Wilders: ‘Wij vegen salafistenlover Aboutaleb Rotterdam uit na 21 maart’

Schermafbeelding 2017-08-11 om 17.27.24
Foto: Screenshot Twitter / Geert Wilders

Het is feitelijk een oorlogsverklaring.

Zo. Volgens mij heeft Geert Wilders het wel even gehad met Ahmed Aboutaleb:

#AbouExit, “salafistenlover,” “veeg hem de stad uit,” “anders doen wij dat na 21 maart wel.” Dat zijn bepaald geen termen waarvan je denkt: goh, meneer probeert dit keer echt genuanceerd over te komen.

En eigenlijk is dat natuurlijk best logisch. Rotterdam heeft Leefbaar immers al. Als Wilders het spel net zo probeert te spelen als de lokale opvolgers van de Pim Fortuyn heeft hij niets te zoeken in de havenstad. Hij moet er dus een schepje bovenop doen — en in dit specifieke geval vindt zijn eigen achterban dat ongetwijfeld nog prettig ook. Oh ja, en de achterban van Leefbaar Rotterdam óók.

Want ja, daar gaat het Wilders natuurlijk óók om. Hij wil Leefbaar leegeten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Daar moet hij heel wat voor doen, maar het is best mogelijk dat hij daar in ieder geval deels in slaagt; Leefbaar is gematigder en vormt nu al jarenlang deel van de lokale politieke macht. Als het nog geen establishment-macht is dan is het hard op weg om de komende vier jaar alsnog een establishment-partij te wórden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

80 reacties

 1.   

  Daar zit geen woord ‘Spaans’ bij. Duidelijk en ‘to the point’.

 2.   

  Aboutaleb is een briljant bestuurder en ook nog eens praktiserend moslim. Logisch dat Wilders hem weg wil hebben want dat strookt niet met zijn achterlijke, xenofobe pvv-werkelijkheid. Stel je toch eens voor dat zijn volgelingen doorkrijgen dat moslims ook maar gewone mensen zijn en geen terroristen…

  1.   

   De overeenkomsten tussen de islam en het nazisme zijn zo groot dat ik blij ben dat er mensen tegen ageren. Maar destijds had je ook al meelopers, nu nog.

   1.   

    De islam en nazisme zijn precies eender.

    Mein kampf is nog steeds bestseller in het midden oosten

    Ze waren bondgenoot in de oorlog.

    Gewoon feitelijke geschiedenis.

    Dat maakt jansen dus een nazi,..

    De socialisten zien het zelf niet. Nu bijvoorbeeld weer door het ijskoud voor het Iraanse regime op te nemen. SCHAAMTELOOS.

    1.   

     Dubbele cummah zei:

     “De islam en nazisme zijn precies eender.”

     Leg uit…. En nee, niet met dat bondgenoten gelul met de islam aankomen, die kennen we nu al wel.
     Maar hoe is het Nationaal Socialisme gelijk aan de Islam…
     Leg uit…
     Ik wacht..

     1.   

      Beiden zijn ideologisch!?

     2.   

      Beide willen een kalifaat of Dritte Reich voor een perfect mens. De ariër tegenover de moslim, het evenbeeld van Mohammed. De perfecte mens.

      Beide hebben het over Jihad of Mein Kampf, wat strijd betekent om dat te bereiken.

      Beide zijn een ideologie en beschouwen de joden als untermensch.

      Ja Hitler en Mohammed waren goede vriendjes geweest.

   2.   

    Heel goed uitgelegd!!!!

  2.   

   Meneer Jansen:
   Iets meer verdiepen in de Moslim Aboutaleb! Even lezen!
   Aboutaleb is verkokerd in zijn eigen, niet voor rede vatbare mening. De AIVD waarschuwt voor de groei van salafisme: connectie met terrorisme; moslims slaan alarm dat moskeeën worden overgenomen door onverdraagzame salafisten; moslima’s rapporteren al jaren over wijken waar salafisten door sociale druk de vrijheid en emancipatie van vrouwen vernietigen. Rotterdams burgervader prevelt: slaap gerust, schapen. Hoe kan hij zo in z’n sas zijn met de gesloten salafistische gemeenschap, ondanks alle integratieleed daarin?
   Maar wat hij vervolgens over ’moslimelites’ zei, is dreigender dan zijn geboetseer met de term salafist. Aboutaleb betreurt het dat er in Europa geen moslimelites zijn die de kritiek op de islam weerspreken en die voor de belangen van moslims opkomen. Hij vindt dat moslims ’een ongelijke strijd’ voeren, en hij herhaalde dat flink: ongelijk! Rare, héél rare uitspraken. Eerst gaat hij daarin voorbij aan de vrijheid van moslims zich te ontwikkelen zoals zij willen en deel uit te maken van welke elites ze willen – wetenschap, kunst, politiek, bedrijfsleven – zonder hun religie daarin prominent te betrekken. Ook gaat hij voorbij aan hun vrijheid om niet voor islamitische waarden, maar voor universele waarden op te komen.
   Daardoor wordt duidelijk dat Aboutaleb denkt in termen van ’wij moslims’ tegen ’zij de Europeanen’. Voor hem bestaat er geen smeltkroes, geen waarlijke diversiteit. Nee, een elite moet van hem eigen religieuze belangen verdedigen en privileges uitwisselen. Segregatie in optima forma. Door dat gehamer op ’ongelijke strijd’ ontkent hij de vrije ideeënstrijd, waarin er volop gelijkheid is. Ook wakkert hij daarmee de meest giftige rancune aan die minderheden kunnen koesteren: de eeuwige slachtofferrol, het gevoel dat ze onrecht is aangedaan en dat ze in oorlog zijn met de meerderheid. Bravo, Aboutaleb. In plaats van de vrijheid van het (gelovige) individu te beschermen tegen de waarlijke dwang en dreigementen van salafisten en andere fundamentalisten, zadel je moslims op met ongelijkheid en een strijd: de islam als klassenstrijd waaruit niemand kan ontsnappen. Fijne nieuwjaarsgedachte ??? !!!
   En dan nog terzijde: reden dat Moslims, van welke kant ook, uitsluitend gesteund worden door de Linkse Gutmensch, bewijst dat, wat in het verleden en heden nog steeds waarheid is, dat socialisme/communisme macht willen! Net zoals Moslims!!!
   Denk er maar over na Hr. Henk-Jansen.

   1.   

    Op Jansen reageren heeft totaal geen zin. Trekt alles uit de kast om te treiteren.

    Laat gaan.

    En Aboutaleb moet gewoon oprotten
    Hij had daar al niet mogen zitten met 2 paspoorten,zeker niet toen hij al zei dat zijn dochters niet met ongelovigen moesten thuiskomen.

    Wat jansen schrijft kun je per definitie je reet mee afvegen.

    1.   

     Verander ‘jansen’ in ‘dolle dries’ en dan kloppen jouw eerste en laatste zin.

     1.   

      Dubbele komma moet dat natuurlijk zijn, ook al zou dolle dries daar ook niet misstaan!

   2.   

    Beste Baron von Munchhausen, heeft u daar ook bewijs van, van wat u daar beweert?

    1.   

     @Jansen.
     Je blijft een vieze intrigant !
     Niet waard om inhoudelijk op te reageren.
     Flikker toch op met je “bron”, idioot !

     1.   

      Ah, Corfo, zo heb je jezelf dus mooi ontmaskerd. Meneer is niet in staat op intelligente wijze te reageren op Henk Jansen. Dus, begint onze ‘academicus’ heel grof en puberaal te schelden!! Mooi hoor, heel mooi. Je stemt zeker al jarenlang op de PVV. OH, well, that figures….

     2.   

      @Frederik Henk Jansen: Stemmen op Wilders is logisch.

    2.   

     Last van de Virus wat DWDD,VARA, NPO, NRC en Volkskrant heet? M.a.w. alles wat niet links en moslimliefhebber is fout???!

   3.   

    Baron v M.@
    Dank voor de goede en duidelijke klassering, alleen zal dit aan Jansen met zijn verkokerde blik paarlen voor de zwijnen zijn, Aboutaleb ging een stap verder door te stellen dat elke moslim een beetje Salafist is (Wilders idee) dus nu kan iedereen het welke wind er uit het Oosten waait.

   4.   

    Baron van M, honderden duimpjes omhoog .
    Ik hoop dat de naam Henk een alias is hij is het niet waardig .
    Jans Jans past hem beter .

  3.   

   Zoals al eerder gezegd: Henk-Jansen is Guus Gelul is een overheidsambtenaar die op het Grondlijn-bureautje in Den Haag werkt en dezelfde opdracht heeft als Trol134 en consorten, n.l. provoceren, de querulant uithangen en vooral het overheidsstandpunt verdedigen, downplayen en rechtpraten.

   Niet op reageren derhalve.

   1.   

    Zoals al eerder gezegd is het Grondlijn-verhaal een complottheorie, een broodjeaapverhaal, een hoax, louter gebaseerd op een door Veiligheid en Justitie geplaatste vacature ergens in de donkere archieven van het internet.

    Voorts ben ik niet Henk-Jansen, maar kan ik zijn woorden bevestigen. Aboutaleb is een goed bestuurder en de vraag is hoe deheer Wilders hem wil wegjorissen.

    1.   

     Het Grondlijn-verhaal is zeker geen hoax of broodjeaapverhaal, zoals gisteren weer eens werd bevestigd doordat Wim Kutten (met een H) zijn identiteit verraadde en Floris onbarmhartig analyseerde wat de Grondlijn-dekmantel inhoudt.

     Los daarvan: het gemankeerde, eenzijdige en leugenachtige taalgebruik van Guus aka Henk-Jansen is voldoende om de treiterachtige trolbedoelingen direct te doorzien. Trol134 (Wim H.) hebben we vandaag niet meer gezien. Het is te hopen dat zijn secondanten nu ook opsodemieteren.

     1.   

      Ik ben niet geïnteresseerd in de werkgever van Code en evenmin in zijn privé-identiteit. De redactie had dat bericht beter kunnen wegjorissen. Nu is men er weer helemaal op losgegaan en worden er weer nieuwe complottheorieën in elkaar geknutseld.

      Ik werk niet bij Grondlijn, of hoe dat ook moge heten, en ik ben Henk-Jansen niet. Uiteraard slaat laatstgenoemde wel de spijker op de kop: Aboutaleb is een goed bestuurder, die nota bene zelf zijn religie in verband bracht met Islamitische Staat. Er werd ook gezegd dat Marcouch van Arnhem een kalifaat zou maken. Dat was zwaar overdreven.

    2.   

     Had jij in het verleden niet met/voor Wim gewerkt? Ik kan me nog vaag herinneren dat jij een akkevietje met hem had.

     1.   

      @Vit: Wim heeft vandaag vrij als Code maar niet als Guus.

     2.   

      Oeps, nee dat was Beukman sorry mijn fout.

     3.   

      Code heeft een beetje slecht geslapen waarschijnlijk en is nu die uurtjes aan het inhalen.

      Btw, Guus is niet Wim.

     4.   

      Beukman was een gehersenspoelde linksdraaiend bak yoghurt, maar hij was op zijn manier integer en nooit vervelend. Je kon ook een echt debat met hem aan en hij verdedigde zijn standpunten met verve. Soms mis ik hem wel.

      En Guus is inderdaad niet Wim. Maar ze staan wel in nauwe connectie met elkaar.

    3.   

     Wim heeft het destijds toegegeven Guus,

     1.   

      Wat precies, Vit?

     2.   

      Dat hij op die advertentie om sociale media te sturen was ingegaan en dat hij ook was aangenomen, dat was nog ten tijde van forum Politiekdebat waar hij als nick Graatsma had.

     3.   

      Ik kan me dat niet voorstellen.

      Mogelijk is het sarcasme geweest.

     4.   

      Hij schreef dat zeer stellig, ik ben dan wel een dagje ouder maar mijn lang-termijn geheugen werkt nog prima, vandaar dat ik ook nog weet dat hij een akkevietje had met Beukman over een vrouw.

     5.   

      Ik kan niet oordelen over uitingen van Code en Beukman op andere fora. Maar ik kan me niet voorstellen dat een overheidstrol zich op fora bekend maakt als een overheidstrol en het lijkt me eveneens onwaarschijnlijk dat collega’s op het fora welke zij dienen te “sturen”, monitoren, of wat dan ook, een ruzie over een vrouw uitvechten.

     6.   

      Dat kwam door de gelegenheid (beetje opgefokt), die ruzie was alweer bijgelegd en werd terzijde aangehaald.

     7.   

      ……zegt de trol waar nog werkelijk nooit,maar dan ook nooit 1 zinnig woord is uitgekomen.

     8.   

      Hm.

      Maar dan lijkt het me niettemin onwaarschijnlijk dat men uitdrukkelijk aangeeft een overheidstrol te zijn. Overheidstrollen opereren – zo denk ik – incognito.

     9.   

      Dat zou je wel denken, maar Wim heeft wel meer foutjes gemaakt waarvan gisteren dé blunder in zijn carrière..

     10.   

      Ik ken geen ander medium dan de Correspondent – waar ik overigens geen lid van ben – dat de personalia behoudt bij het linken van een artikel.

      De vraag is eerder of je beleefd verzoekt de reactie weg te jorissen, of er direct met z’n allen opduikt.

     11.   

      Zoals Guusje stelt gaat een overheidstrol het nooit toegeven. In dat kader kunnen ook Guusjes ontkenningen worden bezien. Mocht Guusje hier gratis dag in dag uit de overheid en de media steunen dan is hij niet meer dan een nuttige idioot.

      Dan de zogenaamde complottheorie. Jaren geleden kreeg Wim ruzie met een forumbeheerder die uit woede z’n gegevens openbaar maakte. Het merkwaardige was dat Wim een interimbureau leidde. Hoe combineer je dat met de hele dag trollen op fora? Dat gaat gewoon niet.

      Daarom ben ik altijd blijven twijfelen, te meer omdat Trollemans met al z’n accounts gestoord is. Tot gisteren dus bleek dat Him Wutten wel degelijk de trol is die al 15 jaar fora loopt te verzieken. En dat kan hij niet alleen. De conclusie moet dus zijn dat z’n bureau dit doet. En omdat de schoorsteen moet roken ligt de conclusie voor de hand dat er een opdrachtgever is.

     12.   

      Ah, je hebt de psychopatentheorie dus weer laten vallen.

      Mij valt op dat het altijd dezelfde personen zijn die zijn privé-identiteit obsessief lopen te herhalen. Doe jezelf een lol en ga hem uit de weg, zou ik zeggen.

     13.   

      “Ah, je hebt de psychopatentheorie dus weer laten vallen.”
      ————————————————————–
      Zeker niet. Er zijn veel psychopaten met een behoorlijke functie. Ook in de politiek lopen veel psychopaten rond.

  4.   

   Henkie …blijf nou eens van je pikkie af,dat vertroubeld de grijze massa boven in.

   1.   

    @Holland: Daar zeg je wat Holland, het was mij ook al opgevallen. En die Kees lijkt ook verdacht veel op Wim Errorcode

  5.   

   Nou Henk, nu sla je zelf aan het generaliseren. Geert heeft nooit gezegd dat alle moslims terroristen zijn.
   Dat Aboutaleb een goed bestuurder is ben ik met je eens, al had hij in deze zaak toch nog even wat uitleg naderhand kunnen geven. Wat ik heb ook vraagtekens bij zijn uitspraak.

   1.   

    Geert zei het volgens mij zo: Niet iedere moslim is een terrorist, maar wel bijna iedere terrorist is een moslim.

  6.   

   Neenee, dat weten zijn volgelingen, ze willen alleen die hoofddoeken uit het straatbeeld.

 3.   

  Er bestaat geen gematigd Salafisme.

  1.   

   @Kodi. Inderdaad er bestaat geen gematigd Salafisme. Zij veroorzaken grote problemen in de oude Schilders en Transwaal wijken van Den Haag. Er wonen weinig gewone Nederlanders tegenwoordig meer in die wijken, en degenen die daar wonen, worden vaak bedreigd of aangevallen. Niemand, man of vrouw, durft alleen buiten op straat te gaan, voor wat boodschappen te doen…zowel op de dag- of avond uren!
   Ruim 3 jaar geleden waren er vreselijk demonstraties en aanvallen van de Salafisten
   in die 2 wijken van Den Haag.

 4.   

  Bij de komende gemeente verkiezingen doen steeds meer migranten partijen mee.
  De islamietische partij Nida uit Rotterdam zal ook meedoen in de raadsverkiezing in Den Haag. Volgens Nida voorzitter Nurullah Gerdan, kwam de roep om op de Haagse lijst te staan vanuit de stad zelf. In Den Haag zal er nu 3 Islamietische partijen zijn. Tot recente jaren stemde de meeste moslims op de P.v.d.A., die een aantal moslim leden hoge functies gaf. Maar nu dat zij hun eigen partijen hebben, is de P.v.d.A. niet meer nodig.
  Griezelig is het, dat vele Salafisten zullen op die Nida partij stemmen.

  1.   

   PvdA heeft zijn eigen graf gegraven,inderdaad.

   En als er niks veranderd die van ons ook.

 5.   

  Hij geeft alleen de WAARHEID weer en niets meer

 6.   

  Tegen de islam en haar uitwassen kun je m.i. niet hard genoeg optreden.

  1.   

   De islam heeft in de moderne tijd geen bestaansrecht en zou uit de westerse wereld teruggedrongen moeten worden tot in de uithoeken van de zandbakken waaruit het is voortgekomen. De islam is vrouwonderdrukkend, homofoob, wil christenen en ongelovigen uitmoorden, is antisemitisch, gewelddadig en gericht op wereldverovering. Het communisme en fascisme is overwonnen, nu nog de islam de wereld uit.

   1.   

    Te beginnen met een bom op de zwarte steen van Mekka.

   2.   

    Juist, de Islam past hier niet door hun marginale godsdienst. Hadden we maar een Trump die dat durft zeggen.

 7.   

  Aboutaleb is behoorlijk populair in Rotterdam. Op hem inhakken gaat Geert geen zege opleveren. Ik verwacht dat Leefbaar de PVV duidelijk gaat verslaan. Maar de PVV kan wel voorkomen dat Leefbaar absoluut de grootste wordt in Rotterdam.

 8.   

  Klein detail. De gemeenteraad kan een burgemeester niet ontslaan of wegsturen.

  1.   

   De Gemeenteraad kan wel een motie van wantrouwen indienen wat -indien aangenomen- per saldo er op neerkomt dat de burgemeester kan vertrekken.

   1.   

    Alleen als de Kroon vindt dat er sprake is van ernstig verstoorde verhoudingen. De vraag is bovendien of een motie van wantrouwen het zal halen. Als het alleen over zijn salafistenuitspraak gaat. Aboutaleb heeft in het verleden heel duidelijk blij gegeven hoe hij denkt over terrorisme.

    1.   

     Islamitisch terrorisme is pleonasme.

    2.   

     Ik bedoelde het in het algemeen, niet specifiek naar Aboutaleb. Als de voltallige gemeenteraad een motie van wantrouwen ondersteunt, is er uiteraard sprake van ernstig verstoorde verhoudingen.

    3.   

     @jlian,als je ijskoud zegt dat elke moslim een klein beetje salafist is,nuanceer je gewoon terrorisme.

     zeker als je een paar dagen daarvoor zegt dat nederland nog niet klaar is voor islamitische wetgeving,maar dat dat wel langzaam ingevoerd moet gaan worden.

     https://www.trouw.nl/samenleving/de-islam-uitspraken-van-aboutaleb-leggen-de-scheidslijnen-in-rotterdam-bloot~a91b541e/

     staat zelfs in de trouw.

 9.   

  Ben het weer helemaal met Geert Wilders eens! Jammer dat ik niet in Rotterdam kan stemmen om daar aan mee te werken. Dan nu maar hopen dat ik met onze stem de PVV in Den Haag de grootste kan laten worden.

 10.   

  @Vit: Toch weet ik het niet hoor. Guus was gister wel erg zenuwachtig en had veel haast met zijn verzoek aan de DDS-redactie.

  Guus Geluk: Misschien kan de redactie deze draad verwijderen. REDACTIE?

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/01/de-politieke-bubbels-van-rechts-en-links-het-wordt-alleen-maar-erger-in-2018/

  1.   

   Ik vermoed zomaar dat ze elkaar heel goed kennen.

 11.   

  Ik hoop dat de PVV heel groot gaat worden in Rotterdam, als het even kan de grootste partij. Tja Ahmed Aboutaleb heeft met zijn uitspraken over de salafisten behoorlijk wat nederlanders tegen hem in het harnas gejaagd.

  De ware aard van deze groep word steeds duidelijker. Het salafisme komt steeds vaker in opspraak en zeker niet positief.

  Deze salafisten willen niet integreren leven in hun eigen wereldje hun eigen cultuur, en hun eigen normen en waarden en als het even kan de sharia willen invoeren.

  Hun jeugd daar hebben we in Nederland de grootste problemen mee.

  Wat mij betreft al die criminele draaideur salafisten het land uit knikkeren.

  Opgeruimd staat netjes.

  1.   

   Het tolereren van de salafistische islam is hetzelfde als het sponsoren van je eigen sluipmoord.
   Vergeet niet!!!
   Het is een PVDA’er.
   Ze zullen graag zieltjes winnen van DENK.

 12.   

  @Guus Geluk
  “Ik ken geen ander medium dan de Correspondent – waar ik overigens geen lid van ben – dat de personalia behoudt bij het linken van een artikel.”

  Hoe kan jij dat artikel dan gelezen hebben? Dat schreef je althans.

  1.   

   Omdat er geen paywall op zit.

   1.   

    Ah oké, zelf ben ik niet eens zover gekomen.

    1.   

     Ja, Vit, dat begreep ik al.

     Inhoudelijk is er ook niet op het artikel gereageerd.

     1.   

      Nope, toen ik de naam van de sponsor zag wist ik al genoeg.

 13.   

  Is Wilders het kwijt of is ie overspannen?

  Hij durft niet eens de strijd aan te gaan met de leefbaren en probeert het nu over de rug van de immens populaire burgervader.

  Ok, mensen zijn ontevreden en met Wilders heb je wellicht een mooi uithangbord, maar nu begint ie wild om zich heen te slaan en niemand
  binnen de PVV-kliek die hem een halt toe kan roepen.

  Zie zijn eenmansactie met die racist die al weg was voordat iemand Google ontdekt had.

 14.   

  Liever in Jerusalem aan de Schelde als Mekka aan de Maas.

 15.   

  Veel succes gewenst voor de PVV in Rotterdam.
  Laat Aboutaleb maar lekker peentjes zweten.

 16.   

  Mark Rutte wil weer hevig aan met Erdo. Beter is de betrekkingen verder in de iijskast te doen.

  Turks Ministerie Geloofszaken Diyanet: ‘Meisje van 9 mag je trouwen en bezwangeren’
  https://t.co/8Sr4orltns

 17.   

  Het is een bekend gegeven dat moslims de islam als gelovige niet mogen verlaten. Zij die dat toch doen riskeren een zware straf en in sommige landen zelfs de doodstraf. Eens moslim! Altijd moslim!
  Dat is echter in strijd met de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens (UVRM), zoals uitgegeven door de Verenigde Naties op 10 december 1948 in New York.
  Artikel 4. van deze UVRM zegt.:
  “Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden”!
  Dit betekent dat moslims in horigheid gehouden worden. In Nederland zijn dat al meer dan 1 miljoen moslims. Hoe kan dat? Nederland is toch altijd het braafste jongetje van de klas als het aankomt op het naleven van Internationale Verdragen! Daar tegen optreden wordt natuurlijk erg lastig, dus kijken de dames en heren politici, zoals zo vaak bij problemen, de andere kant op! Het zelfde verbod op horigheid geldt eveneens voor nationaliteiten die niet opgezegd mogen worden zoals bijvoorbeeld van Argentinië en Marokko! De dienstplicht voor (Nederlands/Turkse) jonge mannen is ook in strijd met genoemd artikel.

  1.   

   @Peacepipe: “Hoe kan dat?”

   Door het jarenlang pamperen van islamitische minderheden, door de zelfislamisering in de angst deze religieuze fanatiekelingen voor hun halalhoofd te stoten of hun ramadantrots te krenken. Want: racisme, fascisme, discriminatie en boze witte mannen.

   Wilders is begonnen er wat van te zeggen. Ja Pim Fortuyn ook, totdat de kogel van links kwam en de schutter alweer vrij rondloopt. Dat is links… O ja, Rutte zou aftreden, jammer dat die leugen geen waarheid is geworden.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!