Amnesty International huilt tranen met tuiten: ‘Illegalen worden in Nederland te lang opgesloten in detentiecentra’

Uh. We hebben het hier over illegale immigranten. Mensen die helemaal niet in Nederland mogen zijn.

Ach wat leuk: Amnesty International heeft weer eens iets te zeuren. Volgens de linkse betweters stopt Nederland illegale immigranten veel te lang in detentiecentra. Oh ja, en daar komt bij dat het regime in die centra ook nog eens “onnodig streng” is. Want illegale immigranten behandelen als de criminelen die ze zijn mág niet.

Annemarie Busser van Amnesty zegt in het NOS Radio 1 Journaal:

“We gebruiken in Nederland gevangenissen om vreemdelingen op te sluiten. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Als je mensen beschikbaar moet houden voor vertrek, dan is een muur rond het centrum genoeg. Dan kunnen de mensen binnen het centrum gewoon de vrijheid hebben.”

Zo is er een man uit Sudan die vijfhonderd dagen heeft vastgezeten. Volgens mevrouw Busser is dat volstrekt onacceptabel — hoewel dat, geeft ze dan ook wel weer toe, zelden voorkomt.

Op zich ben ik het er helemaal mee eens dat illegalen niet zo lang vastgezet moeten worden. Alleen vind ik dat niet omdat het onmenselijk zou zijn om ze verantwoordelijk te houden voor hun daden, maar omdat een illegaal per direct uitgezet moet worden naar het land van afkomst. Zo’n Sudanees dient vanochtend op het vliegtuig gezet te worden als hij gisteravond is opgepakt. De Nederlandse belastingbetaler betaalt dat vliegticket dan wel. Dat is veel goedkoper dan hem een jaar (of meer) onderhouden in een centrum/gevangenis.

Maar ja, op de één of andere manier denk ik dat Busser dáár ook weer niet blij mee zou zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Florissa

  Ministers halen ze massaal het land in, maar in huis nemen doen ze niet .

  1. Pit

   @Florissa: Het is nóg erger, het is kwade opzet.

 2. denk eens na

  Het woord illegaal zegt toch al wat het betekend, dan moet je of verwijdert worden of opsluiten . Ik zelf ben liefhebber van het eerste.

 3. buitenbeentje

  AI is een groep linkse activisten, geheel blind voor de gevolgen van hun acties. Datis het soort NGO´s dat Orban uit zijn land wil zetten en gelijk heeft hij.

 4. Bes Tolen

  Zo lang lieden als alle premiers en hun coalitiepartijen sinds begin tachtiger jaren het in Nederland voor het zeggen hebben, wordt de doodlopende weg naar de hel bewandeld. Voor de gewone Nederlanders dan. Te dom om elk bedrog te ontmaskeren.

 5. Ni28

  No border, no nations!
  Vrijheid en blijheid in een enorme chaos in welke uiteindelijk mensen elkaar gaan afmaken.

 6. nanda

  Ach, het zou we niets verbazen als we binnenkort ook pikante verhalen over amnesty mogen vernemen dus, schreeuw maar niet te hard.

 7. Siemien

  Als je sneller terugstuurt ben je van het probleem af toch?

  1. Pit

   @Siemien: Mag niet van Brussel. Sterker nog, we moeten er nóg meer opnemen. Alleen zo kun je een natiestaat om zeep helpen. Een gezin stopt namelijk met gezin zijn als de achterdeur openblijft en niet meer op slot kan.

 8. Tinneke

  Hoe lang loopt dit gespuis van we are here al rond? ze kraken het ene pand na het andere, maar het moet kunnen allemaal. Inmiddels is Kraak 30 een feit. Het is bizar dat vreemdelingen, die niet eens in Nederland mogen zijn, alles kunnen doen wat ze willen. Illegaal betekent dat je hier niet mag zijn. Sluit ze op tot ze het land uitgeschopt kunnen worden. Maar nee hoor,ze werken aan een hernieuwde asielaanvraag, we weten dat het mogelijk is als we de kans krijgen; van de Wij Zijn Hier groep hebben inmiddels 82 personen alsnog een verblijfsvergunning gekregen.
  De aanhouder wint altijd! die hele groep in een detentiecentrum opsluiten en met het eerste he beste vrachtvliegtuig terug de jungle in!

 9. A3aan

  Die topper van AI kan best een paar illegalen onder zijn hoede nemen, geld genoeg.

  Totaal bezoldiging (Van 2012 t/m 2016 in €) 131.044 133.632 135.261 135.705 138.954

 10. Babaji538

  Wat vervelend nou, voor De Jonge.

  Petra Hermans

 11. WorajaiP

  Die Sudanees zit zolang omdat hij zich bleef verzetten tegen uitzetting. Werk je mee, ben je met een weekje vertrokken.
  Eigenlijk moet voor elke dag dat iemand zich tegen uitzetting verzet er 1 dag gevangenisstraf worden opgelegd, uit te zitten in een derde land zoals Niger, dat best blij is met de geboden werkgelegenheid door de EU.

 12. Gerlos

  Als de illegalen graag naar huis willen is dat geen probleem, gratis reis en zakgeld toe. Goede reis dus Amnesty hier ligt een taak voor jullie.

 13. Frits Jansen

  Illegale immigranten zijn geen criminelen. Als je dat zegt ben je gewoon niet op de hoogte. Of te kwader trouw.
  Een “illegaal” is iemand die in ons land verblijft zonder geldige verblijfstitel. Dat is geen misdrijf. Die mensen hebben vette pech, want worden zo veel mogelijk teruggestuurd. Maar ze een beetje extra treiteren (al straf, ter afschrikking) is óók illegaal, want in een rechtsstaat mag iemand alleen gestraft worden als zijn gedrag (tevoren) formeel strafbaar is gesteld. En lang niet alles wat niet mag is ook strafbaar volgens het Wetboek van Strafrecht.

  Ik vermoed dat deze mensen helemaal ons land nog niet zijn binnengekomen maar al aan de grens zijn tegengehouden.

  1. eRik2017

   @Fritz
   Je doet vermoeden iemand te “vervangen”.
   Onder jouw personage post je sociale schijnberichten. Eerder verklaarde je een hoogbegaafd mens met een communicatieve afwijking als waardeloos voor de samenleving.
   Zoek een andere plek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.