Burgemeester van Calais: "De paus is in zijn rol, maar hoeveel vluchtelingen heeft het Vaticaan opgenomen?"

Burgemeester van Calais: "De paus is in zijn rol, maar hoeveel vluchtelingen heeft het Vaticaan opgenomen?"

Zo. Die zit.

De burgemeester van Calais is totaal niet onder de indruk van Paus Franciscus. Die roept te pas en te onpas dat wij in het Westen meer, meer, meer 'vluchtelingen' moeten opnemen, want hoe meer zielen hoe meer vreugde. Ofzoiets.

Nou, zegt de burgemeester van Calais, dat klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar is het niet wat frappant dat Vaticaanstad geen énkele vluchteling heeft opgenomen?

Natuurlijk heeft mevrouw Bouchart wel degelijk een punt. Franciscus is namelijk niets meer of minder dan een salonsocialist. Of eigenlijk: een salonmarxist. De man gelooft duidelijk dat het Marxisme en het Christendom één en hetzelfde zijn; Marx als ideologische opvolger van Jezus. Daarom bekritiseert hij het kapitalisme te pas en te onpas, en roept hij de hele tijd dat 'we' meer, meer, meer vluchtelingen moeten opnemen.

Calais wordt overlopen door nepvluchtelingen, maar daar heeft de paus helemaal geen last van. Welnee, hij heeft het heerlijk voor elkaar daar in zijn Italiaanse paleis. Hij ziet de problemen niet eens die veroorzaakt worden door de vluchtelingencrisis.

Uiteindelijk is dat het probleem van alle salonmarxisten, of ze nou paus zijn of niet: ze kunnen hun idealistische verhalen alleen maar ophangen zolang ze de werkelijkheid niet onder ogen hoeven te komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties