Wilders organiseert demonstratie tegen Rutte III: Buitenlandse beleggers betalen 0% dividendbelasting, maar wij betalen +50% BTW voor boodschappen

Voor wie zet de politiek zich eigenlijk in?

Zoals bekend organiseert Geert Wilders op 20 januari (aankomende zaterdag dus) een demonstratie tegen het kabinet-Rutte III. Hij heeft, vindt hijzelf, bijzonder veel redenen om de straat op te gaan. Eén zo’n reden?

Het jammere is dat Wilders voor de zoveelste keer tegelijkertijd een links én een rechts gezicht laat zien. Om met het goede rechtse gezicht te beginnen: het is inderdaad schandalig dat de BTW op boodschappen steeds hoger wordt. Het is volstrekt onzinnig en onverdedigbaar. De gemiddelde Nederlander heeft het al moeilijk genoeg, nu moeten we ook nog eens krom gaan liggen om eten en drinken te kopen. Belachelijk.

Natuurlijk komt daar nog het economische argument bij dat een hogere BTW slecht is voor de vraag. Als je ineens meer betaalt voor een fles cola haal je er voortaan misschien maar één minder. Hetzelfde geldt voor die lekkere broodjes die je zo graag eet. Dat tast uiteindelijk de hele economie aan. De vraag wordt lager, daardoor hoeft er minder geproduceerd te worden, dat zorgt er op zijn beurt voor dat bedrijven behoefte hebben aan minder werknemers, etc. enzo.

Helaas verzet Wilders zich tegen die BTW-verhoging door vervolgens te roepen dat buitenlandse investeerders in Nederland dividendbelasting moeten gaan betalen. Let wel, die mensen beleggen in Nederland, waardoor ze de Nederlandse economie stimuleren. Wilders wil die buitenlanders bestraffen omdat de buurman en ik meer BTW moeten betalen.

Dat dit slechts een wraakactie is die uiteindelijk een negatief effect zal hebben op de economie begrijpt hij niet — of hij vindt dat volstrekt irrelevant.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. DolleDries

  Maar waar is de SP?

  1. George van de linden

   Dolle Dries,

   Goeie vraag 🙂

 2. Duckday

  De buitenlanders zitten in dit land in een WALHALLE alles is goedkoper zij betalen ook minder belasting en ga zo maar door met Toeslagen

 3. fockingworst

  Dus michael vind t maar prima dat grote jongens als shell google etc hier zijn met een belastingdeal waardoor burgers de bankrekening spekken van de grote jongens, die het al niet zo slecht hebben.eerlijkheid voor iedereen is vlaktax geen subsidies voor niemand of niks.
  Lage belastingen puur alleen waar dat voor bedoeld is veiligheid infra gezondheidszorg en sociaal systeem voor NEDERLANDERS of mensen die hier om wat voor een reden ook komen uit andere landen maar die eerst 10 jaar ZELF hun broek moeten ophouden.

 4. Meester Kong

  E#en pakkend affiche, lokt toch wel snel een tiental sympathisanten naar het plein.

  1. sonar

   Jammer dat jij niet kan komen Kong , had je maar moeten zorgen dat niet was opgenomen in een inrichting door normaal gedrag.

 5. Code134

  Wilders doet mee voor spek en bonen.

  Waarom besteedt DDS nog aandacht aan die man?

  1. loes530

   code134 ga is lekker ergens anders heen met je haat

   1. Siemien

    Code wil graag denigreren en declineren, dit is om zichzelf te verhogen, te verheffen, meer en beter te voelen dan anderen.
    En ik begrijp dat hij van snotharken houdt..

    1. Code134

     Daar hebben we onze christenstrijder weer. Ook geheel in de ban van de snot.

     1. Siemien

      Zegt onze zichzelf verheffende übertroll die graag denigrerend spreekt en declineert, dit is om jezelf te verhogen, te verheffen, meer en beter te voelen dan anderen.

     2. Code134

      Siemien zinspeelt wellicht op Mat.19:30.

     3. Siemien

      @Code ik stel vast dat jij als trol de plank misslaat en graag wil denigreren en declineren, dit is om jezelf te verhogen, te verheffen, meer en beter te voelen dan anderen.

  2. ayreonaut

   Omdat Wilders verantwoordelijk is voor het alarm in Hawaii.

   Onzinnige vragen, onzinnige antwoorden.

   1. Zout

    Code134 heet eigenlijk Wim in het echt en hij is een echte trol. Hij harkt zijn snot aan, slikt het door en poneert nietszeggende oneliners.

    1. Code134

     Daar hebben we Zout weer met zijn snotprobleem.

     🙂

  3. peterkestassen

   Code 134.
   Voor jou is er nog plaats in de Sahara.

 6. Meester Kong

  ” De gemiddelde Nederlander heeft het al moeilijk genoeg, nu moeten we ook nog eens krom gaan liggen om eten en drinken te kopen. Belachelijk.”

  Ja hoor dat was de laatste 4 weken van het afgelopen jaar te zien.
  Ongelooflijke lange rijen voor de kassa.

  De gemiddelde Nederlander heeft het niet moeilijk, maar het bekt zo lekker want we zijn klagers

  1. Michel69

   @MK als je een heel klein beetje gezond verstand hebt dan weet je dat de effecten van duurder boodschappen doen pas op langere termijn zichtbaar is……maar goed gezond verstand en links gaan nu eenmaal niet samen!

   1. Meester Kong

    2019 gaat de BTW verhoging in en zal de gemiddelde Nederlander het nog steeds niet moeilijk hebben.

    Vrij naar @Michel69
    Goed gezond verstand en populistisch rechts gaan nu eenmaal niet samen!

  2. George van de linden

   Meester Kong,

   U doelt zeker op de enorme verkoop van vuurwerk en vreterijen ten bate van de kerst en jaarwisseling?
   U heeft gelijk ,mijn bek viel open toen ik de bedragen zag die hieraan besteed werden.
   Of was het misschien NepNieuws, want het was wel de NOS die dit verkondigde. 🙂

  3. Siemien

   @Kong, Jij hoeft natuurlijk niet naar de voedselbank? de gemiddelde Nederlander heeft geen, zoals Rutte denkt, € 3000,– in de maand, jij uiteraard wel natuurlijk.
   Verder kun jij natuurlijk je (verplichte)eigen zorgbijdrage gewoon betalen, naast je verplichte basis premie.

   1. Zout

    @Siemien: Kong is een snottrol, die kun je beter geen niet voeren… 😉

  4. penis aqua di rosa

   De laatste vier weken van het vorig jaar was de BTW nog 6%, Michel69 heeft het over de periode vanaf 01-01-2018 en de effecten zullen we pas later gaan zien. Vanaf de door mij genoemde datum worden vele belastingen verhoogd, maar ook vele verzekeringen, waarover ook meer belasting betaald moet gaan worden. Als AOW-er houd ik in ieder geval mijn hart vast, het wordt van kwaad tot erger. Ik loop de afprijzingen aan het eind van de dag af, dat scheelt 35% en zo kom ik nog een beetje de maand rond.

 7. DolleDries

  Gezien de reactie van Michael kan liberaal zijn van mijn de pot op en ook FVD die de zelfde doelstellingen heeft. Het is terug naar de jaren 20 van de overige eeuw voor de arbeider.

  1. Meester Kong

   DD mijn heerlijke linkse rakker, nog een beetje in de ontkenningsfase ….

   1. DolleDries

    Ik las dat de SP wat betreft de instroom de kant op gaat denken van de PVV. Sociaal waren ze al links begreep ik de PVV. Ik zie het al voor me de fusie,de SPVV 80 zetels.

 8. George van de linden

  Nog een leuk weetje:

  vanochtend in WNL…..vrachtwagenchauffeurs moeten gaan rekeningrijden maar hun wegenbelasting gaat daarbij wel omlaag.
  Dat is mooi…en dat is nou sneu, de wegenbelasting voor personenauto’s gaat omhoog.
  O jee ik zeg al nietes meer, voor men weer met die sigarendoos aan komt zeiken 🙂
  Het leuke maar ook het hele domme is dat Den Haag het gepeupel in de maling blijft nemen waar zij zelf bijstaan.. .elke keer weer …inclusief ikzelf!

 9. Zout

  Demonstreren, daar zijn Nederlanders geen koplopers is…

  1. George van de linden

   Meneer Zout,

   In staken ook niet!
   In mijn tijd had je nog stalen mannen en houten schepen…nu is het net andersom.
   Ik kan mij nog herinneren dat ik in de jaren 70 zeker 4x in de 2 jaar opgeroepen werd om te staken van mijn vakbond tijdens mijn werkzaamheden op scheepswerven.
   Ook toen was een vakbond nog een echte vakbond…nu heulen ze met Den Haag !

  2. loes530

   daar mee zijn wij watjes

  3. Siemien

   Komt ook omdat Nederland geen éénheid is, het klinkt raar maar volgens mij moet er iemand overhoop “gedebatteerd” worden eer er eens wat gedaan wordt.

 10. Gerlos

  Geert dit is verspilde moeite, hier haal je echt geen meer stemmen mee op, pas maar op want ik zie je zetel aantal alleen maar dalen in de opinie. Hou je bij de feiten en doe niet van die rare uitspraken en andere gekke uitspattingen.

 11. Heinz

  Als Geert Wilders zich nooit gemengd had in de onoplosbare Islam discussie, dan was er nooit zo’n ophef geweest. Nu komt hij met iets wezenlijks en wordt hij weggehoond omdat hij zogenaamd principes verkwanselt. Al die jaren van luchtfietserij blijkt verspilde moeite voor de man te zijn.

 12. Ni28

  Waarom besteedt DDS geen aandacht aan Code, Spaanse kok Gerrit etc. etc?

 13. EllyD18

  Het is weer de PVV die iets onderneemt.
  Petje af voor Wilders.

 14. rafi

  Ik heb wel gehoord dat het MKB vele malen belangrijker is voor de werkgelegenheid dan de multinationals, wier belang voor NL in dit opzicht dus overschat wordt. Los hiervan: het is niet meer dan normaal, m.i., dat ze dividendbelasting moeten gaan betalen, zo lang de gewone burgers dat ook moeten, en wel in de vorm van box 2 van de Inkomsten-Belasting: inkomsten uit aanmerkelijk belang, als je meer dan 5% aandelen ergens in bezit. Ideaal zou natuurlijk zijn die box 2 voor gewone burgers dan ook af te schaffen. Wilders heeft dus gelijk: de gewone man moet dat – hoe perfide – financieren via 50% verhoging van het lage B.T.W.-tarief. Wat dit laatste betreft ben ik het eens met het bovenstaande in bericht. Want als die verhoging niet daarvoor dient, is ze in deze tijden van economische hoog-conjunctuur niet zozeer perfide als wel wel volkomen belachelijk. Draai liever die assurantiebelastingverhoging van 8% van voor de crisis naar 21% (!) erna, als deel van de politieke erfenis van de extreem-linkse ex-terrorist Samsom, z.s.m. terug.

 15. Babaji538

  Doodgaan is een luxe, ook via naald en draad.
  Het duurt allemaal veels te lang.

  P. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.