Arm Amsterdam: Van Aartsen zal ‘niets doen’ om gebedsoproep van Westermoskee tegen te houden

Amsterdammers die de pech hebben om in de buurt van de Westermoskee in West te wonen, kunnen zich gaan opmaken voor een dagelijkse – misschien wel vijf maal daagse – onderbreking van hun rust.

Woont u in Amsterdam-West, in de buurt van de in 2016 geopende Westermoskee? Dan is u misschien wel eens opgevallen dat er op het gebouw een torentje zit, een zogenaamde minaret. Bij de bouw van het gebedshuis is gedaan alsof dat ding er puur voor de sier zit: op een moskee hoort nu eenmaal een minaret, niet waar? Nu blijkt echter dat ze dat ding hoogstwaarschijnlijk ook willen gaan gebruiken waar het eigenlijk voor bedoeld is: het verspreiden van de gebedsoproep over de buurt.

Technisch gezien hoort dat vijfmaal per dag te gebeuren: één keer voor elke keer dat moslims horen te bidden op een dag. Dat is natuurlijk prima in landen waar het meerendeel van de bevolking islamitisch is en dus ook daadwerkelijk wat heeft aan zo’n oproep, maar in het – vooralsnog – overwegend niet-islamitische Nederland betekent het vooral een hels kabaal voor omwonenden.

En dat moet je je inwoners als stadsbestuur gewoon niet aan willen doen. Het zou dan ook door en door logisch zijn als de gemeente Amsterdam een stokje zou steken voor dit herrievoornemen, zeker aangezien het moskeebestuur bij aanvang van de bouw had beloofd géén oproep te zullen nastreven. Volgens vervangend burgemeester Jozias van Aartsen is het nog maar de vraag of daar echt concrete plannen voor zijn, maar indien dat wél zo is, zal hij geen vinger uitsteken om de rust van zijn burgers te beschermen, meldt hij als reactie op raadsvragen van de VVD. Nee, in plaats daarvan zal hij gemeentelijke verordeningen aanpassen om het geschal mogelijk te maken. De omgekeerde wereld, dus eigenlijk.

Want ja, je zou je als burgervader toch maar verzetten tegen islamiserende trekjes, zeker als het om een moskee gaat die doodleuk vanuit het buitenland bestuurd wordt. Want kerkklokken mogen ook, klinkt het. Dat die vooral een puur seculiere functie hebben – het aangeven van de tijd – is natuurlijk volstrekt irrelevant.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

121 reacties

 1. George van de linden

  Is dit interessant of niet en wist hier iemand iets vanaf ?:

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2016/05/wtf-fema-camps-nu-ook-in-nederland/

  1. Abri079

   @George,
   Dank voor je link, ik mis alleen de samenhang met dit item?
   Wellicht in een verkeerd onderwerp geplaatst?

  2. Pit

   Ik heb er een tijd geleden van gehoord. Ik vraag mij wel af of dit ook echt klopt.

  3. Ernst Quispel

   De bron is te idioot voor woorden.

   1. Holland

    Welke bron vindt Ernst idioot? Twee links in bovenstaand artikel: de ene linkt naar Het Parool en de andere naar een eerder artikel van DDS.

 2. eRik2017

  Op diverse plekken in Nederland is dit onderwerp behandeld en de gebedsoproep van Moskeen gelimiteerd.
  En dit is te tekst van de Azan.

  Allah is de grootste, Allah is de grootste, āllahu ākbar, āllahu ākbar
  Allah is de grootste, Allah is de grootste,
  Ik getuig dat er geen godheid is dan Allah
  Ik getuig dat er geen godheid is dan Allah
  Ik getuig dat Mohammed Allahs boodschapper is
  Ik getuig dat Mohammed Allahs boodschapper is
  Haast u naar het gebed
  Haast u naar het gebed
  Haast u naar het welslagen
  Haast u naar het welslagen
  Het gebed is beter dan de slaap
  Het gebed is beter dan de slaap
  Allah is de grootste, Allah is de grootste -āllahu ākbar, āllahu ākbar
  Er is geen godheid dan Allah

  1. Pit

   @Erik: Islam is gif, gif voor iedere beschaving, ook de onze.

   #islamgif

   1. eRik2017

    @Pit
    Als de Wester Moskee gewoon respecteert dat omwonenden dit niet willen, dan is er niets aan de hand.
    Ik zie islam niet als gif. Ik ben niet anti-moslim. Ik ben er wel fel tegen als gebruiken van de islam mij, of iemand anders worden opgedrongen.
    Die discussie wil ik ook verder niet voeren.

    In Enschede zijn er ca 2 jaar geleden al verhitte discussies geweest en bewoners in opstand omdat een nieuwe moskee daar straks ook zijn Azan wil laten horen.
    De mensen hebben hun woning allemaal te koop gezet uit protest.
    Maar op meer plaatsen in Nederland idem dito, Deventer etc.

    Ik hoop van harte dat Van Aartzen geen slapende honden wakker maakt!
    Moskeebesturen zoals in Enschede willen gaan tot aan het gaatje, en tot over de rand van acceptatie van omwonenden.
    Velen zullen het Parool ook niet in dank afnemen als dit een oproerartikel blijkt, omdat woorden/context is verdraaid.

    Het geluid is 1 ding, maar een belangrijk protest is ook te tekst die wordt gezongen.
    Ik getuig dat er geen andere godheid is dan Allah. en “Allahu Akbar” gelijk aan de de uitroep van een terrorist.

    De Azan test in Enschede:
    https://www.youtube.com/watch?v=XNBloFGRZk4

    1. Floris

     “Ik zie islam niet als gif.”
     —————————-
     De vooruitziende blik van Anton Constandse in 1983:

     “Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”

     https://sptransparant.wordpress.com/gastarbeid-en-kapitaal/

     Islam is het meest verschrikkelijke gedachtengoed dat ooit is bedacht. Erger dan het nazisme.

     1. Ernst Quispel

      Opmerkelijk, Floris blijkt een aanhanger van de oude cultuurmarxist Constance.

      Je blijft je verbazen.

     2. Floris

      Domme Wim meent dat als ik iemand citeer ik meteen een aanhanger ben.

      Zalig zijn de simpelen van geest.

     3. Ernst Quispel

      Heb je even gegoogeld wie Anton Constandse was, lieverd?

      🙂

     4. Floris

      Het citaat komt uit een SP brochure zoals je in mijn bericht kan zien, oliebol.

      Je moet toch eens iemand naar dat Dunning Kruger effect van jou laten kijken, Wim. Je zet jezelf iedere keer te kakken.

     5. Ernst Quispel

      Ja lieverd, bij de SP weten ze heel goed wie Anton Constandse is.

      Haha, je bent werkelijk vermakelijk.

     6. Floris

      Dat citaat is hier al vaak geplaatst. En dan denkt Dunning-Wim dat ik niet wist wie Anton Constandse was.

      Zo’n sukkel gun je toch een Fanta.

      Mogelijk wist Wim het zelf niet gezien het feit dat hij de naam in eerste instantie verkeerd spelde.

     7. Ernst Quispel

      Ik vind het heel grappig dat je een oude cultuurmarxist citeert, Floris. het illustreert je bijzondere vermogen met iedereen mee te waaien die toevallig op jouw eigen denkraam aansluit.

      Ik heb daar al eerder veel lol mee beleefd, zoals je weet.

      🙂

     8. Floris

      Wat het illustreert, domme man, is dat ik het op punten eens kan zijn met mensen die politiek voor het overige ver van me af staan.

      Het is jammer dat de SP destijds onder druk van de rest van links (hun mensen werden oa bedreigd en gedemoniseerd) de immigratiekritische lijn heeft laten varen.

    2. Pit

     @Erik: Ik zie islam niet als gif. Ik ben niet anti-moslim. Ik ben er wel fel tegen als gebruiken van de islam mij, of iemand anders worden opgedrongen.

     Men make onderscheid tussen de moslim en de islam. Islam is een totalitaire ideologie welke uit meerdere componenten bestaat die elk op hun beurt niet los verkrijgbaar zijn.

     De moslim is per definitie een mens, een belangrijk verschil, dunkt mij.

     Als je niet anti-islam bent, wat ben je dan? Kun jij mij een paar voordelen noemen van of uit de islam? Twee is genoeg.

     1. eRik2017

      @Pit
      Ik kan daar in algemene zin geen antwoord op geven.
      Er is een combinatie van cultuur en geloof die bij moslims aanleiding geeft tot hebben van een mening en/of gedrag.
      Als ik in algemeen tegen islam ben, dan heb ik het gevoel dat de andere kant mij altijd al voor de voeten kan werpen dat ik bij voorbaat al tegen islam ben en daarom eigenlijk al geen discussie mogelijk. Het schermen zoals DENK bijvoorbeeld doet met islamofobie.

      Ik geef denk ik een duidelijk voorbeeld in het geval van dit topic.
      Ik vind het kwalijk als:
      A. Het moskeebestuur willens en wetens een oproep tot gebed willen laten klinken, wetende dat de leefomgeving echt bezwaar heeft tegen. om welke reden dan ook. Zelfs als het voor de leefomgeving vreemd, onwennig aanvoelt. Waarom zou een autochtone Amsterdammer zich zich niet onprettig mogen voelen bij iets dat hij niet kent, maar wel opgedrongen wordt? Xenofobie is ook een gevoel, en mag!
      B. Er een tekst wordt gezongen die de ene god/geloof superieur stelt boven andere. (dat meldt de tekst namelijk)
      C. Er in de teksten woorden/uitroepen worden gebruikt die gerelateerd zijn aan zware terroristische aanslagen.

      Als een moskeebestuur vanuit het willen vasthouden aan eigen tradities en geloof de rand van acceptatie van de leefomgeving waar hij voor heeft gekozen naartoe te migreren niet wil accepteren, dan heb ik een probleem met dat standpunt vanuit zijn geloof, de mensen van dat bestuur en de achterban die van moskeebestuur vragen om hun wens door te zetten. Maar dan op die punten, en met een mogelijkheid dat er wel meer punten zullen zijn.

      Ik vind vooral dat een moslim de mogelijkheid moet hebben aan te geven dat hij/zij bereid is wat dingen op te geven en in te zien dat in de leefomgeving hier het leven naar het geloof een beetje opzij wordt gezet. Dat hij zij/onderkent dat er hier een volledige vrijheid is van mening, gelijke rechten man/vrouw en vrijheid van seksuele voorkeur.
      Als iemand dat niet kan, dan heb ik een probeelm met die persoon, en een iedere uit zijn omgeving die ook die zaken niet respecteert.
      Enz. enz.

      De discussie is moeilijk.
      ik zal alleen nooit zeggen dat ik een totaal geloof of aanhangers per definitie een etiket aanhang.
      Is mijn antwoord duidelijk?

     2. Pit

      @Erik: Is mijn antwoord duidelijk?

      Ja, waarvoor dank.

     3. Floris

      “ik zal alleen nooit zeggen dat ik een totaal geloof of aanhangers per definitie een etiket aanhang.”
      ———————————————————–
      Je kan elk geloof, evenals elke ideologie, beoordelen op z’n leerstellingen. In de islam is dat keurig na te lezen in de sharia, welke concreter is dan de koran. Op grond daarvan (de sharia staat haaks op de mensenrechten) wijs ik de islam met kracht af, zoals ik het nazisme afwijs.

      Maar dat wordt mij door de policoristen niet in dank afgenomen. Wie is hier nu de weg kwijt?

      Moslims zijn grotendeels gehersenspoeld. In zekere zin kan je hen niet kwalijk nemen dat ze moslim zijn, ze zijn er in grootgebracht. Anderzijds hebben ze, zeker in Europa, alle mogelijkheden om kennis te nemen van de verdorvenheid van de islam. Dat ze dat niet doen, of allerhande excuses verzinnen, is jammer en hen wel degelijk aan te rekenen.

  2. Abri079

   Vraag die zich bij mij voordoet, is het gebed ook beter dan de schaap?

  3. Vit

   En dan met een hoop gejammer.

  4. NoDoubt

   https://www.youtube.com/watch?v=Rbkl1yViatQn Ik hoop dat dit je genoeg inzicht geeft hoe de islam te werk gaat. Zo gauw ze de meerderheid krijgen, worden alle niet-moslims gezuiverd. Daarom zie je geen democratische islamitische landen. Turkey had in de jaren 20 van de vorige eeuw 24% christenen. Nu 0,002 % en mogen geen Kerst meer vieren.

  5. peterkestassen

   Ze hebben iets vergeten.
   Mohamed is een P?%#2@@$el. Punt . Comma.

 3. eRik2017

  At5 bevestigd dit in elk geval ook.
  http://www.at5.nl/artikelen/178760/burgemeester-regels-voor-gebedsoproep-dan-ook-voor-kerkklokken

  Van Aartsen is een VVD Burgemeester. Ik vraag mij af hoeveel stemmen de VVD in Amsterdam nog zal overhouden.

 4. DolleDries

  Dr. Majid Rafizadeh, een gelauwerde Iraans-Amerikaanse ‘Harvard’ politicoloog, auteur en veelgevraagd TV-analist, tevens president van de International American Council on the Middle East, waarschuwt het Westen en met name de Europese landen dat hun samenlevingen stapsgewijs worden ondermijnd door de islam, en de totale overname heel plotseling, gruwelijk, en binnen zeer korte tijd kan plaatsvinden. Als voorbeeld geeft hij de islamitische revolutie in zijn thuisland Iran. Moslims in Europa passen hier exact dezelfde tactieken toe, stelt hij. ‘Het Westen en niet-islamitische landen kunnen deze geschiedenisles maar beter serieus nemen, want dit kan op ieder moment gebeuren… Op het moment dat jullie politici zich meer zorgen maken over hun populariteit dan over de toekomst van jullie land, is het gebeurd met jullie.’

  De ‘verbrande generatie’: zuchtend en lijdend onder het juk van islam
  De eerste Iraanse generatie die na de islamitische revolutie opgroeide wordt de ‘verbrande generatie’ genoemd, omdat zij niets anders hebben gekend dan de wreedheid van een islamistisch-theocratisch regime. Die wreedheid bestond –en bestaat nog steeds- onder andere uit massa executies, het invoeren van zeer beperkende barbaarse wetten, het hersenspoelen en indoctrineren van kinderen en jongeren met de (extreme) islam, en het hele volk via de media en moskeeën.
  Vrouwen en mannen werden gescheiden, en tieners mochten niet langer de meest simpele activiteiten doen, omdat die ‘te Westers’ zouden zijn, inclusief muziek luisteren, dansen en daten. Vrouwen mochten alleen naar publieke gelegenheden zoals een sportwedstrijd als ze een hijab aantrokken. Het regime in Teheran ging alles bepalen, zelfs met wie je mocht praten en waar je naar mocht luisteren. Een privé leven was amper nog toegestaan.
  Het doel was totale controle over de bevolking, die werd en wordt afgedwongen met wrede en gruwelijke straffen, zoals publieke geselingen, stenigingen, publieke ophangingen en amputaties, en verkrachtingen. Talloze ‘dissidenten’ werden zonder vorm van proces voor altijd in donkere kerkers opgesloten. ‘Mijn generatie groeide op in een atmosfeer van angst. Terwijl de rest van de wereld moderner en meer ontwikkelder werd, moesten wij blijven worstelen met het volgen van islamistische wetten en beperkingen, die onmogelijk te gehoorzamen waren.’
  Bereidheid tot gruwelijkheid door islamisten wordt onderschat
  Rafizadeh zegt dat de gebeurtenissen in Iran een les zijn voor het Westen. Destijds onderschatte iedereen de opkomst van de islamisten. De vele waarschuwingssignalen werden gebagatelliseerd of genegeerd. Niemand geloofde dat hun land zo plotseling kon worden overgenomen, zo snel zo totaal kon veranderen. ‘Velen onderschatten de misdaden waar deze islamisten toe bereid waren om hun macht te behouden. Tot de dag van vandaag blijven ze bewijzen dat hun wreedheid en gebrek aan menselijkheid geen grenzen kent… Zelfs kinderen en zwangere vrouwen worden geëxecuteerd.’
  Khomeini legde het hele Westen in de luren
  De radicale groep rond Ayatollah Khomeini paste dezelfde tactiek toe die we heden ten dage ook in Europa kennen van moslimorganisaties: ze verkregen stapsgewijs steeds meer invloed door anderen ervan te overtuigen dat ze alleen maar goede, vreedzame bedoelingen hadden, mensen wilden helpen, en niet geïnteresseerd waren in een machtsovername. Maar toen ze eenmaal de kans kregen, grepen ze plotseling te macht, en kwamen hun ware, misdadige bedoelingen aan het licht. Toen was het echter te laat om ze nog te kunnen stoppen.
  Vóór de islamitische machtsovername in 1979 dachten de meeste Iraniërs dat hun land steeds democratischer werd. Niemand verwachtte een terugkeer naar barbaarse tijden – zelfs de Amerikaanse president Jimmy Carter was van mening dat Khomeini een goed mens was. In Europese kranten waren positieve commentaren over zijn islamitische beweging te lezen – totdat ze voldoende grip op de macht kregen, ze hun waren gezicht lieten zien, en de hel in Iran losbrak.
  Na machtsgreep in korte tijd vele tienduizenden slachtoffers
  Duizenden Iraniërs werden geëxecuteerd, enkel omdat ze openlijk een andere mening hadden. Velen stierven omdat ze alleen maar verdacht waren van misdaden die ze waarschijnlijk nooit hadden begaan. De islamitische wetten (Sharia) werden aan iedereen opgelegd; vrouwen moesten hijabs gaan dragen, mochten niet meer werken als hun mannen dat niet wilden, mochten niet zonder toestemming naar het buitenland, mochten geen onderwijzers en rechters meer zijn, en mochten niet meer naar het stadion om mannensporten te bekijken. In rechtbanken en bij erfenissen werden ze letterlijk nog maar de helft waard dan mannen. De huwbare leeftijd van meisjes werd verlaagd naar 9. Meisjes kregen geen enkele stem als ze werden uitgehuwelijkt.
  Veel seculiere Iraniërs kwamen in opstand, maar hun wachtte enkel martelingen, verkrachtingen en een vaak gruwelijke dood. In 4 maanden tijd werden zo’n 30.000 politieke gevangenen opgehangen. Het regime vaagde iedereen weg die het waagde zich te verzetten. Alles en iedereen werd onderworpen aan de islam. Nog steeds worden nergens ter wereld zoveel kinderen geëxecuteerd.
  Islamisten kwamen via misleiding aan de macht, net als nu in Europa
  Het is misschien amper te geloven dat zo’n moorddadig regime zo makkelijk en snel aan de macht kon komen. Rafizadeh wijst erop dat de islamisten echter al enkele decennia de samenleving door misleidingen aan het ondermijnen waren. De overname was lang van tevoren tot in de puntjes gepland. Niemand zag het aankomen. ‘Het geduld van islamisten om de totale controle over de samenleving te krijgen mag niet worden onderschat… Desondanks denken velen dat dit onmogelijk is hun eigen land. Wat zij niet begrijpen is dat Iran een voorbeeld is van hoe succesvol zo’n nauwgezette machtsgreep kan zijn.’
  Islamisten in het Westen en zeker Europa gebruiken exact dezelfde sluwe tactieken, vervolgt de politicoloog. ‘Het is een stil en subtiel proces, totdat je op een dag wakker wordt en je geen rechten meer hebt, er een angstcultuur is, en er geen enkel uitzicht is op een leven in vrijheid, of zelfs maar op een volgende dag.’
  ‘Erken het en pak het bij de wortel aan, anders zijn jullie verloren’
  ‘Het Westen en andere niet-islamitische landen kunnen het zich niet veroorloven deze geschiedenisles te negeren. Het gaat namelijk niet enkel om geschiedenis; het is iets dat op ieder moment kan plaatsvinden, in ieder land. Het gebeurt op dit moment, recht voor onze neuzen, in Oost Azië, Canada, Zuid Amerika en Europa.’
  ‘De enige verdediging is om dit te erkennen en aan de wortel aan te pakken, voordat het de gelegenheid krijgt jullie politici te verleiden. Want zodra die zich meer zorgen gaan maken over hun populariteit dan over de toekomst van het land, zijn jullie verloren. Zodra ze de controle hebben over het stemhokje, zullen ze steeds meer controle krijgen over ieder aspect van jullie levens, jullie toekomst vernietigen, en jullie geliefde land in puin achterlaten.’ (1)
  Nederland met verbond links-islam al ver het Iraanse pad afgedaald
  Nederland is al angstvallig ver het ‘Iraanse pad’ afgedaald. Kijk bijvoorbeeld naar Rotterdam, waar de antisemitische islamistische Nida partij een verbond wist te sluiten met GroenLinks, de SP en de PvdA. Als het hen lukt om na de gemeenteraadsverkiezingen in maart een meerderheid te verkrijgen, zal de verdere islamisering van de stad in de allerhoogste versnelling worden gezet. Autochtone Rotterdammers kunnen er dan vanuit gaan dat zij mogelijk wel eens de laatste generatie kunnen zijn die nog weten wat het is om in vrijheid te leven, want ook op landelijk niveau dreigt hetzelfde anti-maatschappelijke monsterverbond tussen links en islam te ontstaan.
  Bron Ernst

 5. Beukman

  “Volgens Van Aartsen zijn er momenteel geen concrete plannen van het moskeebestuur die wijzen op de komst van een versterkte oproep tot gebed. Tot die voorlopige conclusie kwam het moskeebestuur na een gesprek met wijlen burgemeester Van der Laan in het najaar van 2016.”

  Het gaat dus weer eens nergens over.

  1. eRik2017

   En dat zegt van At5
   “In tegenstelling tot eerdere toezeggingen, wil de Westermoskee in de toekomst misschien toch versterkte gebedsoproepen laten horen in De Baarsjes. Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen zegt dat regelgeving samen zou gaan met regelgeving voor kerkklokken.”
   http://www.at5.nl/artikelen/178760/burgemeester-regels-voor-gebedsoproep-dan-ook-voor-kerkklokken

   Gaat dus wel ergens over

   1. Beukman

    Hmm, vaag. Wat staat er feitelijk op jouw link? Dat het vorige bestuur niet durfde te zweren dat een volgend bestuur niet alsnog vaker de oproep tot gebed wil laten horen.
    Dat zal wel kloppen ja. Vraag is of dit nieuwe bestuur bereid is om de goede relatie met de buurt op het spel te zetten.

    “Een afspraak om geen gebedsoproepen te doen? Daar weet de voorzitter van de Westermoskee niets van. Hij wil wel graag in overleg met de buurt om scheve gezichten te voorkomen.”

    http://www.at5.nl/artikelen/162728/bestuur_westermoskee_wil_in_gesprek_over_oproepen_gebed

    1. Ernst Quispel

     Onderschat niet de gebedsoproepen die eRik de hele dag in zijn eigen hoofd hoort, Beukman.

     🙂

     1. A3aan

      Ach gossie, dat u met die ene traag werkende hersencel dit ad hominem spinsel zelf hebt bedacht.

    2. Floris

     @ Beukman, gisteren heb je op onderstaande niet meer gereageerd, dus herhaal ik het hier maar even:

     Beste Beukman,

     Tijdens je vakantie heeft Wim een vreselijke blunder gemaakt. Als Code 134 linkte hij naar een artikel waarbij zijn naam werd vermeld. Hier kan je dat zien: http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=29&t=269&start=3040#p65024

     Aangezien die naam al veel eerder opdook en in verband kon worden gebracht met dat bureau G zijn mensen zich gaan afvragen hoe het mogelijk is dat iemand met een (drukke) baan mimimaal 10 uur per dag kan zitten trollen.

     Wat zijn jouw gedachten hieromtrent?

     1. Ernst Quispel

      Arme Floris, hij trapte er met beide benen in en blijft, zoals we van hem gewend zijn, wrijven in dezelfde vlek.

      Wim H. is wel blij met zijn proefabonnement op de Correspondent.

      🙂

     2. Holland

      Ernst Quttekop, de link komt uit op een artikel waaronder de tekst staat ‘BETALEND lid’. Hetgeen duidt op een afgesloten abonnement. Niet een proefabonnement. Het lijkt erop dat jij vooral degene bent die in de zelfgemaakte vlek wrijft.

     3. Guus Geluk

      Wat een zielepieten, op dat forum. Driehonderdenelf pagina’s, je gelooft het niet.

     4. Floris

      @ Holland: Wim probeert zich er weer eens uit te bluffen. Maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

     5. Ernst Quispel

      Holland, het abonnement dat ik op die naam afsloot betrof een beperkt aantal nummers dat ik onmiddelijk weer kon opzeggen.

      Heb je wel eens een abonnement op de Corresondent afgesloten? Die jongens zijn zo vriendelijk je los te laten als je niet meer betaalt.

     6. Ernst Quispel

      Floris, herinner je je nog hoe ik je met een extreemrechts account zonder moeite wist te verleiden tot de meest bizarre fascistische uitspraken?

      Vind je van jezelf ook niet dat je een tikkeltje goedgelovig bent?

      🙂

     7. Floris

      Ik deed geen bizarre uitspraken, Wim.

      En hou nu maar op met je gebluf en gelieg. Dit is niet meer te redden.

     8. Ernst Quispel

      Dit is inderdaad niet meer te redden, Floris.

      Wanneer leer je nou eens op te houden door te wrijven in de vlekken die je steeds zit te maken?

      🙂

     9. Floris

      Wim blijft bluffen. De enige vlucht die hij nog ziet is recht vooruit.

      De man lijdt aan het Dunning Kruger effect en onderschat iedereen. Wim denkt dat hij de mensen wijs kan maken dat het afdrukken van z’n naam een “truc” was in plaats van een fatale vergissing.

      Hilarisch.

     10. Holland

      Opnieuw vergaloppeert Ernst Quispel zich ongemerkt en enorm. Hij zegt: “Holland, het abonnement dat ik op die naam afsloot ….”

      Hij, Ernst Quispel, sloot dus een ‘proef’abonnement af op de naam Wim Kutten.

      Hiermee is deze zaak definitief in zijn nadeel beslecht. Case closed.

     11. Vit

      Niet dat het een verassing is maar Ernst heeft nu toegegeven dat hij toch echt Wim is.

     12. Vit

      Nu komt Guus om aan de redactie te vragen of dit topic gesloten kan worden.

     13. eRik2017

      #ontwimmen

     14. Vit

      @Holland

      Je was me net voor.

     15. Floris

      En Beukman is weer van de radar…

     16. Ernst Quispel

      Holland maakt geen snuggere indruk maar deze keeer begreep hij het werkelijk.

      🙂

     17. Vit

      Wim wrijft nog even in de zelf gemaakte vlek.

     18. Pit

      @Floris: Tegen mijn zin citeer ik Wim:

      Floris, herinner je je nog hoe ik je met een extreemrechts account zonder moeite wist te verleiden…

      Hiermee is bewezen dat Wim accounts opent om te trollen (verleiden). Niet dat ik daar nog niet van overtuigd was, maar het is altijd goed dat de trol zijn eigen graf graaft.

     19. eRik2017

      @Pit
      klopt, plus even een screenshotje maken. Want het is nl. strafbaar. bewust uitlokken en opruiing.

     20. Vit

      Man man wat is het toch een zielepoot, ik had hem eerdaags met een bezoekje willen ‘vereren’, maar laat het zitten.

     21. Ernst Quispel

      Ja Pit, die grap haalde ik een keer uit om Floris door de mand te laten vallen. Toen dat duidelijk was en Floris totaal voor aap stond maakte ik duidelijk dat het een grap betrof.

      Wel een leerzame grap overigens en ook niet zonder moraal.

     22. Guus Geluk

      De pot verwijt de ketel, Pit. Dat ‘ie zwart ziet. Pikzwart. Zo zwart als het roet in mijn schoorsteen.

     23. Pit

      @Floris:

      Hiermee is bewezen dat Wim accounts opent om te trollen (verleiden).

      Waarmee tevens is aangetoond dat Wim dus zonder meer en altijd met meerdere accounts tegelijk aanwezig is op DDS. Meestal is dat zichbaar wanneer hij het met zichzelf eens is en een compliment aan zichzelf geeft.

      Het is natuurlijk geen verrassing, maar dit betekent dat hij hier de boel opzettelijk en bewezen ondermijnd en dat er des te meer reden is hem, én zijn rugdekkers, volkomen te negeren, waarvan akte.

     24. Ernst Quispel

      Ik erken, Pit, dat ik deze grap een jaar geleden ofzo, een keer uithaalde. Ik was er wel heel open over.

      By the way, was jij hier recent ook niet actief onder de naam Zout?

     25. Ernst Quispel

      “Ernst heeft nu toegegeven dat hij toch echt Wim is.”

      Nee, Vit, het is me bekend dat losers zoals jij me zo noemen. Ze noemen me ook Bon-vivant, Beukman, Guus, Henk, Kong en nog een reeks andere namen. Paranoide personen zien altijd hele legers van achtervolgers.

     26. Floris

      Wim, van wie bekend is dat hij hier en elders talloze multi-accounts heeft aangemaakt, meent dat hij mij tot “extremistische uitspraken” heeft weten te verleiden.

      Dat zit alleen in z’n eigen megalomane hoofd.

     27. Ernst Quispel

      Floris voelt zich zo voor aap gezet dat hij bereid is er glashard over te liegen.
      Het kan natuurlijk ook verdringing zijn. Het heeft iets ontroerends.

      🙂

     28. Holland

      We zullen Ernst voortaan Wim Dunning-Kruger noemen. Dan weet iedereen -hij zelf voorop- over wie we het hebben.

     29. Floris

      “De pot verwijt de ketel, Pit. Dat ‘ie zwart ziet. Pikzwart. Zo zwart als het roet in mijn schoorsteen.”
      ——————————————————————
      Poedel Guus komt Wim weer assisteren.

      Dat Pit hier onder meerdere aliassen tegelijk opereert heeft Guusje zelfs niet aannemelijk kunnen maken maar hij blijft zich maar herhalen.

      En dat Wim dat wel doet heeft zelfs Guusje moeten beamen.

      Het pot en ketel verhaal gaat dus niet op. Waarmee is aangetoond dat Guusje niet objectief is.

      En ook moreel niet deugt want anders steun je een psychopatische galbak als Wim niet.

     30. Floris

      “We zullen Ernst voortaan Wim Dunning-Kruger noemen. Dan weet iedereen -hij zelf voorop- over wie we het hebben.”
      ————————————————————-
      Goed voorstel.

      Daarbij zij opgemerkt dat Wim natuurlijk ontkent dat hij daaraan lijdt. Zelfreflectie is dat soort psychopaten vreemd.

     31. Ernst Quispel

      Dat klopt Floris, je kennis van de psychiatrie is nog beperkter dan die van geschiedenis en sociale wetenschappen. Je bent intellectueel geen hoogvlieger en omdat je dat lastig vindt om te aanvaarden houd je je hier vooral bezig met schelden, stalken en trollen, vaardigheden waarin je wel weet uit te blinken.

     32. Guus Geluk

      Het is bekend dat Pit hier onder meerdere aliassen actief is. In de eerste plaats kennen al zijn nicks hetzelfde zuigende ondertoontje, in de tweede plaats vallen ze elkaar voortdurend bij en in de derde plaats reageren de nicks – de hele dag door – vlak na elkaar.

      Ik bemerk hier een patroon.

      Of Pit één en dezelfde persoon is als Erik kan ik niet met zekerheid zeggen. Ik denk niet dat een persoon in zo’n korte tijdspanne vlug kan tikken.

      Maar het is wel erg hypocriet als je vervolgens over anderen gaat zeuren.

     33. eRik2017

      @Pit en @Floris
      Zien jullie ook dat Ernst-Wim helemaal in zijn element is?
      Voor hem is dit puur masturberen.

      Wim reageert zich helemaal af dat hij geen rood fietsje kreeg toen hij klein was, dat stoort hem nog steeds. Daarnaast staan ze bij Vereniging Martijn ook niet altijd meer voor hem klaar.
      Hij snapte het niet dat hij op school niet meer welkom was en overdag thuis moest zitten terwijl andere kinderen naar school gingen en plezier hadden.
      Wim stond altijd op het schoolplein om andere kinderen te laten struikelen, en dat ze zich pijn deden. Daar kreeg hij toen al een lekker gevoel bij. een gevoel van tevredenheid, sadisme.
      Tegenwoordig staat hij ook vaak bij het schoolplein, maar voor andere dingen. mensen kennen hem, en daarom mag hij niet in de buurt komen.
      Wim heeft geen vrienden, en is op internet aan het trollen, elke dag, 7 dagen per week van 08:00 tot 23:45 uur.

      [_] geschikt
      [X] ongeschikt

      Dag Wim

     34. Beukman

      Intrigerend @Floris.
      Dat is dan meteen alles wat ik erover te zeggen heb, want ik ben er onderhand wel mee klaar. Zoals je weet heb ik het niet zo op het speuren naar “echte” identiteiten van potsers. Jij wel, getuigen de 300 zoveel pagina’s over 1 potser op dat forum van je. Echt ziek is het.

      Sinds ik terug ben van vakantie, word ik op DDS achtervolgd door een heel trollenleger, die me aanvankelijk beschuldigden van allerlei gore dingen, en hun paranoïa op me botvierden.

      Het bevalt me uitstekend om me niet tot de reacties te laten verleiden. Sterker nog: minstens een van die trollen heeft vervolgens zijn leven gebeterd, door te laten zien dat hij best in staat is om een intelligente discussie te voeren zonder puberaal getrol. Je zal dus begrijpen dat áls ik nog iets over deze zaak wil delen, ik dat niet hier zal doen.

      Dit is mijn laatste pots hierover in deze draad. Heren en dames, kappen met die flauwe kul, en discussiëren. Voor human interest en klef gekut verkassen jullie maar naar het Libelle forum of zo.

     35. Floris

      @ Guus: alleen al in deze draad is waarneembaar dat eRik en Pit verschillend over de islam denken.

      Dat Pit hier eerder was als Zout heeft hij toegegeven. Maar er zijn geen indicaties dat hij onder meerdere nicks tegelijk post.

      Over hypocriet gesproken: steun blijven verlenen aan de grootste valsspeler op dit blog en anderen zonder ook maar de minste onderbouwing van multinickerij beschuldigen, DAT is pas hypocriet.

      Je deugt niet Guus en god ziet het.

     36. Holland

      Beukman beukt: “Heren en dames, kappen met die flauwe kul, en discussiëren. Voor human interest en klef gekut verkassen jullie maar naar het Libelle forum of zo.”
      ———————————————————————
      Het lijkt me dat jij, Guus Beukman, daar niet over gaat. Ook al niet omdat het niemand een zak interesseert wat jij vindt of meent. Een beetje dimmen en inbinden graag: je hebt een tamelijk grote mond voor iemand uit de Amsterdamse stadionbuurt.

     37. eRik2017

      @Guuß
      @Bon-Wim en @Kong hebben mij allebei al eens gevraagd hoe ik dingen zie en wat mijn lijntje is met Pit.
      In beide gevallen heb ik een open en eerlijk antwoord gegeven.

      Het enige dat jij doet is #rugdekken van @Ernst-Wim zonder enig verhaal, enkel de DFTT scheet die je nota bene van Pit hebt geleerd.

      Elk normaal mens ziet in @Ernst-Wim een stokende sadist en ik heb respect voor velen hier dat ze zich hebben kunnen inhouden, en zich niet hebben laten verleiden tot erger.
      Het is enkel aan jou om jouw eigen positie te bepalen, maar Ernst-Wim aka Wim alias Cöde/Dopper heeft al zijn kansen tot vergeving al verspeeld.

     38. Ernst Quispel

      Eens met Beukman.
      Laten we eens een tijdje proberen ons uitsluitend op de inhoud te richten.
      Dat gestalk en getrol begint zeer te vervelen.

     39. eRik2017

      Sorry @Ernst-Wim
      Voor mij ben jij al veel tever gegaan om haat op te wekken bij mensen.
      Voor jou heb ik elke vorm van respect verloren.
      Blijf of verdwijn, het is jouw keuze…….

      dag Wim

     40. Floris

      Beukman ontwijkt: “Intrigerend @Floris.
      Dat is dan meteen alles wat ik erover te zeggen heb, want ik ben er onderhand wel mee klaar.”
      ——————————————————————–
      Beukman, evenals Guus, spaarde kosten noch moeite om te betogen dat bureau G niets met trollerij te maken kon hebben. Beukman ging daarbij zelfs zo ver om te linken naar inkomensgegevens van Wim.

      Maar nu Wim over z’n eigen bananenschil is gestruikeld geeft hij niet thuis.

      Merkwaardig gedrag. Of juist logisch?

      Ik zal nog een keer in het kort de feiten op een rijtje proberen te zetten.

      1) Trol Wim H krijgt ruzie met een forumbeheerder en uit wraak publiceert deze zijn persoonsgegevens (ongeveer 15 jaar geleden).

      2) Dat is op zich laakbaar maar die gegevens interesseren toch geen hond?

      3) Totdat blijkt dat deze persoon een soort interim-bureautje runt.

      4) Dan rijst de vraag hoe zo iemand zeven dagen in de week 10 uur per dag kan zitten trollen op allerlei fora.

      5) Daar klopt iets niet, Beukman.

      6) Jij hebt dat altijd afgedaan door te stellen dat deze trol dus nooit Wim H kan zijn.

      7) Nu is hij op een sullige wijze door de mand gevallen en wat doe jij? Je loopt weg.

      De overheid is ziek, totaal verziekt door linkse waanideeën en foute figuren die denken dat ze moreel superieur zijn en de wijsheid in pacht hebben. Jaar na jaar glijden we verder af richting de dictatuur. NATUURLIJK zet deze zieke overheid trollen in, daar is geen twijfel over mogelijk, want ze haten het vrije internet. Het is wachten op internet-censuur en wel met medewerking van de grote providers die meer geldzucht dan principes hebben.

     41. Ernst Quispel

      Floris is niet bijster snugger maar past hier toch wel een rudimentaire vorm van logica toe. Hij blijft zich (om redenen die psychologen maar moeten analyseren) vastbijten in mijn veronderstelde en irrelevante privé-identiteit en meent dat ik een zekere Wim H. ben. Tegelijkertijd ziet hij dat die man in real life een drukke baan en hoge positie heeft en normaliter geen tijd laat staan motief kan vinden om intensief bijdragen op fora te plaatsen dus hij zoekt naar een andere verklaring. Daar komt hij dus niet goed uit en daarom speculeert hij over een organisatieadviesbureautje G. dat door de Overheid (of andere duistere machten) wordt betaald om op DDS rechtspopulistische krachten uit te schakelen (of zoiets). Daarvoor bestaat geen bewijs en zeker ook geen logica want wat schiet de Overheid daar in hemelsnaam mee op (DDS is een marginaal blog en wie breng je in dit soort debatten op andere ideeën?) en waarom zou men dit risico lopen (de Minister moet aftreden als dit uitlekt).
      Het verhaal telt dus niet zo op en domme Floris wordt er in de discussie zeperd op zeperd halend maar moedeloos van.

