Burgemeester van Calais: "De paus is in zijn rol, maar hoeveel vluchtelingen heeft het Vaticaan opgenomen?"

Geen categoriejan 15 2018, 12:00
Zo. Die zit.
De burgemeester van Calais is totaal niet onder de indruk van Paus Franciscus. Die roept te pas en te onpas dat wij in het Westen meer, meer, meer 'vluchtelingen' moeten opnemen, want hoe meer zielen hoe meer vreugde. Ofzoiets.
Nou, zegt de burgemeester van Calais, dat klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar is het niet wat frappant dat Vaticaanstad geen énkele vluchteling heeft opgenomen?
https://twitter.com/RMCinfo/status/952810494880047104
Natuurlijk heeft mevrouw Bouchart wel degelijk een punt. Franciscus is namelijk niets meer of minder dan een salonsocialist. Of eigenlijk: een salonmarxist. De man gelooft duidelijk dat het Marxisme en het Christendom één en hetzelfde zijn; Marx als ideologische opvolger van Jezus. Daarom bekritiseert hij het kapitalisme te pas en te onpas, en roept hij de hele tijd dat 'we' meer, meer, meer vluchtelingen moeten opnemen.
Calais wordt overlopen door nepvluchtelingen, maar daar heeft de paus helemaal geen last van. Welnee, hij heeft het heerlijk voor elkaar daar in zijn Italiaanse paleis. Hij ziet de problemen niet eens die veroorzaakt worden door de vluchtelingencrisis.
Uiteindelijk is dat het probleem van alle salonmarxisten, of ze nou paus zijn of niet: ze kunnen hun idealistische verhalen alleen maar ophangen zolang ze de werkelijkheid niet onder ogen hoeven te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten