Vriendin van UKIP-leider in email: "Meghan Markle zal het koninklijk huis besmetten," plaveit weg "voor een zwarte koning"

Geen categoriejan 14 2018, 16:00
UKIP gaat heel hard de LPF achterna.
De nieuwe leider van UKIP, Henry Bolton, is ernstig in verlegenheid gebracht door idiote emails van zijn vriendin. Jo Marney stuurde namelijk racistische emails over Meghan Markle, de actrice die binnenkort in het huwelijksbootje stapt met prins Harry.
Marney liet in emails weten dat Markle het Britse koninklijk huis "zal besmetten" en "de weg plaveit voor een zwarte koning." Markle is namelijk half-Afro-Amerikaans. En dat mag niet wat Marney betreft.
De vreselijke emails werden gepubliceerd door de krant The Daily Mail.
Natuurlijk is dat allemaal al erg genoeg, maar het verhaal wordt nog erger. Bolton was tot voor kort namelijk een zogenaamd trouwe echtgenoot en loyale vader van twee kinderen. Dat veranderde toen hij Marney kort voor de kerst leerde kennen. Daarna verliet hij zijn vrouw en twee jonge kinderen onmiddellijk. Partijvoorzitter Paul Oakden zegt daar terecht over dat die actie óók niet goed zal vallen bij de UKIP-achterban is, wat natuurlijk een understatement van jewelste is.
Door Bolton -- en ook door zijn voorganger, trouwens -- is UKIP nu verworden tot een zielige, clownesque bende. Met de beste wil kun je er niets anders van maken. UKIP werd een partij van belang toen Nigel Farage de leider van de partij was, maar sinds zijn afscheid is het één grote klucht. Je wilt er niet eens dood mee geassocieerd worden. Zó diep is UKIP gezonken.
De kans is groot dat Bolton eruit wordt gewerkt door de partijleden en dat UKIP dus op zoek moet naar haar vijfde leider in vijf jaar tijd. Zelfs de LPF kreeg dat niet voor elkaar.
Wat er nu moet gebeuren is duidelijk: of Nigel Farage komt terug als leider... of de partij kan zichzelf maar beter opdoeken. Op deze manier doorgaan heeft in ieder geval geen zin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten