Aantal migrantenpartijen sterk toegenomen in Nederland: multiculti wordt als politiek wapen ingezet

Dit had iedereen natuurlijk kunnen zien aankomen. Haal veel migranten naar binnen en uiteindelijk wordt het een sociale crisis. Die crisis wordt vertaald in politieke verandering, identiteitspolitiek, en uiteindelijk blijf je achter met een sterk politiek gefragmenteerde samenleving. De zuilen worden herboren en identiteit wordt een politiek wapen. Niet alleen op de rechterflank, maar ook op de linkerflank. Migrantenpartijen komen op.

Het aantal migrantenpartijen dat meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen is fors toegenomen ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs dertig gemeenten die volgens het CBS het hoogste percentage ‘niet-westerse allochtonen’ hebben. Deden er in deze plaatsen in 2014 nog 8 migrantenlijsten mee, deze keer zijn dat er 22. De helft van deze groei is toe te schrijven aan de deelname van Denk.

We kunnen daar heel moeilijk over doen, maar net zoals Thierry Baudet vorig jaar zei, je haalt migranten naar binnen en dan kan je niet raar staan opkijken als ze zich politiek gaan organiseren. Daardoor is dit fenomeen dus een logisch gevolg en moeten we daarmee dealen. Identiteitspolitiek is een wezenlijk onderdeel van de samenleving geworden. Door massa-immigratie en het gebrek aan focus op cultuur en identiteit zijn we op dit punt beland.

Toch moet ik zeggen dat ik het verbazingwekkend vind hoe mensen aan de ene kant kunnen zeiken over het feit dat allochtonen niet meedoen met de maatschappij, maar als ze zich politiek gaan verenigen het net net zo erg vinden. Dat gaat natuurlijk niet op. Toch begrijp ik de woede over deze ontwikkeling, want iedereen heeft dit zien aankomen, behalve de politiek.

Dit fenomeen is een teken aan de wand. Identiteitspolitiek wordt steeds belangrijker en dat uit zich in de maatschappij, cultuur, en de politiek. Deze elementen versterken elkaar en zo komen we in een flow terecht waar we niet meer uit zullen komen. Identiteit en cultuur kunnen niet ineens ‘niet belangrijk’ zijn. Des te sterker de globalisering, de sterker de focus op identiteit. Ik kijk in elk geval met een zeer kritische blik naar deze ontwikkeling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. poison

  Asielzoekerspartij, Partij voor de “vluchtingen”, Partij van Allah, Halalpartij, Partij van de gekleurde onnozelen, Mocropartij. Waar gaat het heen met ons land?

  1. Rechtsaf

   Je vergeet de gendernautrale asielzoekende, allah, halal, onnozele mocro, vluchtelingen, sharia, jihaat, denk partij

   1. Pit

    @Rechtsaf: Ik word een beetje misselijk… 😛

 2. denk eens na

  de 5 de kasserne is binnen zij van GOGH

  1. denk eens na

   of is het nou zij.

   1. denk eens na

    of hijzij

    1. Pit

     Ik denk: zei van Gogh. 😉

   2. poison

    Bedoel je de 5de colonne?

    1. denk eens na

     Is er enig verschil?

 3. eRik2017

  Wat denken jullie? Kunnen wij morgen schaatsen?

  1. poison

   Best mogelijk, er zijn genoeg trollen op dit forum die een scheve schaats rijden, heb ik met de tijd begrepen.

   1. denk eens na

    Natuurlijk altijd een scheve schaats.

  2. Pit

   @Erik: Schaken, dat kunnen wij wel. Schaakmat zetten! 😉

 4. Ni28

  Het land wordt de facto weggegeven aan de immigranten die zich niet willen aanpassen. Onze politici laten het toe onder de mom van democratie. Maar dit heeft niets met democratie te maken maar met overgave aan de indringers.

  1. tomygun

   Ni28 ,
   Een zeer goed moment om al deze nieuw komers morgen
   te leren schaatsen op het ijselmeer verplichte inburgering .

 5. poison

  Nog wat partijen, Partij van de bijstandtrekkers, Kopvoddenpartij, Shariapartij, Antifapartij, Partij van de uitvreters.

 6. Dollaert

  En wat zal het logische gevolg hiervan zijn? Jawel , dat er een Apartheidstaat of beweging zal ontstaan. Nederland zou uit elkaar kunnen vallen. Daarom wordt die eenheidsworst EU er zo doorheen gedrukt. Om de Apartheidstaat te voorkomen. Derhalve moet die omvolking zo snel mogelijk plaatsvinden. Win, win situatie voor de elite. Meer loon slaven, werken tot je er bij neer valt en daarna Orde ab Chao. Het probleem wat ze (de elite) zelf veroorzaakt heeft wordt door diezelfde elite dan opgelost. Zien jullie het nog niet? Worden we een keer wakker?

 7. Ritter

  Langzaam valt het land uiteen. Door de (vaak illegale) massa immigratie verdwijnt de cohesie van de samenleving.

  1. Pit

   De aanval op de natiestaat, de omvolking, alles is in volle gang Ritter, het is een boos en kwaadaardig plan, opzettelijk van aard!

   1. rafi

    Dit Nederlandse volk wil het zelf zo dolgraag. Getuige populaire TV-programma’s zoals ‘Ik vertrek’, waarin landverraders en slapjanussen worden gefilmd die het land in de steek laten ipv het vaderland getrouwe blijven tot in den dood, en ‘Grenzeloos verliefd’, waarin jonge Nederlandse vrouwen, die Hollandse jongens kennelijk te min vinden, het land voorgoed verlaten om zich bij een buitenlandse dief te voegen. Ik wens haar 100% onvruchtbaarheid en veel ellende toe. Eigenlijk zou ik willen dat die programma’s verboden zouden worden. Maar dat strijdt met mijn staatskundige visie.

 8. david1veenstra

  Dit heeft allemaal tot gevolg dat in gemeenten veel te veel partijen komen. Splinterpartijen die het samen moeten zien eens te worden. Bovendien partijen bestaande uit nieuwkomers die geen idee hebben hoe ze in een raadszaal moeten functioneren. Als ze niet in de coalitie zitten, zitten ze er voor spek en bonen bij.
  Vergaderingen gaan oeverloos door en het geheel is slaapverwekkend.

 9. Nederlandse_Patriot

  En op deze manier willen de islamieten en Afrikanen ons land innemen. En wij staan ernaar te kijken en doen niks.

  1. rafi

   Ga veel blanke kinderen maken dan!

 10. WorajaiP

  Latebn we dan maar blij zijn dat er in Nederland nog steeds zo’n 85 % gewoon heerlijk Nederlandse identiteit kiest als het er op an komt.
  Zo van de zuurkool met worst, en ja lekker spruitjes en enthousiast roepen dat er bijna geschaatst kan worden!
  En van niet lullen maar aanpakken.
  En dat laatste gaat ook gebeuren, bloed en bodem zijn veel sterker dan je denkt. Ik heb dan ook alle vertrouwen in de komende 3/4 jaar.

 11. rafi

  Politieke partijen kun je zo maar oprichten, dus ook die van een bepaalde etniciteit. We hebben hier gelukkig nu eenmaal de GRONDWETTELIJKE vrijheid van vereniging. Bedrijven kun je ook wel zo maar oprichten (de vrijheid van ondernemerschap), maar die overleven doorgaans niet, alleen simpele zoals islamitische groenteboeren en slagers. De etnische bedrijvigheid zal later goeddeels beperkt blijven tot dat soort basale bedrijven, net zoals ik hun eigen landen: alles wat leuk en luxe is moeten ze (en dan alleen nog hun elites, de happy few) importeren. Dus allochtone etnische bedrijven zullen er niet komen (ook later niet want het wordt hier zoals het daar is). En uit autochtone etnische bedrijven worden ze geweerd. De rassendiscriminatie bij solliciteren door de Hollanders is berucht. Ook studies staan voor mensen van alle RASSEN open om te gaan volgen. Daar zie je dan ook net zo veel RASSSEN-variatie als op straat. Gevolg van al dat etniciteitsgerichte zal wel een kopiering van het Zuidafrikaanse apartheidssysteem zijn. Maar blanke Hollandse bedrijven functioneren nu al decennia lang op deze Afrikaanse wijze. Ook werkvloeren van linkse media. Alleen het uithangbord (de nieuwslezeres) is vaak zwart. Maar neem geen kijkje achter de schermen, want dan zie je alleen maar lieden van het blanke RAS rondlopen.

 12. falschirmjager

  De afbraak in gang gezet van een trots land bestuurt door schoolmeestertjes.Die werkelijk geen enkele visie op toekomst hadden.En alles verkwanseld hebben.

 13. falschirmjager

  Juist stemmen alleen op Nederlands volks belang dat kan de kering inzetten en toekomst geven aan kinderen in vrijheid

 14. Rosasolis

  Hoe meer ons ALT – Rechts partij, de PvD gaat praten over “bevolkings groepen van kleurlingen met lage IQ”, zullen zij veel verzet kunnen verwachten van vele groepen van ons NEDERLANDSE kleurlingen! En vooral van kleurlingen in hoge functies,
  (zowel mannelijk als vrouwelijk), o.a. directie personeel van bedrijven, hoog leraars, hoge politie mannen en vrouwen, ook degenen met hoog leidende functies binnen ons militairen. Ik ben benieuwd hoeveel kleurlingen, leden van ons gemeenten zijn of lid zijn van ons regering zijn?
  Hoeveel wetenschappers zijn lid van de PvD? Hoe komt dit nieuwe partij aan Wetenschappelijke gegevens over minder IQ van kleurlingen? En belangrijker:
  WAAROM moeten wij dit flauwe kul horen…voor welke doel? Behalve racistisch haat
  en discriminatie te bevorderen!…Om nog meer zieltjes van ALT-right mensen te winnen!
  Natuurlijk willen wij niet een nog grotere accordeon- vouwlijst van nog meer
  van die arme kleine linkse partijen. Maar Thierry & Theo wees gewaarschuwd, jullie zijn een jaar geleden begonnen, en jullie partij is helemaal niet democratisch.
  Zou het kunnen dat jullie zwakke onzinnige commentaar tegen kleurlingen, heel averechts gaat werken! Omdat er ook vele blanken zijn, zoals ik, die mensen beoordelen op hun gaven, en niet op hun kleur!

  1. eRik2017

   @Rosasolis
   De huisartsenpost is gewoon open hoor!

   1. Rosasolis

    eRik2017. Als de huisartsenpost in Uw wijk open is, dan misschien moet U naartoe gaan. En als U daar beland hoop ik
    dat U niet de schok krijgt dat U misschien een GEKLEURDE dokter krijgt, mannelijk of vrouwelijk die aan Uw lijf komt om controle op Uw hart, of bloeddruk te doen. En als Uw doctor een kleurlinge is, gaat U hem/ haar vragen naar hun opleidingen en ervaring gegevens, voordat U durft toestemming te geven aan hen om U ooit te gaan behandelen?

    1. eRik2017

     Ik begrijp nooit dat er mensen zijn die mij/anderen erop willen wijzen hoe ik mij zou moeten voelen als ik in contact kom met iemand met een andere huidskleur.

     Ik heb die gevoelens van verschil gewoon niet en heb niet de minste behoefte om ergens een discussie aan te moeten gaan waar blanke/donkere/zwarte mensen elkaar zouden overtreffen etc.
     Ik vind andere mensen gewoon leuk en houdt mij nooit bezig met welke kleur ze zijn gebeuren.
     Val mij daar dan ook niet mee lastig Rosa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.