      Floris heeft van logica weinig kaas gegeten en zal vast ook nooit van ‘Ockhams razor’ hebben gehoord. Als hij die logische vuistregel zou doorgronden had hij kunnen weten hoe het zit. Die meer voor de hand liggende verklaring kan mogelijk ook niet tot hem doordringen omdat dit zijn ego niet bijzonder kan strelen en hij dan onder ogen moet zien dat hij een middelmatig debater is die vanwege de onbedwingbare behoefte permanent een veel te grote broek aan te trekken voortdurend ten val komt.

     42. eRik2017

      @Ernst, je bent echt eenzaam, en dat weet je zelf ook heel goed.
      Waarom verander je dat niet?
      Niemand vraagt van jou om hier antwoord op te geven, alleen jijzelf!

     43. Guus Geluk

      Deze indicatie is er nadrukkelijk wel, Floris, de hele dag door.

     44. Vit

      Afleidings-manoeuvres mensen.

    3. eRik2017

     @Beukman
     Hier is nog een link van zomer 2016 waarin duidelijk staat wat moskeebestuur wil.
     Het lijkt erop dat zowel toen, als vandaag het moskeebestuur er zich op beroept nooit ergens te hebben verklaard, en zeker niet getekend, dat het een “stille moskee” zou worden.
     http://www.at5.nl/artikelen/157827/zorgen_bij_bewoners_om_mogelijke_gebedsoproepen_westermoskee

     1. Beukman

      @Rik
      Sterker nog: mensen hebben in de buurt een huis gekocht destijds, omdat hen was verzekerd dat het waarschijnlijk wel los zou lopen met de geluidsoverlast – lijkt de discussie over Schiphol wel.

      Het zou natuurlijk wel zo fijn zijn als het moskeebestuur dat eindelijk eens bevestigt. Ze zullen wel met onderling overhoop liggen, is mijn inschatting.

     2. Holland

      Beukman woont duidelijk in de buurt van de Westermoskee. Tja, als je aan hun eigen belangen komt veren ze plotseling overeind.

     3. Ernst Quispel

      @Beukman, het ingewikkelde van deze discussie is dat ze net, als bij moskeebouw, niet wordt beoordeeld in het kader waar het thuishoort, namelijk de regels van Ruimtelijke Ordening en de Gemeenteverordeningen terzake geluidsoverlast maar in een troebel islamofoob kader over de vrihheid van godsdiensten. Op dat verkeerde been moet je gebedsoproepen vergelijken met het gebeier van kerkkklokken die aanmerkelijk meer geluidsoverlast veroorzaken maar in het kader van de vrijheid van godsdienst ook niet wordt beperkt.

      De reaguurders hier die mekkeren over de gebedsoproepen doen dat omdat ze moslims haten en vanuit dat motief zou ik bijna geneigd zijn er een voorstander van te zijn: tetter dat volk vijf keer per dag gebedsoproepen in de oren om ze ervan te doordringen dat we in een tolerante multiculturele samenleving wonen.

      Overigens ben ik tegen gebedsoproepen maar dan netjes afgesproken in het kader van de gemeenteverordening over geluidsoverlast.

     4. Beukman

      Holland beweert:
      “Beukman woont duidelijk in de buurt van de Westermoskee.”

      Als 20 minuten fietsen voor jou “in de buurt van” is, heb je gelijk. Zoniet, dan is het je opnieuw gelukt om een non-argument in te brengen.

     5. Holland

      Beuk, ik weet dat je in de Stadionbuurt woont. Het was ook een gebbetje om je even uit de tent te lokken. Dan doen jullie zo vaak. Lach er maar om.

     6. Beukman

      @Holland
      Ik woon in de Rivierenbuurt, beste man. 🙂

     7. eRik2017

      @Beukman
      Ik heb een gevoel dat de Gemeente niet zorgvuldig is geweest en afspraken in het begin met deze moskee niet zwart op wit hebben gezet.
      Van Aartsen spreekt zich te vroeg uit over de gelijkenis van een Azan en kerkklokken en een APV.
      Nogmaals, er zijn vergelijkbare situaties elders in Nederland.
      Je wordt niet alleen geconfronteerd met geluid, maar ook met uitingen van een religie. In dit geval stel je bent Jood of Christen, dat iemand zingt dat er geen andere godheid is dan Allah. En Allahu Ahkbar.
      Voor mij is dat bijvoorbeeld onacceptabel.
      Omwonenden hebben zich blijbaar in het verleden al uitgesproken dat zij bezwaar hebben tegen de gebedsoproep, en al voordat deze moskee werd gebouwd. Het zou toch van de gekke zijn als de moskee nu ineens……..

     8. Holland

      Ok, grenzend aan de Stadionbuurt dan. Excuses hoor Rijnstraat-bewoner.

     9. Pit

      Afleidingsmanoeuvres mensen.

      #dtt

     10. Beukman

      @Holland
      Ik woon ook nog eens in het deel van de Rivierenbuurt dat het verst verwijderd is van de Stadionbuurt.
      Het Johan Cruijffstadion is voor mij een dik kwartier fietsen.

     11. Beukman

      Ernst schrijft:
      “het ingewikkelde van deze discussie is dat ze net, als bij moskeebouw, niet wordt beoordeeld in het kader waar het thuishoort [….]”

      Yep.
      Zoals al opgemerkt, houden de Amsterdamse moskeeën zich door de bank gedeisd qua geluidsoverlast. Toch zou het wel zo prettig zijn als het bestuur van de onderhavige moskee zich eens duidelijk uitsprak.

  2. sjun

   Momenteel kan binnen een week al anders zijn. Doorgaans geldt vroeg of laat het adagium: Moskee in je buurt, oikos verzuurd. Opmerkelijk dat zulke markthallen annex gebedshuizen niet standaard op industrieterreinen gehuisvest worden waar geen omwonenden er last van hebben.

 6. Ernst Quispel

  “Om dit te regulieren is dan een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) nodig. Maar als die regels er komen, dan zullen ze ‘in beginsel’ ook voor kerkklokken gelden.”

  Dat is geen speld tussen te krijgen.

  1. Ernst Quispel

   Dat = Daar

  2. sonar

   Kwippie het is daar is geen speld tussen te krijgen,taal cursus volgen anders kan een je een ander de maat niet meer meten.

 7. Ritter

  De islamisering word met het jaar zichtbaarder. (en hoorbaarder)

  1. Ernst Quispel

   Voor sommigen hier is islamofobie ook semantisch de juiste term.

   1. Holland

    Islamofobie bestaat niet. Islamkritiek wel.

    1. Pit

     @Holland: Islamofobie, de haat en afkeer tegen islam is niet meer dan een logisch gevolg van hetgeen de ideologie zelf verkondigd. Argwaan en wantrouwen zijn volledig op z’n plaats. Wat dat betreft is islamofobie volstrekt verklaarbaar. Islamkritiek is daar inderdaad een logisch gevolg van.

    2. Floris

     “Een fobie is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties.”

     Islamkritiek, een hekel hebben aan islam en zelfs angst voor islam heeft dus niets met een fobie te maken.

     De term islamofobie is bedacht door schoften die islamcritici de mond willen snoeren.

     1. Ernst Quispel

      Soms is het een fobie, zoals in de bijdrage van Ritter hierboven.

     2. eRik2017

      @Ernst-Wim
      Wim is vanavond vroeg naar bed. Net als de andere leden van Vereniging Martijn.

     3. Rechtsaf

      @floris ja joh ga je nou echt uitleggen wat een fobie is, wat natuurlijk niets te maken heeft met islamofobie, de islam is een ideologie die niet in onze cultuur past.
      Ik denk zelf dat de islam een Nederlandfobie heeft, de islam wenst zich niet aan te passen…
      Maar jij als zéér zéér warme pleitbezorger van de deze satanische ideologie genaamd islam vindt het heerlijk natuurlijk, sterker nog, jij bent het type rubberen ruggegraat…

     4. Ernst Quispel

      Nou Floris, nou jij weer.

      🙂

     5. Pit

      @Rechtsaf: Voor zover ik weet is Floris a brother in arms! Getuige de zuigtrolreactie hierboven.

 8. rafi

  Kan, zodra er van die minaret af geschreeuwd wordt, Ollongren hier niet tegen optreden, ter bestrijding van de verspreiding van nep-nieuws?

 9. Gerlos

  Als dat gejammer begint is er een oplossing, laat de sirene’s luid en duidelijk hun geluid produceren. Kijken hoelang dat gejammer dan nog duurt, en van Aartsen met een lintje om zijn nek retour woonplaats en nooit meer een functie in de politiek,

  1. Vit

   Strak plan, tenslotte worden we aangevallen.

  2. sjun

   Het probleem is zo opgelost als van Aarsten elke ochtend bij zonsopgang met soortgelijke geluiden wordt geconfronteerd als omwonenden van het prestige-object (dat al flink in de gemeentelijke papieren liep) moeten gaan doorstaan.

 10. Duke

  Hoe vaker per week, hoe beter. En wie klaagt over overlast is een islamofoob en racist. Geef de Amsterdammers wat ze verdienen.

 11. A3aan

  van Aartsen zal hier ook niet in geïnteresseerd zijn.

  Rasmea Odeh pleegde in 1969 een bomaanslag in Jeruzalem. Bij de aanslag kwamen twee studenten om het leven, negen anderen raakten gewond. Odeh werd veroordeeld tot levenslang, maar werd vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil.

  Dat ze een veroordeelde terrorist is, weerhield jongerenorganisatie Anakbayan-Europe en de extreemlinkse groepering Revolutionaire Eenheid er echter niet van Rasmea Odeh komende dinsdag uit te nodigen om te spreken in de Nassaukerk in Amsterdam.

  Vind jij ook dat een terrorist die twee studenten om het leven bracht, niet als een held onthaald zou moeten worden in Nederland?

  1. Abri079

   A3aan,
   Heb je daar een linkje van en deze kennis heb je vast al gedeeld op andere fora?

 12. Peter Loosduinen

  https://youtu.be/9Mu5LtnASg4

  Zie het filmpje !!

  Dat hele Aallaahakbar is een gevaarlijke strijdkreet die de heer Mohammed al gebruikte bij de onthoofding van Joden !!!

 13. monach

  Gebedsoproep is opruiend en respectloos naar andersdenkende/anders gelovigen. Allahu Akbar betekent Allah is de grootste of groter. Groter dan wat? Groter dan de god van de joden en de Christenen.
  Profeet Mohammed maakte er destijds een geloofstrijd van. Hij viel al zijn buren aan die geen moslim waren, tot zij wel gehoorzaamden/geloofden.
  Degene die Allah gehoorzaamde, gehoorzaamde Mohammed. Zo trok hij alle macht naar zich toe.
  Hij werd de gerechtelijke macht/wetgever en een rijk alleenheerser/sultan. En kon zijn pedofiele activiteiten voortzetten en neuken wie hij wilde.

  1. Frits Jansen

   Nog een geluk dat die oproepen volslagen onverstaanbaar zijn.

   1. sjun

    Tussen vier en half vijf ’s ochtends is dat wel het laatste waar je aan denkt. Tijd voor georganiseerd maatschappelijk verzet tegen islamisering van de leefomgeving.

   2. eRik2017

    Volslagen onvestaanbaar?
    En als je weer dat hij zingt: Allahu Akbar, Ik getuig dat er geen andere god is dan Allah?
    M.a.w. De god van Christenen en Joden bestaat niet. Alleen Allah van de islam bestaat?

    1. Pit

     @Erik: Als het kwaakt als Wim, als het loopt als Wim, als het zwemt als Wim… dan is het: Frits Jansen!

 14. Frits Jansen

  Gaap. Luidruchtige godsdienstoefeningen horen al lang tot de standaardstof voor het vak “grondrechten” op de universiteiten. Nauwelijks is een duidelijker voorbeeld denkbaar van botsende grondrechten: de vrijheid van godsdienst en de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.
  Uiteraard zijn het niet alleen moskeeën die herrie maken. Ik heb zes jaar op een middelbare school gezeten naast een Roomse kerk, en als er een “dure dooie” was werd er zo lang gebeierd dat sommige leraren helemaal ontploften.
  Van Aartsen hoeft zich daar niet mee te bemoeien, dit mag een rechter beslissen.

 15. Kodi

  Volkomen ziek in zijn hoofd en staatsgevaarlijk!

  Burgemeester (VVD) Amsterdam: ‘Salafisten moeten we accepteren en hen de hand reiken’
  https://t.co/5bJXIiju0A

 16. Peter Loosduinen

  Van Aartsen zal ‘niets doen’ om gebedsoproep van Westermoskee tegen te houden

  Laf, laf en nog eens laf.
  Tijd voor het Forum voor Democratie !!

 17. Babaji538

  Mensen vergaten hun teksten.
  Ze wisten niet meer wat.
  Ik weet alles als zodanig te plaatsen
  en rangschikken, dat in mijn omgeving
  mijn geliefden genieten en profiteren
  in een goede en vredige staat van zijn
  in welvaart en welzijn.
  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.