Wilders laat PVV-gemeenteraadskandidaten niet vallen: “Het zijn helden”

Er zijn een paar fouten gemaakt, zegt Wilders, maar dat hoort erbij.

Geert Wilders heeft gereageerd op de blunders die gemaakt zijn bij het selecteren van PVV-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. De PVV-leider stelt openhartig dat er inderdaad fouten zijn gemaakt, maar dat het gros van de kandidaten wél goed is. Sterker nog, “het zijn helden,” aldus Wilders.

“We gaan met heel veel enthousiasme de gemeenteraadsverkiezingen,” zei Wilders gisteren. “We gaan met 30 gemeenten meedoen. Het zijn allemaal helden; mensen die naast hun baan, naast hun werk, en soms naast problemen in de familie, ervoor staan om voor de PVV kandidaat te zijn.”

Daar voegde hij niet ten onrechte aan toe:

“Wat echt wat anders is dan voor het CDA of D66 op de lijst te staan. Dat ze alleen daarom al heel veel lef hebben.”

Dat wordt inderdaad weleens vergeten, maar de kandidaten van de PVV weten inderdaad dat ze vanaf nu anders behandeld zullen worden in hun straat, dorp of stad… en mogelijk zelfs dat ze gevaar lopen. Dan is er wel degelijk wat voor nodig om op zo’n lijst te gaan staan.

Wat de selectiefouten betreft, ja, die zijn inderdaad gemaakt aldus Wilders. Maar dat vindt hij niet gek. “We doen voor het eerst mee in meer dan twee gemeenteraden. Dan moet je, als relatief jonge partij, putten uit mensen die je vaak nog niet kent. En dat betekent dat dat ook weleens fout zal gaan.”

Daar voegde hij aan toe:

“En ik kan u één ding beloven: het zal misschien nog wel vaker fout gaan. Dat hoort er dan bij. Het is niet anders.”

Het is een opzienbarende kwetsbaarheid van Wilders — normaal laat hij zo’n kwetsbaarheid nooit zien. Dit betekent natuurlijk dat hij ervan uitgaat dat PVV-kiezers hem en zijn partij die “fouten” zullen vergeven — tenminste als hij ze vraagt om dat te doen.

Op de vraag of hij ook gaat ingrijpen in Den Haag — dat deed hij immers wel in Rotterdam — antwoordde Wilders dat hij ingreep in Rotterdam “omdat ik daar zelf de fout heb gemaakt in de selectie. Als je een fout maakt moet je dat toegeven, herstellen en niemand anders de schuld geven. In Den Haag ben ik niet direct verantwoordelijk voor wat er gebeurt. En ik ga ervan uit dat de nieuwe lijst die er staat een lijst is die veel kwaliteit zal gaan bieden.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

  1. DolleDries

   Ja maar dat is nepnieuws.

   1. DolleDries

    Zoals ook de eerste berichten in de Telegraaf over de kandidaten nepnieuws was.

   2. Henk-Jansen

    Ja, al het nieuws wat niet in jullie straatje past is nepnieuws. Dat is natuurlijk makkelijk om te zeggen. Zo doen de mensen die denken dat de aarde plat is dat ook.

    1. corfo

     @ Henk-Jansen.

     Mensen als jij zijn écht niet meer van deze aarde/wereld, jullie leven in een separate wereld, en DIE wereld is plat, als een pannenkoek !
     Als op de tv verteld wordt dat het in Amerika momenteel heel goed gaat, en dát vanwege Trump, zijn de linkse gekkies als er een stel tokkies bij om te declameren dat het NIET door Trump komt.
     Als er een NL-gekkie hier verkondigt dat het in NL heel goed gaat, is hetzelfde stelletje tokkies er als de kippen bij om te verkondigen dat het “goedgoan” te danken aan Rubberen Rutje.
     Dat is extreem én smerig links redeneren Hendrik.
     De hele EU zou in ’t donker komen te zitten, ná een eventuele Brexit, werd door “links” verkondigd ! Dát is pas écht doemdenken. En ziet, in Engeland gaat ’t goed, ’t is nergens donker geworden.
     ’t Is de hoogste tijd voor een Nexit !!
     Slechter als ’t nu is in dit “rijke” landje kan niet meer.

     1. Henk-Jansen

      Hoe kun je beweren dat het wel door Trump komt? Economisch beleid heeft jaren nodig om effect te tonen en Trump zit er pas een jaar. De economische groei en de daling van het werkloosheidscijfer was al bezig onder Obama en de economische prestaties van Amerika in het eerste jaar van Trump was dus nog grotendeels toe te schrijven aan het beleid van Obama. De effecten van Trumps belastingverlagingen zullen we pas in de komende jaren zien.

      ”De hele EU zou in ‘t donker komen te zitten, ná een eventuele Brexit, werd door “links” verkondigd ! Dát is pas écht doemdenken. En ziet, in Engeland gaat ‘t goed, ‘t is nergens donker geworden.”

      Niemand heeft beweerd dat we in het donker kwamen te zitten. We hebben alleen gezegd dat een brexit voor zowel Europa als het VK niet goed uit zou pakken en dat wordt ook bevestigd door bovenstaande bron van Weethetbeter.

