Britse basisschool verbiedt ramadan én hoofddoekjes voor jonge kinderen

Geen categoriejan 15 2018, 13:00
Wat een vuile immigrantenhaters! Oh, wacht even.
Nou links: ga maar helemaal los. De directeur van een Britse basisschool heeft namelijk aangekondigd dat zijn jonge leerlingen voortaan niet meer mogen vasten tijdens ramadan. Als dat geen daad van immigranten- en moslimhaat is weet ik het niet meer. Schandelijk!
Hoor ik daar iemand roepen dat de directeur in kwestie misschien toch, umh, niet een extreemrechtse, witte moslimhater is?

Directeur Arif Qawi van de St. Stephen’s, onlangs uitgeroepen tot één van de beste basisscholen van Engeland, roept in de Sunday Times de regering op stelling te nemen en te verbieden dat elke school z’n eigen regels hanteert.

Heh. Ah. Oké. Dus uh, meneer Qawi is zelf ook een, uh, immigrant. Okay... Dat is toch wel enigszins belangwekkend. Zal de beste man een zelfhater zijn? Is dat het dan?
Nou nee, niets van dat alles. Anders dan politiekcorrect links heeft Qawi namelijk gezond verstand. En dat gezonde verstand leert hem dat het ongelooflijk onverstandig is om jonge kinderen 18 uur per dag geen water of voedsel te geven. "We hebben geen algemeen verbod uitgevaardigd," aldus de directeur, "maar we moedigen ze aan om te vasten tijdens de vakantie en weekenden, en niet op school. Hier zijn wij verantwoordelijk voor hun gezondheid en veiligheid als ze flauwvallen."
Oh, en dat is nog niet alles. Qawi's school heeft namelijk ook een verbod uitgevaardigd op de hijab. Let wel, dat verbod geldt voor meisjes die jonger dan acht jaar oud zijn. Een prima maatregel, maar je vraagt je wel af wat er in vredesnaam omgaat in de hoofden van ouders die een zesjarig of een zevenjarig meisje vertellen dat ze zo'n hoofddoek moet op doen.

A survey of about 800 state primary schools found that nearly one-fifth list the hijab as part of their uniform policy for children aged 4 to 11, mostly as an optional item.

Het gevolg van deze verboden is dat Qawi flink wat kritiek te verduren krijgt van sommige ouders. Het goede nieuws? Andere ouders steunen hem en zijn school van harte. Nu is het aan de Britse overheid om de volgende stap te nemen door het beleid van deze school tot landelijk beleid te verklaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten