Woedend Tweede Kamerlid VVD: Frankrijk verspreidt ‘fakenews’ en beschadigt onze visserijsector

Wordt de Europese Commissie nu dan ook losgelaten op de regering Macron?

VVD Tweede Kamerlid Arne Weverling heeft het helemaal gehad met Frankrijk. Volgens hem verspreiden de Fransen namelijk “fakenews” met de intentie om onze visserijsector te beschadigen. Helaas heeft die Franse propaganda nog effect ook:

Frankrijk wil dat die pulsvisserij verboden wordt. Dat is een Nederlandse techniek die “een alternatief is voor de gebruikelijke techniek waarbij sleepnetten over de bodem worden geveegd.” Pulsvissers zeggen, terecht, dat hun techniek milieuvriendelijker is dan het alternatief, dat er minder schade veroorzaakt wordt aan de zeeboden en, oh ja, dat er minder “bijvangst” is.

De Fransen zeggen daar heel anders over te denken. Volgens hun anti-Nederlandse propaganda is de pulskor-techniek juist heel “schadelijk” voor vissen. Flauwekul, maar vandaag stemt het Europees Parlement toch over deze kwestie. Het heeft er alle schijn van dat de pulsvisserij inderdaad illegaal verklaard wordt en dat “een enorm deel van de Nederlandse kottervloot” daardoor de doodsteek krijgt.

Frankrijk wil het verbod op deze techniek — waarbij een stroompulsje van 15 volt ervoor zorgt dat de vissen even opschrikken, waarna ze snel met een net gevangen kunnen worden — omdat Nederlandse vissers nu een groot concurrentievoordeel hebben. En dat mag niet van de Fransen, want dat gaat ten koste van de luie, niet innovatieve Franse vissers.

En nu komt het nepnieuws gedeelte van dit verhaal: Frankrijk gebruikt dubieuze en achterhaalde fopstudies om europarlementariërs ervan te overtuigen dat de pulskor-techniek slecht is. Dat is je reinste flauwekul, maar Frankrijk heeft daar natuurlijk lak aan; het gaat erom om de eigen visserij te beschermen en de Nederlandse visserij tegelijk de nek om te draaien.

Dit bewijst voor de zoveelste keer dat het hele Europese Project uiteindelijk alleen maar in het voordeel is van grote landen als Frankrijk. Zij zetten gewoon net zolang druk op ‘Brussel’ totdat ze hun zin krijgen. Een klein landje als Nederland kan zich daartegen verzetten, maar dat heeft verder weinig nut. Wat de machtige landen willen krijgen ze. Waarom denk je dat die landen zo ontzettend eurofiel zijn?

Het trieste is dat zo’n man als Weverling nu wel roept dat de acties van Frankrijk belachelijk zijn, maar dat hij ondertussen toch steeds weer zijn eurofiele premier en partijleider steunt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. CJD

  Ik ben het zomaar een keer eens met de Fransen

  1. Henk-Jansen

   En waarom als ik vragen mag?

   1. Mart

    Vraag ik me ook af Henk

 2. Ni28

  En zo vechten landen met elkaar binnen het EU. Grote landen winnen dan meestal want zij hebben zich de leidende rol toegeëigend.

 3. fockingworst

  He code/ brouwenstein je hebt toch zo’n diepgang….waarom dan?

  1. Ni28

   Hij is hier is alleen om te stoken. Geen diepgang mar afgang.

   1. Ni28

    mar=maar

   2. Holland

    Trol134 behoort tot een kleine extremistische minderheid op dit blog. Zijn mening is volstrekt irrelevant aangezien hij hier uitsluitend komt om te trollen, jennen, treiteren en om mensen te kleineren en vernederen.

    Trol134 is een antisemiet, veroordeelt Israel op fake-gronden en is een doorgewinterde xenofoob: zo belasterde hij de gewaardeerde reaguurder Ni18 door te stellen dat hij ‘een allochtoon is die dus niks weet’.

    Dan begrijp je wel met wat voor vuilnis je te maken hebt.

 4. Code134

  Er is nog nader onderzoek nodig om dat definitief vast te stellen maar vooralsnog is het beeld dat de pulskortechniek minder ecoplogische schade veroorzaakt dan de traditionele sleepnetmethoden.

  Frankrijk lijkt dus ongelijk te hebben.

  1. corfo

   @ Cootje.
   Ik hoorde dat de Franse regering jou heeft uitverkoren om een nader onderzoek uit te voeren. Dat zou gebeurd zijn op basis van jouw “aal-gladde-gedrag”; en daar hebben ze natuurlijk wél helemaal gelijk in.
   Macron zal je nog wel bellen, verwacht ik; hij, Macron, is dol op allesweters die bovendien weten om te gaan met een vis in een emmer snot.
   Trouwens : wat is “ecoplogische schade” ?

