Wilders: Syrische vluchtelingen “verplicht terug naar Syrië,” “ze hebben nu wel genoeg van onze bijstand geprofiteerd”

Geert Wilders heeft het helemaal gehad met vluchtelingen waarvan hij gelooft dat ze alleen maar in Nederland zijn om van onze welvaartsstaat te profiteren.

“De val van het IS-kalifaat leidt er nog niet toe dat veel naar Nederland gevluchte Syriërs terugkeren.” Dat is vandaag in het nieuws. En het is nog een understatement ook. Zo gingen er vorig jaar slechts 20 Syriërs terug. 20. Dat zijn er dus zo goed als géén.

Desgevraagd wil de staat niet zeggen waarom die twintig teruggekeerd zijn, maar het kan zo zijn dat hun verzoek niet werd goedgekeurd omdat ze zich, ik noem maar wat, mogelijk schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden in Syrië zelf. Het kunnen dus oud-jihadisten zijn. Of oud-Assadisten.

Hoewel het nu rustiger in Syrië is dan het was zet de Nederlandse regering nog geen afgewezen asielzoekers uit naar hun vaderland. Het is namelijk nog altijd te onveilig.

Nou, Geert Wilders denkt daar heel anders over. In reactie op dit nieuws laat de PVV-leider namelijk weten op Twitter dat al die vluchtelingen nu maar eens teruggestuurd moeten worden. “Ze hebben nu wel genoeg van onze bijstand geprofiteerd,” aldus Wilders. “Stuur ze verplicht terug naar Syrië en laat ze helpen hun eigen land op te bouwen.”

Daar voegt hij aan toe dat er dan “hier meteen veel woningen vrij[komen] voor onze eigen mensen” en we ook meteen even “miljoenen aan uitkeringen” besparen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ritter

  De “vluchtelingen” uit Syrië die in Europa verblijven, zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken.

  Immers ze komen vaak uit de veilige gebieden uit de regio zoals Turkije en Libanon.

  Vanuit die veilige gebieden reizen ze door naar Noord/West Europa vanwege economische/financiële redenen (lees uitkeringen en dat soort dingen)

  Vaak zijn het jonge mannen die in essentie illegale immigranten zijn die de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

 2. Michel69

  ja hun land opbouwen…….hmm dan moeten ze aan het werk en daar heeft dat tuig natuurlijk geen zin zeker niet als je weet dat je tot de dood door de Nederlandse staat wordt onderhouden! 10K start kapitaal om je huisje in te richten en uiteraard een BMW onder de luie kont want fietsen daar wordt je ook moe van en die hardwerkende kaaskop aan de overkant heeft ook een dure BMW voor zijn deur staan en dat is natuurlijk niet eerlijk volgens Mo en zijn linkse broeders!

 3. EllyD18

  Wilders heeft bijna altijd gelijk, hij beweert dit niet zomaar.

  1. Marija

   De vrijwel enige politiek betrouwbare parlementariër en dat al vele jaren onder erbarmelijke omstandigheden.
   Wanneer wordt deze man eindelijk eens recht gedaan?

   1. corfo

    @ Marija.
    Ik vraag mij dat ook vaak af; ik ben niet persé pro Wilders, maar heb alle begrip voor z’n standpunten, en zéker v.w.b. “vluchtelingen”.
    Zolang in ons “rijke” landje ene Rubberen Rutje, het dicteert, zal aan de omstandigheden van dhr. Wilders niets veranderen.
    Zó’n minne figuur is Rutje wel. Ik voel bij die man het meest verachtelijke in een mens : vals, leugenachtig, egoïstisch, schijnheilig, kruiperig naar “zijn weldoeners”, zoals naar Zuipschuit Juncker.

  2. peterkestassen

   In zulke zaken heeft Wilders ALTIJD gelijk

 4. DolleDries

  Het is eigenlijk schandalig dat men zo land als Syrië totaal ontwricht om de tandartsen, advocaten, dokters, chirurgen en ander hooggeschoolden niet te terug te sturen om dat land op te bouwen en deze hier te houden. Wat een egoïsme.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Ja, daar zegt u wat !
   Met tandartsen, advocaten, chirurgen en andere hoog opgeleiden, bouw je geen land op natuurlijk……………………daar zijn bijv. timmerlieden en metselaars voor nodig.
   Volgens mij moet het in Syrië wemelen van de ambachtslieden die kunnen bouwen, of zijn die ook allemaal gevlucht ? Verstopt tussen de hoogopgeleide “vluchtelingen” misschien.

  2. Zout

   @DD: Er is sowieso iets vreemds aan de hand. Ik zie steeds vitale jonge kerels op de bootjes zitten, bootladingen vol met vitale jonge kerels. Hoe komt dat denk jij?

   1. corfo

    @ Zout.
    Begrijp je het nou nog niet @ Zout ?
    Die vitale jonge kerels, dát zijn die hoog opgeleide figuren, waarvoor u én ik ons uit de naad mogen/moeten werken om ze hier te huisvesten, te vreten te geven en álles voor hen te betalen.
    (Ben benieuwd of ik nog op m’n vingers word getikt door het één of andere beruchte taalneuqertje, vanwege een schrijffoutje !)

    1. Zout

     @Corfo: Inderdaad, zo denk ik er ook over, al vind ik wel dat we voor de oprechte vluchteling altijd ruimte moeten bieden. Na een bepaalde tijd moeten ze ook weer teruggestuurd kunnen worden, die optie moet w.m.b. altijd open blijven.

     En ik denk dat het DDS-taalneuqertje weer in zijn hol is gekropen, het werd naar de Julianakazerne te heet onder Wim’s voeten.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Asiel = tijdelijke opvang.

  Helaas is ook dit begrip verkracht door de cultuur-marxistische policor elite.
  Zoals ze elk waardevol begrip hebben verkracht.
  Van nazisme tot racisme en feminisme tot fascisme.
  Lege, holle woorden.

  Ome Geert heeft het gelijk aan zijn kant maar zal het niet krijgen in deze dystopische poppenkast genaamd de monarchie Nederland die haar kinderen offert op het ideologisch altaar van het Eeuwige Deugen (no matter the costs)

  Eén reusachtig Grachtengordelorganisme. Een Goyaanse Uranus die haar kinderen opvreet en volledig existeert op Virtue signalling en de goedkeuring van hun even armzalige soortgenoten.
  Verachtelijke wezens in een nihilistisch land.

 6. denk eens na

  Wie kan er tegen dit plan zijn om ze terug te sturen en ze hun land op nieuw te laten opbouwen . Niemand toch?

  1. Bloem

   Ik vrees dat onze forumtrollen (en hun soortgenoten in den lande) daar anders over zullen denken. Die vragen zich ongetwijfeld af waarom de kansenparels nog niet in een mooie Mercedes of BMW rondrijden

 7. Ritter

  “Ik zie al decennia in diverse oorlogsgebieden: Opvang in regio leidt vaak tot terugkeer vluchtelingen naar huis, opvang in Westen zelden.”
  https://twitter.com/HaraldDoornbos/status/881412831479947264

 8. Original NL

  Tja…je moet wel gek zijn om dit luilekkerland te verlaten en naar je moslim shithole land terug te keren.

  1. Lex

   Whoehahahaha SHITHOLE LAND gaat het populairste woord worden van 2018.

   1. Heinz

    Rustig, Flex. Whoehaha is striptaal.

    1. Holland

     Wim, je hoeveelste nickname is dit nou?

 9. Lex

  Dit is nu het PVV geluid waar zo veel PVVers graag naar luisteren. Waar de PVVers zich in herkennen.

  Ik zeg het al zo lang zodra ISSi verslagen is hopla weer terug naar je eigen land om de boel daar weer op te bouwen.

  Niet hier blijven parasiteren van ons zuurverdiende belastinggeld.

 10. eRik2017

  Mijn vraag is alleen, waarom komt het er zo rot uit?
  Het lijkt mij wel dat de vraag gerechtvaardigd is wat de bedoeling is. Zullen mensen teruggaan, of mogen zij dat zelf beslisseen?
  Humaan lijkt het mij in elk geval dat het de bedoeling is dan mensen voor wie het veilig is, dat zij terug moeten, en plaats maken voor vluchtelingen die het echt nodig hebben.
  De politiek is hier niet echt helder over. Te gevoelig?

  1. Zout

   @eRik: Reken even mee:

   – Gratis woonruimte
   – Gratis zorg
   – Gratis geld
   – Gratis overtocht voor vrouw, kinderen
   – Etc…

   Wat denk je, zouden deze vluchtelingen vrijwillig teruggaan denk je?

   1. penis aqua di rosa

    Zout,
    Je strooit zout in de emotionele wonden van het linkse rapalje, voor hen kunnen er hier niet genoeg naar toe gehaald worden, maar wat mij betreft, alle beschikbare IJZEREN VOGELS vullen met deze jongemannen en de zijnen, aldaar handen uit de mouwen, weer lekker onder elkaar met de eigen ideologie en voedsel als leidraad. Veel kindjes maken, zij ook weer blij. En natuurlijk die ijzeren vogels betalen uit ontwikkelingshulp, want dat moeten de syriërs toch gaan doen, zoals mijn vader na WO II Nederland ook heeft helpen weder opbouwen ZONDER OOIT ZIJN LAND TE ONTVLUCHTEN !!

 11. Tinneke

  Erdogan wil in Syrië hele steden bouwen voor teruggekeerde vluchtelingen. Kijk hier kunnen we iets mee dus per direct terug en wel z.s.m.

 12. Duckday

  Volkomen juist weer gegeven Nogmaals echte vluchtelingen die onderdrukt worden zijn welkom Maar je moet ze alleen tijdelijk opvangen en niet zo als de malloten nu doen Ook dat kinderpardon door die artiesten is een wassen neus zelf wassen ze hun handen in onschuld Laat die mensen hun eigen land opbouwen Daar kan Rubberen Henkie mee Helpen die speelt steeds popie jopie maar doet niks alleen zijn eigen toekomstige eigen baan veilig stellen het verkopen (weggeven) van Nederland alles wat we opgebouwd hadden breekt de VVD af

 13. Gerlos

  Er is enorm veel werk te verzetten in Syrië dus kunnen inderdaad deze mensen terug naar hun thuisland om de boel weer op te bouwen. Ook licht straks het werk weer voor het oprapen om alles weer normaal te laten draaien, Dus mensen weed dankbaar dat Nederland u heeft geholpen in geld en tijdelijke huisvesting en wij wensen u een goede reis naar uw thuisland en dat u dat met zijn allen weer tot een mooi land gaat opbouwen. Succes.

 14. david1veenstra

  Vandaag was ik weer eens in Meppen, Duitsland. Was daar een jaar of twee geleden voor het laatst. De hele plaats is vergeven van vluchtelingen. Je komt ze tegen op straat en rondhangend in passages met winkels. Zo is het waarschijnlijk door heel Duitsland, Tot in de kleinste dorpen. Dit is natuurlijk topje van de ijsberg. Zie je één vluchteling dan zijn er 100 die je niet ziet.

 15. Burgermans

  Volksheld!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.