  2. Archetype01

   niemand ontkent dat het aftrekken van een pleister pijnlijk zou kunnen zijn, waar de meeste het enkel niet over eens zijn is dat door het verwijderen van de pleister de wond beter geneest.

   en tot nu toe heeft het alle schijn dat dat zeker zo is.

  3. Bloem

   Ja en ik herinner mezelf ook alle artikelen in deze kwaliteitskrant die voorspelden dat de economie van de UK onmiddellijk na aankondiging Brexit in elkaar zou storten. Gezien het vorige nieuws en de realiteit, moeten de Britten na al deze berichten maar kruiwagens aan gaan schaffen om alle extra inkomsten, die ze staan te wachten, te vervoeren.

   1. Henk-Jansen

    Doe nou eens niet zo dom, Bloem.

    1. corfo

     @ Henk-Jansen.
     Jij kiest steeds een andere vluchtweg Henkie !
     Doe eens niet zo dom en reageer inhoudelijk, man.
     @ Bloem heeft volledig gelijk, alléén het linksdenkende deel heeft er áltijd de grootste moeite mee om een ander gelijk te geven. Jouw reactie is daar een prachtig voorbeeld van.
     Jij was één van de wegkijkers die durfde beweren dat de NL-“welvaart” (???!!!) te danken zou zijn aan R.Rutje, maar nu ’t in Amerika goed gaat ligt ’t niet aan Trump ! Trieste Henkie, laat je nakijken, maar dat is kennelijk al te laat.
     In Engeland gaat ’t ook goed Hendrik, maar dat kan jouw soort niet uit de bek krijgen, lafaards, wegkijkers, leugenaars en ophitsers, dát is jouw soort.
     Dat NL schade ondervindt van de Brexit, zal mij een zorg zijn, de Brexit is niet ingezet om NL te pleasen maar om Engeland te verlossen van een dictatuur (EU) en het Engelse heft weer in eigen hand te nemen, dus geen wetgeving, mede-verzorgd door Zuipschuit Juncker en z’n kwijlende vazallen. Nexit en wel z.s.m.

     1. Guus Geluk

      Dat het corfo niet kan schelen als Nederland er bij een Brexit op achteruit gaat, is genoteerd. Je denkt niet in het belang van Nederland.

   2. Ernst Quispel

    Ineenstorting is overdreven maar van grote schade voor de economie van Engeland is onmiskenbaar sprake.

    Laat het een wijze les zijn voor mensen die menen dat een Nexit ons land te stade zou kunnen komen.

    1. DolleDries

     Grootse schade krijgt Nederland.

     1. Guus Geluk

      Dat klopt.

      https://www.rd.nl/vandaag/politiek/bedrijfsleven-bloedt-bij-harde-brexit-1.1461031

      Het is natuurlijk heel treurig dat de Engelsen te lijden hebben onder de Brexit, maar wie de billen brandt, moet op de blaren zitten. Crucialer is dat de Nederlanders problemen ondervinden van de Brexit en daarom is het dom de Brexit te bejubelen.

     2. DolleDries

      https://www.rtlnieuws.nl/economie/nederland-hardst-geraakt-door-brexit

      Maar Guus de Engelsen hadden een hoop leed kunnen voorkomen door een vredesverdrag met Hitler te tekenen.
      Sommige volkeren hebben andere idealen dan economisch.
      Och en de Economen die hebben het meestal mis.
      Het afzetten tegen Brexit is niet de angst dat de Britten het slechter krijgen maar wij zelf.

     3. Guus Geluk

      Nederland heeft ook niets geprofiteerd van de Brexit, en even op z’n Trumpiaans – The Netherlands First – kunnen we slechts met verontwaardiging, alsmede teleurstelling deze stap van onze bondgenoot ontvangen.

  4. Kodi

   En wat lees je weer niet in de Volkertkrant?

   Viewers approve of Trump’s first State of the Union address – CBS News poll
   https://www.cbsnews.com/news/viewers-approve-of-trumps-first-state-of-the-union-address-cbs-news-poll/

   1. DolleDries

    Geen nieuws brengen wat niet in het straatje pas is ook nep

 1. Babaji538

  Zo’n slordige 26 minuten geleden, gaf
  anoniem Fontys Hogescholen toe, deel uit
  te maken van een prachtig verhaal.

  Petra Hermans

  1. Zout

   Ik weeg mijn woorden doorgaans goed af en zeg het niet zomaar.

   Maar nu zeg ik het wel:

   Petra, sodemieter op!

   1. swetsnek

    niet doen zout je bezorgt ,,het,, want dat is het een goede nachtrust links laten liggen ik lees het niet eens

 2. Weethetbeter

  Dit is dan Mischien een verhaal uit de Volkskrant, het is wel een uitgelekt rapport uit GB zelf. Maar jullie komen er nog wel achter.

  1. Henk-Jansen

   Probeer geen discussie te voeren met feiten met deze mensen. Want alles wat ze niet bevalt wordt nepnieuws genoemd of is onderdeel van een groot complot om hun het leven zuur te maken.

