Wéér werkt de EU alles tegen: geeft extra geld aan Palestijnen na dichtdraaien Amerikaanse geldkraan

In de 20e eeuw waren de Amerikanen en Europeanen nog de beste bondgenoten. En hoewel we dat in theorie nog steeds zijn, blijkt die relatie in de praktijk stevig bekoeld te zijn. De nieuwe politiek van deze eeuw zou er wel eens één van wederzijdse tegenwerking kunnen gaan worden.

De tijd dat de NATO de innigste geopolitieke vriendengroep betekende, is over. Waar de twee zijden elkaar in de vorige decennia nog onvoorwaardelijk steunden, is daar de afgelopen jaren een stevige verandering in gekomen. In plaats van dat we elkaar helpen, lijken we alles te doen om elkaar tegen te werken. Neem het voorbeeld van de financiering voor zaken als abortus in Amerika. Donald Trump besloot daar stevig het mes in te zetten, en daar stukken minder geld beschikbaar voor te stellen dan zijn voorganger Obama. Daar kun je het eens of oneens maar zijn, maar één ding moet duidelijk zijn: besluiten op dat gebied zijn uiteindelijk een binnenlandse aangelegenheid. En dan is het dus niet zo gepast als onze minister van Ontwikkelingssamenwerking – destijds nog Lilianne Ploumen – aankondigt dat beleid doodleuk te gaan saboteren door een Nederlands abortusfonds op te zetten voor het bekostigen van abortussen in andere landen. Over dwarsbomen gesproken.

Die trend zet zich nu vrolijk voort, deze keer op een zo mogelijk nóg gecompliceerder dossier: het Israëlisch-Palestijnse conflict. Het moge geen geheim zijn dat, terwijl Israël constant onder druk gezet wordt om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten – wat het ook is – de Palestijnse Autoriteit comfortabel de status quo in stand houdt, zonder dat iemand daarover klaagt. Niemand, behalve Donald Trump: die besloot onlangs dat ook de Arabieren wel eens een duwtje in de rug van de diplomatie mochten krijgen. De geldkraan werd gedeeltelijk dichtgedraaid, en zou zelfs helemaal droog komen te staan als de opstelling van de Palestijnen niet verandert.

Een uitstekende beslissing.

Maar dan: men neme één Europese Unie voor de bittere bijsmaak, die alles weer in de war gooit. Federica Mogherini, buitenlandcoördinator van de Unie, heeft de Arabieren toegezegd dat zij doodleuk eventjes 42,5 miljoen euro extra op hun rekeningen kunnen verwachten. Gratis en voor niets, zonder voorwaarden. Om ‘verder te bouwen aan de Palestijnse staat’, heet het. Dat het allesbehalve zeker is dat zo’n staat er ooit komt – dat moet immers het gevolg zijn van onderhandelingen tussen Israëli’s en Arabieren – maakt Brussel verder niets uit: zolang veroordeelde terroristen die voor aanslagen op joden in de gevangenis zitten hun terreurpremie maar bijgeschreven krijgen, toch? Zélfs als dat betekent dat we onze bondgenoot aan de andere kant van de Atlantische Oceaan voor de zoveelste keer een mes in de rug steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Bloem

  Vs moet gewoon ook geldkraan VN en NATO dichtdraaien. Er is bij de EU kennelijk geld genoeg om alles zelf te betalen.

  1. Paaldanseres

   Precies.

  2. buitenbeentje

   scheelt weer een berichtje tikken. +++++++

   1. Bloem

    Liever gisteren een Nexit dan morgen

 2. Floris

  Dit soort acties, eerst van Kaag, nu van Mogherini, en ik neem aan dat die dit niet zonder overleg hebben gedaan en toestemming kregen van hun superieuren (lees: Rutte en Juncker) toont nadrukkelijk aan hoe de hazen lopen in West-Europa: stijf links.

  Als dit linkse kankergezwel niet wordt verwijderd of vanzelf afsterft, dan sterft West-Europa. Onherroepelijk. Aan langzame zelfmoord.

  1. denk eens na

   Eens!

 3. Duckday

  Nl exit

 4. Dollaert

  Als die EU nu eens een “fonds” zou opzetten , dat iedereen tenminste met 65 jaar AOW krijgt, zoals decennia is belooft!
  Eigen volk laatst , dat is de EU ! Zeker geldt dit voor de inwoners van Noord-West Europa!
  De EU is een probleem , waar we vanaf moeten! Een ondemocratisch monster , dat uit is op de vernietiging van alles waar we na 1945 voor stonden. Zie die afschuwelijke foto met die vrouwen, die zich al hebben “onderworpen”. Zijn we daarom in 1945 bevrijdt??

 5. tomygun

  U weet waar uw vrienden zitten en wie zij zijn .

 6. Supernoodle

  https://youtu.be/c2NaiX-hvVQ

  Ze leren het ook nooit in dat antidemocratische hellhole Brussel.

 7. corfo

  Hoogste tijd dat de Amerikanen onder hun geweldige president Trump, aan de EU sancties gaan opleggen. Alle geldstromen naar de VN, NATO en meer van dergelijke onzinnige instanties, moeten door Amerika worden stop gezet.
  Dan zal Rutje vast wel met z’n knuistjes op een tafeltje gaan slaan, Zuipschuit Juncker neemt er nog maar eens ééntje, van Baalen zal wel gaan staan blèren op de Dam, Verhofstadt verslikt zich van ellende in z’n biefstukje en Timmerdoos slaat per ongeluk met z’n hamertje op z’n duim.
  Dát zou Amerika eens moeten gaan doen, opschudden dat zooitje in de EU.
  Van zo’n minderwaardig gezelschap (EU) wil een fatsoenlijk land toch zeker geen lid zijn/blijven ? Maar Rutje vindt het allemaal geweldig, hij begrijpt er n.l. totaal niks van want hij is druk doende om zatlap Juncker op ’t rechte pad te houden, dat is nog niet gelukt.

  1. denk eens na

   Van baalen zag ik bij FEBO

 8. corfo

  Wat is dat nou voor een rare foto ? Een stelletje vogelverschrikkers ? Waarom loopt die zooi met een hoofddoek op hun kop ? Totaal ongeloofwaardig !
  Als ik naar een Indianendorp in Amerika ga, dan stop ik toch zeker ook geen veer in m’n haar ? In Schotland ga ik toch niet in een rokje lopen (óók nog eens zónder onderbroek !) Als ik in Afrika een negerdorp bezoek steek ik toch zeker ook geen botje door m’n neusschot ?
  Aan welke waanzin wil men ons blootstellen in de EU ?
  Mij maken ze niet gek, en zo zullen er nog veel meer zijn; weg met die vermaledijde EU; stelletje schoften die daar de “leiding” zeggen te hebben. “Maffiosi” zullen ze bedoelen.

  1. Marija

   We worden echt kwaad.
   Lees net op NU.nl demonstratie van Koerden in CS Utrecht tegen Erdogan liep haast uit op een gevecht pro Erdokwal aanhangers.
   Politie heeft net op tijd ingegrepen.
   Dát is ons voorland, klotezooi, totaal.

   1. Anton Adriaan

    Marija,

    Dollaert gaf reeds onbewust een antwoord op uw vraag met een wedervraag
    Ik quote:

    “..Zijn we daarom in 1945 bevrijdt??…”

 9. Zout

  Als je de hoofddoek en de terrorsjaal support blijft de olie kennelijk stromen.

 10. denk eens na

  Der drunkel junkel denkt dat hij de Israëliërs en trump de les kan lezen de gannef.

  1. Anton Adriaan

   Denk eens na,
   Het ziet er naar uit dat ‘ie dat al gedaan heeft.
   😉
   Hij heeft ‘dikke skijt’ aan de Israëliers en hun Trump!
   De gannef….

 11. lanex

  Trump kan nu de kraan definitief dichtdraaien, boontje komt dan om z’n loontje!

  1. Ernst Quispel

   Ja, dat is ook de reden voor de steun. De EU wordt gedwongen tot een eigen politieke lijn op dit dossier en dat is een zeer belangrijke ontwikkeling.
   De EU, als opkomende supermacht, maakt zich los van de Amerikaanse politiek en dat is een zowel noodzakelijke als goede zaak.

   Trump is voor het zelfbewustzijn van de EU een zegen in vermomming.

   1. A3aan

    Snert Kwispeldoor: “De EU, met Islam, als opkomende supermacht,” waar háált u het vandaan, te triest voor woorden dat het bijna komisch is.

    1. Zout

     Wim vertelt ons over zijn dromen, zijn vergezichten en zijn waanbeelden. Zijn medicatie doet de rest…

    2. Ernst Quispel

     De EU kiest in het buitenlands beleid steeds vaker een eigen koers, los van de V.S. Die trend was al te zien maar wordt versterkt de het isolationisme van Trump.
     Ik denk dat ze daar in Brussel niet in alle opzichten ongelukkig over zijn.

   2. Bloem

    En daar is onze huis antisemiet weer. Niet zozeer pro palestijn maar anti joods. Zo kennen we dhr Quispel Dopper weer

 12. Paaldanseres

  De kruik gaat zolang te water, totdat ie barst… en barsten zal die. Het zal de hypocriete Eurocraten nog lang gaan heugen. Wacht maar.

 13. Hendrik Rijmelkloot

  Het Palestijnse volk wordt gruwelijk en in strijd met het volkerenrecht onderdrukt door de staat Israël. Dit is een humanitaire ramp en een politieke misdaad.

  Het is een zegen dat de EU op dit punt nog iets doet om deze ellende te verminderen. Iets om als Europeaan trots op te zijn.

  1. Hendrik Rijmelkloot

   Een volk dat lijdt
   een staat die steunt
   wat willen we dan
   een volk dat lijdt
   een staat die aangaapt
   wie zijn wij?
   mijmerend in een verward landschap?

   1. Zout

    Wel goed op de wissel van je nick letten, knul!

    Dag Wim!

  2. Roughwood

   Broodnodig stukje duiding voor meneer Rijmelkloot. Zitting bij de VN van september jl. waarbij vertegenwoordigers van vele dictaturen menen Israël de maat te moeten nemen. Om vervolgens, evenals afgevaardigden van PLO en Palestijnse Autoriteit, met de neus op de feiten te worden gedrukt. Let vooral eens op die verbijsterde gezichten!

   https://www.youtube.com/watch?v=B8sOG62H7Ks

  3. Mart

   Ik zie hier steeds meer debielen die hun zegje komen doen….wèl leuk tijdverdrijf om dit allemaal te lezen.Mart Brasil,alwaar de ”gewone werkman” vaag weet waar europa ongeveer te vinden is,laat staan Nederland.Ik heb er gewoond vóòr de bezetting.

  4. lanex

   Hoe is het mogelijk dat ze daar nog steeds lijden! En aan wie ligt dat dan? Aan Israël? Dacht het niet, dat volk wil graag het slachtoffer blijven spelen en miljarden gratis binnenharken voor raketten en tunnels, en dat er mensen hier het slachtoffer van zijn hebben ze enkel en alleen te danken aan hun eigen stupide terroristen leiders.
   Laat onze Sigrid Kaag maar blijven jammeren, we worden gigantisch in de maling genomen. De enige die het doorheeft is Trump!

 14. Nasrani

  Nog maar eens, beschamend. Trump en de VS doen het op alle fronten goed terwijl de Eu het terrorisme steunt. Dit bedrag was Abbas kwijt aan zijn vliegtuig……wie is hier nu gek?

 15. sjun

  Het wordt tijd om EU-politici en Nederlandse politici te vervangen voordat zij niet enkel de spaarcenten laten verdwijnen om een burgeroorlog in de Levant te financieren maar ook het volk nog eens door hen vervangen wordt.

 16. Steve Van der Vekens

  Pfff, wat triestig zeg, die foto alleen al spreekt boekdelen.
  Niet mijn EU.

 17. Steve Van der Vekens

  Vrouwen behoren niet aan politiek te doen, de beste koks in de wereld zijn mannen.

 18. Ritter

  Het enige wat word bereikt met het geld geven aan de Palestijnen is dat ze de status quo kunnen handhaven. Want de Palestijnen denken dat de tijd in hun voordeel werkt. En daarbij worden ze geholpen door de Europese leiders.

  De Palestijnen willen niet onderhandelen voor een duurzame vrede met Israël. Dat blijkt uit alles. Het uiteindelijk doel is en blijft de vernietiging van de staat Israël.

  1. Anton Adriaan

   Ritter.
   Met alle redelijkheid. Jij zei:
   “..De Palestijnen willen niet onderhandelen voor een duurzame vrede met Israël. Dat blijkt uit alles. Het uiteindelijk doel is en blijft de vernietiging van de staat Israël..”
   Of je nu voor of tegen bent, Israël heeft het gebied bezet waar de Palestijnen al eeuwen wonen. En nu ligt Israël te janken dat de Palestijnen geen vrede willen? Wat zou jij doen als Palestijn, met alle redelijkheid?

   1. Ritter

    Anton Adriaan

    Kennelijk bent u niet op de hoogte van de feiten. Er heeft nooit een Palestijns volk bestaan. Die naam is pas veel later verzonnen.
    ———————

    1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

    Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

    2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

    Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

    https://brabosh.com/2009/08/19/veertien-leugens/

    1. Bloem

     Antisemieten willen de waarheid niet onder ogen zien

     1. ayreonaut

      @ Bloem
      sterk inhoudelijk argument, echt iets waarbij je denkt van, hé hij heeft gelijk

    2. Anton Adriaan

     Nee rittertje! Ik vroeg niet wat brabosh ervan vond, ik vroeg naar jouw persoonlijke kijk op de zaak.

     Die kopieër/plak-berichten van je kennen we nu wel.

     1. cmsuijkerbuijk

      Volgens mijn bescheiden mening is het zo, dat als je een tekst overneemt (Kopieert of anderszins), je het eens bent met de inhoud, dus is dat ook gelijk je mening!
      Bovendien heeft Ritter, via Brabosh, natuurlijk helemaal gelijk. Palestijnen bestaan niet! (Uitvinding van Arafat)

 19. Babaji538

  Geen waarde, geen woord, geen leven.
  Petra Hermans

  1. Zout

   Doorgaans weeg ik mijn woorden zorgvuldig maar maak opnieuw een uitzondering.

   Petra, sodemieter op!

 20. Florissa

  Miljoenen voor terreur, Brussel geeft makkelijk ,van een ander zijn duur betaald belastinggeld, ze denken dat het niet op kan ,Amerika laat Europa links,(zoals ze zijn)liggen,en ook Engeland gaat zijn groot inkopen straks in China doen ,Arabieren,en Afrikanen ,ze steunen precies het soort wat met tegenwerken aan de kost probeerd te komen .Een blinde kan zien dat dit fout gaat ,en voor de mensen die denken,maar dan verhongeren die arme mensen toch , zou ik zeggen,
  Geen ramp is ook een ramp .

 21. EllyD18

  Als Merkel Trump kan dwarsbomen zal ze het niet laten.

 22. P.Sisterons

  De “elite” maakt zich zgn toch zorgen over overbevolking?
  Laat ze dan een sterilisatie programma starten en alle parasieten wat geld geven om dit zo snel mogelijk op te starten. Europa zou weer wat lucht krijgen want door de achterlijkheid van de NL regering, de doorgesnoven moffen en alcoholist Juncker kan het zo niet echt lang meer goed blijven gaan. Hup, het waren toch die Hollanders!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.