Weer een topzangeres dood: Dolores O'Riordan van The Cranberries was maar 46 jaar oud

Geen categoriejan 16 2018, 9:00
Steeds meer zangers en zangeressen waar ik mee opgegroeid ben leggen het loodje. Dat is toch wat vroeg.
Dat het Rock & Roll leven veel van een mens vraagt wisten we al, maar het begint nu toch echt de spuigaten uit te lopen. Er is namelijk wéér een bekende zanger(es) overleden: Dolores O'Riordan. Deze vrouw, met een engelachtige stem, was de lead singer van The Cranberries.
Ja, The Cranberries. Dat is dus die Ierse band die meer dan 40 miljoen albums wereldwijd verkocht heeft en die monsterhits heeft gescoord als "Zombie" en "Animal Instinct."
Vorig jaar kwam O'Riordan in het nieuws omdat ze zich misdragen had in het vliegtuig. Ze zou aan een "geestesziekte" of "geestelijke stoornis" lijden, was de uitleg. Daar werd ze vervolgens voor behandeld.
Later in 2017 was ze aan het touren met The Cranberries toen ze last kreeg van haar rug. De pijn werd uiteindelijk zo erg dat de tour onderbroken moest worden.
De politie van Londen, waar ze dood werd gevonden, heeft al laten weten dat haar dood vooralsnog niet verklaard kan worden. Er zal dus autopsie gedaan moeten worden om te achterhalen wat er precies gebeurd is.
De band heeft een officiële verklaring van zijn woordvoerder online gezet, met een foto van O'Riordan.
https://www.facebook.com/TheCranberries/posts/10155394142687106
O'Riordan werd lid van The Cranberries toen ze nog een tiener was. Ze kreeg de rol van lead zangeres niet alleen vanwege haar schitterende Ierse stem, maar ook omdat ze een bijzonder goede songwriter was. Voor haar auditie had ze zelf een tekst geschreven bij een demo van de band. Die tekst werd later enigszins aangepast, waarna het nummer werd opgenomen. Linger bleek de doorbraak te zijn voor de band.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten