Anne Fleur Dekker laat weer van zich horen: 'Rechtse media verzonnen aanslag in Amsterdam!'

Geen categoriefeb 15 2018, 18:00
Ah kijk: zo kennen we onze favoriete linkse activiste weer.
Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Anne Fleur Dekker van zich liet horen op de manier die we van haar gewend waren: opruiend en onnodig hard richting alles wat ook maar iets van een rechtse bijsmaak heeft. Je zou bijna denken of hopen - of allebei - dat ze haar leven gebeterd heeft, of in ieder geval een andere hobby had gevonden.
Maar nee, niets van dat alles, helaas: de Antifa-fangirl heeft zich vandaag weer eens geheel in haar stijl geuit op Twitter. Daar beschuldigt ze 'rechts' ervan niets minder dan een heuze aanslag te hebben verzonnen:
Het gaat hier specifiek om de bestuurder die vorige zomer met zijn auto inreed op voetgangers op het Stationsplein van Amsterdam. Volgens de politie wijst alles erop dat het om een ongeluk ging - de bestuurder zou een lage bloedsuikerspiegel hebben gehad en onwel zijn geworden - maar verschillende feiten rondom de zaak maakten het wel een verdacht iets.
Hoe dan ook: het is een stevige uitspraak die ze daar doet. Of nou ja: als we deze tweet mogen geloven is het helemaal niet haar uitspraak, maar die van Medialogica - een programma dat ingaat op de manier waarop media bepaalde verhalen brengen. Maar wat blijkt nou? In de bewuste video over het incident in Amsterdam wordt helemaal niet de conclusie getrokken dat 'rechtse media' - lees: GeenStijl - een aanslag verzon. Sterker nog: het is een verrassend objectief filmpje waarin alle partijen, waaronder GeenStijl, aan het woord komen en hun kijk op de zaak mogen geven. De echte conclusie - als Medialogica zelf überhaupt echt een conclusie trekt - is dat het een ongeluk was, maar dat er genoeg verdachte zaken aan het licht kwamen om twijfel te zaaien. Maar een opzettelijk verzonnen aanslag? Daar is absoluut geen sprake van.
Anne Fleur en de auteur van het artikel op Joop.nl - die, aangezien zij geregeld voor die site schrijft, best eens één en dezelfde persoon kunnen zijn (de auteur staat niet vermeld) - slaan te plank hier dus echt finaal mis. Zij zijn het - of is het - die rechtse media van verzonnen verhalen beschuldigen/beschuldigt. En niemand anders. Zo kennen we haar weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten