze dan overal de schuld van geven?

    Zou rubberen Mark R. die schuld dan graag op onze schouders schuiven. Nederland heeft zich al heel veel schuldgevoel laten aanpraten, dus er kan best nog wat bij.

 2.   

  Er zal toch echt een oplossing gevonden moeten worden voor de stroom bewust netnieuws die vanuit Rusland onze democratie en rechtsstaat bedreigt.

  1.   

   @Wim Cock: Netnieuws?

   Whoehahaha

  2.   

   netnieuw = nepnieuws

 3.   

  Geen fake maar fatal news:

  Voorlopig komt de VS ambassade er niet, in Jeruzalem….. De overbodige matpartijen hebben wel hun tol geeist. Mensen moesten dit met hun leven bekopen. Misschien wordt zelfs wel afstel.

 4.   

  Ik ben er zeker van dat ik op Twitter in contact ben gekomen met islamitische propaganda.
  Wil Twitter dat ook onderzoeken?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!