Anne Fleur Dekker laat weer van zich horen: ‘Rechtse media verzonnen aanslag in Amsterdam!’

Ah kijk: zo kennen we onze favoriete linkse activiste weer.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Anne Fleur Dekker van zich liet horen op de manier die we van haar gewend waren: opruiend en onnodig hard richting alles wat ook maar iets van een rechtse bijsmaak heeft. Je zou bijna denken of hopen – of allebei – dat ze haar leven gebeterd heeft, of in ieder geval een andere hobby had gevonden.

Maar nee, niets van dat alles, helaas: de Antifa-fangirl heeft zich vandaag weer eens geheel in haar stijl geuit op Twitter. Daar beschuldigt ze ‘rechts’ ervan niets minder dan een heuze aanslag te hebben verzonnen:

Het gaat hier specifiek om de bestuurder die vorige zomer met zijn auto inreed op voetgangers op het Stationsplein van Amsterdam. Volgens de politie wijst alles erop dat het om een ongeluk ging – de bestuurder zou een lage bloedsuikerspiegel hebben gehad en onwel zijn geworden – maar verschillende feiten rondom de zaak maakten het wel een verdacht iets.

Hoe dan ook: het is een stevige uitspraak die ze daar doet. Of nou ja: als we deze tweet mogen geloven is het helemaal niet haar uitspraak, maar die van Medialogica – een programma dat ingaat op de manier waarop media bepaalde verhalen brengen. Maar wat blijkt nou? In de bewuste video over het incident in Amsterdam wordt helemaal niet de conclusie getrokken dat ‘rechtse media’ – lees: GeenStijl – een aanslag verzon. Sterker nog: het is een verrassend objectief filmpje waarin alle partijen, waaronder GeenStijl, aan het woord komen en hun kijk op de zaak mogen geven. De echte conclusie – als Medialogica zelf überhaupt echt een conclusie trekt – is dat het een ongeluk was, maar dat er genoeg verdachte zaken aan het licht kwamen om twijfel te zaaien. Maar een opzettelijk verzonnen aanslag? Daar is absoluut geen sprake van.

Anne Fleur en de auteur van het artikel op Joop.nl – die, aangezien zij geregeld voor die site schrijft, best eens één en dezelfde persoon kunnen zijn (de auteur staat niet vermeld) – slaan te plank hier dus echt finaal mis. Zij zijn het – of is het – die rechtse media van verzonnen verhalen beschuldigen/beschuldigt. En niemand anders. Zo kennen we haar weer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. denk eens na

  Is miss afb zo bedreigd door haar linkse antifa vriendjes dat ze eieren voor haar geld kiest?

  1. swetsnek

   yep

 2. Ni28

  De beschrijving van het voorval in Amsterdam en de reactie daar op was van die aard dat je meteen argwaan moest krijgen. Krampachtig gedoe rondom en alle camera’s deden het net niet. Ook toevallig. Ik ben onlangs op die plek geweest en begrijp het nog steeds niet hoe je daar zomaar zonder reden met de auto kon komen. Met of zonder lage suikerspiegel. Met openheid werk je argwaan weg maar die is ons niet geboden.

 3. A3aan

  Toch jammer dat Sven Kramer de 10K niet heeft kunnen winnen. Mooie prestatie van TJ Flouwers.

  1. corfo

   @ A3aan.
   Inderdaad, héél jammer ! Maar ik gun het T.J.Flowers ook hoor, goed gereden.

  2. Tom, Enschede.

   Kramer heeft niks gepresteerd en blijkt ook eens een heel vies achterbaks ventje te zijn dat zijn kollega schaatser Bergsma die schitterend heeft geschaatst en een olympische prestatie heeft neergezet een loer te draaien door vlak voor de wedstrijd over de vermeende dubieuze praktijken van zijn trainer aan het licht te brengen. Dan heb je bij mij direct nul punten.

   1. Henk-Jansen

    Al mijn sympathie voor Sven Kramer verdween ook als sneeuw voor de zon na die actie. Ik ben blij dat hij geen medaille gewonnen heeft!

    1. Dollaert

     Weten jullie nog een paar jaar geleden die pagina grote advertentie van BN ers?
     Over de politiek van Merkel “Wir schaffen das”? Volgens mijn geheugen had hij als BN er ook ondertekent. Sindsdien hoefde hij niet meer voor mij.

 4. buitenbeentje

  Het is naar boven likken en naar beneden trappen AF. of in dit geval likken naar links en schoppen naar rechts. Als je naar beide kanten schopt wordt het plotseling heel erg eenzaam.

  Leer het weer voorspellen, dan vind ik je misschien interessant.

 5. Dollaert

  Waarom krijgt deze mevrouw Dekker elke keer zo n podium? Negeer haar toch gewoon. Wat heeft ze nu eigenlijk in te brengen? Wat heeft ze voor Nederland gedaan?
  Ze is een paar keer op de VARA tv geweest. Loopt met 100 anderen een protestmarsje..
  Ik begrijp die ophef niet. Er zijn toch wel interessantere personen, waarover je kunt schrijven.

 6. DolleDries

  Eigenlijk moet deze dame al de spuit voltooid leven hebben ,ze voegt economisch niets toe aan Nederland en gaat dit ook nooit doen.

 7. WorajaiP

  Hehe. Was al bijna blij voor haar dat ze nu met de juiste pillen een andere , ratonelere weg was ingeslagen, maar helaas, het blijft een spoken-zien-monstertje.

  Geheimtip voor dit Antifada-krengetje: Doe es wat minder blowen, Fleurtje!!

  1. tomygun

   Zoals ik eerder zij ik GELEUF haar niet ! .

 8. Nog1

  Ik krijg de indruk dat Sybren een beetje verkikkerd op deze dame.is. Op zich begrijpelijk, ze heeft wel iets aantrekkelijks op een alternatief-stoere manier.

  En een andere reden om bijna dagelijks haar in de gaten te houden is er niet.

 9. Frits Jansen

  AFD krijgt van mij de Nobelprijs voor aandacht trekken.
  Zulke aandachtsjunks komen later meestal in de politiek terecht.
  Maar eerst je school afmaken, meisje!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.