 5. denk eens na

  Uit de eu en snel graag.

 6. trampoline

  De EU is geen geheel maar een samenraapsel van ordinaire één landen belangen. degene met de grootste muil krijgt zijn, in dit geval Frankrijk.
  De EUSSR wordt gedicteerd door een paar grote landen als Frankrijk en Duitsland die andere landen voor hun belangen laten opdraaien. prima dat Wopke Hoekstra nu al aangeeft dat ons land geen extra rekening van de Brexit gaat betalen.

 7. Florissa

  Als een van de weinig betalende landen ,zou ik tegen Druncker zeggen,doe maar wat je wilt,wij stappen eruit.Maar daar hebben die lapszwanzen in Den Haag de ballen niet voor ,Nederland first .

 8. corfo

  Van welk laag allooi moet je, als VVD’er, zijn om je druk te maken over z.g. fakenews vanuit Frankrijk ?
  En dát terwijl jouw “grote baas”, Rubberen Rutje, al járenlang fakenews verspreidt in z’n eigen “rijke” landje !! Dan ben je toch wel hondsbrutaal als z.g. volksvertegenwoordiger,van een volk dat al -tig keren door Rubberen Rutje is besodemieterd, belogen én uitgeknepen. Wij worden bedolven onder het fakenews van R.Rutje en z’n holmaatje Zuipschuit Juncker.
  Wát een goor clubje, die VVD !!!!

 9. trampoline

  Fransen zijn leugenachtige flikkers die van alles verzinnen om Nederlandse vissers kapot te maken. Dat deden ze vroeger ook.

  Boycot Frankrijk met vakanties en andere zaken.

  1. van Urk

   Die Franse boeren en vissers worden overeind gehouden door een vette EU subsidiepot maar weigeren verder te ontwikkelen, terwijl Nederland een van de grootste betaler is van de Europese Unie krijgen wij de deksel op onze neus. Dit zijn een van de voorbeelden waarbij men nog afvraagt of het nog verstandig is om in de EU te gaan blijven met zulke hypocriete EU bondgenoten die een Nederlandse “groene” ontwikkeling afkeuren en verbieden maar zelf wel van alles aan hun laars lappen.

   1. Code134

    Soms zit het mee en soms zit het tegen in een gemeenschappelijke markt.

    1. van Urk

     Samen zullen wij eerlijk delen is de motto van deze Europees samenwerking. Toch? Tijd dat wij die dwarszittende hoog verwaande Fransen eens stevig gaan boycotten.

    2. van Urk

     De Fransen liggen al jaren dwars in Europa. Doen niets aan marktwerking, stellen hun havens niet open, willen niet innoveren..En nu wordt men daarvoor beloond! Belachelijk.

 10. B. Pascal

  Aan de vruchten erkend men de boom:
  – ongevraagd quotas om wille van de fransen
  – ongevraagd verbod op duurzaamheid

  De vissers gaan straks op Engels naam vissen, die worden er beter van.
  Het wordt echt tijd voor exit, voor de vissers in ieder geval.

  1. van Urk

   Het gaat niet zozeer vanwege de pulsvisserij maar gewoon dat Nederlandse vissers de zee aan de Franse kust zogenaamd leegvissen. Het is niet de eerste keer dat de Franse vissers oorlog voeren met Nederlandse vissers. Pesterijen, opstapeling van incidenten en zelfs het verbranden van busjes van onze vissers kwam in het verleden vaak voor. Doet mij denken aan de Kabeljauw oorlog tussen de Britse vissers en de IJslandse vissers waar zelfs een dode te betreuren viel. Maar toch eten veel Fransen hun buiken vol van onze gevangen vis. Fransen worden trouwens overal boos om wat niet van eigen boden komt. Zo zijn de Nederlandse boeren ook vaak het slachtoffers van hun Franse collega,s.

 11. Gerlos

  Wat is het toch een verrijking die EU, vooral die Fransen die alles kapot staken en niet meegaan in de nieuwste technologie en dus achterlopen in de visserij zoals in veel sectoren. Hopelijk worden ze een klein beetje wijzer en gaan ze alsnog overstag, en dan bedoel ik het hele linkse zooitje en dieren partijen die tegen zijn.

 12. Babaji538

  “Een verrader verraadt het eigen verraad.”

  Petra Hermans

 13. lanex

  Nederland is net zo eurofiel als de Fransen, een goed hypocriet stuk dit.
  Nederland heeft honderden hoog moderne kotters die de zee daar bijna leegvissen, is het dan gek dat de Franse vissers protesteren. De VVD, samen met D66 die het liefst Nederland ziet verdwijnen om op te gaan in een potentatenstaat mekkert nu over nep nieuws wat de Fransen verspreiden, dit keer dus niet de Russen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.