 3. EllyD18

  Ik sta helemaal achter Wilders.

  1. loes530

   Ik sta ook achter wilders iedereen kan fouten maken

   1. Henk-Jansen

    Wat vindt u van onze premier Mark Rutte dan? Of mag hij geen fouten maken?

    1. swetsnek

     hahahahahahahaha nog meer ??????? hahahahahaha wat een droogkloot ben jij

 4. Weethetbeter

  Het gaat mij er meer om dat de DDS hier geen melding van maakt, net zo min dat de jongste peilingen nog maar 16 zetels voor de PVV en 12 voor het forum. Daar lees ik hier ook niets van.

  1. Kodi

   Geen herstel voor de PvdA, zo te volgen in de laatste peiling.

  2. Kodi

   Ach gut ach gut, de schizofrene blog stalker heeft zich weer eens opgesplitst in meerdere trol accounts die elkaars leuter zitten af te lebberen. Zo zie je maar: Een schizofreen is nooit alleen.

   TROL ALERT !!!

   MÓÓÓÓÓDERATIE, WERK AAN DE WINKEL ! EVEN DE BEZEM UIT DE KAST ! VUIL VERWIJDEREN A.U.B. !

   1. Meester Kong

    Ahah Kodi, zag je gisteren niet bij dat stelletje racisten die zich heerlijk wentelden in hun bruine sap.
    Ja ja wel mensen met een andere mening weg willen jorissen.

  3. DolleDries

   Welke peiling

   1. Weethetbeter

    Ipsos, 1vandaag

    1. Kodi

     Daar daalde de PvdA, is het niet?

 5. Meester Kong

  ”Dan moet je, als relatief jonge partij, putten uit mensen die je vaak nog niet kent. En dat betekent dat dat ook weleens fout zal gaan.”

  Kom op Geert, niet toegeven dat je een grote fout hepT gemaakt bij het weigeren van leden.
  Haha en toekomstige fouten alvast gaan bagatelliseren.
  Tijdperk Geert is ten einde, nieuwe leider zal de PVV redden.
  FvD is geen alternatief voor de links denkende PVV’r, zie Dolle Dries

  1. DolleDries

   PVV niet ,wel deze Kong.
   Daar gaat je tomatensoepje.

   https://www.geenstijl.nl/5140482/zo-dat-kost-een-boel-geld/

   1. DolleDries

    Wat moet ik nou Kong.
    SP is niet meer
    PVDA moet ik braken denk daarbij aan de gepakte daklozen en gehandicapten
    GL krijg ik hartkloppingen, mijn dieseltje naar de kloten en verlang naar de voltooid leven spuit.
    D66 met Penthouse ben ik wel over te halen.
    CDA,CU en SGP ik geloof niet in sprookjes.
    VVD daar ben ik te arm voor na de misgelopen 1000 Euro
    FVD veel te liberaal ,arbeiders weer aan de poort.
    Blijf toch over de PVV

 6. Ritter

  De media zijn een “smeer” offensief begonnen tegen de kandidaten van de PVV. Daarvoor worden uiteraard anonieme bronnen gebruikt. De gebruikelijke tactiek van de media.

  Inderdaad zijn het “helden” want je weet als je voor de PVV uitkomt dat je door de media zal worden aangevallen en gedemoniseerd.

  1. RobertMarsman

   Nog veel erger het kan je carrière kosten. Een politiek avontuur voor de PVV kan betekenen dat je daarna nooit meer aan het werk komt. Dat is nog veel erger. Zo waren er mensen die bv wel wilde getuigen voor Wilders in de minder minder zaak maar dat niet durfde omdat ze bang waren dat dat negatieve consequenties zou hebben op hun carrière. In zo’n land leven we dus.

   Inderdaad als je je voor de PVV durft in te zetten dan ben je gewoon een held.

 7. Rex Gildo

  De heer G. Wilders uit Venlo zou als Nederlands parlementariër eigenlijk wat minder in het buitenland moeten zijn. Hij bevindt zich meer in Amerika, België, Oostenrijk, Hongarije en Israël dan in eigen land. Anders draagt hij de leiding van de PVV maar over aan de heer M. Bosma te Amsterdam.
  De heer Th. Baudet van het Forum krijgt nu al virtueel meer stemmen en ruim 22.000 leden!

 8. nienke

  Als er geen allochtonen aangenomen worden bij een sollicitatie spreekt iedereen er schande van en staat op z’n achterste poten, PVVers daar aan tegen mogen geweigerd worden alleen omdat ze een andere mening hebben waar de LINKSEN niets van moeten hebben.
  Hier hoor je dan niemand over dit is dus geoorloofd in dit land, een toppunt van discriminatie
  Zou direct naar de rechter stappen als mij dit zou overkomen het is toch een schande dat mensen die een ander mening hebben zo worden beledigd en gepakt worden op hun baan.
  Een DEMOCRATISCH gekozen partij!!!!!!!
  En dan nog het lef hebben te zeggen dat wij in een democratie leven, hoe durft men???

  1. Farn

   Nienke, niks aan toe te voegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.