Wilders: Syrische vluchtelingen "verplicht terug naar Syrië," "ze hebben nu wel genoeg van onze bijstand geprofiteerd"

Geen categoriejan 15 2018, 11:00
Geert Wilders heeft het helemaal gehad met vluchtelingen waarvan hij gelooft dat ze alleen maar in Nederland zijn om van onze welvaartsstaat te profiteren.
"De val van het IS-kalifaat leidt er nog niet toe dat veel naar Nederland gevluchte Syriërs terugkeren." Dat is vandaag in het nieuws. En het is nog een understatement ook. Zo gingen er vorig jaar slechts 20 Syriërs terug. 20. Dat zijn er dus zo goed als géén.
Desgevraagd wil de staat niet zeggen waarom die twintig teruggekeerd zijn, maar het kan zo zijn dat hun verzoek niet werd goedgekeurd omdat ze zich, ik noem maar wat, mogelijk schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden in Syrië zelf. Het kunnen dus oud-jihadisten zijn. Of oud-Assadisten.
Hoewel het nu rustiger in Syrië is dan het was zet de Nederlandse regering nog geen afgewezen asielzoekers uit naar hun vaderland. Het is namelijk nog altijd te onveilig.
Nou, Geert Wilders denkt daar heel anders over. In reactie op dit nieuws laat de PVV-leider namelijk weten op Twitter dat al die vluchtelingen nu maar eens teruggestuurd moeten worden. "Ze hebben nu wel genoeg van onze bijstand geprofiteerd," aldus Wilders. "Stuur ze verplicht terug naar Syrië en laat ze helpen hun eigen land op te bouwen."
Daar voegt hij aan toe dat er dan "hier meteen veel woningen vrij[komen] voor onze eigen mensen" en we ook meteen even "miljoenen aan uitkeringen" besparen.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/952808283282305024
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten