Wilders organiseert demonstratie tegen Rutte III: Buitenlandse beleggers betalen 0% dividendbelasting, maar wij betalen +50% BTW voor boodschappen

Wilders organiseert demonstratie tegen Rutte III: Buitenlandse beleggers betalen 0% dividendbelasting, maar wij betalen +50% BTW voor boodschappen

Voor wie zet de politiek zich eigenlijk in?

Zoals bekend organiseert Geert Wilders op 20 januari (aankomende zaterdag dus) een demonstratie tegen het kabinet-Rutte III. Hij heeft, vindt hijzelf, bijzonder veel redenen om de straat op te gaan. Eén zo'n reden?

Het jammere is dat Wilders voor de zoveelste keer tegelijkertijd een links én een rechts gezicht laat zien. Om met het goede rechtse gezicht te beginnen: het is inderdaad schandalig dat de BTW op boodschappen steeds hoger wordt. Het is volstrekt onzinnig en onverdedigbaar. De gemiddelde Nederlander heeft het al moeilijk genoeg, nu moeten we ook nog eens krom gaan liggen om eten en drinken te kopen. Belachelijk.

Natuurlijk komt daar nog het economische argument bij dat een hogere BTW slecht is voor de vraag. Als je ineens meer betaalt voor een fles cola haal je er voortaan misschien maar één minder. Hetzelfde geldt voor die lekkere broodjes die je zo graag eet. Dat tast uiteindelijk de hele economie aan. De vraag wordt lager, daardoor hoeft er minder geproduceerd te worden, dat zorgt er op zijn beurt voor dat bedrijven behoefte hebben aan minder werknemers, etc. enzo.

Helaas verzet Wilders zich tegen die BTW-verhoging door vervolgens te roepen dat buitenlandse investeerders in Nederland dividendbelasting moeten gaan betalen. Let wel, die mensen beleggen in Nederland, waardoor ze de Nederlandse economie stimuleren. Wilders wil die buitenlanders bestraffen omdat de buurman en ik meer BTW moeten betalen.

Dat dit slechts een wraakactie is die uiteindelijk een negatief effect zal hebben op de economie begrijpt hij niet -- of hij vindt dat volstrekt irrelevant.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties