PVV Rotterdam presenteert programma (één A4): Aboutaleb moet weg en alle moskeeën dicht

Geen categoriefeb 15 2018, 17:00
De lokale PVV in Rotterdam, de gemeente waar de partij van Wilders misschien wel haar grootste hoop op gevestigd heeft, is vandaag met haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen gekomen. En dat is, geheel in PVV-stijl, kort maar krachtig.
Oorspronkelijk wilde de PVV volgende maand in 60 gemeenten meedoen. Dat werden er, vooral doordat het voor een ledenloze partij als de PVV enorm lastig is degelijke en vooral betrouwbare *kuch* kandidaten te vinden, maar zo'n 30. De hoofdprijs voor de PVV wat betreft gemeenten is toch echt Rotterdam, waar het openlijk de oorlog heeft verklaard aan zowel Leefbaar Rotterdam als de linkse partijen - die gisteren nog een links-islamistisch blok vormden met islampartij NIDA. Het is een contraproductieve tactiek die waarschijnlijk eerder tot minder stemmen voor Leefbaar en zo tot het daadwerkelijk vormen van dat links-islamistische blok zal leiden, maar desalniettemin: Wilders is vastberaden mee te dingen naar zetels in de havenstad.
Bij verkiezingen horen natuurlijk verkiezingsprogramma's, en dat is dan ook precies wat de PVV in Rotterdam vandaag presenteerde. En het past - hoe kan het ook anders - op één A4tje:
Nouja: laten we zeggen dat het weer tijd scheelt qua lezen. Hoewel het qua lengte dus een karig stuk is, is het toch meer dan duidelijk wat ze daar in Rotterdam willen bereiken. Het is gedeeltelijk letterlijk overgenomen van het landelijke plan (moskeeën dicht en geen asielzoekers opnemen) en gedeeltelijk echt lokaal gericht. Zo zouden de PVV'ers als ze aan de macht zouden komen burgemeester Aboutaleb - die ze een "Marokkaanse moslimsalafistische burgemeester" noemen - per direct de laan uitsturen, de milieuzone afschaffen en islamitisch onderwijs verbieden. Oh, en er moet een wethouder voor deislamisering komen. Wat dat ook precies moge inhouden.
Weinig verrassingen dus, en precies wat de achterban wil horen. Het programma is behapbaar en komt met zo ongeveer alle typische PVV-voorstellen op de proppen, dus daar zal het niet aan liggen op 21 maart. Nee, de vraag is eerder of ze de strijd met Eerdmans en zijn partij wel kunnen winnen en - nog belangrijker - of ze die wel willen moeten voeren. Immers: wanneer twee rechtse honden om een bot vechten, gaat een derde (linkse) ermee vandoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten